Σελίδα 3 από 12 ΠρώτοΠρώτο 12345 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 21 μέχρι 30 από 113

Θέμα: Συνδιασμός λέβητα - καυστήρα

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2008
    Θέση
    kilkis, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    32

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Δηλαδή με έναν καυστήρα 4άρων kgr/h θα κάνει πάλι 45΄για το πρώτο ζέσταμα; Eίναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό pirates;

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    quote:Originally posted by bidakos

Δηλαδή με έναν καυστήρα 4άρων kgr/h θα κάνει πάλι 45΄για το πρώτο ζέσταμα; Eίναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό pirates;
    Ο Pirate εννοεί ότι θα κάνεις πάλι τον ίδιο χρόνο για το πρώτο ζέσταμα παρ΄όλη την μόνωση με το καυστήρα που ήδη έχεις.
    Με παροχή πετρελαίου 4kgr/h που γράφεις θα κάνει σχεδόν 34 λεπτά!!!

Κάτι μου λέει ότι δεν είναι καλή λύση. Με τέτοιον καυστήρα και μπέκ θα έχει φτάσει στα όρια του λέβητα εάν και εφόσον αυτός είναι "σωστός". Αλλιώς θα ζεσταίνει το περιβάλλον.
    Είναι πολύ το νερό που ζεσταίνει, νομίζω ότι η ανάμιξη θα τον σώσει σε συνδυασμό με παροχή πετρελαίου 3-3,5 kgr/h.

Με εκτίμηση.
    Κώστας.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    quote:Κάτι μου λέει ότι δεν είναι καλή λύση. Με τέτοιον καυστήρα και μπέκ θα έχει φτάσει στα όρια του λέβητα εάν και εφόσον αυτός είναι "σωστός". Αλλιώς θα ζεσταίνει το περιβάλλον.
    Είναι πολύ το νερό που ζεσταίνει, νομίζω ότι η ανάμιξη θα τον σώσει σε συνδυασμό με παροχή πετρελαίου 3-3,5 kgr/h.
    Κώστα δεν έχω καταλάβει τι εννοείς στο τελευταίο ποστ.

www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Γρηγόρη τα συμπύκνωσα. Έχεις δίκιο. Ο συλλογισμός μου:
    Μας λέει ο bidakos ότι έχει έναν λέβητα 40.000 θερμίδων. Κάνει παράλληλα και μια ερώτηση για καυστήρα 4kgr/h που σημαίνει 40.800 θερμίδες. Σκέφτηκα ότι ακόμη και τίμιος να είναι ο λέβητάς του αφενός θα χρειάζεται πάλι 34 λεπτά για το πρώτο άναμμα ( σιγά τα ώα κατ΄εμέ, από 45΄ σε 34΄ ) αφετέρου ο λέβητας θα δουλεύει στα όριά του. Εάν μάλιστα δεν είναι τίμιος ο λέβητας τότε θα ζεσταίνει αέρα κοπανιστό μέσω θερμοκρασίας καυσαερίων και απωλειών λέβητα.
    Αφού του πρότεινα το πλέον ανέξοδο που μπορεί να κάνει όπως να τσεκάρει τον υδροστάτη του κυκλοφορητή και αφού θεώρησα ( κακώς βέβαια γιατί δεν απάντησε ) ότι αυτός είναι οκ, σκέφτηκα τι θα έκανα εάν είχα ένα τέτοιο σύστημα. Τοποθέτηση τετράοδης για να έχω αφενός ζνχ με σύνδεση πρίν από αυτήν και ανάμιξη μέσω της τετράοδης για το νερό θέρμανσης. Αναρωτήθηκα γραπτά εάν στέκει κάτι τέτοιο γιατί οι απώλειές του είναι ίσες με την ονομαστική απόδοση των σωμάτων του. Συνεπώς θα ήθελε υψηλή θερμοκρασία νερού προσαγωγής τις πολύ κρύες μέρες. Ο Περικλής όμως επιβεβαίωσε με τον υπολογισμό του Μετσοβείου ότι χρειάζεται περίπου 80-85. Έτσι το σύστημα θα ήθελε λιγότερο χρόνο λειτουργίας ακόμη και τις κρύες μέρες αρκεί βέβαια να μην ξεκινούσε την λειτουργία όταν όλα θα ήταν παγωμένα. Φυσικά όπως γράφω βελτιώνοντας και τον καυστήρα έχει έτοιμη υποδομή για special αντιστάθμιση. Δεν πρότεινα κάτι φτηνό, το γνωρίζω. Από την άλλη δεν μου αρέσουν και τα ημίμετρα. Ο καυστήρας είναι καμμένο χαρτί ως φαίνεται για το σύστημά του. Το ερώτημα είναι για τα επιπλέον. Δηλαδή : Μάστορας+τετράοδη και κάποτε αντιστάθμιση. Κομπλέ, και το σύστημα και ο συλλογισμός . Έτσι;

Φίλε bidakos το μπόϊλερ ζεσταίνεται μόνιμα μέσω θέρμανσης ή έχεις ξεχωριστό και ελεγχόμενο κύκλωμα;

Με εκτίμηση.
    Κώστας.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Μιλάμε με καινούργιο καυστήρα ή τον παλαιό?

www.udravlikos.gr

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2008
    Θέση
    kilkis, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    32
    Φίλε Constadinos το boiler είναι συνδεμένο με τα σώματα και ζεστένεται μαζί με αυτά. Αλήθεια τι ακριβώς είναι αυτός ο υδροστάτης; μήπως είναι ο θερμοστάτης του κυκλοφορητή; άν ναι, είναι μια χαρά και τον έχω στους 45c. Αυτό που με καίει και πρέπει να αποφασίσω σχεδόν άμεσα είναι αν είναι σοφότερο να αντικαταστήσω τον λέβητα με κάποιον μικρότερο ή όχι τώρα που "γυρίζει"

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Οκ τώρα το είδα μιλάς για καινούργιο..
    Γιατί με τον παλαιό αν βάλει αναλυτή πάνω μάλλον θα είναι όλες οι μετρήσεις εκτός

www.udravlikos.gr

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2008
    Θέση
    kilkis, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    32
    Gregori μιλάμε για καινούργιο καυστήρα. Ο παλιός δεν σηκώνει μπεκ πάνω απο 0,85.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Ο παλιός είναι καμμένο χαρτί για μένα. Για να τον ικανοποιήσει ( που δεν το βλέπω ) πρέπει να είναι πάσα δύναμη. Κάποια μέρα θα του πεί " όχι άλλο κάρβουνο".
    Θεωρώ δεδομένη και αναγκαία την αλλαγή του. Όχι όμως 4kgr/h που γράφει ο bidakos. Αλλά γύρω στο 3,12 kgr/h στα 12bar θα του δώσουν 31.800 θερμίδες ( 0,75 μπέκ ). Γι΄αυτό μιλώ και για τα υπόλοιπα ώστε να φτάσει κάποια στιγμή σε ένα καλό, λειτουργικό, οικονομικό και αποδοτικό σύστημα.

Με εκτίμηση.
    Κώστας.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by bidakos

Gregori μιλάμε για καινούργιο καυστήρα. Ο παλιός δεν σηκώνει μπεκ πάνω απο 0,85.
    Φίλε bidakos το μπέκ 0,85 στις 10 ατμόσφαιρες δίνει περίπου 38,30Kw
    και στις 12 ατμόσφαιρες δίνει 41,90 Kw.

Ο δικός σου καυστήρας μετά βίας στις 12 ατμόσφαιρες σηκώνει μπέκ 0,65 ή 0,75 τραβηγμένο απ΄τα μαλλιά στις 10 ατμόσφαιρες.

Με εκτίμηση.
    Κώστας.

Δικαιώματα απάντησης