Σελίδα 9 από 12 ΠρώτοΠρώτο ... 7891011 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 81 μέχρι 90 από 113

Θέμα: Συνδιασμός λέβητα - καυστήρα

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

http://www.thermovent.gr/
    Η Bεntone είναι...
    Με λέβητες που εισάγει η ίδια εταιρία
    Μπές και δές...
    Και φυσικά η πρόταση μου ισχύει...Πάμε να μετρήσουμε ότι θές.

www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    1. Επιφάνεια συναλλαγής θερμότητας, προφανώς εννοείς τον όγκο του θαλάμου-καυσαερίων. Είναι κατά 33% μεγαλύτερος και είναι εδώ τα 2 τούμπα παραπάνω που έλεγα. Οι στροβιλιστήρες είναι ίδιοι και μάλλον μπορεί να εννοεί τις γυρισμένες ατσαλόβεργες που βγάζουν από μέσα οι καυστηραντζήδες. (έλα ρε Dimi!)

2. Αντιστάσεις καυσαερίων: αυτό έχει να κάνει με το μπεκ που έχει βάλει κατά την μέτρηση. Εμείς μιλάμε να λειτουργήσουν 2 λέβητες της ιδίας οικογενείας (όπως λέω από παλιά) με τον ίδιο καυστήρα, ίδια παροχή πετρελάιου. Άρα δεν θα έχεις διαφορετικές αντιθλίψεις.
    3. Ποσότητα καυσαερίων: (έλα ρε Dimi) βλ. παραπάνω περ, 2

4. Βλέπε περίπτωση 1 (έλα ρε Dimi και είναι και αργά!)

5 & 6. 10 λίτρα νερού και 15 κιλά βάρος στον λέβητα: έχουμε (10+0,11.15)Χ70 = 810 θερμίδες!! Ένας καυστήρας 25.000 θερμ πόση ώρα θέλει να τις αποδώσει ώστε να τις πάρει και να μη μας γκρινιάζει και δακρύζει; θέλει 810/25.000 = 1 λεπτό της ώρας και 56 δευτερόλεπτα!! Τουτέστιν θέλει τον άπειρο χρόνο των 2 λεπτών της ώρας...!!!!

(Το ψυχοφάρμακο γρήγορα..... αααα εδώ είναι!)

Ρε σεις συννενοημένοι είσαστε; Κι έχω ταξίδι αύριο....

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Διαχειριστής dimis's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Δήμος Βόλβης Ν. Θεσσαλονίκης
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200
    Καλό ταξίδι καπετάνιε
    Εγώ ήδη κοιμάμαι

http://levitostasia.net

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Κάτι έλεγα για κλοτσιές...
    Να ένας σιδερένιος λέβητας που βάζω εγώ στα ίδια κυβικά με του φίλου Bidakoy

www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    quote:Originally posted by dimis

Καλό ταξίδι καπετάνιε
    Εγώ ήδη κοιμάμαι
    Αμ το κατάλαβα εγώ! Γι' αυτό έλεγα κάθε τόσο: έλα ρε Dimi...

Καλόν ύπνον μάστορα

και συ μάστορα (αλλά μιας και μου πόσταρες: τα 17 κιλά διαφοράς δεν λένε τίποτα. Το νερό μετράει. Που είναι το νερό; Άκυρος ο πίνακας! Απορρίπτεται! Τον στέλνεις πίσω στον αντιπρόσωπο ως ελλιπή!)

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2008
    Θέση
    xania, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    211
    ρε παιδιά διαβάζω αυτό το topic από την αρχή και θα ήθελα να ρωτήσω το εξής?
    έχουμε το καλό μας το bidako o οποίος έχει απώλειες 22000 θερμίδες, έχει έναν υπερδιασιολογημενο λέβητα 40000θερμ και ένα καυστήρα που δουλέυει οριακά και δε συνεργάζεται καλά με το λέβητα...έχουμε λοιπόν δύο εναλλακτικές
    1. αλλαγή καυστήρα
    2.αλλαγή λέβητα
    για μένα η πρώτη εναλλακτική είναι οφθαλμοφανής αφού και δεν φτάνουμε το σύστημα στα όρια του αλλά και ένα πολύ σημαντικό κομμάτι είναι ότι η αλλαγή καυστήρα είναι πιο φθηνή σαν λύση από την αλλαγή του λέβητα... δεν είναι και αυτός ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβουμε υπόψη.... κάνω κάπου λάθος?

Υ.Γ έτσι είναι το οικονομικό το βάζουμε σε προταιρεότητα μόνο όταν ανοίγει η δική μας τσέπη...

...που θα παει θα μαθω..

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Κωνσταντίνα!
    Δεν το μελέτησες καλά το θέμα! Δεν είναι τόσο απλό!
    Έχει απαίτηση 22.000 θερμ. Έβαλε λέβητα 40.000 θερμ. Δεν νοείται υπερδιαστασιολόγηση από τις 22.000 στις 40.000 θερμ.
    Υπερδιαστασιολόγηση έχουμε όταν:
    [u]Απαιτούμε [u]Βάζουμε
    25000 ..........60000
    35000 ..........80000
    15000 ..........50000
    60000 ..........120000

Και επιστημονικότερα: υπερδιαστασιολογούμε όταν επιλέγουμε λέβητα μεγαλύτερης οικογενείας (διαστάσεις, περιεχόμενο νερό, βάρος λέβητα) από τον σωστό!

Το παραπάνω συμπέρασμα σημείωσέ το κάπου. Σήμερα δεν θα το βρεις πουθενά, θα το ακούσεις μόνο από μένα. Σε μερικά χρόνια μπορεί να έχει περάσει μέσα στα φυλάδια οδηγιών!

Και κάτι τελευταίο: για να αποφανθούμε ότι ένας καυστήρας δεν λειτουργεί καλά πρέπει εν πρώτοις να πάμε να τον δούμε και να τον μετρήσουμε. Όλα τα υπόλοιπα είναι Σολωμονικές.
    Και ο bidakos αρνείται επίμονα να φέρει τεχνικό!
    Άρα! Θέλει μεγάλη προσοχή το τι θα προτείνεις σαν ειδικός μέσω αυτού του forum!

Εγώ με το θέμα αυτό τελείωσα! Οιαδήποτε απορία λύνεται μέσω των προηγούμενων μου posts αν διαβασθούν καλά!

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Σπουδαίο μέλος Dimitris75's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2008
    Θέση
    Pireas, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχ. - Έμπορος
    Απαντήσεις
    322
    Όταν οι απαιτήσεις είναι 22.000kcal/h και βάζουμε 40.000 kcal/h είναι ο ορισμός τής λάθος επιλογής λέβητα. Όταν ο κατάλογος κατασκευαστή λέβητα ξεκινάει απο 22.000, αμέσως επόμενος ο 30.000 και αμέσως μετα ο 40.000, δεν χωρά αμφιβολία οτι η εγκατάσταση του 40.000 είναι απλα ΛΑΘΟΣ.

Για την ιστορία η διαφοροποίηση της ισχύος ενός χαλύβδινου λέβητα με φλογοαυλούς δέν αφορά τον αριθμό των αυλών αλλά το μήκος τους. Ο 22.000 έχει διαφορά 100mm με τον 30.000 και 200mm με τον 40.000.

Δέν κατάλαβαίνω γιατι πρέπει να επιμένουμε οτι δέν υπάρχει ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στους 2 λέβητες. Εγκυκλοπαιδικά ένας 20.000 περιέχει 40 λτ. και ένας 40.000 περιέχει 57 λτ. (40% περισσότερα).

Εδιτ: επίσης όταν λέμε οτί το ένα μοντέλο λέβητα, με το αμέσως επόμενο, έχουν ίδιες διαστάσεις περίπου άρα πάνω κάτω είναι τα ίδια , δέν είναι σωστό απο την στιγμή που όπως έκανε αναφορά και ο "δασκαλος" dimis δέν γνωρίζουμε άν έχουν τους ίδιος περιοριστές καυσαερίων.

__________________________________________________ _____________________________
    "Κανείς Δέν Είναι Άσφαλτος"
    Α.Δημητρίου - Αοιδός

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Κάπως ξενέρωτα έκλεισε αυτό το topic... (λέγοντας "έκλεισε" δεν εννοώ φυσικά τον Δημήτρη75 που έγραψε το τελυταίο ποστ μέχρι να γραφτεί το δικό μου, καμία σχέση)

Ήθελα να γράψω κάποια πράγματα, να συζητήσουμε και για τους διβάθμιους που ο Γρηγόρης μόνο πιάστηκε με αυτό που έγραψα αλλά το πέρασε στο ντούκου (Γρηγόρη δεν εννούσα τους διβάθμιους που απλά έχουν soft starter δηλαδή ξεκινούν με μικρή φλόγα). Τεσ πα...

Να πω μόνο ότι μεταξύ 2 μοντέλων καυστήρων με διαφορετικές ισχύς δεν αλλάζει μόνο ο ανεμιστήρας. Αλλάζει η μπούκα, αλλάζει ο στροβιλιστής και δεν ξέρω και γω τι άλλο αλλάζει. Θέλω να πω πως άλλες απαιτήσεις έχει σε γεωμετρία η μικρή φλόγα και άλλες η μεγάλη. Συνεπώς όντως είναι καλύτερα να διαλέγουμε έναν καυστήρα που να δουλεύει κάπου στη μέση της ισχύος, αφού τα σταθερά σημεία της γεωμετρίας του είναι φτιαγμένη για μια ενδιάμεση απόδοση. Εκτός αυτού όπως ειπώθηκε μπορούμε να παίξουμε με έναν κυαστήρα που έχει περιθώριο ισχύος. Αλλιώς είσαι με την πλάτη στον τοίχο, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Ότι κάτσει

Αλλά αυτά δε σημαίνουν ότι αν μου καθότανε ένας μικρός καυστήρας (πες ότι τον έβρισκα στο δρόμο ρε αδερφέ) δε θα τον δοκίμαζα. Τι δηλαδή, θα έλεγα ότι δεν είμαι στη μέση περίπου της ισχύος άρα δεν μου κάνει;

Τέλος πάντων, είπα να μη γράψω γιατί σας βλέπω ξενερωμένους αλλά έγραψα. Και τι έκανα δηλαδή, τα ίδια είπα πάλι.

Άντε καλό Σαββατοκύριακο!

Διαχειριστής dimis's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Δήμος Βόλβης Ν. Θεσσαλονίκης
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by Pirate

Μάστορά μου βάζουνε δύο τούμπα λιγότερα και έγινε το φαΐ!

Για δες εδώ!

Οι οικογένειες των λεβήτων είναι χωρισμένες από μένα εδώ και 25 χρόνια!
    Τι διαφορά έχει ο 35αρης με τον 25άρη;
    Τι διαφορά έχει ο 45αρης με τον 75αρη;
    Τι διαφορά έχει ο 90αρης με τον 100αρη;

Γι' αυτό μιλάω ρε παιδιά! Με σκάσατε πια σήμερα!
    Γιατί δεν μας δίνει ο bidakos τα χαρακτηριστικά στοιχεία του σημερινού του λέβητα και του λέβητα που θα έβαζε σήμερα (αν και δεν θα το κάνει έτσι τελικά) να του πούμε αν θα έκανε τη δουλειά του ή όχι. Θέλω γραπτά και δεδομένα για να μιλήσω! Δεν είμαστε συνταγματολόγοι ούτε θεολόγοι ώστε να εφαρμόζουμε την επιστήμη μας με την πειστικότητα του λόγου. Μηχανικοί είμαστε!

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου
    quote:Originally posted by DimisΕγώ βλέπω διαφορές και μάλιστα μεγάλες
    1)Στην επιφάνεια εναλλαγής της θερμοκρασίας
    2)Στις αντιστάσεις των καυσαερίων
    3)Στην ποσότητα των καυσαερίων
    4)Στον όγκο θαλάμου καύσης και καυσαερίων
    5)Στην περιεκτικότητα του νερού
    6)Στο βάρος του λέβητα
    Αντίθετα στον αριθμό από τα τούμπα δεν βλέπω διαφορά.
    Και μην μου πεις ότι οι διαφορές είναι μικρές γιατί κάπου έγραψες ότι για τον αρχιτέκτονα ο πόντος δεν έχει σημασία αλλά για τους Μηχανολόγους έχει μεγάλη σημασία (κάπως έτσι)

Η απάντηση λοιπόν σε προηγούμενο ερώτημα σου. Όχι ο δεύτερος των 25.000 δεν θα υγροποιεί γιατί έχουμε μικρότερη επιφάνεια θαλάμου καύσης να θερμάνουμε και λιγότερη ποσότητα νερού (μικρότερος χρόνος για να ανέβει η θερμοκρασία του)με την ίδια εννοείτε παροχή πετρελαίου
    quote:Originally posted by Pirate

1. Επιφάνεια συναλλαγής θερμότητας, προφανώς εννοείς τον όγκο του θαλάμου-καυσαερίων. Είναι κατά 33% μεγαλύτερος και είναι εδώ τα 2 τούμπα παραπάνω που έλεγα. Οι στροβιλιστήρες είναι ίδιοι και μάλλον μπορεί να εννοεί τις γυρισμένες ατσαλόβεργες που βγάζουν από μέσα οι καυστηραντζήδες. (έλα ρε Dimi!)

2. Αντιστάσεις καυσαερίων: αυτό έχει να κάνει με το μπεκ που έχει βάλει κατά την μέτρηση. Εμείς μιλάμε να λειτουργήσουν 2 λέβητες της ιδίας οικογενείας (όπως λέω από παλιά) με τον ίδιο καυστήρα, ίδια παροχή πετρελάιου. Άρα δεν θα έχεις διαφορετικές αντιθλίψεις.

3. Ποσότητα καυσαερίων: (έλα ρε Dimi) βλ. παραπάνω περ, 2

4. Βλέπε περίπτωση 1 (έλα ρε Dimi και είναι και αργά!)

5 & 6. 10 λίτρα νερού και 15 κιλά βάρος στον λέβητα: έχουμε (10+0,11.15)Χ70 = 810 θερμίδες!! Ένας καυστήρας 25.000 θερμ πόση ώρα θέλει να τις αποδώσει ώστε να τις πάρει και να μη μας γκρινιάζει και δακρύζει; θέλει 810/25.000 = 1 λεπτό της ώρας και 56 δευτερόλεπτα!! Τουτέστιν θέλει τον άπειρο χρόνο των 2 λεπτών της ώρας...!!!!
    Τα μάζεψα λίγο μια και άλλαξε σελίδα το θέμα
    Θα προσπαθήσω να γίνω πιο σαφής ως προς τις διαφορές
    Ας πάρουμε λοιπόν τον FG52 με τον FG 87
    Είναι τις ίδιας οικογένειας όπως τους έχεις χωρίσει καπετάνιε Και απαντώ στα ερωτήματα σου.
    1. Ο πρώτος είναι απόδοσης 45.000 Kcal/h
    1α. Ο δεύτερος είναι απόδοσης 75.000 Kcal/h

2. Ο πρώτος έχει αντίσταση καυσαερίων 0,17mbar
    2α. Ο δεύτερος έχει αντίσταση καυσαερίων 0,4mbar

3. Ο πρώτος έχει βάθος φλογοθαλάμου 555mm
    3α. Ο δεύτερος έχει βάθος φλογοθαλάμου 725mm

4. Ο πρώτος έχει όγκο θαλάμου καύσης 0,07 m3
    4α. Ο δεύτερος έχει όγκο θαλάμου καύσης 0,092 m3
    Δηλαδή δεν διαφέρουν μόνο στο μήκος αλλά και στην διάμετρο του θαλάμου καύσης (μαζί με τα τούμπα)

5. Ο πρώτος έχει περιεκτικότητα σε νερό 87 lt
    5α. Ο δεύτερος έχει περιεκτικότητα σε νερό 108 lt

Όταν λέω στροβιληστήρες εννοώ τα τούμπα μια και έτσι τα δείχνει ο πίνακας και το μόνο που δεν διαφέρει είναι ο αριθμός αυτός. Έχουν δηλαδή τα ίδια τούμπα και όχι δυο λιγότερα όπως λες.

Εγώ βρίσκω τεράστιες διαφορές όχι κυρίως ως προς τα μεγέθη όσο ως προς το αντικείμενο που συζητάμε ακριβώς. Το τι καυστήρας δηλαδή θα μπορέσει να νικήσει αυτούς τους τελείως διαφορετικούς κατ εμέ λέβητες.

Και πάμε στο διάγραμμα επιλογής καυστήρα
    Και τι παρατηρούμε?
    Τα 52 KW του FG52 θέλουν καυστήρα DE1.2H
    Τα 87 KW του FG 87 θέλουν καυστήρα που δεν βρίσκεται μέσα στο διάγραμμα.
    Και οι δύο λέβητες είναι τις ίδιας οικογένειας όπως τους ονομάζεις αλλά ο κατασκευαστής του καυστήρα έχει αντίθετη γνώμη από σένα σύμφωνα με το διάγραμμα επιλογής καυστήρα που δείνει

[img] http://www.gvarv.gr/temp/Burner.jpg [/img]

http://levitostasia.net

Δικαιώματα απάντησης