-
08-12-2008, 20:59:04
Εξέχον μέλος
Το δάβασα το μεσημέρι και δεν απάντησα γιατί ήμουν πολύ προβληματισμένος! Ρε συ, έλεγα στον εαυτό μου, αυτό δεν είναι ύφος Περικλή. Τι γίνεται εδώ πέρα;
Το κρασάρισμα δεν το έζησα μιας και όλη μέρα ήμουν σε λεβητοστάσιο του Μοσχάτου.
Τώρα όλα ξεδιαλύθηκαν αλλά κομμένη οι αναλύσεις! Έχει δίκιο ο Κων/νος! Παρ' όλα αυτά θα αφιερώσω από μία πρόταση (
) στον καθένα!
Dimis:
Με εξανάγκασε ο Γρηγόρης από το φόβο μη πα και μπει ένας νέος και διαβάσει ότι τον καυστήρα τον επιλέγουμε όπως ο τρελοκαπετάνιος! Το έγραψα!
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο καπετάνιος θα σταματήσει να «σχεδιάζει» έτσι όπως σχεδιάζει! Δεν έχω αναφέρει ποτέ για το τρισωλήνιο του δίκτυο που εδω και 20 χρόνια λειτουργεί άψογα. Το τρισωλήνιο το σχεδιάζει ο «τρελός» σε συστήματα Ψύξης-Θέρμανσης για να μπορεί να στέλνει μέ κοινό κυκλοφορητή δύο διαφορετικών θερμοκρασιών νερά στα σώματα: ήτοι: νερό χαμηλής θερμοκρασίας στα fan-coils για μία γλυκειά αίσθηση θέρμανσης και όχι να σε πιάνει στο λαιμό, και νερό υψηλής θερμοκρασίας στα θερμαντικά σώματα που έχει το σπίτι (λουτρά, WC, διάδρομοι, κουζινάκια, υπόγεια κλπ) και στα boilers.
Τα παραπάνω λειτουργούν μόνο με ένα κυκλοφορητή (φυσικά inverter) και ένα περίεργο τρισωληνικό δίκτυο που σχεδιάζει ο designer και πριν το κατασκευάσει το εξισορροπεί ακριβώς μέσω μαθηματικού μοντέλου. Αν δεν εξισορροπηθεί, δεν λειτουργεί! Απόπειρες αντιγραφής που έχουν κάνει κάποιοι απέτυχαν παταγωδώς.
Κάτω από τη λογική αυτή:
Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο εκατομύριο να δημοσιεύσω τέτοιο δίκτυο. Φαντάσου να το δει κάποιος, να το αντιγράψει, να το φτιάξει και να μη του λειτουργήσει που δεν θα του λειτουργήσει διότι δεν θα ξέρει να το εξισορροπήσει.
Τι θα πει ο «τρελός»;: Μη φτιάχνεται τρισωλήνια δίκτυα! Φτιάχνετε τετρασωλήνια και βάζετε τρεις με 4 κυκλοφορητές! Ή φτιάχνετε δισωλήνια ώστε να μη μπορεί να κάτσει κανείς δίπλα σε fan-coil που πετά στο χώρο θέρμανση! Ή χαμηλώστε τις θερμοκρασίες και ας μη θερμαίνονται καλά τα μπάνια.... ή ο,τιδήποτε άλλο θελήσετε....
Αυτό όμως μάστορά μου δεν σημαίνει ότι ο «τρελός» δεν θα συνεχίσει να τρελαίνεται ίσως και να τρελαίνει...
Γρηγόρης:
Παιδεύτηκα πολύ αλλά βρήκα το σημείο διαφωνίας μας! Επειδή σε ξέρω πόσο διερευνητικός είσαι, πόσο τελειομανής είσαι, πόσο διεισδυτικός είσαι δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί δεν μπορούμε να βρούμε το σημείο της κοινής τομής του οπτικού μας πεδίου απέναντι στο παραπάνω πρόβλημα. Μου ήλθε φλασιά το πρωί πηγαίνοντας για Μοσχάτο! Εκεί μέσα στο άπειρο μποτιλιάρισμα όπου ο μέσος άνθρωπος πρέπει ηρωικά να αντισταθεί ώστε να διασώσει τουλάχιστον τα νεύρα του και μιας και το ραδιόφωνο πήχτρα στην αηδία (εν όψει και του τελευταίου θέματος) αναγκάζεται να φιλοσοφεί! Άλλοτε θυμάται πόσο θα άλλαζε η ζωή του με τα περίφημα Ολυμπιακά έργα και σκάει ένα χαμόγελο στην άκρη των χειλιών του λοιδορώντας την ώρα εκείνη έστω τη δική του τη βλακεία και τη μωροπιστία, ή άλλοτε σκέφτεται κάτι που τον δυσκολεύει πάρα πολύ οπότε δεν βλέπει, δεν ακούει, δεν αισθάνεται το βάθος του Καιάδα του και υπάρχει και η πιθανότητα να βρει τη λύση του δύσκολου προβλήματος που τον απασχολεί. Έτσι έγινε το πρωί μάστορα. Εύρηκα!
Στην ουσία δεν διαφωνούμε! Γιατί όμως επιλέγουμε άλλον δρόμο στο τέλος; Εγώ θα θελήσω να ψαχθώ και θεωρητικά. Πρέπει το πρόβλημα μου να κάνει σε μένα δύο κλεισίματα: αυτή είναι η διαφορά μας. Πρέπει να κάνει μεν το πρακτικό κλείσιμο (αλοίμονο τώρα!) αλλά πρέπει να κάνει και το θεωρητικό κλείσιμο! Αν κλείσει μόνο το ένα σκέλος τότε για μένα το πρόβλημα δεν έχει λυθεί! Είναι η δεοντολογία αυτή που δίνοντάς μας το πτυχίο μας ορκίζουνε και μεις σηκώνουμε ψηλά το χέρι και δόστου: «ορκίζομαι ........»
Στο τέλος κάτι μας μένει όσο και βαρύτητα μικρή ή μεγάλη έχει για τον καθένα αυτός ο όρκος. Ας βγούν κι ας μιλήσουν γι' αυτό και οι άλλοι: Νίκος, Μίλτος, DDD, Dipoli, Περικλής, Δημήτρης75
Κώστα άμα σου πω ότι μονολόγησα: «Δεν είναι Περικλής αυτός! Μάλλον για Κώστας μου μοιάζει» σίγουρα δεν θα με πιστέψεις αλλά πώς να πάει και το μυαλό μου σε λειτουργικό λάθος εκ του κρασαρίσματος...
Στίγμα Μαστροκαπετάνιου
-
09-12-2008, 00:45:05
Εξέχον μέλος
Καπετάνιο....
Μεθαύριο θα βρεθούμε και θα κάνουμε μετρήσεις σε ένα άλλο θέμα ροών....δεν θα γράψω εδώ λεπτομέρειες αλλά θα έχει ενδιαφέρων και τα αποτελέσματα θα τα ποστάρουμε...
www.udravlikos.gr
-
09-12-2008, 02:57:33
Εξέχον μέλος
Ναι μα και βέβαια μάστορα!
Στίγμα Μαστροκαπετάνιου
Δικαιώματα απάντησης