Σελίδα 7 από 15 ΠρώτοΠρώτο ... 56789 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 61 μέχρι 70 από 148

Θέμα: Μεταμοντέρνο σύστημα αυτονομίας και ανεξαρτησίας

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2006
    Θέση
    76185 Karlsruhe, , Germany.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    453

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Θερμοστάτης χώρου ΚΑΙ θερμοστατικοί διακόπτες ;

I have never seen that before !

Pirate με απογοητεύεις τέλειως.

Νίκος

Nikos

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Νικόλα, γιατί όχι; Αφού διευκρινίσουμε βέβαια ότι το σώμα (ή τα σώματα) στο χώρο που είναι ο ΘΧ δεν θα έχουν ΘΚ. Αν υποθέσουμε ότι βάζεις παντού ΘΚ και πουθενά ΘΧ, ποιός θα πεί στο λέβητα/καυστήρα/κυκλοφορητή "δεν θέλω πλέον ζεστό νερό" όταν όλες θα έχουν κλείσει; Θυμήσου ότι εδώ κάτω η πιθανότητα να μην ζητάει καμία ιδιοκτησία σε δεδομένη χρονική στιγμή είναι πάρα πολύ μεγάλη, και συμβαίνει ίσως και για ώρες κάθε μέρα, εκτός από τις ελάχιστες πολύ κρύες μέρες.
    Εγώ σαν πρώτη σκέψη θα πήγαινα σε μία σχεδίαση με ΘΧ στο καθιστικό (ή ό,που κρίνεται πλέον κατάλληλο) χωρίς ΘΚ στο συγκεκριμένο χώρο, και στους υπόλοιπους χώρους ΘΚ σε ελαφρά υπεδιαστασιολογημένα σώματα (π.χ. +10%, ώστε να μπορώ να "παίξω" με τη θερμοκρασία σε αυτούς τους χώρους πριν κόψει ο κεντρικός ΘΧ.

Νίκος

Εξέχον μέλος ziko's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2003
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    917
    Παιδιά έχουμε προχωρήσει βιαστικά. Πρώτα πρέπει να λυθεί το υδραυλικό κομμάτι. Το αφήσαμε στη μέση. Το βάρος πέφτει στο δάσκαλο πλέον...

Υποψήφιος Μηχανικός

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2006
    Θέση
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    453
    Γεια σου DDD,

οι αισθητήρες εξωτερικής θερμοκρασίας ρυθμίζουν την θερμοκρασία
    προσαγωγής του κυκλώματος, και μετά οι θερμοστατικές κεφαλές ΘΚ την επιθυμητή θερμοκρασία του κάθε χώρου.

Για χώρους με περισσότερα σώματα (τάξεις σχολείων, αίθουσες συγκεντρώσεων κλπ.) συνιστάται η εγκατάσταση ΘΧ για ΚΑΘΕ
    δωμάτιο ο οποίος επιδρά σε τρίοδο βαλβίδα πρίν πάει το νερό
    στους διακόπτες χωρίς ΘΚ και έτσι αποφεύγεται το μπέρδεμα
    στη ρύθμιση με τις πολλές ΘΚ (φαντάσου π.χ. μία αίθουσα με
    5 σώματα και 5 ΘΚ !!)

Νίκος

Nikos

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2006
    Θέση
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    453
    nyannaco,

νομίζω ότι αυτός που πρέπει να πει στον κυκλοφορητή κλπ.
    ότι δεν χρειάζεται νερό πρέπει να είναι ο αισθητήρας
    εξωτερικής θερμοκρασίας.

Νίκος

Nikos

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    quote:Originally posted by Nikos Mavrofidis
    Pirate με απογοητεύεις τέλειως.
    Εγώ να δεις πόσο απογοητεύτηκα όταν πριν 18 χρόνια αναγκάσθηκα πάλι να τοποθετώ Θ.Χ στις δουλειές μου. Τους έβαζα μέσα στον ηλεκτρολογικό πίνακα του διαμερίσματος ένα μπουτόν με μία ενδεικτική λυχνία. Μία πάταγες και ξεκίναγε το σύστημα και άναβε η λυχνία, μία ξαναπάταγες και έσβηνε το σύστημα και έσβηνε και η λυχνία. Τα σώματα (fan-coils) είχαν γύρω-γύρω χειριστήρια που έβλεπες θερμοκρασία χώρου και επέλεγες το set-point του αντίστοιχου fan-coil. Καλύτερο σύστημα και από τις θερμοστατικές κεφαλές. Λοιπόν άκου την πονεμένη αληθινή ιστορία που ξεχείλισε το ποτήρι.
    ---Κύριε Γιώργο πήγα στο σπίτι της φίλης μου που αγόρασε προ ημερών και της είχανε σε κεντρικό σημείο του σπιτιού ένα ρολόι που ρύθμιζε τους 22° και δεν ασχολιότανε ούτε να πατά κουμπί και να ξαναπατά, και το ρολόι αυτό έδειχνε και τη θερμοκρασία στο χώρο.
    ---Τι σώματα είχε η φίλη σας;
    ---Έχει σημασία αυτό; Νομίζω αυτά τα πάνελς πώς τα λένε!
    ---Ψύξη είχε;
    ---Α! θα σας γελάσω! Κάνουν ψύξη τα πάνελς; Μα τι σημασία έχουν όλα αυτά που με ρωτάτε τώρα; Τόσο ακριβό ήταν το ρολόι ώστε να μας βάλετε και εμάς ένα τέτοιο; Ας μας το λέγατε κύριε Γιώργο να σας το πληρώναμε εξτρά!
    --- Μα εσείς έχετε 9 fan-coils και ισάριθμα χειριστήρια όπου βλέπετε τις θερμοκρασίες των χώρων και ρυθμίζετε ανάλογα το σύστημα.
    ---Ναι αλλά το καλοριφέρ δεν σταματάει αν σταματήσει ένα τέτοιο χειριστήριο. Της φίλης μου σταμάταγε όλο το καλοριφέρ και έκανε οικονομία. Πηγαίνετε να το δείτε σας παρακαλώ και θέλω να μου βάλετε και μένα ένα το ίδιο.
    ---Μάλιστα. Πού είναι η φίλη σας κυρία μου να πάω να το δω;
    ---Αμέσως την παίρνω τηλέφωνο.
    ....Μετά τα τηλεφωνήματα με πήρε η ίδια με το τζιπ και με πήγε. Ήταν ένας Θ.Χ της κακιάς συμφοράς κινεζικούρας (ας μη πω όνομα). Ελάτε να το δείτε! Αυτό είναι το ρολόι που σας έλεγα!
    ---Α μάλιστα! Και γιατί το λέτε ρολόι;
    ---Διότι περιστρέφουμε αυτό και το βάζουμε στους 22° και δεν έχουμε να πατάμε κουμπάκια και λοιπά. Κλείνει και ανοίγει μόνο του. Τι έχετε να πείτε;
    ---Μάλιστα! Έχω να πω ότι η τεχνολογία προοδεύει συνεχώς πώς να το κάνουμε κυρίες μου! Εμείς ενημερωνόμαστε!

Νίκο ήθελα να σε έχω από μία μεριά και να τους εξηγείς για το τι λέει ακριβώς το ΕΝ

Πολλά τέτοια μικρότερης εμβέλειας με έκαναν να ξαναγυρίσω πάλι στον άδιατάρακτο «Θερμοστάτη χώρου!». Αλλά για να μη λέω μόνο εγώ ας μιλήσουν και οι άλλοι που έχουν την ελληνική εμπειρία.

ερώτημα προς όλους:
    Θα τολμούσατε να παραδώσετε διαμέρισμα δίχως ΘΧ; Και ας είχατε θερμοστατικές βαλβίδες.

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Νικόλα, δεν έχω πειστεί ότι αυτός ο τρόπος ελέγχου ταιριάζει στο δικό μας κλίμα. Εδώ ο χειμώνας είναι αρκετά πιο ήπιος, και οι θερμάνσεις δεν λειτουργούν συνέχεια αλλά διακοπτόμενα, οπότε δεν μου κάθεται καλά να αναβοσβήνω τη θέρμανση με κριτήριο την εξωτερική θερμοκρασία. Για παράδειγμα, την περασμένη εβδομάδα είχαμε για πολλές ώρες στη διάρκεια της ημέρας γύρω στους 14-15C εξωτερική (καθόλου σπάνιο εδώ). Σε αυτά τα διαστήματα, ο ΘΧ μου άναβε τη θέρμανση το πολύ δύο φορές (συνήθως μία), για λιγότερο από μία ώρα τη φορά. Αν πήγαινα με κριτήριο την εξωτερική θερμοκρασία, θα έπρεπε να ανάβει ή καθόλου ή συνέχεια, που δεν είναι αποδεκτό. Θα το δεχόμουν σε ένα (σαφώς αρκετά βαρύτερο) Γερμανικό χειμώνα, σε μεγάλο κτίριο όπου στατιστικά κάποιες ΘΚ θα ήταν ανοιχτές ανά πάσα στιγμή. Εδώ όμως νομίζω ότι δεν ταιριάζει.
    Αλλες γνώμες;

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Originally posted by Pirate
    Θα τολμούσατε να παραδώσετε διαμέρισμα δίχως ΘΧ; Και ας είχατε θερμοστατικές βαλβίδες.
    Εγώ προσωπικά ποτέ [B)]

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    quote:Originally posted by Nikos Mavrofidis
    νομίζω ότι αυτός που πρέπει να πει στον κυκλοφορητή κλπ.
    ότι δεν χρειάζεται νερό πρέπει να είναι ο αισθητήρας
    εξωτερικής θερμοκρασίας.
    Νίκο αυτή η φιλοσοφία του αυτοματισμού ταιριάζει στα δικά σας κλίματα που η θέρμανση ανάβει στα μισά του Οκτωβρίου και κλείνει στα μισά του Απριλίου.
    Εδώ δεν λειτουργούν έτσι τα συστήματα!!!
    Τα κλείνουμε! Εγώ πάω και τους βάζω τις ώρες διότι μπερδεύονται μόνοι τους.
    Άκου:
    ΟΝ 06:00 - 08:00 & 17:00 - 22:00
    Όλες οι υπόλοιπες OFF!
    Το 90% των προγραμμάτων μας Νίκο. Και παραπονιούνται και ζητούν κι άλλο μείωση αλλα αρνούμαι να πέσω κάτω από 7 ώρες στο 24ωρο και γίνεται μάχη!!!

Ziko προχωρώ! Πάω για τον υδραυλικό υπολογισμό! Δεν ασχολούμαι πλέον με τίποτα άλλο μακάρι να μου μιλήσουν για ειδικούς αισθητήρες που αυξάνουν μαζί με τη θερμοκρασία στον χώρο και την ερωτική διάθεση! Κωφεύω!

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    418

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Pirate, εγώ (και μάλλον και εσύ και άλλοι) θα ήθελα να ξέρω με ποιά ακριβώς λογική δουλεύουν αυτά τα κυκλοφορητάκια για να προστατέψουν τον ευατό τους σε συνθήκες χαμηλής ροής.

Στα 100-150 lt/hr είναι στα όρια της γραμμής που αναφέρεσαι, και η απόδοση του είναι 1,2%, σίγουρα όχι καλό δείγμα ότι δουλεύει άνετα & σταθερά. Σημαίνει ότι υδραυλικά είναι στα όρια του. Από ότι υπολογίζω είναι χοντρικά γύρω στο 10% του σημείου βέλτιστης λειτουργίας. Κανονική φυγοκεντρική αντλία θα την δουλεύες εκεί για ελάχιστο χρόνο πριν αρχίσει να τα παίζει.

Δικαιώματα απάντησης