Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 11 μέχρι 20 από 22

Θέμα: Γνώμη για ηλιακό

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Φίλε Thermotronic καλώς ήρθες στο forum. Πολύ σύντομα θα καταλάβεις ότι η πολυλογία μας είναι ακατάσχετη καθώς επίσης και ότι μάλλον είμαστε επιρρεπείς στην μάθηση. Συνεπώς είναι περιττή η ερώτηση που κάνεις "Να συνεχίσω;". Ίσως λόγω των ημερών υπάρξει μια μικρή αδράνεια, γιατί άλλοι φτιάχνουν βαλίτσες, άλλοι βάφουν αυγά κ.λ.π. αλλά μην ανησυχείς......όπως πάντα θα γίνει χαμός με την αντιπαράθεση οπτικών και απόψεων μιας και είναι γνωστό ότι όλοι διαθέτουμε από μία. [8D]

Κώστας.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Apr 2009
    Θέση
    in a place between somewhere and nowhere, , Switzerland.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    27
    ok,

επειδή κι εγώ αποδημώ για λίγο άνοιξη (και τον Αρνί τον ντόπιο) στο Νότο θα συνεχίσω κατόπιν της επιστροφής χορτάτος επί του θέματος.

Καλό Πάσχα.

We Looooooooooooooove heat cause it keeps us in business.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    quote:Να συνεχίσω;
    Και φυσικά να συνεχίσεις! Καλώς ήρθες στο forum και απο μένα.
    Μηχανολόγος?

http://udravlikos.gr

Διαχειριστής dimis's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Δήμος Βόλβης Ν. Θεσσαλονίκης
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200
    Φίλε Thermotronic σε καλοσωρίζω και εγώ με την σειρά μου. Φυσικά και θα πρέπει να συνεχίσεις αλλά θα σε παρακαλούσα να μην γράφεις σε στύλ διάλεξης. Εγώ με το φτωχό μου το μυαλό δυσκολεύομαι να σε καταλάβω.
    Καλά να περάσεις. Καλή Ανάσταση.

Τεχνολογία και ποίηση.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Apr 2009
    Θέση
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    27
    quote:Originally posted by dimis

Φίλε Thermotronic σε καλοσωρίζω και εγώ με την σειρά μου. Φυσικά και θα πρέπει να συνεχίσεις αλλά θα σε παρακαλούσα να μην γράφεις σε στύλ διάλεξης. Εγώ με το φτωχό μου το μυαλό δυσκολεύομαι να σε καταλάβω.
    Καλά να περάσεις. Καλή Ανάσταση.

Τεχνολογία και ποίηση.
    ΟΚ, σκέψου μόνο Υπεραγωγός θερμότητας.
    χαλκός x 1000 φορές τη θερμική του αγωγιμότητα = heat pipe
    = μεγαλύτερη δυνατότητα μεταφοράς θερμότητας από εδώ - εκεί με τις λιγότερες απώλειες.

Κάνει και για θερμοπομπός σε καλοριφέρ.
    Δηλαδή έχεις το σώμα σε μορφή εναλλάκτη, και προσαρμόζεις τα παραπάνω σε ειδικές θήκες/ βιδωτά μάλλον- με το σωστό βύσμα για καλή θερμοπρόσφυση, μπορεί και η πατέντα του ast πρόσφυσης να ισχύσει αλλά δεν είναι η απόλυτοβέλτιστη λύση. Η άκρη του heat pipe η οποία μπορεί να έχει το θερμοαγώγιμο σπείρωμα έρχεται σε επαφή με το οριζόντιο/ επιδαπέδιο σώμα του εναλλάκτη που κυκλοφορεί το νερό. Μειώνεται ο όγκος του νερού στο υ/δ κύκλωμα (καθόλου νερό σε σώματα). Λόγω της εγγενούς λειτουργίας και πλεονεκτημάτων να δουλεύεις με εξάτμιση/ συμπύκνωση σε ορισμένο κενό, παίρνεις με τις λιγότερες απώλειες τη θερμότητα στα άκρα των heat pipes, τα οποία με τη σειρά τους εκπέμπουν τη θερμότητα στο χώρο.
    Ίσως να είναι κι αισθητικά πάρα πολύ ελκυστική λύση...(διαφορετικές γωνίες, σύνθεση)...το ίδιο σαν ιδέα και για αξεσουάρ μπάνιου, με τα στεγνωτήρια-σώματα για πετσέτες (όπου μπορεί ο χρήστης να προσθέτει-αφαιρεί heat pipes σωλήνες κενού κατά την επιθυμία του για περισσότερη-λιγότερη ζέστη στο χώρο).

Εντάξει επειδή είναι περασμένη η ώρα άλλη μία αναφορά σε εφαρμογή-πρακτικό με τα heat pipes: Συστοιχία με σωλήνες κενού για την αφύγρανση+πρόψυξη πριν από το στάδιο υπερψύξης αέρα σε κλιματιστικά (συλλογή συμπυκνώματος και πέταμα νερού) και επαναθέρμανση του ξηρότερου αέρα προ της εξαγωγής με τη μεταφορά ώστε να είναι ο αέρας ποιοτικά ίσως αρτιότερος και με εξοικονόμηση λόγω πρόψυξης.

dimis, καλώς σας βρήκα

gregori, καλώς σας βρήκα, είμαι Μηχ. Μηχ., μου αρέσει να παλεύω με θηρία, δεν πίνω budweiser, η άποψη μου για το σήμερα είναι ότι το κόστος τεχνολογεί ιδέες-λύσεις.

ευχές για τύχη, παραγωγική σκέψη και δράση.
    (Εύχομαι τύχη γιατί κι αυτή έχει ένα μέγιστο ρόλο η ρημάδα...δηλαδή, στον Τιτανικό υπήρχαν υγιείς-πλούσιοι ταξιδιώτες, υγείαν είχαν, ευμάρεια είχαν...Τύχη δεν είχαν οι άμοιροι. Επομένως(._._.)

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    417
    Εχω κατι αποριες για το θεμα...

Αν φτανει 180β τα νερα χρησης αυτα δεν θα βραζουν και θα γινονται και ατμος?? Μηπως 180β εννοει οτι μπορει να φθασει το κλειστο του κυκλωμα??

Αν παντως εχω λαθος με το βρασιμο κλπ του ΖΝΧ και περναει τετοιο νερο στην εξοδο του ηλιακο μπωρω να πω οτι ειναι καφρικο να μην εχει ο ιδιος ενσωματωμενη θερμομικτικη που να μην αφηνει νερα πανω απο 90β να περνανε στο δικτυο... Ενα λαθος στην βρυση δεν θα ναι ζεματισμα απλα.. Θα ειναι εγκαυμα επιτοπου...

Εκτος αυτου ανω των 100β νερα δεν προβληματιζουν μονο το υλικο της σωληνας... Καταστρεφουν επιτοπου λαστιχα/μηχανισμους μπαταριων, βανες κλπ..

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Apr 2009
    Θέση
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    27
    Άσε που ξεκολλάει και το δέρμα...!

πρέπει να είναι η θερμοκρασία κλειστού κυκλώματος, αλλιώς όλα όσα είπες αποτελούν την αιτία αποτυχίας.

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    king, ναι φτάνουν μέχρι τόσο σε νερό.
    Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πλεονέκτημά τους γιατί υπάρχουν εφαρμογές που χρησιμοποιούν απ' ευθείας τόσο θερμό νερό (υπό πίεση φυσικά, μεγαλύτερης της ατμοσφαιρικής-γι' αυτό και δεν βράζει).
    Τέτοιες εφαρμογές είναι οι ψύκτες απορρόφησης, όπου η προσδιδόμενη για την μετατροπή φάσης ενέργεια, προέρχεται από τον ήλιο.
    Δες την αρχή λειτουργίας τους στο http://www.cres.gr/energy_saving/Kti...aporofisis.htm

Επίσης υπάρχουν εφαρμογές αποστείρωσης μέσω υψηλών θερμοκρασιών νερού. Έτσι υποκαθιστά ο συλλέκτης κενού μια άλλη εξωτερική πηγή ενέργειας πχ ένα καυστήρα, μια αντίσταση κλπ.

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες τους ειδικά το καλοκαίρι, είναι ένας παράγοντας που αποτρέπει την άμεση χρήση τους για ζνχ. Όμως με κατάλληλες διατάξεις (τρίοδες, σωλήνες χαλκού κλπ) είναι εφικτό.

Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Apr 2009
    Θέση
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    27
    δεν λειτουργεί το link του CRES.

sorption δεν λέγονται;

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by Thermotronic

δεν λειτουργεί το link του CRES.

sorption δεν λέγονται;
    Τώρα λειτουργεί το link του CRES παραπάνω.

Νίκος

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα απάντησης