-
Νέο μέλος
θερμοκρασια νερου
εχω την εξης απορια?! πως μπορω να βλεπω σε καποιο διαμερισμα τη θερμοκρασια του ζεστου νερου χρησης που εχει ο ηλιακος απο ηλιο,μποιλερ η ρευμα χωρις να ανοιγω τη βρυση? επισης δεν υπαρχει θεση για κιαφιο μπαινει καπου ωστε να εχει μικρη αποκλιση?
-
Εξέχον μέλος
-
Εξέχον μέλος
Το θέμα είναι που θα το βάλει το ταφ αφου δεν θα υπάρχει αναμονή.
Αν έχει κανα ηλιακό όπου έχει την παροχή του ζεστό στο πλαϊνό μέρος μπορεί να το προσαρμόσει και να παίρνει μία σχετική ένδειξη...
Αν την έχει από κάτω όπως τα περισσότερα τότε βράστα......
-
Νέο μέλος
κωνσταντινε με βοηθησες αρκετα αν και επιβαιβεωθηκαν οι φοβοι μου, το οτι δεν εχω αναμονη για κιαθιο οπως λεει και ο φιλος ο gregori ειναι απο κατω! απλα σκεφτομουν αν γινοταν μεσο θερμοστατη του ρευματος ο οποιος ειναι ηδη βουτηγμενος στο νερο!?
-
Διαχειριστής
soylis
Τον θερμοστάτη του ρεύματος δεν μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις παρά μόνο στο να τοποθετήσεις μια ενδεικτική λυχνία η οποία θα σβήνει όταν το νερό έχει φτάσει στην θερμοκρασία που έχεις επιλέξει μέσω του θερμοστάτη αυτού (πχ 60 βαθμούς).
Αν καταργήσεις τον θερμοστάτη αυτό (που σημαίνει ότι δεν θα έχεις την δυνατότητα της επιλογής θέρμανσης του νερού με το ρεύμα ) μπορείς τότε στην θέση του να τοποθετήσεις ένα αισθητήριο σαν αυτό που σου γράφει ο Κώστας (θα πρέπει να χωράει στην υποδοχή της οποίας η διάμετρος είναι μικρή)
Τέλος το ταύ μπορείς να το τοποθετήσεις στην έξοδο του ζεστού νερού αλλά θα πάρεις ένδειξη αν ανοίξεις την βρύση για λίγο. Δηλαδή θα πρέπει να υπάρξει ροή ζεστού νερού από το ταυ.
Υπάρχει ακόμη μια δυνατότητα. Να τοποθετήσεις το αισθητήριο απευθείας πάνω στο δοχείο του μπόιλερ (δίπλα από τον θερμοστάτη που λες) αλλά δεν θα έχεις σωστή ένδειξη. Μπορείς όμως να υπολογίσεις την απόκληση αυτή.
http://levitostasia.net
-
Εξέχον μέλος
Φίλε soylis ο θερμοστάτης δεν είναι βουτηγμένος στο νερό. Βουτηγμένη στο νερό είναι η αντίσταση. Ο θερμοστάτης στην μέσα του πλευρά έχει και αυτός ένα μακαρόνι που χωνεύει μέσα σε ένα κυάθιο. Όταν βγεί τότε φαίνεται το κυάθιο που υπάρχει. Είναι κάπως έτσι:

αλλά εμείς βλέπουμε μόνο την έξω πλευρά.
Μέσω θερμοστάτη γίνεται μόνο ένα πράγμα.
Μου το έχει πεί ένα αλάνι ( στα νιάτα του γιατί τώρα γυρνάει σε ταβέρνες )[8D]. Είναι η κατάργηση του θερμοστάτη και η χρησιμοποίηση του συγκεκριμένου κυαθίου για το αισθητήριο που θέλεις. Όπως καταλαβαίνεις το σκέλος της θέρμανσης του νερού μέσω ηλεκτρικής ενέργειας καταργείται.
Να φανταστώ όμως ότι δεν σε ενδιαφέρει;
Πες μου με τι ασχολείσαι γιατί δεν θα σε αφήσω στα κρύα του λουτρού.
Υπάρχει και άλλη λύση. 
Κώστας.
-
Εξέχον μέλος
Ο παλιός είναι αλλιώς. Με πρόλαβε ο Dimis. 
Κώστας.
-
-
Εξέχον μέλος
Το αισθητήριο του θερμοστάτη για την αντίσταση έχει αρκετά μεγάλο μήκος, και το κυάθιό του αντίστοιχο βάθος. Αν η εσωτερική διάμετρός του το επιτρέπει, έστω και στριμωγμένα, θα μπορούσε στο ίδιο κυάθιο να τοποθετηθεί τόσο το αισθητήριο θερμοκτασίας όσο και το πουράκι ενός υδροστάτη αποστάσεως σε αντικατάσταση του θερμοστάτη της αντίστασης - βέβαια δεν είμαι σίγουρος αν οι υδροστάτες αποστάσεως σηκώνουν τα ampere της αντίστασης, ή θα χρειαστεί και ένα ρελέ επιπλέον. Πάντως αν η διάμετρος του κυαθίου το επιτρέπει, είναι μια αρεκτά καλή και απλή λύση.
Νίκος
Δικαιώματα απάντησης