Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 11 μέχρι 18 από 18

Θέμα: Γείωση σε δίκτυο σωληνώσεων Φ.Α.

Super Moderator DDD's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,695

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by miltos

Καλό είναι να εννόωνται όλες οι γειώσεις. Προσωπικά δε θα έβαζα επιπλεόν ηλεκτρόδιο χωρίς να το συνδέσω με την υπόλοιπη γείωση.
    Πάντως η λογική της ΕΠΑ είναι πλήρης άγνοια για την υπάρχουσα γείωση στα υφιστάμενα. Προσωπικά πιστεύω για τον λόγο που έγραψα παραπάνω.

Και μια αφελής ερώτηση. Για ποιον λόγο απαιτείται γείωση των σωληνώσεων του αερίου; Επιτρέπεται να συνδεθούν με τη γείωση μέσω σπινθιριστή;
    Προσωπικά όπως το βλέπω απαιτείται λόγω του οτι επιτυγχάνεις ισοδυναμική σύνδεση με όλα τα άλλα (τα υποτίθεται γειωμένα) σε οικοδομή οπότε ενδεχόμενοι σπινθήρες και ενδεχόμενο boom ή πυρκαϊά αποκλείονται.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979

Καλό είναι να εννόωνται όλες οι γειώσεις. Προσωπικά δε θα έβαζα επιπλεόν ηλεκτρόδιο χωρίς να το συνδέσω με την υπόλοιπη γείωση.
    +1

Για ποιον λόγο απαιτείται γείωση των σωληνώσεων του αερίου;
    Γιατί αλλιώς δεν παίρνεις αέριο

Οχι η λογική είναι οτι όλοι οι σωλήνες που υπάρχουν στο κτίριο εκτεθειμένοι πρέπει να συνδέονται ισοδυναμικά. Τώρα γιατί σώνει και καλά στους μετρητές δεν ξέρω, αλλα υποθέτω για να μπορεί να ελέγχεται εύκολα απο την ΕΠΑ.
    Αλλα είναι νομίζω χαζομάρα να έχω θεμελιακή, και μετά να πάω να μπήζω ηλεκτρόδια και παπαριές.

"I invented it, Bill made it famous."
    David Bradley (wrote the code for Ctrl-Alt-Delete on the IBM PC)

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    quote:Προσωπικά όπως το βλέπω απαιτείται λόγω του οτι επιτυγχάνεις ισοδυναμική σύνδεση με όλα τα άλλα (τα υποτίθεται γειωμένα) σε οικοδομή οπότε ενδεχόμενοι σπινθήρες και ενδεχόμενο boom ή πυρκαϊά αποκλείονται.
    Σε αυτή την περίπτωση με τα χίλια ψηφίζω μία και μόνο γείωση. Οπότε:

α)ενισχύουμε με ηλετρόδιο/ια την υπάρχουσα γείωση και από εκεί τραβάμε αγωγό γείωσης για τις σωλήνες

β)Βάζουμε ηλεκτρόδιο όπου θέλουμε αλλά τραβάμε και έναν αγωγό ισοδυναμικής σύνδεσης. Στην ουσία το αποτέλεσμα είναι το ίδιο με την προηγούμενη περίπτωση.

Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,695
    quote:Originally posted by dipoli

...Τώρα γιατί σώνει και καλά στους μετρητές δεν ξέρω, αλλα υποθέτω για να μπορεί να ελέγχεται εύκολα απο την ΕΠΑ.
    Στους μετρητές μπαίνει γιατί απλά βολεύει αφού όλα εκεί μαζεύονται. Σε άλλο σημείο θα ήταν δύσκολο αφού τα δίκτυα μπορεί να ανοίγουν ακτινικά σε διάφορες κατευθύνσεις. Από την στιγμή που υπάρχει αγώγιμη συνέχεια στην εσωτερική εγκατάσταση τότε όπου και να γειώσω το ίδιο δεν θα είναι?

quote:Originally posted by dipoli

Αλλα είναι νομίζω χαζομάρα να έχω θεμελιακή, και μετά να πάω να μπήζω ηλεκτρόδια και παπαριές.
    Στα νέα κτίρια δεν χρειάζεται ηλεκτρόδιο. Για τα υφιστάμενα απαιτείται. Εχω περάσει μελέτες αερίου για νεόδμητα και δείχνω σύνδεση με την θεμελιακή σε κάποιο ζυγό. Τις έχουν περάσει. Ελπίζω να μην ήταν μεθυσμένοι.[B)]

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    3d, ετσι ακριβώς σκέφτομαι κιεγώ και κάθε λογικός μηχανικός πιστεύω.

Στη ΕΠΑ όμως που ρώτησε ο συνεργάτης μου "Σε νεόδμητη οικοδομή έχω ισοδυναμικό ζυγό στο λεβητοστάσιο για τη γείωση όλων των σωληνώσεων που μπαινουν στο κτίριο, πρέπει να βάλω και ηλεκτρόδιο στους μετρητές;"
    γιατί του απάντησαν ... "Μα φυσικά, είναι το πρώτο που κοιτάμε".. οεο;

Μετά έπαιρνα την ίδια κοπελιά να τη ρωτήσω αν ξέρει τι είναι βρόγχος γείωσης αλλα δεν την βρήκα ακόμα δυστυχώς..

Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,695
    btw, όταν έλεγα δείχνω σύνδεση με την θεμελιακή το έδειχνα από τους μετρητές. Οχι από αλλού. Οπως το λες δεν το έχω κάνει και μάλλον θα έτρωγα και γω πόρτα. Πιστεύω πως οι ελεγκτές εφαρμόζουν μια πεπατημένη και δεν πολύ κουνάνε από αυτή. Ωραια απάντηση όμως σα να λέει: "Μα φυσικά, αν δεν κάνετε και αυτό τότε τι να έρθει να δει ο ελεγκτής?"

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    Και τραβάς καλώδιο απο τον ζυγό μέχρι έξω; Γιατί να τρώς την αντίσταση του καλωδίου κερατιάτικα;

Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,695

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

α) τι αντίσταση έχει ένα καλώδιο? και τι κόστος?
    β) μπορεί να υπάρχει και το καλώδιο PE των μετρητών ΔΕΗ εκεί κοντά που και αυτοί γειώνονται στην Θεμελιακή Γείωση.

Τέλος πάντων παίζει ρόλο από οικοδομή σε οικοδομή. Και το δείχνω εκεί γιατί το μάτι τους πέφτει στους μετρητές και στην τελική τελική δεν έχω καμία όρεξη να τρέχω σαν τον Βέγγο στην ΕΠΑ κάθε λίγο και λιγάκι. Είναι ως γνωστόν τόσο ρευστά τα πράγματα εκεί.

Δικαιώματα απάντησης