Σελίδα 4 από 8 ΠρώτοΠρώτο ... 23456 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 31 μέχρι 40 από 75

Θέμα: ξεχωριστός θερμοστατης σε κάθε όροφο μονοκατοικίας

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Η δικιά μου γνώμη είναι ότι οι θερμοστατικές κεφαλές είναι ένα χρησιμότατο εργαλείο ανα περιπτωση.

Παράδειγμα...Διαμέρισμα με τζάκι απλό ή ενεργειακό...
    Δεν γίνετε να μην έχεις θερμοστατικές κεφαλές στα σώματα τουλάχιστον στον χώρο που είναι το τζάκι.
    Διαμέρισμα με ανόμοιες θερμοκρασίες στα δωμάτια...
    Μία ακόμα περίπτωση όπου μπορεί να φανεί χρήσιμο εργαλείο...

Μεζονέτα με αντιστάθμιση χωρίς να είναι χωρισμένο σε ζώνες...
    Και εδώ πολύ χρήσιμο αν επιθυμούμε άλλες θερμοκρασίες ανά επίπεδο.

Σχετικά τώρα με τος ροές νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι οι θερμοστατικές κεφαλές πάντα προτείνονται είτε με ηλεκτρονικό κυκλοφορητή είτε με βαλβίδα διαφορική πίεσης.

www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    quote:Εκείνο που θα κοιτάξω να κάνω εφ όσον δεν έχει γίνει σωστή μελέτη και σωστή εγκατάσταση είναι να ρυθμίσω κατ αρχάς όλα τα σώματα ώστε η διαφορά θερμοκρασίας προσαγωγής και επιστροφής να είναι ίδια σε όλα τα σώματα

Σε δεύτερη φάση θα παρακολουθήσω και θα ρυθμίσω την θερμοκρασία προσαγωγής και επιστροφής έτσι ώστε όλοι οι χώροι να έχουν την ίδια θερμοκρασία χώρου
    Μάστορα αυτό το θέμα με απασχολεί αυτές τις μέρες και θα σου πω τους προβληματισμούς μου για να ακούσω και την γνώμη σας.
    Αυτός ο τρόπος εξισορρόπησης με το να μετρά θερμοκρασίες πάνω κάτω είναι σκότωμα. Πόσο σε μία πολυκατοικία με 10 διαμέρισμα...
    Θέλεις 2 μέρες και οι κατασκευαστές μόνο εξισορροπήσεις δεν πληρώνουν.
    Αλλά άκου να δεις τι έχω παρατηρήσει...
    Οταν πας να πάρεις θερμοκρασίες κοντά στο κολλεκτέρ στην κάθε μία σωλήνα ξεχωριστά έχω την αίσθηση ότι οι θερμοκρασίες που παίρνουμε δεν είναι σωστές
    Μήπως κουτσά στραβά οι θερμοκρασίες κοντά στο κολλεκτέρ και τις σωλήνες εξισορροπούνται και βλέπουμε μία σχετικά ίδια θερμοκρασία σε όλα?
    Και δεν μιλάω για την περίπτωση όπου πήρα θερμοκρασίες με τον καπετάνιο που σημειωτέων έπαθα πλάκα μου με το πόσο καλά ήταν υπολογισμένο το δίκτυο αλλά σε άλλες περιπτώσεις όπου το δοκίμασα.

Μήπως πρέπει να παίρνουμε ένδειξη 20-30πόντους πιο κάτω απο το κολλεκτέρ? Και που θα τους βρεις αυτούς του πόντους αναρωτιέμαι αν ισχύει αυτό που λέω.

www.udravlikos.gr

Super Moderator DDD's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,695
    πέρασα πρόσφατα και είπα να βγάλω καμιά φωτογραφία.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Nα εξηγήσουμε όμως τι είναι αυτό.
    Αυτό είναι ένας τύπος αυτονομίας σε παλαιές εγκαταστάσεις με δισωλήνιο.
    Πάνω στο σώμα υπάρχει ο θερμιδομετρητής και διακρίνουμε και θερμοστατική κεφαλή ώστε να μπορεί να ρυθμιστή η απαιτούμενη θερμοκρασία στον χώρο ή ακόμα να κλειστεί το σώμα τελείως.

www.udravlikos.gr

Διαχειριστής dimis's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Δήμος Βόλβης Ν. Θεσσαλονίκης
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200
    gregori δεν λέω ότι πρέπει να γίνεται πάντα Εγώ σε δικές μου κατασκευές δεν έχω κάνει γιατί δεν χρειάστηκε τουλάχιστον σε εξωτερική εγκατάσταση με χαλκό. Σε δίκτυο με πίνακα και συλλέκτες τα ρυθμίζω εμπειρικά στραγγαλίζοντας τα κοντινά και μικρά προς τους συλλέκτες σώματα και "παίζοντας" με τις διατομές των σωλήνων (πχ σε ένα μακρινό και μεγάλο σώμα βάζω σωλήνα φ18 ενώ στα υπόλοιπα φ16 κλπ). Αν έχω παράπονα τότε κάνω αυτή την χρονοβόρα διαδικασία που λες η οποία και φυσικά δεν αποζημιώνεται όπως πρέπει.
    Θα μου πεις και που είναι η μελέτη? Όπως ξέρεις σπάνια θα βρεις σωστή μελέτη σε μια καινούργια οικοδομή και σπανιότερα επίβλεψη από μηχανικό. Και αυτό όχι ότι φταίνε οι μηχανικοί αλλά λέει ο εργολάβος: «μηχανικέ φέρε μου μια μελέτη της πλάκας ή της προηγούμενης οικοδομής απλά για να περάσει από την πολεοδομία» Και γιατί το λέει? Μα για να μην πληρώσει τον μηχανικό για μια σωστή μελέτη αλλά και να γλυτώσει και χρήματα από την πολεοδομία. Δουλεύεις εσύ σε οικοδομή εφαρμόζοντας ποτέ την μελέτη που αρκετές φορές όταν την ζητάς από τον εργολάβο σου λέει ότι αυτή είναι απλά για την πολεοδομία?

Έχω κάνει όμως σε ενδοδαπέδια την οποία δεν κατασκεύασα εγώ και ο ιδιοκτήτης διαμαρτυρόταν ότι κάποιοι χώροι δεν ζεσταινόντουσαν όπως οι άλλοι. Μια βδομάδα έκανα για να ισoσταθμίσω το δίκτυο (από μισή ώρα κάθε μέρα)
    Επίσης λες παραπάνω ότι οι θερμοστατικές είναι χρήσιμες σε "Διαμέρισμα με ανόμοιες θερμοκρασίες στα δωμάτια..." Αυτό ακριβώς μπορεί να γίνει με σωστή ισοστάθμιση. Στην ενδοδαπέδια που σου ανέφερα παραπάνω τι θα κάνεις? Που θα τοποθετήσεις τις θερμοστατικές κεφαλές?

DDDΗ κεφαλή της πρώτης εικόνας νομίζω ότι δεν είναι σωστά τοποθετημένη πρέπει να είναι στα πλάγια όπως αυτή της δεύτερης εικόνας. Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος γι αυτό αλλά τα προσπέκτ από κάποιες μάρκες αυτό λένε Ότι πρέπει να τοποθετούνται οριζόντια και όχι κάθετα.

http://levitostasia.net

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Τώρα τι να πώ?
    Γράφεις ακριβώς αυτά που θα έγραφα και εγώ...Μα ακριβώς.
    Ακόμα και η παρατήρηση που γράφεις σχετικά με την θερμοστατική στην μία φωτογραφία είναι αυτό που θα έγραφα αν την παρατηρούσα αλλά μου ξέφυγε...
    Αλλά για να μην λένε ότι εμείς οι υδραυλικοί τα έχουμε κάνει πλακάκια εγώ δεν θα έμπαινα στον κόπο να κάνω το παρακάτω που γράφεις γιατί θέλει ώρες και δεν είμαι και σίγουρος για τα αποτελέσματα. Απλά θα έβαζα θερμοστατική.....
    Εδώ μιλάμε για εξισορρόπηση αλλά ένα έχω να πω....
    Τι σκατά εξισορρόπηση μιλάμε εδώ απο την στιγμή που σε πολυκατοικίες με αυτονομία ακόμα βάζουμε κυκλοφορητές σταθερών στροφών?
    quote:Επίσης λες παραπάνω ότι οι θερμοστατικές είναι χρήσιμες σε "Διαμέρισμα με ανόμοιες θερμοκρασίες στα δωμάτια..." Αυτό ακριβώς μπορεί να γίνει με σωστή ισοστάθμιση. Στην ενδοδαπέδια που σου ανέφερα παραπάνω τι θα κάνεις? Που θα τοποθετήσεις τις θερμοστατικές κεφαλές?
    Σχετικά με τις ενδοαδαπέδιες δεν είμαι δα και πολύ ιδικός αλλά ξέρω ότι μπαίνουν θερμοστατικές στα κολλεκτέρ ανα βρόγχο σε HITEC εγκαταστάσεις.

www.udravlikos.gr

Διαχειριστής dimis's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Δήμος Βόλβης Ν. Θεσσαλονίκης
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200
    Γράφω στο site μου στο κεφάλαιο για κυκλοφορητές
    "Αν έχουμε συστήματα με θερμοστατικές βαλβίδες στα θερμαντικά σώματα ή εγκαταστάσεις με βάνες αυτονομίας τότε, πρέπει να τοποθετηθεί by-pass(διακλάδωση, παράκαμψη) μεταξύ του σωλήνα προσαγωγής και επιστροφής με βαλβίδα διαφορικής πίεσης."
    Να που γράφουμε τα ίδια
    Τώρα θα μου πεις η τεχνολογία προχωράει και βγήκαν οι ινβέρτερ. Σωστά.

http://levitostasia.net

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Αντιστάθμιση ή θερμοστατικές κεφαλές;
    Διαλέγετε μόνο ένα εκ των δύο! Και τα δύο είναι υπέρβαση!

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Τσιγκούνη
    Εδώ την υπέρβαση την κάνουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ χρόνια [B)] δεν θα την κάνουμε εμείς?
    Αλλά πλάκα πλάκα νομίζω ότι συνδυάζονται μία χαρά.
    Και κανονίστε εσύ και o Dimis... σας αγαπάμε, αλλά όχι επειδή μας ρίχνεται 10 άντε και λίγο παραπάνω χρονάκια να μας μπαζώνετε τα καινούργια κόλπα

www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Όχι και στα κόλπα η θερμοστατική κεφαλή! Χριστούγεννα του 1988 σε πολυτελές ξενοδοχείο της Βιέννης 26° μέσα και με θερμοστατική κεφαλή. Ησύχασα όταν έκλεισα τελείως τον διακόπτη του σώματος.
    Ούτε η αντιστάθμιση ανήκει στα καινούργια κόλπα!
    Τα καινούργια κόλπα ξέρεις ποια είναι;
    Εξισορρόπηση όλου του δικτύου με βαλβίδες σαν και εκείνη που σου έφερα και ο μηχανολόγος να αναφέρει πόσο θα στρίψουνε. Δες εδώ spots από μία μελέτη που έκανε κάποιος μηχανολόγος:

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Δικαιώματα απάντησης