Νίκο θεωρώ το προηγούμενο topic από το σημείο που μιλά ο Γρηγόρης για το τρισωλήνιο που αντιμετώπισε πολύ σημαντικό για την γέννηση αυτού εδώ του topic. Αυτά όλα που ειπώθηκαν εκεί από όλους ήταν πολύ σημαντικά και ας το πω και ανοιχτά, το δικό σου topic που ποστάρησες παραπάνω αλλά και του Ziko μάλλον ανάψανε τη φωτιά!quote:Originally posted by nyannaco
Καπετάνιο, μου δίνει μεγάλη χαρά αυτό το απόσπασμα από το post σου. Ο λόγος είναι ότι όταν το πρωτοπέταξα σαν ιδέα (εν τη αγνοία μου και καθαρά διαισθητικά) στο προηγούμεnο topic, η συνέχεια της κουβέντας μου έδωσε την εντύπωση ότι δεν έστεκε. Δεν φιλοδοξώ να συμμετάσχω επί ίσοις όροις σε μία συζήτηση της οποίας το αντικείμενο με υπερβαίνει, αλλά και μόνο η διαπίστωση ότι δεν πάω τελείως λάθος είναι μια ικανοποίηση![]()
Ziko: «Για να το κάνεις αυτό θα πρέπει να έχεις μεγάλη διατομή στις στήλες σου, πράγμα που σε πολυκατοικία δεν είναι εύκολο. Το θέμα είναι αν χρειάζεται κυκλοφορητής στο πρωτεύον ή όχι...Αρκεί η φυσική κυκλοφορία;»
Νίκος: «Γιατί να χρειάζεται ντε και καλά κυκλοφορία στη στήλη; Οταν ξεκινήσει ο πρώτος κυκλοφορητής, δεν θα την επιβάλει έτσι κι αλλιώς; Τί χάνω; Και μη βαράτε αν λέω βλακείες»
...και δεν σε βαράμε καθόλου!
Ανομοιόμορφη πολυκατοικία:
Πάμε:
Ισόγειο, 1ος, 2ος, 3ος, 4ος και με υπόγειο διαμερισματάκι του αντιπάροχου.
Διαμέρισμα..................Παροχή (l/h)...............Δ.Π.Σ (mm WS)
Υπόγειο........................600................ .......900
Ισόγειο........................750................ ......1350
1ος...........................1350................ ......1450
2ος...........................1350................ ......1450
3ος...........................1000................ ......1050
4ος............................400................ .......600
Σε λίγο θα ποστάρω τις στήλες έτσι όπως θα γινόντουσαν με το παλιό-μοντέρνο σύστημα. Στο ίδιο post θα υπάρχουν οι στήλες με το μεταμοντέρνο σύστημα και τη λογική να μη ξεπερνιέται ένα Δp/m (PMLL: primary max line losses) στη στήλη. Ποιο είναι το μαγικό αυτό νούμερο; Δεν το ξέρω. Θα το ψάξουμε και θα το βρούμε στη συνέχεια. Ας αρχίσουμε από ένα PMLL=15 mmWs και βλέπουμε.
Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

] στη θέρμανση SPAGHETTI.
Απάντηση σε αυτήν την απάντηση