Οι μεγάλοι συναντώνται και ας μην αλληλοδιαβάζονται! [Πειρατής]
Dimi μετά από κάθε απόφθευγμα θα βάζω και την υπογραφή μου για την πατρότητα του ρηθέντος.
Προσωπικά δεν σκάω καθόλου για τον λόγο που δεν θα μπορούμε να κλείσουμε τον κυκλοφορητή. Αφήνουμε ένα με δύο σώματα (και πολύ σωστά το κοντινότερο στον θερμοστάτη χώρου) δίχως θερμοστατική κεφαλή και όλα μέλι-γάλα! επειδή όμως ρώτησες και ρώτησε κι ο Μίλτος το θέμα της εκκίνησης θα το έλυνα με το τσακ του ΘΧ από τον οποίον θα έπαιρνα σήμα και φυσικά με δική μου ευθύνη θα έδινα τάση στον κυκλοφορητή. Θα μου τον έκλεινε ένα σήμα διακοπής της επαφής από τον ΘΧ ή από κάπου αλλού που εγώ θα όριζα ότι πρέπει να κλείσει άμεσα ο κυκλοφορητής. Εδώ θα πω και την αμαρτία μου: ένα τέτοιο μοντέρνο σύστημα δεν θα έχει τις γνωστές συνδέσεις και τα γνωστά πινακάκια αυτονομίας. Θα έχει ένα LOGO με μία μόνο ψηφιακή επέκταση και αν έχουμε ηλιακά & boiler θα έχει και μία αναλογική. Αν προσθέσεις τους μηχανισμούς που χρειάζονται (διαφορικοί θερμοστάτες, αντιπαγωτικοί, υδροστάτες boiler κλπ) έρχονται ακριβότερα από το LOGO. 5 κυκλοφορητάκια; 5 έξοδοι πλήρως ελεγχόμενοι. Να σου πω ότι το ίδιο το LOGO θα κρατά και ωρομέτρηση κάθε διαμερίσματος ώστε να διασταυρώνεται με αυτήν του θερμιδομετρητή. Θα είναι της επόμενης γενιάς ο αυτοματισμός! Θα γίνει ειδική ομάδα του αυτοματισμού με αρχηγό τον Νίκο και υπαρχηγό τον Μίλτο. Μη φοβάστε κοστολόγια. Θα είναι φθηνός ο αυτοματισμός για όλα αυτά που θα κάνει! Οι θερμιδομετρητές θα μας ανεβάζουν τις τιμές.
Τώρα για το κυκλοφορητάκι που λές μάστορα, όντως μπορεί να λειτουργήσει με το 20% της κανονικής του παροχής. Κάπου έχω ποστάρει έναν κόκκινο. Θα το βρω και θα σου κάνω link. Ο αντίστοιχος πράσινος (Star-E) είναι μία από τα ίδια ευέλικτος κι αυτός.
Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Απάντηση σε αυτήν την απάντηση