Σελίδα 6 από 15 ΠρώτοΠρώτο ... 45678 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 51 μέχρι 60 από 148

Θέμα: Μεταμοντέρνο σύστημα αυτονομίας και ανεξαρτησίας

Διαχειριστής dimis's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Δήμος Βόλβης Ν. Θεσσαλονίκης
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Καπετάνιε λες οι αμερικανοι να διάβασαν την σελίδα μου?

Ο θερμιδομετρητής δεν λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα οπότε είναι αδύνατο να κάνει έλεγχο ροής και επομένως διακοπή ρεύματος προς τον κυκλοφορητή.
    Αν βάζαμε έναν ελεγκτή ροής τότε ναι μεν θα μπορούσαμε να δώσουμε εντολή διακοπής στον κυκλοφορητή αλλά όμως δεν θα μπορούσαμε να δώσουμε εντολή επαναλειτουργίας.

Το πιο λογικό θα ήταν να ΜΗΝ τοποθετήσουμε θερμοστατικές στο χώρο όπου βρίσκεται ο θερμοστάτης χώρου. Και νομίζω αυτό είναι και το νόημα. Τι να τις κάνω τις θερμοστατικές όταν έχω θερμοστάτη χώρου?

Τώρα υποθέτουμε ότι έχουμε θερμοστατικές σε όλους τους άλλους χώρους εκτός απ αυτόν που βρίσκεται ο θερμοστάτης χώρου στο σαλόνι ας πούμε. Έχουμε ρυθμίσει 'ολες τις θερμοστατικές σε χαμηλή θερμοκρασία χώρου. Κλείνουμε τις πόρτες οι χώροι ζεστέντονται και οι θερμοστατικές κλείνουν. Θα υπάρξει πρόβλημα αν ο κυκλοφορητής λειτουργήσει με το 1/5 (πχ) της ολικής παροχής? Δηλαδή με το 1 από τα 5 σώματα?

http://levitostasia.net

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Οι μεγάλοι συναντώνται και ας μην αλληλοδιαβάζονται! [Πειρατής]

Dimi μετά από κάθε απόφθευγμα θα βάζω και την υπογραφή μου για την πατρότητα του ρηθέντος.

Προσωπικά δεν σκάω καθόλου για τον λόγο που δεν θα μπορούμε να κλείσουμε τον κυκλοφορητή. Αφήνουμε ένα με δύο σώματα (και πολύ σωστά το κοντινότερο στον θερμοστάτη χώρου) δίχως θερμοστατική κεφαλή και όλα μέλι-γάλα! επειδή όμως ρώτησες και ρώτησε κι ο Μίλτος το θέμα της εκκίνησης θα το έλυνα με το τσακ του ΘΧ από τον οποίον θα έπαιρνα σήμα και φυσικά με δική μου ευθύνη θα έδινα τάση στον κυκλοφορητή. Θα μου τον έκλεινε ένα σήμα διακοπής της επαφής από τον ΘΧ ή από κάπου αλλού που εγώ θα όριζα ότι πρέπει να κλείσει άμεσα ο κυκλοφορητής. Εδώ θα πω και την αμαρτία μου: ένα τέτοιο μοντέρνο σύστημα δεν θα έχει τις γνωστές συνδέσεις και τα γνωστά πινακάκια αυτονομίας. Θα έχει ένα LOGO με μία μόνο ψηφιακή επέκταση και αν έχουμε ηλιακά & boiler θα έχει και μία αναλογική. Αν προσθέσεις τους μηχανισμούς που χρειάζονται (διαφορικοί θερμοστάτες, αντιπαγωτικοί, υδροστάτες boiler κλπ) έρχονται ακριβότερα από το LOGO. 5 κυκλοφορητάκια; 5 έξοδοι πλήρως ελεγχόμενοι. Να σου πω ότι το ίδιο το LOGO θα κρατά και ωρομέτρηση κάθε διαμερίσματος ώστε να διασταυρώνεται με αυτήν του θερμιδομετρητή. Θα είναι της επόμενης γενιάς ο αυτοματισμός! Θα γίνει ειδική ομάδα του αυτοματισμού με αρχηγό τον Νίκο και υπαρχηγό τον Μίλτο. Μη φοβάστε κοστολόγια. Θα είναι φθηνός ο αυτοματισμός για όλα αυτά που θα κάνει! Οι θερμιδομετρητές θα μας ανεβάζουν τις τιμές.

Τώρα για το κυκλοφορητάκι που λές μάστορα, όντως μπορεί να λειτουργήσει με το 20% της κανονικής του παροχής. Κάπου έχω ποστάρει έναν κόκκινο. Θα το βρω και θα σου κάνω link. Ο αντίστοιχος πράσινος (Star-E) είναι μία από τα ίδια ευέλικτος κι αυτός.

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Διαχειριστής dimis's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Δήμος Βόλβης Ν. Θεσσαλονίκης
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200
    quote:Originally posted by Pirate

Οι μεγάλοι συναντώνται και ας μην αλληλοδιαβάζονται! [Πειρατής]

Dimi μετά από κάθε απόφθευγμα θα βάζω και την υπογραφή μου για την πατρότητα του ρηθέντος.

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου
    Αυτό το καρφί κατάλαβα που πάει αλλά "Ποτέ μην σχολιάζεις τους μεγάλους" [Dimis]

Ακόμη δεν μπορώ να δικαιολογήσω την λέξη μεταμοντέρνο. Χρόνια τώρα εφαρμόζω αυτονομία με κυκλοφορητές. Χωρίς θερμιδομέτρηση βέβαια και χωρίς τα ειδικά αυτά κυκλοφορητάκια και χωρίς θερμοστατικές, Ποιο είναι το μοντέρνο που συζητάμε εδώ? Ρωτάω για να μην μπλοκάρω την συζήτηση στα ίδια και τα ίδια.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Τόσες μέρες γράφεις στο topic. Τώρα το θυμήθηκες να ρωτήσεις για τον τίτλο του;

Ο όρος μεταμοντέρνο σύστημα δεν αναφέρεται στην αφαίρεση των Η/Β και στην ανεξαρτησία των κυκλοφορητών. Τέτοιες εγκαταστάσεις έβλεπες και από παλιά.
    Δες πάλι το εισαγωγικό ποστ. Εκεί θα τα θυμηθείς τα συγκεντρωμένα πλεονεκτήματα που δεν εύρισκες με τα παλιά συστήματα πολλών κυκλοφορητών ή Η/Β.

Το σημαντικότερο: Η γριά που έκλεινε όλα τα σώματα με τον γέρο και έμενε σε ένα δωμάτιο και ήθελε να την πυροβολήσει ο άλλος. Γιατί να πλήρωνε θέρμανση; Αφού δεν είχε! έπρεπε να πληρώνει επιβάρυνση (fi). Και αυτό θα γίνεται τώρα με το «μεταμοντέρνο»

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2006
    Θέση
    76185 Karlsruhe, , Germany.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    453
    Συνάδελφοι,

νομίζω ότι έχει γίνει κάποια συγχυση :

Εφόσον υπάρχουν θερμοστατικοί διακόπτες είναι τελείως
    περιττή και άχρηστη η εγκατάσταση θερμοστάτη χώρου και αντιστρόφως.
    Εκείνο που δεν πρέπει να λησμονηθεί είναι οι αισθητήρες
    εξωτερικής θερμοκρασίας για την σωστή ρύθμιση της θερμοκρασίας
    προσαγωγής των κυκλωμάτων.

Νίκος

Nikos

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Νίκο θα έχουμε ψυχολογικά προβλήματα και αύξηση καταθλιπτικών συνδρόμων δίχως Θ.Χ. Το έζησα πριν 18 χρόνια όταν τον κατήργησα στην ψύξη-Θέρμανση. Να μη πω τι τράβηξα!!
    Τον θέλουμε κιόλας διότι δύο σώματα που θα είναι κοντά του δεν θα φορέσουν θερμοστατικές κεφαλές ώστε να προφυλάξουμε τον κυκλοφορητή από λειτουργία με μηδενική ροή τη στιγμή που κλείσουν όλες οι θερμοστατικές βαλβίδες.
    Το θέμα του εξωτερικού αισθητήρα θα είναι optional και όλα θα είναι έτοιμα ώστε αν τον θελήσουν οι ένοικοι να πληρώσουν το σετ αντιστάθμισης και να το βάλουν. Μη τα φορτώσουμε όλα στον εργολάβο και έχουμε καμιά πτώχευση του κλάδου τους και σταματήσει η οικοδομή διότι μετά θα προκαλέσουμε οικονομικό χάος και κοινωνικό αναβρασμό! Και όλα αυτά για τον εξωτερικό αισθητήρα; Ας μη μπει ποτέ!

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Super Moderator DDD's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,695
    quote:Originally posted by Nikos Mavrofidis

Εκείνο που δεν πρέπει να λησμονηθεί είναι οι αισθητήρες
    εξωτερικής θερμοκρασίας για την σωστή ρύθμιση της θερμοκρασίας
    προσαγωγής των κυκλωμάτων.
    Εκείνο που με προβληματίζει είναι η ταυτόχρονη λειτουργία αντιστάθμισης και θερμοστατικών κεφαλών. Οι λειτουργία των Θ Κ δεν θα επηρεάζεται αρνητικά με τη λειτουργία της αντιστάθμισης ή κάνω λάθος?

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Οπως το αντιλαμβάνομαι διαισθητικά, σε μία μέρα με σχετικά υψηλή εξωτερική θερμοκρασία που η αντιστάθμιση θα μου στέλνει νερό σχετικά χαμηλής θερμοκρασίας στα σώματα, όταν η θερμοκρασία του χώρου πλησιάζει το set point της ΘΚ ο συνδυασμός των δύο θα επιβραδύνει δραματικά το ρυθμό ανόδου της θερμοκρασίας του χώρου, με αποτέλεσμα αφ'ενός να αργεί ο χώρος να πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία, και αφ'ετέρου να έχω τον κίνδυνο τα τελευταία ένα-δύο σώματα που ζητάνε να μου κρατάνε το σύστημα (λέβητα / καυστήρα κυκλοφορητή) σε λειτουργία πολύ περισσότερο χρόνο. Το πρώτο μάλλον επιδρά αρνητικά στη θερμική άνεση. Το δεύτερο θεωρώ ότι είναι επίσης ανεπιθύμητο στην περίπτωση μικρού σχετικά κτιρίου με λίγες καταναλώσεις, ενώ αντίθετα σε μεγάλο κτίριο με τον ετεροχρονισμό των καταναλώσεων δεν θα φανεί.

Νίκος

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    418
    Bozatzidis, οι μικροί ηλεκτρονικοί πως συμπεριφέρονται όταν πέσει η ροή??

Aκόμα και ένας μπόμπιρας κυκλοφορητής τύπου Alpha 15-40 (ή αντίστοιχος Wilo) θα υποφέρει για να δουλέψει στα 100-200lt/hr @1.1m. Τα ηλεκτρονικά του θα τον κλείσουν για να τον προστατέψουν και αν ναι, με ποιό κριτήριο??

Ευχαριστώ,
    Πάνος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

DDD και Νίκο (Nyannaco):
    Γνωρίζετε και οι δυο σας πόσο αρνητικός είμαι στην αντιστάθμιση ειδικά στα δικά μας μεσογειακά κλίματα. Τα τελευταία χρόνια όμως έχω προβληματισθεί έντονα από τις μέσες χειμερινές θερμοκρασίες που καταγράφω εγώ και που τις βλέπω να είναι πολύ υψηλές σε σχέση με αυτό που ήταν κάποτε. Φαντασθείτε ότι η πρώτη χειμερινή μέρα στην Αθήνα εφέτος ήταν η χθεσινή όπου στην Γλυφάδα το θερμόμετρο έπεσε στις 03:00 στους 5,5°. Διόλου απίθανο να κρατήσει αυτός ο καιρός ένα διήμερο και ανήμερα των Χριστουγέννων να δούμε το θερμόμετρο να ανεβαίνει πάλι στους 16°.
    Κάτω από τις συνθήκες αυτές αρχίζω να ρίχνω και εγώ νερό στο κρασί μου όσον αφορά την αντιστάθμιση αλλά και τις θερμοστατικές κεφαλές. Προσωπικά θα έβαζα αντιστάθμιση, δεν θα έβαζα θερμοστατικές κεφαλές. Αυτός όμως που θέλει να βάλει και τα δύο τότε θα πρέπει η καμπύλη της αντιστάθμισής του να επιτρέψει την πτώση του νερού προσαγωγής στα σώματα κάπου στους 50°. Η καλύτερη λειτουργία θα επιτυγχάνεται με χαμηλωμένη θερμοκρασία νερού ώστε οι χώροι να πλησιάζουν αλλά να μη φθάνουν το σημείο που θα αρχίσει να περιορίζει η θερμοστατική κεφαλή. Θα μου πειτε τώρα πιο ηλεκτρονικό θα μας δώσει την κατάλληλη θερμοκρασία προσαγωγής νερού ειδικά για την Ελλάδα. Αυτό όντως είναι ένα πρόβλημα αλλά ξέρεις πολύ καλά Νίκο ότι το LOGO παίρνει και αναλογικές εξόδους. Πετάμε τα ηλεκτρονικά των διαφόρων εταιρειών και παίρνουμε μόνο την τετράοδη με τον κινητήρα της που είναι σίγουρα 2-20 mA. Τη συνέχεια τη φαντάζεσαι! Φτιάχνουμε μόνοι μας μέσα στο ήδη υπάρχον LOGO ένα «ηλεκτρονικό μούρλια» και ανάλογα με την εξωτερική αίσθηση δίνουμε κάτω από δική μας συνάρτηση την θερμοκρασία προσαγωγής που θέλουμε να επιτευχθεί.
    Ο σκοπός θα είναι ένας: χαμηλότερη θερμοκρασία νερού στα σώματα & ανοιχτές Θ.Κ

Πάνο δεν χρειάζεται εδώ να μας πει κάτι ιδιαίτερο ο Bozz. Άνοιξε τις καμπύλες του ALPHA 15-40 που ανέφερες (μία από τα ίδια είναι και ο Star-E) και δες την οριζόντια χαμηλότερη καμπύλη που πάει μέχρι το 0. Σημαίνει ότι τα 150 l/h τα σερβίρει άνετα και με σταθερότητα. Απλά χρειάζεται κάποιο min μανομετρικό που είναι γύρω στα 1000 mmWS. Εκεί θα κολώσουμε; Πετάμε μία βαλβίδα σταθερής διαφορικής πίεσης (συζητήθηκε αυτό δεν το λέω εγώ πρώτος) στην επιστροφή στον λέβητα και ζητάμε μόνιμα 800 mmWs κάτω από οιαδήποτε συνθήκη!

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Δικαιώματα απάντησης