Σελίδα 11 από 12 ΠρώτοΠρώτο ... 9101112 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 101 μέχρι 110 από 113

Θέμα: Συνδιασμός λέβητα - καυστήρα

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Η μόνη δυσκολία που συναντάει είναι στο να παράσχει την απαιτούμενη ποσότητα αέρα έτσι ώστε να μπορεί να καεί το πετρέλαιο που έχει ψεκάσει και υπερνικήσει την πίεση που δημιουργούν τα καυσαέρια μέσα στο χώρο καύσης. Την πίεση των καυσαερίων στο χώρο καύσης την ονομάζουμε «αντίθληψη» και την πίεση καύσης που πρέπει να δημιουργήσει ο καυστήρας (την αντίθληψη του καυστήρα δηλαδή) την ονομάζουμε κατάθλιψη
    Να ρωτήσω τη μ@λ@κί@ μου. Ας απευθυνθώ στον dimi που από αυτούς που παρακολουθούν το topic μάλον έχει την περισσότερη πρακτική επαφή με καυστήρες.

Πες ότι πήγαινες να ρυθμίσεις έναν καυστήρα που από Kg είναι ok αλλά υστερεί λίγο σε κατάθλιψη, αν κοιτάξεις το διάγραμμα. Τι θα έκανες; Υπάρχει τρόπος να αυξηθεί η κατάθλιψη του καυστήρα, θυσιάζοντας έστω κάτι άλλο στην καύση; Δε μιλάω για αυξομείωση των Kg πετρελαίου.

Έχω λόγο που το ρωτάω αυτό... Έχω κάτι στο μυαλό μου, που θεωρητικά στέκει και με ενδιαφέρει η περίπτωση διότι κάποιοι καυστήρες έχουν κατάθλιψη οριακή και τους ψιλοφοβάμαι. Τους βάζω επειδή λέω: ο λέβητας δε θα δουλέψει στο 100% οπότε δε θα έχει τόσο μεγάλη αντίθλιψη, θα τραβάει λίγο και η καμινάδα, οπότε καλά είμαστε.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    quote:Originally posted by gregori

Γιατί δεν θέλω να μπεί μεθαύριο κάποιος νέος Γρηγόρης και να μάθει να επιλέγει καυστήρες βάση απωλειών.
    Διάβασε απο την αρχή αυτά που γράφεις και πες μου γιατί πας τα τσιτάτα να τα κάνεις κανόνα?
    Η διαφορά τιμής ενός καυστήρα απο τον μικρότερο στον επόμενο μεγαλύτερο είναι αστεία έως αμελητέα.
    Πας να αφήσεις την εντύπωση ότι η επιλογή καυστήρων θα πρέπει να γίνονται βάση απωλειών....
    Δεν θεωρώ ότι έχουμε μπει σε ανώτερη βαθμίδα.
    Άλλο τοπικ η μετωπική και άλλο αυτό.
    Στην μετωπική με είδες να σε πάω κόντρα?
    Όσο φίλος μου και να είναι κάποιος αν δεν συμφωνώ θα το γράφω.
    Δηλαδή δύο φίλοι δεν μπορούν να διαφωνούν σε κάτι; Πρέπει να συμφωνούν και μάλιστα σε όλα; Κι αν διαφωνούν δεν πρέπει να εκφράζουν τις διαφωνίες τους; Ποιος θα πει ότι με πας κόντρα;

Θα τα πω διαφορετικά αλλά εμμένοντας στην θέση μου μήπως και δεις από άλλη οπτική γωνία τον ισχυρισμό μου, αυτόν που αγωνίζομαι να ξεκαθαρίσω στο παρόν θέμα:

Επιλογή λέβητα και καυστήρα:
    Έχουμε μία εγκατεστημένη ισχύ σωμάτων σε κάποιο κτήριο αξίας: 45.000 Kcal/h (θερμίδων). Θέλουμε να επιλέξουμε λέβητα και καυστήρα. Τι κάνουμε;

Υπόθεση 1: Προσαυξάνουμε κατά 25% την εγκατεστημένη ισχύ και βρίσκουμε μία νέα της τάξης των 55.000 θερμ. Πάμε στην αγορά και επιλέγουμε έναν λέβητα της αρεσκείας μας 60.000 και έναν καυστήρα να μπορεί να κάψει με άνεση 6 κιλά πετρέλαιο την ώρα άρα και ο καυστήρας μας λοιπόν θα μπορεί με άνεση να ανταποκριθεί σε μία ζητούμενη από τον λέβητα ισχύ των 60.000 θερμ. Ο έμπορος όμως δεν έχει να μας παραδώσει τον καυστήρα γιατί περιμένει το φορτηγό που έσκασε το λάστιχο στον δρόμο και δεν έρχεται, οπότε μας προτείνει να πάρουμε τον αμέσως προηγούμενο καυστήρα που ανταποκρίνεται με άνεση στις 45.000 θερμ που είναι και η απαίτηση των σωμάτων μας. Εμείς δεχόμαστε; ΟΧΙ! Λέμε, μας συγχωρείτε δεν θα τον πάρουμε τον μικρότερο καυστήρα και φεύγουμε για να ψωνίσουμε από αλλού τον σωστό λέβητα και τον σωστό καυστήρα!

Υπόθεση 2: Ο κουμπάρος της εξαδέλφης του μπατζανάκη του πελάτη, δουλεύει σε μεγαλέμπορο εισαγωγής ειδών θέρμανσης και γνωρίζει οριζοντίως και καθέτως τα πάντα γύρω από τον τομέα αυτόν. Οπότε πείθει τον ιδιοκτήτη ότι έχει έναν λέβητα που δεν βγάζει σήμερα καμιά βιομηχανία, ασήκωτο (έλα πιάστον και τράβα τον σου λέω!) πρώτο κελεπούρι και τιμή; κάτω του κόστους! Τζάμπα πράμα! Ο πελάτης σπεύδει να δει το κελεπούρι το οποίο τυγχάνει να είναι 90.000 θερμίδες!
    --- Σα μεγάλος δεν είναι ρε συ Πολυχρόνη;
    --- Για άκου! Λέβητα να παίρνεις μεγάλον! Με συγχωρείς-με συγχωρείς τι αυτοκίνητο έχεις;
    --- Έχω ένα 1400 κυβικά.
    --- Α μπράβο! Θα σε πείραζε δηλαδή να έχεις ένα 2500 κυβικά; Και ούτε τεκμήρια, ούτε φορολογίες ούτε τέλη ούτε τίποτα!
    --- Μα τα καύσιμα;
    --- Το ίδιο καίει!!
    --- Τι λες ρε Πολυχρόνη τώρα;
    --- Είδες που δεν ξέρεις; Θα βάλεις το ίδιο μπεκ που θα έβαζες και ούτε γάτα ούτε ζημιά!
    --- Μα......
    --- Δεν έχει μα! Αυτός είναι και δεν υπάρχει άλλος! Δώσε τα διπλάσια να πάρεις αυτή τη γκαζιέρα εκεί κάτω!

Οπότε μετά την παραπάνω στιχομυθία με τα ατράνταχτα επιχειρήματα του expert κουμπάρου πείθεται ο ιδιοκτήτης και τον βάζει μέσα στο λεβητοστάσιο. Του πασάρει και έναν καυστήρα που καίει 6 κιλά πετρέλαιο την ώρα.

Τον ανάβουνε αλλά κάτι δεν του κάθεται καλά του ιδιοκτήτη και πάει κατ' ευθείαν σε ειδικό ώστε να λύσει το πρόβλημά του. Έρχεται σε μένα και με ρωτάει για όλα τα παραπάνω:
    -- Τι σας παρουσιάζει;
    -- Αργεί!
    -- Μόνο αυτό; Αιθάλη υψηλή;
    -- Δεν γνωρίζω!
    -- Συμπυκνώματα πολλά;
    -- Δεν γνωρίζω!
    -- Διοξείδιο του άνθρακα χάλια;
    -- Δεν γνωρίζω!
    -- Καυστηραντζής το μέτρησε; το είδε;
    -- Δεν γνωρίζω!
    Εγώ τι πρέπει να κάνω; Δεν πρέπει να του προτείνω να πάει να το δει ο καυστηραντζής;; Το προτείνω:
    Ξέρετε (μου λέει ο πελάτης) δεν θέλω να το δει καυστηραντζής αλλά θέλω να μου πείτε εσείς ως ειδικός τι να κάνω!
    Άντε λοιπόν να πω εγώ σαν ειδικός: ανοίγω τα προσπέκτους και βλέπω ότι για τον 90αρη η βιομηχανία προτείνει τον καυστήρα: GNM-22. Εγώ έχω τον GNM-11.
    Τι λέω;
    1. Δεν ψάχνω τίποτε άλλο! Παρά λέω: Πέτα αμέσως τον καυστήρα και βάλε τον GNM-22 ή πέτα τον λέβητα και βάλε τον GRX-55.

2. Ανοίγω τις τεχνικές προδιαγραφές και των δύο καυστήρων αλλά και όλων των λεβήτων και ψάχνω σύμφωνα με όσα έχουν λεχθεί παραπάνω!
    Βλέπω ότι σύμφωνα με τα παραπάνω ο μικρότερος καυστήρας μπορεί να οδηγήσει τον μεγαλύτερο λέβητα όσον αφορά μάζες, νερά, αδράνειες, αντίθληψη και όλα τα σχετικά.
    Τι πρέπει να πω σαν ειδικός; Περίπτωση 1 ή περίπτωση 2; Απάντησέ μου Γρηγόρη!

Και αν επιλέξω την περίπτωση 2, τότε θα προσθέσω την εξής οδηγία:
    Φώναξε καυστηραντζή και πάρε μετρήσεις: Αν αυτός σου πει ναι τότε Ναι!
    Αν σου πει όχι! Τότε όχι!

Γρηγόρη, Κωνσταντίνε, Δημήτρη 75 που είναι η λνθασμένη μου σκέψη σε όλο το παραπάνω σενάριο (αφαιρώ τα διανθιστικά περί κουμπάρων και στιχομυθίών και τέτοιων συναφών) το οποίο κάθεται ταμάμ επάνω στο θέμα που ανοίχθηκε από τον bidako;
    Και που θα πάρω στο λαιμό μου τον νέο Γρηγόρη που θα μπει να διαβάσει;

Τελειώνοντας ποστάρω μερικές φράσεις κλειδιά από τα προηγούμενά μου ποστ:

1. Αν είχα δεδομένο τον FG87 και είχα θερμική απαίτηση 40.000 θερμ. θα έβαζα μπεκ με 4 Kg/h...

2. Δεν θα σκεφτόμουνα όμως έτσι ποτέ για τoυς FG105 ή FG-116 για παράδειγμα γιατί μετά όντως πάμε αλλού.

3. Και κάτι τελευταίο: για να αποφανθούμε ότι ένας καυστήρας δεν λειτουργεί καλά πρέπει εν πρώτοις να πάμε να τον δούμε και να τον μετρήσουμε. Όλα τα υπόλοιπα είναι Σολωμονικές.
    Και ο bidakos αρνείται επίμονα να φέρει τεχνικό!
    Άρα! Θέλει μεγάλη προσοχή το τι θα προτείνεις σαν ειδικός μέσω αυτού του forum!

4. "Η φωτιά έχει να κάνει με πάρα πολλούς παράγοντες. Εδώ η ουσία είναι μία: Ανάβεις, μετράς! Δεν μετράς; Είσαι άξιος της τύχης σου."

5. Και επιστημονικότερα: υπερδιαστασιολογούμε όταν επιλέγουμε λέβητα μεγαλύτερης οικογενείας (διαστάσεις, περιεχόμενο νερό, βάρος λέβητα) από τον σωστό! Σήμερα το λέω αυτό μόνο εγώ και με πετροβολάτε. Αύριο μπορεί να θεωρείται κοινή άποψη!

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Διαχειριστής dimis's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Δήμος Βόλβης Ν. Θεσσαλονίκης
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200
    quote:Originally posted by miltos

quote:Η μόνη δυσκολία που συναντάει είναι στο να παράσχει την απαιτούμενη ποσότητα αέρα έτσι ώστε να μπορεί να καεί το πετρέλαιο που έχει ψεκάσει και υπερνικήσει την πίεση που δημιουργούν τα καυσαέρια μέσα στο χώρο καύσης. Την πίεση των καυσαερίων στο χώρο καύσης την ονομάζουμε «αντίθληψη» και την πίεση καύσης που πρέπει να δημιουργήσει ο καυστήρας (την αντίθληψη του καυστήρα δηλαδή) την ονομάζουμε κατάθλιψη
    Να ρωτήσω τη μ@λ@κί@ μου. Ας απευθυνθώ στον dimi που από αυτούς που παρακολουθούν το topic μάλον έχει την περισσότερη πρακτική επαφή με καυστήρες.

Πες ότι πήγαινες να ρυθμίσεις έναν καυστήρα που από Kg είναι ok αλλά υστερεί λίγο σε κατάθλιψη, αν κοιτάξεις το διάγραμμα. Τι θα έκανες; Υπάρχει τρόπος να αυξηθεί η κατάθλιψη του καυστήρα, θυσιάζοντας έστω κάτι άλλο στην καύση; Δε μιλάω για αυξομείωση των Kg πετρελαίου.

Έχω λόγο που το ρωτάω αυτό... Έχω κάτι στο μυαλό μου, που θεωρητικά στέκει και με ενδιαφέρει η περίπτωση διότι κάποιοι καυστήρες έχουν κατάθλιψη οριακή και τους ψιλοφοβάμαι. Τους βάζω επειδή λέω: ο λέβητας δε θα δουλέψει στο 100% οπότε δε θα έχει τόσο μεγάλη αντίθλιψη, θα τραβάει λίγο και η καμινάδα, οπότε καλά είμαστε.

Όλο το ζόρισμα του καυστήρα το καταλαβαίνεις κυρίως από τον παρατεταμένο κρότο που κάνει στο ξεκίνημα του.

http://levitostasia.net

Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200
    quote:Originally posted by CONSTANTINOS

Προτείνω κατά την διάρκεια της συζήτησης είτε υποφορτίσουμε τον λέβητα, είτε τον υπερφορτίσουμε να θεωρούμε ότι η καμινάδα θα συμπεριφέρεται άψογα. Έτσι δεν βάζουμε και άλλες παραμέτρους στο πρόβλημα με αποτέλεσμα να γίνεται πιό σύνθετο και δυσκολότερο.

Όντως υπάρχουν "οικογένειες" λεβήτων, με ελάχιστες διαφορές μεταξύ των.
    Στον ανωτέρω πίνακα ο λέβητας Νο 50 ονομαστικής ισχύς 59,5KW δουλεύει με μπέκ 1,10 g.p.h και με πίεση 12bar. Έχει φορτίο 91,09% της ονομαστικής του τιμής και δίνει απόδοση 91,20% με 200,10 βαθμούς καυσαερίων και χαμηλά διοξείδια ( δεν έχω κοντά μου το χαρτί αυτή την στιγμή ).
    Η πειραματική τρέλα θα συνεχιστεί μιας και παρόμοιο μικρόβιο το έχει και ο μάστορας. Θα δοκιμαστεί με μπέκ 0,90 g.p.h. και πίεση 12bar δηλ. σε φόρτιση 74,50% της ονομαστικής του τιμής. Θα δώσουμε δηλαδή το φορτίο των 44,33 kw, όσα χρειάζεται περίπου ο μικρότερος 40άρης του ανωτέρω πίνακα. ( Dimis μην μας μαλώνεις με τα πειράματα. Σκοπός δεν είναι η οικονομία αλλά η ευχαρίστηση της εξερεύνησης ).

Σύμφωνα με αυτό που πόσταρε ο Γρηγόρης, αυτό που θα κάνουμε είναι λάθος. Διότι βάζει την λέξη "απαιτούμενη" φόρτιση, δηλ. υποννοεί ότι η φόρτιση είναι μία συγκεκριμένη και μοναδική.
    Από την άλλη μεριά ο 40άρης λέβητας έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά - όπως θα δείτε - με μόνη εξαίρεση ότι είναι μόνο 5 κιλά βάρους ελαφρύτερος. Δεν πιστεύω πάντως ότι δίνοντας πλήρες φορτίο για υποτιθέμενο 40άρη λέβητα, εάν δώσω το ίδιο φορτίο στον 50άρη τότε τα 5 παραπανίσια κιλά βάρους θα κάνουν το σύστημα να βγεί off παρουσιάζοντας π.χ. έντονες υγροποιήσεις λέβητα. Η αντίθλιψη καυσαερίων - σύμφωνα με τον κατασκευαστή αλλά και τον Pirate - θα πέσει από τα 0,20 mbar στα 0,15 mbar. Δεν ξέρω πως θα το προσεγγίσετε μέσα από τα γραπτά σας, αλλά την Τετάρτη που θα γίνει θα σας πω τι λέει ο αναλυτής. Μέχρι τότε ας κονταροχτυπηθούμε.

Με εκτίμηση.
    Κώστας.
    Ουσιαστικά κάνεις δύο λάθη
    1ον Φεύγεις κάτω από την ελάχιστη απόδοση που σου δίνει ο κατασκευαστής ο οποίος λέει ότι ο λέβητας Νο 50 είναι ισχύος από 46 μέχρι 59,5 KW. Εσύ θέλεις να του δώσεις 44,33. Ο βασικός λόγος που προτείνει ο κατασκευαστής ότι ο λέβητας πρέπει να λειτουργεί μεταξύ αυτών των αποδόσεων είναι για να προστατέψει το όνομα του. Οι βασικές οδηγίες που δινει κάθε κατασκευαστής είναι τα καυσαέρια να μην είναι κάτω από 180 βαθμούς στην έξοδο τους όταν η θερμοκρασία νερού έχει φτάσει τους 80 βαθμούς.
    2ον Το διοξείδιο του άνθρακα πρέπει να είναι πάνω από 12% των καυσαερίων. Κάτω από αυτό το νούμερο αρχίζει και αυξάνεται το μονοξείδιο.

Επομένως αν το πείραμα σου δείξει έξοδο καυσαερίων έστω λίγο κάτω από 180 βαθμούς και διοξείδιο 12% όλα είναι καλά ο λέβητας μπορεί να λειτουργήσει και με αποδόσεις κάτω από αυτές που δίνει ο κατασκευαστής.

Αυτά τα 5 κιλά που λες η διαφορά δεν είναι γιατί ο ένας έχει βαρύτερο σίδερο από τον άλλον αλλά γιατί έχει προφανώς ένα ή δύο τούμπα (φλογαυλούς) περισσότερο (μια και όλες οι διαστάσεις είναι ίδιες) γι αυτό αυξάνεται και η αντίθλιψη του. Αν ήταν δηλαδή κατά 20 κιλά βαρύτερος με τις ίδιες διαστάσεις τότε δεν θα μπορούσες να τον λειτουργήσεις εύκολα με καυστήρα χαμηλής κατάθλιψης.

Με το πείραμα που θα κάνεις ο βαθμός απόδοσης της καύσης θα αυξηθεί μια και η θερμοκρασία καυσαερίων θα μειωθεί(και εφόσον κρατήσεις σταθερή την τιμή του διοξειδίου). Το λεπτό σημείο για το οποίο επιμένω είναι η θερμοκρασία καυσαερίων και μετά από πόση ώρα θα φτάσεις τους 80 βαθμούς θερμοκρασία νερού (αν τις φτάσεις τελικά)

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    quote:Με το πείραμα που θα κάνεις ο βαθμός απόδοσης της καύσης θα αυξηθεί μια και η θερμοκρασία καυσαερίων θα μειωθεί(και εφόσον κρατήσεις σταθερή την τιμή του διοξειδίου). Το λεπτό σημείο για το οποίο επιμένω είναι η θερμοκρασία καυσαερίων και μετά από πόση ώρα θα φτάσεις τους 80 βαθμούς θερμοκρασία νερού (αν τις φτάσεις τελικά)
    Ακριβός τα ίδια λέει και ο Χρήστος και μάλιστα ονόμασε τον βαθμό απόδοσης εικονικό αν καταφέρεις και έχεις καλά διοξείδια .

www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Καπετάνιο μου γιατί με τυραννάς?
    Περίπτωση 1 θα του προτείνεις χωρίς δεύτερη κουβέντα....για να μην σου ζαλίζει τα ........κάθε τόσο.
    Εσύ φταις αν αυτουνού του πούλησαν μεταξωτές κορδέλες?
    Δες το και από την μαστορική πλευρά.
    Ξέρεις ότι πολύ καλό μου φίλος είναι καυστηρατζής και πολλές ώρες την ημέρα δουλεύουμε και μαζί και έχω μία σχετική εικόνα τι συμβαίνει.
    Όταν του αλουνού του σβήνει το καλοριφέρ βραδιάτικα γιατί μπούκωσε κώλωσε ή οτιδήποτε άλλο δεν είναι σαν τα υδραυλικά που του λές στην χειρότερή κλείσε τον γενικό ή το διακοπτάκι και αύριο θα έρθω...
    Σε παίρνει τηλέφωνο ότι ώρα και νάνε και σε εκλιπαρεί.
    Αν είσαι αυτός που έχεις βάλει τελευταίος χέρι μπορεί ακόμα και να απαιτεί.

www.udravlikos.gr

Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200
    Καπετάνιε παραπάνω έλεγες ότι πάντα διάλεγες καυστήρα μικρότερο από τον λέβητα και μάλιστα στον Φυρογένη σε θεωρούσαν τρελό γι αυτό τον λόγο. Τώρα μπλέκεις «Ο κουμπάρος της εξαδέλφης του μπατζανάκη του πελάτη,»
    Στο παράδειγμα που αναφέρεις λοιπόν άντε πήγε καυστηρατσής άντε έκανε μετρήσεις και τις βρήκε σωστές και μάλιστα έβγαλε και απόδοση 95%.
    Και είναι όλοι ευχαριστημένοι και ο καυστηρατσής που έκανε άθλο μια και έβγαλε απόδοση 95% και ο πελάτης που θα πληρώνει λιγότερα καύσιμα και ο μηχανολόγος για την πρόταση του. Γιατί όμως έβγαλε τόση εξωπραγματική απόδοση? Γιατί έχει χαμηλή θερμοκρασία καυσαερίων μια και το διοξείδιο δεν μπορεί να το πάει με τίποτε στην περίπτωση αυτή πάνω από 12%.

1. Άνοιξες ποτέ λέβητα που δουλεύει με χαμηλές θερμοκρασίες καυσαερίων και δημιουργεί υγροποιήσεις μέσα στον λέβητα? Για να καθαρίσεις τα κατάλοιπα του πετρελαίου από τις επιφάνειες του λέβητα χρειάζεσαι σφυρί και καλέμι.
    2. Το μοτέρ ενός καυστήρα γυρνάει και την αντλία πετρελαίου που σημαίνει επιβαρύνεται με μία ακόμη λειτουργία. Αν βάλεις το χέρι σου μπροστά στην μπούκα του καυστήρα και τον λειτουργήσεις για μια ώρα πιστεύω ότι το μοτέρ θα καεί λόγω της αντίστασης της φτερωτής.
    3. Από καμινάδα πως πάμε? Μήπως έχουμε κανένα σπιράλ ενός μέτρου έξω από το λεβητοστάσιο? Ή μήπως μια σωλήνα καμιά 20 μέτρα αμιάντου αμόνωτη και την χτυπάνε οι βοριάδες? Τα νερά της τι θα τα κάνεις?
    4. Πόση ώρα θέλεις για να ζεσταθεί το σπίτι σου? Τι να το κάνω αν ανάβω την θέρμανση το πρωί και ζεσταίνομαι το απόγεμα? Και στην περίπτωση των φαν κοιλ (γιατί μου έτυχε και αυτό) τι θα πεις τον πελάτη όταν σου πει ότι ο ανεμιστήρας τους λειτουργεί για 10 λεπτά και μετά κάνει άλλα 10 λεπτά για να ξαναξεκινήσει και μετα βίας βγάζει 40 βαθμούς θερμοκρασία αέρα ενώ έπρεπε να δουλεύει συνέχεια και μάλιστα να φυσάει σε υψηλές θερμοκρασίες?
    Θέλεις να σου αναφέρω και άλλα προβλήματα?

Εγώ λοιπόν λόγω πείρας απαντώντας στο ερώτημα σου θα έλεγα περίπτωση 1η

Επομένως ναι μεν θεωρητικά και πρακτικά μπορεί να λειτουργήσει ένα σύστημα με μικρό καυστήρα και μεγάλο λέβητα. Το ερώτημα είναι για πόσο καιρό και με ποια αίσθηση θερμοκρασίας χώρου?

Την αντίθλιψη του λέβητα δεν την εξετάζω καθόλου γιατί υπάρχουν λέβητες υπερπιεστικοί λέβητες πιεστικοί και λέβητες σκέτα βαρέλια με μια τρύπα για καμινάδα.

Σπουδαίο μέλος Dimitris75's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2008
    Θέση
    Pireas, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχ. - Έμπορος
    Απαντήσεις
    322
    Το θέμα του τόπικ αφορά τον συνδυασμό λέβητα - καυστήρα και όχι την επιλογή του λέβητα σύμφωνα με τις απαιτήσεις των χώρων θέρμανσης. Δέν νομίζω να χωρά αμφιβολία το οτί εκείνος ο καυστήρας που μπορεί να λειτουργήσει άνετα επάνω σε έναν λέβητα, είναι και ο κατάλληλος. Το άν είναι μικρός ή μεγάλος το βρίσκουμε εύκολα με τις μετρήσεις μας. Εγώ θα πώ απλά οτι η κάθε λύση-πρόταση πρέπει να γίνεται με συγκεκριμένα στοιχεία. Στην αγορά υπάρχουν λέβητες και καυστήρες με πλήρη στοιχεία και μετρήσεις και συνοδευόνται με ένα πλήρες εγχειρίδιο και λέβητες που συνοδευόνται απο ένα μονόφυλλο , έχουν πάνω μια γερμανική/βελγικη/ιταλική/σουηδική/αμερικάνικη σημαία και τους ζυγίζουν με το κιλό. Δέν θα διαφωνήσω στο οτι ο Mr.Pirate σε καποια/ες περιπτώσεις μπόρεσε και "πάντρεψε" λέβητα που στα χαρτιά ήταν μεγάλος με καυστήρα που στα χαρτιά πάλι είναι μικρότερος.
    Επίσης το θέμα προσαύξηση λόγο απαιτήσεων κατα 10%,25%,50%,100%,200% είναι κάτι το οποίο το βλέπουμε κατα κόρον. Εγώ δέν είμαι της λογικής αυτής και προσπαθώ ο λέβητας μου να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στις απαιτήσεις (ακόμα και οριακός μερικές φορές).
    Η κάθε περίπτωση είναι μοναδική. Δέν μπορούν να μπούν όλες σε ένα σακί. Όσον αφορά το άν καποιος λέβητας είναι μικρός έχω να πώ οτι 1200 τετραγωνικά πολυκατοικία στην Νίκαια δουλευούν άνετα με 90.000Kcal/h (με αυτονομία).

__________________________________________________ _____________________________
    "Κανείς Δέν Είναι Άσφαλτος"
    Α.Δημητρίου - Αοιδός

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    Pirate δεν υπάρχει διαφωνία, μην παρεξηγείς. Μόνο εσύ ζήτησες καυστηρατζή. Μετά από ένα σημείο αφού αποφάσισε ο bidakos τι θα κάνει, η συζήτηση παίρνει την συνηθισμένη τροπή της. Τέλος. Έχεις όμως λίγο ετεροχρονισμό [8D]. Άφησέ το όμως και πιάσε απο το post του Γρηγόρη και κάτω. Θα σου πώ ένα μυστικό. Όλοι έχουν κατανοήσει ότι όταν σε τσιγκλάνε γίνεσαι πιό αναλυτικός και με περισσότερες υποπεριπτώσεις στα σενάριά σου. Τι να κάνουμε τώρα; Ίσως θα ήταν καλύτερα να τα μαζέψουμε και να πάμε σε ένα topic για πάντρεμα λέβητα - καυστήρα.

TO POST ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΙΟΥ ΕΙΝΑΙ (DIMIS???)
    ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΡΑΣΑΡΙΣΜΑ.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by peris

Pirate δεν υπάρχει διαφωνία, μην παρεξηγείς. Μόνο εσύ ζήτησες καυστηρατζή. Μετά από ένα σημείο αφού αποφάσισε ο bidakos τι θα κάνει, η συζήτηση παίρνει την συνηθισμένη τροπή της. Τέλος. Έχεις όμως λίγο ετεροχρονισμό [8D]. Άφησέ το όμως και πιάσε απο το post του Γρηγόρη και κάτω. Θα σου πώ ένα μυστικό. Όλοι έχουν κατανοήσει ότι όταν σε τσιγκλάνε γίνεσαι πιό αναλυτικός και με περισσότερες υποπεριπτώσεις στα σενάριά σου. Τι να κάνουμε τώρα; Ίσως θα ήταν καλύτερα να τα μαζέψουμε και να πάμε σε ένα topic για πάντρεμα λέβητα - καυστήρα.

TO POST ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΙΟΥ ΕΙΝΑΙ (DIMIS???)
    ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΡΑΣΑΡΙΣΜΑ.
    Πάνω που σκεφτόμουν για τον Περικλή: "Να και κάποιος που τα λέει όπως εγώ". Μετά κατάλαβα ότι το post είναι δικό μου. Πρό κρασαρίσματος. Τουλάχιστον συμφωνώ με τον εαυτό μου. Κάτι είναι και αυτό. Έχοντας σώας τας φρένας αναλαμβάνω την πατρότητα του post.
    Πάντως Περικλή, εξαιτίας της τυφλόμυγας, σοβαρά με μπέρδεψες με τον Dimi;

Με εκτίμηση.
    Κώστας.

Δικαιώματα απάντησης