Μάστορα αυτό το θέμα με απασχολεί αυτές τις μέρες και θα σου πω τους προβληματισμούς μου για να ακούσω και την γνώμη σας.quote:Εκείνο που θα κοιτάξω να κάνω εφ όσον δεν έχει γίνει σωστή μελέτη και σωστή εγκατάσταση είναι να ρυθμίσω κατ αρχάς όλα τα σώματα ώστε η διαφορά θερμοκρασίας προσαγωγής και επιστροφής να είναι ίδια σε όλα τα σώματα
Σε δεύτερη φάση θα παρακολουθήσω και θα ρυθμίσω την θερμοκρασία προσαγωγής και επιστροφής έτσι ώστε όλοι οι χώροι να έχουν την ίδια θερμοκρασία χώρου
Αυτός ο τρόπος εξισορρόπησης με το να μετρά θερμοκρασίες πάνω κάτω είναι σκότωμα. Πόσο σε μία πολυκατοικία με 10 διαμέρισμα...
Θέλεις 2 μέρες και οι κατασκευαστές μόνο εξισορροπήσεις δεν πληρώνουν.
Αλλά άκου να δεις τι έχω παρατηρήσει...
Οταν πας να πάρεις θερμοκρασίες κοντά στο κολλεκτέρ στην κάθε μία σωλήνα ξεχωριστά έχω την αίσθηση ότι οι θερμοκρασίες που παίρνουμε δεν είναι σωστές
Μήπως κουτσά στραβά οι θερμοκρασίες κοντά στο κολλεκτέρ και τις σωλήνες εξισορροπούνται και βλέπουμε μία σχετικά ίδια θερμοκρασία σε όλα?
Και δεν μιλάω για την περίπτωση όπου πήρα θερμοκρασίες με τον καπετάνιο που σημειωτέων έπαθα πλάκα μου με το πόσο καλά ήταν υπολογισμένο το δίκτυο αλλά σε άλλες περιπτώσεις όπου το δοκίμασα.
Μήπως πρέπει να παίρνουμε ένδειξη 20-30πόντους πιο κάτω απο το κολλεκτέρ? Και που θα τους βρεις αυτούς του πόντους αναρωτιέμαι αν ισχύει αυτό που λέω.
www.udravlikos.gr

Απάντηση σε αυτήν την απάντηση

εγώ δεν θα έμπαινα στον κόπο να κάνω το παρακάτω που γράφεις γιατί θέλει ώρες και δεν είμαι και σίγουρος για τα αποτελέσματα. Απλά θα έβαζα θερμοστατική.....