Σελίδα 8 από 15 ΠρώτοΠρώτο ... 678910 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 71 μέχρι 80 από 148

Θέμα: Μεταμοντέρνο σύστημα αυτονομίας και ανεξαρτησίας

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Πάνο παρ' όλο που κάτι είπα πριν ας κάνω μία εξαίρεση:

Για δες το τι όμορφα επέλεξε τα 125 λιτράκια! Και ισχύς απορροφουμένη στα 27,4 Watt μόνο!!
    Πού είναι το πρόβλημα;
    Και 75 λιτράκια επιλέγω. Με αφήνει.
    Αυτό το Eta Pump + motor πουθενά δεν ξεπερνά το 20%. Ας μας το εξηγήσει ο Bozz γιατί δεν το πολυκαταλαβαίνω. Ολικός βαθμός απόδοσης; Ε και; Θα κάτσω να ψειρίσω από τα 27 Watt πόσα παίρνει ο άνεμος, πόσα ο Κωνσταντής πόσα η Ζηνοβία; Ας πάρουν ότι θένε!

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

quote: Bozatzidis, οι μικροί ηλεκτρονικοί πως συμπεριφέρονται όταν πέσει η ροή??
    Aκόμα και ένας μπόμπιρας κυκλοφορητής τύπου Alpha 15-40 (ή αντίστοιχος Wilo) θα υποφέρει για να δουλέψει στα 100-200lt/hr @1.1m. Τα ηλεκτρονικά του θα τον κλείσουν για να τον προστατέψουν και αν ναι, με ποιό κριτήριο??
    Πάνο, σε κάποιο topic είχα ξαναγράψει: Αν χρειάζεται πάντως by-pass με στραγγαλιστικό φτάνει για την καλή λειτουργία του ηλεκτρονικού κυκλοφορητή να εξασφαλιστεί το 5-10% της max παροχής του. Δηλαδή για ένα κινήσημο μοντέλο σαν τον Stratos 30/1-8 επαρκούν 0,5-0,6 m3/h από το by-pass.

Δηλαδή οι μικροί ηλεκτρονικοί τύπου Alpha, Star-E, Stratos-ECO, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να δουλέψουν στα 100-150 l/h.
    Όλοι οι ηλεκτρονικοί προστατεύονται από υπερένταση, υπερθέρμανση, κακή τάση, μπλοκάρισμα (προσπαθούν μάλιστα να ξεμπλοκάρουν μόνοι τους).

Οι πλάκα είναι ότι έως τώρα οι μικρότατοι ηλεκτρονικοί τύπου Star-E 25/1-3 δεν είχαν αγορά στην Ελλάδα και η Wilo δεν τους είχε καν στον Ελληνικό κατάλογο. Έχουν όμως νόημα και σε ένα μόνο διαμέρισμα όταν υπάρχουν θερμοστατικοί διακόπτες opos Germania. Εδώ οι ηλεκτρονικοί είχαν εφαρμογή με εγκατάσταση 3-4 ηλεκτροβανών και πάνω.
    Να που μπορέι τελικά να αλλάξουν τα πράγματα...

quote:Χρόνια τώρα εφαρμόζω αυτονομία με κυκλοφορητές. Χωρίς θερμιδομέτρηση βέβαια και χωρίς τα ειδικά αυτά κυκλοφορητάκια και χωρίς θερμοστατικές, Ποιο είναι το μοντέρνο που συζητάμε εδώ?
    Δημήτρη, εγώ πιστέυω το καινοτόμο που συζητάμε εδώ είναι ότι οι κυκλοφορητές είναι διασκορπισμένοι στο κτήριο μακριά από το λεβητοστάσιο. Σε αντιδιαστολή τόσο έναντι του κλασικού πια κεντρικού κυκλοφορητή με Η/Β όσο και της αυτονομίας με κυκλοφορητές δίπλα διπλα σε κολλεκτέρ στο λεβητοστάσιο. (Δεν είναι εξάλλου εύκολο πάντα να τραβήξεις του κόσμου τους σωλήνες προς τους ορόφους από όλους τους κυκλοφορητές.)
    Είπαμε: κάποια μέρα ίσως θα μιλάμε για κυκλοφορητή ανά σώμα...[:0]

quote:Οπότε θα βάλουμε 2-3 σώματα σε κάθε κύκλωμα ώστε να αυξηθεί το απαιτούμενο μανομετρικό του κάθε διαμερίσματος. Τότε το διαμέρισμα θα θέλει πχ 2mΣΝ. Eμείς θα ζητάμε από τον κυκλοφορητή 2+0.5= 2.5mΣΝ. Όταν δουλεύουν όλοι οι κυκλοφορητές θα είμαστε εντάξει. Όταν δουλεύει μόνο ένας, σιγά τη διαφορά που θα κάνει το +0.5mΣΝ. Άντε να δώσει και 10% επιπλεόν παροχή.
    Μίλτο, συμφωνώ. Αν κρατήσουμε τις max απώλειες στο λεβητοστάσιο και στις στήλες κάτω από 25% του max απαιτούμενου μανομετρικού του κυκλοφορητάκου διαμερίσματος, η αλληλεπίδραση μειώνεται σημαντικά. Σπατάλη ενέργειας βέβαια να προσθέσω απώλειες στα σώματα, αλλά θα δουλέψει.
    Μήπως αυτό το παραπάνω 10% παροχή λόγω υπερβολικού μανομετρικού θα μπορούσαν να το αποσβέσουν οι διακόπτες σωμάτων τύπου MCV της Siemens?

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    ... ή κεντρική ρυθμιστική σταθερού ΔΡ στο διαμέρισμα.

Programming is like sex: one mistake and you have to support it for the rest of your life.
    Michael Sinz

quote:Αυτό το Eta Pump + motor πουθενά δεν ξεπερνά το 20%. Ας μας το εξηγήσει ο Bozz γιατί δεν το πολυκαταλαβαίνω. Ολικός βαθμός απόδοσης; Ε και; Θα κάτσω να ψειρίσω από τα 27 Watt πόσα παίρνει ο άνεμος, πόσα ο Κωνσταντής πόσα η Ζηνοβία; Ας πάρουν ότι θένε!
    Και σκέψου Καπετάνιε πως μάλλον διάλεξες τον ενεργοβόρο κυκλοφορητάκι της Grundfos...
    Επειδή μάλλον αδικείς τους συνάδελφους κόκκινους συναγωνιστές από τη Grundfos σου λέω πως με τους ενεργειακούς κλάσης Α κυκλοφορητές (Alpha2 και Stratos-ECO) θα καταναλώνεις σε min παροχές ούτε 10 Watt[:0]

Για να προσπαθήσω να δείξω την καμπύλη του Stratos-ECO 25/1-3

Τώρα θα μου πεις τι κάθεσαι και ψειρίζεις...
    Βλέπεις όμως τί άθλιο βαθμό απόδοσης είχαν τα mini κυκλοφορητάκια ανέκαθεν, ώσπου να βγουν οι ECM με τον μόνιμο μαγνήτη για ρότορα...
    Αλλό 27 watt άλλο 8 Watt ...

Που να δεις όταν θα βγουν τα super-mini κυκλοφορητάκια στα σώματα με μέση κατανάλωση 1 Watt...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Σίγουρα! Τα δεδομένα που έχω από τους κόκκινους είναι Φεβ/07 και από τότε έχει γίνει κοσμογονία ειδικά σε αυτά τα κυκλοφορητάκια. Έχω και του Φεβ/2008 αλλα το έχω ακόμα στη θηκη του. Δεν το περνάω πια τώρα διότι περιμένω τα νέα.
    Δεν έχω τίποτα από τους πράσινους και ειδικά σε CD γι' αυτό καθάρισε Bozz....
    Έχεις δίκιο για τον «magnet rotor». Πριν μερικές μέρες με ενθουσίασε ένας τέτοιος όσον αφορά την μεγαλύτερη γρηγοράδα αλλά και την καλύτερη ακρίβεια. Γράφω σχετικά εδώ.
    Εγώ κατά τις 7:00 το απόγευμα πιάνω τον υδραυλικό υπολογισμό...

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    418
    Και εγώ είμαι υπέρ του κεντρικού ΘΧ για την θέρμανση. Μπορούνε έτσι να το χαμηλώσουν αν όχι να το κλείσουν τελείως.

Σε συστήματα ΨΘ με fan coil μου αρέσει πιο πολύ ΘΧ ανά χώρο (από τις μονάδες) και κεντρικός διακόπτης on-off για όλο το σύστημα κοντά στην εξώπορτα. Ο κεντρικός ΘΧ πολλές φορές μπερδεύει πιο πολύ σε τέτοιο σύστημα. Το σύστημα έχει συνήθως γρήγορες αντιδράσεις οπότε δεν χρειάζεται να μένει ανοιχτό όταν λείπεις.

Τελικά για τα κυκλοφορητάκια μάλλον παρα-ανησυχώ... ευχαριστώ!

Διαχειριστής dimis's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Δήμος Βόλβης Ν. Θεσσαλονίκης
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200
    quote:Originally posted by DDD

quote:Originally posted by Nikos Mavrofidis

Εκείνο που δεν πρέπει να λησμονηθεί είναι οι αισθητήρες
    εξωτερικής θερμοκρασίας για την σωστή ρύθμιση της θερμοκρασίας
    προσαγωγής των κυκλωμάτων.
    Εκείνο που με προβληματίζει είναι η ταυτόχρονη λειτουργία αντιστάθμισης και θερμοστατικών κεφαλών. Οι λειτουργία των Θ Κ δεν θα επηρεάζεται αρνητικά με τη λειτουργία της αντιστάθμισης ή κάνω λάθος?
    απλά δεν θα κλείνουν ποτέ οι θερμοστατιτές

Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200

Θερμοστάτης χώρου ΚΑΙ θερμοστατικοί διακόπτες ;

I have never seen that before !

Pirate με απογοητεύεις τέλειως.

Νίκος

Nikos
    Και ποιος θα δίνει εντολή στον κυκλοφορητή να σταματάει την λειτουργία του? Σίγουρα όχι οι θερμοστατικές μια και πρακτικά αυτό δεν γίνεται έτσι δεν είναι ?
    Συγνώμη τώρα είδα ότι απαντήθηκε το ερώτημα

Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200
    quote:Originally posted by Pirate

Pirate με απογοητεύεις τέλειως.
    ερώτημα προς όλους:
    Θα τολμούσατε να παραδώσετε διαμέρισμα δίχως ΘΧ; Και ας είχατε θερμοστατικές βαλβίδες.

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου
    Εγώ ποτέ. Σίγουρα θα με κράζανε

Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:[i]Originally posted by Pirate

Ziko προχωρώ! Πάω για τον υδραυλικό υπολογισμό! Δεν ασχολούμαι πλέον με τίποτα άλλο μακάρι να μου μιλήσουν για ειδικούς αισθητήρες που αυξάνουν μαζί με τη θερμοκρασία στον χώρο και την ερωτική διάθεση! Κωφεύω!

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου
    που θα βρούμε αυτούς τους ειδικούς αισθητήρες?

Δικαιώματα απάντησης