Σελίδα 1 από 4 123 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 10 από 36

Θέμα: συντελεστής θερμοπερατότητας

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2008
    Θέση
    xania, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    211

συντελεστής θερμοπερατότητας

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

είναι ερώτηση ξανθιάς αλλά τολμώ νατην κάνω γιατί εχω μπερδευτεί.ο συντελεστής Κ εξαρτάται από την περιοχή στην οποία υπάρχει το κτίριο?
    δηλαδή έχω εξωτερικό τείχο με τούβλο 25 εκ σοβατισμένο είτε είναι στην Κρήτη είτε στην αλεξανδρούπολη το ίδιο Κ θα έχει?

oso skotadi i zoi moy rixnei toso fos ego tha rixno sto skotadi tis
    ...που θα παει θα μαθω..

Super Moderator DDD's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,695
    αν μιλάς για τον συνολικό συντελεστή θερμοπερατώτητας, εξαρτάται από το υλικό (ή οικογένεια υλικών και τον τρόπο που έρχονται σε επαφή) και την ανεμόπτωση η οποία επηρεάζει το φαινόμενο της θερμικής μεταβάσεως από το τοιχίο στον αέρα. Δεν έχει να κάνει με τη θερμοκρασία.

edit: είσαι όντως ξανθιά?[8D]

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2008
    Θέση
    xania, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    211
    είμαι κάτι χειρότερο.. φυσική ξανθιά και μηχανικός παραγωγής και διοίκησης δηλαδή περίπου μηχανολόγος αν σκεφτείς ότι δε φαναζόμουνα ποτέ ότι θα ασχοληθώ με αυτό τον τομέα που σημαίνει ότι δεν έδινα και πολύ βάση στα μαθήματα αυτά.τα λάθη πληρώνωνται όμως και αναγκάζομαι να διαβάζω τώρα...έτσι εξηγούνται οι χαζές και άσχετες ερωτήσεις μου...απλά διαβάζω μια λίστα Κ για κάθε είδος τείχου καί υλικού αλλά αλλά είναι από μηχανολόγο στη κύπρο και δεν ξέρω αν μπορώ να βασιστώ σε αυτές τις τιμές..

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Ξανθιά μας Κωνσταντίνα που σίγουρα είσαι καστανή (πιθανότατα και μελαχροινή) για τον συντελεστή Κ (τώρα λέγεται βάσει του ΕΝ U) να σου κάνω ένα σύντομο info. Ο συντελεστής αυτός έχει τις παρακάτω ιδιότητες:
    1. Φυσική σημασία: Βάσει αυτού βρίσκεις για ένα ολόκληρο τοίχωμα με πολλά slabs (στρωματώσεις) σοβά, τούβλων, κενά, μονώσεων κλπ ή τζαμιού, κενού, τζαμιού κλπ. ή ο,τιδήποτε δομικό υλικό θελήσεις, την ροή θερμότητας που θα το διαπεράσει εφόσον επικρατούν εκατέρωθεν αυτού δύο διαφορετικές θερμοκρασίες. Οι θερμοκρασίες αυτές ορίζουν ένα Δt και συνεπώς βάσει των μονάδων αυτού: w/m²K βρίσκεις πόσα W (Joule/sec ή Kcal/h) διαπερνούν 1 τετρ. μ. του τοίχου ανά Δt=1°Κ (Κέλβιν σημαίνει το Κ αλλά στη διαφορά είτε Κέλβιν είτε Κελσίου δεν μας νοιάζει).

2. Πώς υπολογίζεται: το αντίστροφο του Κ είναι το άθροισμα των θερμικών αντιστάσεων των στρωματώσεων. Ήτοι R1+R2+R3+...+Rn=1/K.

Οι θερμικές αντιστάσεις χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:
    a. Τις εξ αγωγής θερμότητας: π.χ. θερμικη αντίσταση ενός υλικού είναι το πάχος αυτού διά του συντελεστή θερμικής του αγωγιμότητας λ. d/λ = Ri
    b. Τις εξ συναγωγής αντιστάσεις που έχουν να κάνουν με τους συντελεστές h ή α και η φυσική τους έννοια είναι: αν ο αέρας του χώρου κρυώνει από ένα τοίχο τότε η θερμοκρασία του αέρα δεν μπορεί να είναι ίση με τη θερμοκρασία του τοίχου ειδάλλως δεν θα υπήρχε ροή θερμότητας. Συνεπώς εκεί υπάρχει ένα νταλαβέρι μεταξύ τοίχου και αέρα και ο συντελεστής της σχέσης αυτής είναι ο h ή α. Η θερμική αντίσταση δε αυτού είναι 1/h. Τα h αυτά έχουν συγκεκριμένες τιμές για ακίνητο ή κινούμενο αέρα.

Τώρα μετά απ' όλα αυτά καστανή μας (μπορεί και μελαχροινή) Κωνσταντίνα, τι σχέση έχει η Αλεξανδρούπολη, τα ωραία σου Χανιά ή το Μόναχο; Ερώτηση!

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2008
    Θέση
    xania, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    211
    καλέ μου καπετάνιο επετρεψέ μου να συνεχίζω να σε αποκαλώ καπετάνιο...είναι μόνη φορά από αυτές που έχω δει εγώ που η διαισθησή σου σε προδίδει. το ότι αυτοσαρκάζομαι σημαίνει ότι έχω επίγνωση της ημιμάθειάς μου αλλά έχω εμπιστοσύνη στο εσωτερικό του κεφαλιού μου ακόμα και αν το εξωτερικό είναι όντως ξανθό. ομολογώ ότ διαβάζω πολύ ώρα το ποστ σου για να το εμπεδώσω και χαίρομαι γιατί όπου και αν έχω ψέξει πουθενά δεν τα εξηγούν έτσι..τώρα θα μου πεις τα βιβλία δεν είναι για ημιμαθείς η μάλλον τόσο ημιμαθείς όσο εγώ .πάντως ευχαριστώ γιατί έχω βάλει στοίχημα με τον εαυτό μου να γίνω καλή σε αυτό που κάνω και εσεις με βοηθάτε πολύ να το κερδίσω..
    όσο για την ερώτηση είναι ρητορική ή να απαντήσω?

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Να μην απαντήσεις! Είναι όντως ρητορική. Και να μην έχεις καμία συστολή για να ρωτήσεις ο,τιδήποτε θελήσεις. Σου το είπαμε από την αρχή αυτό. Και δεν θεωρούμε κάποιον χαζούλη διότι μας έκανε την οποιαδήποτε απλή ερωτησούλα. Κάποτε έλεγε ένας καθηγητής: δεν υπάρχουν ηλίθιες ή χαζές ερωτήσεις στο μάθημά μας, αντίθετα υπάρχουν ηλίθιοι που θεωρούν ότι μπορούν να τις απαντήσουν 100%!
    Είχα την τύχη Κωνσταντίνα και γνώρισα πολλούς καθηγητές που με σημάδεψαν. Κανένας τους δεν ήταν ο ονομαστός! Το αναφέρω και κάπου αλλού αυτό.
    Αν έχει τόση όρεξη όση διατείνεσαι να είσαι σίγουρη ότι θα μάθεις. Αυτό το forum ξεπερνά τα άλλα forums σ' αυτόν τον τομέα. Έχει κάτι το μαγικό! Πολλοί μαθαίνουν πολλά από δω μέσα όλοι μας μαθαίνουμε και δεν ξέρω αν διάβασες το ποστ του Γρηγόρη που θα με έβαζε να κάνω δήλωση ότι αυτό το έμαθα στο forum. Ήταν κάτι που δεν το γνώριζα όντως και το έμαθα!
    Αν σε κάτι θέλεις θεωρητική υποστήριξη να μας το πεις. Το να σου προτείνουμε βιβλία δεν είναι και ο,τι το καλύτερο θα έλεγα. Θα στο εξηγήσουμε εμείς με το σύστημα του Κ! Θα ωφεληθούν κι άλλοι από το γραπτό που θα θέλουν ίσως θεωρητική υποστήριξη. Το ποστ περί ενέργειας και ισχύος το είδες; Ριξ' του μια ματιά!

Άντε και μου θυμίζεις συνέχεια με το ξανθό σου από τη μιά και τα «μαθήματα» από την άλλη το καταπληκτικό και άκρως πνευματώδες έργο: «Educating Rita». Το έχεις δει; Αν όχι τρέξε και νοικιασέ το! Δεν νομίζω να πάθουμε τα ίδια! Αν και η ίδια δεν έπαθε, ίσα-ίσα ανέβηκε πολύ ψηλά!

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    να κάνω και γώ μια ερώτηση?
    Τι φωνάζει μια ξανθιά στη συναυλία του Χατζηγιάννη?

Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    Σάααααακηηηηηηη!!!!!

Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Super Moderator DDD's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,695

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by Pirate

...δεν υπάρχουν ηλίθιες ή χαζές ερωτήσεις στο μάθημά μας, αντίθετα υπάρχουν ηλίθιοι που θεωρούν ότι μπορούν να τις απαντήσουν 100%!
    να το απλοποιήσω λίγο?
    "Δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις, υπάρχουν χαζές απαντήσεις"

Δικαιώματα απάντησης