Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 21 μέχρι 28 από 28

Θέμα: Ανόδιο μαγνησίου

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    418

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Πάντως αν οι Γερμανοί δεν βάζουν ανόδιο θα έχουν κάποιο καλό λόγο. Του Γερμανού του έκανε εντύπωση ότι βάζουμε ανόδια...

Ξέρει κανείς τι εφαρμόζεται σε άλλες χώρες??

Πιθανότατα το αλουμίνιο έχει άλλες χημικές ιδιότητες οι οποίες ευνοούν πολύ περισσότερο την γαλβανική διάβρωση. Όπως αντίστοιχα απαγορεύεται η χρήση γαλβανιζέ εξάρτημάτων και σωλήνων σε δίκτυα με χαλκό.

Ρωτήσαμε και ένα φίλο χημικό και αυτός δεν ήξερε ακριβώς την απάντηση, θα ρωτήσει έναν καθηγητή του Πανεπιστήμιου...

Πάντως σε αυτό που λες δίκιο έχεις, και στην πολυεθνική που δούλευα στο θέμα της γαλβανικής διάβρωσης κανείς δεν ήθελε να έχει άποψη και πάντα όταν είχαμε έργο με ανάγκη γαλβανικής προστασίας πηγαίναμε σε άλλες εταιρίες "ειδικούς" για μας πουν την συνταγή.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    To αλουμίνιο είναι το επόμενο μέταλλο από το μαγνήσιο στην ηλεκτροχημική σειρά. Δηλαδή είναι ελαφρώς πιο ανθεκτικό σε ηλεκτρόλυση.

Όσο αφορά το οξυγόνο, δεν μπορώ να δω που χρειάζεται στην ηλεκτρόλυση. Οι μπαταρίες χρειάζονται οξυγόνο? Χρειάζεται ηλετρολύτης, δύο διαφορετικά μέταλλα και σύνδεση των μετάλλων.

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    418
    Στο http://en.wikipedia.org/wiki/Galvanic_corrosion έχει αρκετά καλή εξήγηση και στο τέλος δίνει και ένα πίνακα με την γαλβανικό δυναμικό για τα πιο γνωστά μέταλλα.

Αναφέρω μερικά,
    Χρυσός = 0,0V
    Χαλκός = 0,35V
    Μπρούτζος = 0,40-0,45V
    Ανοξείδωτο ατσάλι = 0,60V
    Ατσάλι/Μαντέμι = 0,85V
    Αλουμίνιο = 0,75-0,95V
    Γαλβανισμένο ατσάλι = 1,20V
    Ψευδάργυρος = 1,25V
    Μαγνήσιο = 1,75V

Για αυτό τα ανόδια είναι από μαγνήσιο, Ψευδάργυρο, ή και αλουμίνιο, ώστε να διαλύονται αυτά προστατεύοντας τα υπόλοιπα.

Αναφέρει επίσης ότι η ύπαρξη οξυγόνου, η ροή και άλλοι παράγοντες επηρεάζουν σημαντικά την διάβρωση αλλά και πάλι τίποτα πολύ ξεκάθαρο...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Εγώ ποτέ δεν έβαλα ανόδιο σε σύστημα θέρμανσης. Ως και προχθές ακόμα το έσβησα από τη λίστα όταν πελάτης μου μου έστειλε την προσφορά ειδών λεβητοστασίου για να την ελέγξω.
    Και μιας και ζω σε περιβάλλον καθηγητών θα έλεγα ότι ούτε αυτοί μπορούν να εξηγήσουν πώς, πότε και με ποια ένταση αναπτύσσεται το φαινόμενο μέσα στα υδραυλικά δίκτυα που μας αφορούν.
    Έχουμε μείνει στην ηλεκτροχημική σειρά των μετάλλων ...και κοιτάμε ο ένας τον άλλον!

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Διαχειριστής dimis's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Δήμος Βόλβης Ν. Θεσσαλονίκης
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200
    Ούτε εγώ το βάζω καπετάνιε. Είναι αμφισβητούμενη η χρησιμότητα του. Υπάρχουν εγκαταστάσεις πριν 30 χρόνια και δεν έχουν πάθει τίποτε τα σώματα. Λένε βέβαια ότι διαφορετικά μέταλλα δημιουργούν ηλεκτρόλυση. Σε δίκτυα ύδρευσης που χρησιμοποιείται χαλκός είδα να σπάνε τα γόνατα στις μπαταρίες μπάνιου αλλά σε θέρμανση δεν είδα ποτέ κάποια ζημιά που να οφείλεται σε ηλεκτρόλυση

Τεχνολογία και ποίηση.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    23
    Να 'στε καλά που τα συζητάτε αυτά εδώ γιατί θα κάναμε μεγάλη πατάτα φέτος. Είμαι διαχειριστής σε πολυκατοικία και οι συνταξιούχοι που φευγουν για τα χωρια σχεδον ολο το καλοκαιρι εχουν φαγωθει ν'αδειασουμε το κυκλωμα θερμανσης απο νερο για να μη πλημμυρισει κανενα διαμερισμα οσο λειπουν. Περυσι τρυπησε μια σωληνα θερμανσης στο παταρι μου μεταξυ εμενα και του απο πανω κι εχουν αγχωθει (εγω παλι που επαθα τη ζημια δε τρελλαθηκα κιολας - ειχα κανει οχυρωματικα εργα με αποστραγγιση στη μπανιερα απο κατω κλπ). Ενας μου ειπε κιολας οτι ισα ισα θα κανει καλο γιατι θ'ανανεωθει και το νερο να μπει καθαρο και να φυγουν οι σκουριες...

Όσον αφορα το ανοδιο μαγνησιου οταν συζητησα την τρυπια σωληνα στο παταρι μου με τον συντηρητη του καυστηρα μου ειπε οτι υπαρχει το βαρελακι με το ανοδιο που μπαινει στο συστημα αλλα δεν φανηκε ιδιαιτερα ψημενος να το βαλω. Παρ'ολα αυτα το σκεφτομουν να το περασουμε τωρα το καλοκαιρι αλλα μ'αυτα που βλεπω εδω δεν θα κανει και πολλα

quote:Originally posted by masbass
    Όσον αφορα το ανοδιο μαγνησιου οταν συζητησα την τρυπια σωληνα στο παταρι μου με τον συντηρητη του καυστηρα μου ειπε οτι υπαρχει το βαρελακι με το ανοδιο που μπαινει στο συστημα
    Και σε μενα που κανω μετα απο 30 περιπου χρονια αλλαγη λεβητα, προταθηκε το συγκεκριμενο βαρελακι να τοποθετηθει στην εγκατασταση. Η αιτιολογια που δωθηκε ηταν οτι ουτως η αλλως η εγκατασταση ειναι παλια και αρα πιο ευαλωτη και χρειαζεται προστασια και επισης οτι με την αλλαγη θα υπαρξουν ενωσεις με διαφορετικα μεταλα με αποτελεσμα την εντονοτερη εμφανιση του φαινομενου !!!!

Διαβαζοντας τα παραπανω σχηματισα την εντυπωση οτι ειστε αρνητικοι σε καθε εννοια προστασιας (ανοδιο). Ο καυστηρατζης μου μιλησε επισης για την ηλεκτρικη προστασια που αναφερεται πιο πανω, αλλα ηταν πολυ επιφυλακτικος εως αρνητικος στην τοποθετηση ενος τετοιου συστηματος.

Τελικα τι λετε ; Να μπει προστασια και ποια ;

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Παρένθεση Αρχικά δημοσιευμένο από τον panos09 Εμφάνιση απάντησης
    Στο http://en.wikipedia.org/wiki/Galvanic_corrosion έχει αρκετά καλή εξήγηση και στο τέλος δίνει και ένα πίνακα με την γαλβανικό δυναμικό για τα πιο γνωστά μέταλλα.

Αναφέρω μερικά,
    Χρυσός = 0,0V
    Χαλκός = 0,35V
    Μπρούτζος = 0,40-0,45V
    Ανοξείδωτο ατσάλι = 0,60V
    Ατσάλι/Μαντέμι = 0,85V
    Αλουμίνιο = 0,75-0,95V
    Γαλβανισμένο ατσάλι = 1,20V
    Ψευδάργυρος = 1,25V
    Μαγνήσιο = 1,75V

Για αυτό τα ανόδια είναι από μαγνήσιο, Ψευδάργυρο, ή και αλουμίνιο, ώστε να διαλύονται αυτά προστατεύοντας τα υπόλοιπα.

Αναφέρει επίσης ότι η ύπαρξη οξυγόνου, η ροή και άλλοι παράγοντες επηρεάζουν σημαντικά την διάβρωση αλλά και πάλι τίποτα πολύ ξεκάθαρο...
    Παιδιά κατ αρχήν χρόνια πολλά .Επιτρέψτε μου να ζητήσω συγνώμη που δεν ξέρω πως να στείλω ένα ξεχωριστό mail. και μπαίνω σφήνα
    είμαι καινούργιος στο forum. θέλω να ρωτήσω ομως από τι υλικά είναι φτιαγμένο το ανόδιο μαγνησίου (τι περιέχει επιπλέον του μαγνησίου) ευχαριστώ

Δικαιώματα απάντησης