-
Νέο μέλος
Σύνδεση τζάκι με λεβητα
Γειά σας,
Έχω ένα πρόβλημα με την σύνδεση του Τζακιού με την υπάρχουσα εγκατάσταση λέβητα.
Κατ' αρχήν να περιγράψω λίγο την εγκατάσταση:
Το σπίτι είναι σε τρία επίπεδα.
Το κάθε επίπεδο έχει τον δικό του θερμοστάτη και την αντίστοιχη ηλεκτροβάνα.
υπάρχει ένας κυκλοφορητής Grundfos με σύστημα αναλογικής πίεσης όσο πιο πολλούς ορόφους ανοίγω τόσο περισσότερο "πιέζει" (τέλος πάντων καταλάβατε πιστεύω).
Αυτά πριν βάλω το Τζάκι.
Το Τζάκι λειτουργεί με κλείστό σύστημα και έχει δικό του κυκλοφορητή,
και συνδέθηκε σαν ένα επιπλέον όροφος στο υπάρχον σύστημα.
Δηλαδή να δώσω ένα σχήμα
Τζάκι (
|
Κυκλοφορητής Τζακιού (προς τα κάτω)
|
|-- σύνδεση με μπόιλερ
|
|-- ισόγειο (Χωρίς ηλεκτροβάνα την βγάλαμε οπότε το ισόγειο λειτουργεί πάντα με το τζάκι)
|
|-- όροφος
|
|--Υπόγειο
|
Κυκλοφορητής (Προς το πάνω)
|
Λέβητας
Υπάρχει αντεπίστροφο για τον λέβητα δηλαδή όταν δουλέυει μόνο το τζάκι δεν ζεσταίνει τον λέβητα.
Τώρα αν έχω κλειστό τον κυκλοφορητή του λέβητα και δουλέυω όλους τους ορόφους όλα λειτουργούν τέλεια.
Αν όμως ανοίξω τον κυκλοφορητή του λέβητα όπως πρέπει τότε στο αναλογικό mode δεν κυκλοφορεί το νερό του τζακιού παρά μόνο στο μπόιλερ δηλαδή δεν αφήνει ο κάτω κυκλοφορητής το νερό του τζακιού
να πάει στους ορόφους ενώ στο σταθερό mode (με σταθερή πίεση) και στο χαμηλό λειτουργούν μόνο το ισόγειο και το υπόγειο όχι ο πάνω όροφος.
Τώρα αυτό που εγώ θέλω είναι να λειτουργεί όλο το σύστημα με το τζάκι και σε περίπτωση που σβήσει το τζάκι να παίρνει μπρός και ο λέβητας.
Σημείωση ο κυκλοφορητής του λέβητα λειτουργεί όταν ανοίγω το θερμοστάτη του υπογείου ή/και του ορόφου, το ισόγειο όπως είπα είναι πάντα ανοιχτό.
Θα ήθελα αν κάποιος μπορεί να μου πεί κάτι ώστε να λειτουργεί όπως θέλω και να μην αναγκάζομαι να κλείνω τον κάτω κυκλοφορητή για να λειτουργούν όλοι οι όροφοι.
-
Μέλος
-
Νέο μέλος
Αν εννοείς συλλέκτες για τα σώματα του κάθε ορόφου υπάρχει ένας τέτοιος σε κάθε όροφο και εκεί καταλήγουν οι σωλήνες του κάθε ορόφου.
Αν εννοείς κάτι άλλο παρακαλώ δώσε μου περισσότερες πληροφορίες μια και δεν είμαι ειδικός.
Αυτό που θέλω είναι να λειτουργεί η θέρμανση και με το τζάκι και με το λέβητα παράλληλα ή σε σειρά δεν με πειράζει αρκεί να λειτουργεί το σύστημα χωρίς να χρειάζεται να ανοίγω ή να κλείνω βάνες ή κυκλοφορητές.
-
Εξέχον μέλος
Φίλε έχουμε σχετικό τόπικ που έχουμε λίγο κουβεντιάσει το θέμα....
Το έχεις δεί?
http://www.monachos.gr/forum/topic.asp?TOPIC_ID=2113
www.udravlikos.gr
Δικαιώματα απάντησης