Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 10 από 11

Θέμα: Απωλεια θερμου νερου

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2002
    Θέση
    Petroupolis, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    6

Απωλεια θερμου νερου

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Χρονια πολλα σε ολους.Εχω το εξης προβλημα με τον ηλιακο διπλης ενεργειας που εχω.Ενω το βραδυ το νερο καιει,το πρωι και χωρις να καταναλωσω καθολου το νερο ειναι κρυο.Μηπως αυτο οφειλεται σε ενδεχομενη αναστροφη πορεια του θερμαντικου υγρου που υπαρχει στους συλλεκτες,το οποιο το βραδυ λογω πτωσης της θερμοκρασιας αντι να κανει την διαδρομη απο τους συλλεκτες προς το δοχειο λογω του διαφορετικου ειδικου βαρους,κανει την αντιστροφη με αποτελεσμα να απορροφα θερμοτητα απο το νερο χρησης δια της επαγωγης,να την ακτινοβολει στον περιβαλλοντα χωρο μεσω των συλλεκτων και τελικα η θερμοτητα του αποθηκευμενου νερου χρησης να μειωνεται?Καθε εξηγηση δεκτη.
    Ευχαριστω

Mike Koutroumpezis
    mike19

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Φίλε Mike, χωρίς να είμαι ειδικός στα ηλιακά (κάθε άλλο), εκ πρώτης όψεως η εξήγηση που δίνεις δεν μου φαίνεται πιθανή. Αν, ας πούμε, το δοχείο του ηλιακού είναι λίγο ψηλότερα από τους συλλέκτες, όπως είναι συνήθως: την ημέρα με ηλιοφάνεια, το νερό του κλειστού κυκλώματος θερμαίνεται στους συλλέκτες, και ανεβαίνει προς το δοχείο (όπου το νερό είναι σε χαμηλότερη θερμοκρασία από τους συλλέκτες) για να αποδώσει τη θερμότητά του εκεί. Τη νύχτα, που το νερό στο δοχείο είναι ήδη θερμό αλλά στους συλλέκτες είναι κρύο, το νερό του κλειστού κυκλώματος δεν κινείται αφού το θερμότερο είναι ψηλά. Μήπως όμως συμβαίνει κάτι άλλο; Πώς είναι η εγκατάστασή σου; Κατ'αρχήν όταν λες διπλής ενέργειας εννοείς ηλιακό και ρεύμα, ή κάτι άλλο; Το δοχείο είναι όντως ψηλότερα από τους συλλέκτες; Ή μήπως έχεις κάποια διαφορετική διάταξη;

Νίκος

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2002
    Θέση
    Petroupolis, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    6
    Ευχαριστω για την απαντηση ειναι διπλης ενεργειας με ρευμα και ηλιο,και το δοχειο ειναι ψηλοτερα απο τους συλλεκτες.

Mike Koutroumpezis

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Τότε δεν ξέρω τί να υποθέσω. Ή κάτι πάει στραβά με την εγκατάσταση, ή κάπου χάνεται νερό. Υποθέτω ότι το έχεις ψάξει και έχεις αποκλείσει την πιθανότητα διαρροής, έτσι;
    Τέλος πάντων, εν αναμονή κάποιου πιο ειδικού που μπορεί να έχει καμιά καλύτερη ιδέα, θα βοηθούσε αν μπορείς να βγάλεις μερικές φωτογραφίες από τον ηλιακό (να φαίνονται όλα τα εξαρτήματα και τα υδραυλικά του γύρω-γύρω) και να τις ανεβάσεις.

Νίκος

Διαχειριστής dimis's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Δήμος Βόλβης Ν. Θεσσαλονίκης
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200
    Εγώ σου απάντησα στο site μου
    Αλλά βλέπω ότι δεν είναι τριπλής ενέργειας το ηλιακό σου οπότε δεν ισχύουν όσα έγραψα εκεί.
    Έτσι όπως τα λες το πιο εύκολο που μπορεί να μου έρθει στο μυαλό είναι ότι το μπόιλερ είναι τελείως αμόνωτο.
    Το ίδιο συμβαίνει και το καλοκαίρι ή μόνο τον χειμώνα?

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Originally posted by dimis
    Έτσι όπως τα λες το πιο εύκολο που μπορεί να μου έρθει στο μυαλό είναι ότι το μπόιλερ είναι τελείως αμόνωτο.
    Σοβαρά παίζει τέτοιο ενδεχόμενο; Κυκλοφορούν τόσο ψεύτικα;

Νίκος

Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200
    quote:Originally posted by nyannaco

Σοβαρά παίζει τέτοιο ενδεχόμενο; Κυκλοφορούν τόσο ψεύτικα;

Νίκος
    Παλαιότερα τα μπόιλερ ήταν μονωμένα με υαλοβάμβακα και όχι με πολυουρεθάνη που είναι σήμερα. Αν λοιπόν υπήρχε τρόπος (που πάντα υπήρχε) να μπει νερό βροχής μέσα από τον εξωτερικό μανδύα φαντάζομαι να καταλαβαίνεις τι πάθαινε ο υαλοβάμβακας. Καλύτερα να σου ευχηθεί καλές γιορτές ο νονός σου παρά να σου τύχει τέτοια μόνωση

http://levitostasia.net

Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200
    Επειδή αυτή την στιγμή έχουμε διπλή ανταπόκριση (http://www.levitostasia.net/viewtopi...sk=t&sd=a#p197) γράφει ο mike 19 στο site μου ότι είναι τριπλής ενέργειας αλλά δεν το έχει συνδέσει με το κύκλωμα της θέρμανσης. Τον ρώτησα αν έχει ταπωμένες τις αναμονές σύνδεσης για το κύκλωμα θέρμανσης

http://levitostasia.net

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Παλαιότερα τα μπόιλερ ήταν μονωμένα με υαλοβάμβακα και όχι με πολυουρεθάνη που είναι σήμερα. Αν λοιπόν υπήρχε τρόπος (που πάντα υπήρχε) να μπει νερό βροχής μέσα από τον εξωτερικό μανδύα φαντάζομαι να καταλαβαίνεις τι πάθαινε ο υαλοβάμβακας.
    Δεν το ήξερα, δεν έχω δει ποτέ με υαλοβάμβακα. Και, ναι, ασφαλώς και φαντάζομαι τις συνέπειες!

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Συχνότατο φαινόμενο! Το ζεστό νερό δεν χάνεται. Απλά λόγω της διαστρωμάτωσης του νερού, την ώρα που το αφαιρείς και ενώ έχουν μείνει μόνο 30 λίτρα από τα 150 ζεστού, σου δίνει την εντύπωση ότι το άφησες το νερό καυτό. Είναι μόνο εντύπωση διότι στην ουσία έχεις 30 λίτρα καυτού (για λίγη ώρα φυσικά) και 120 κρύου μπούζι! Άρα; Δεν έχεις τίποτα! Δικαιολογημένα μετά από κάποιες ώρες το ανακαλύπτεις δυστυχώς επάνω στο σώμα σου!

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα απάντησης