Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 21 μέχρι 25 από 25

Θέμα: Θερμοκρασία καυσαερίων

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Οι χρόνοι λειτουργίας του καυστήρα είναι πάρα πολύ μεγάλοι. Σίγουρα τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχει η απουσία ελατηρίων (όπως και για την πολύ υψηλή θερμοκρασία καυσαερίων). Επιπλέον, πιθανόν να έχεις "κατέβει" πλέον σε πολύ μικρό μπεκ. Με αυτό θα ασχοληθείς όμως αφού πρώτα βάλεις ελατήρια, διαφορετικά το περισσότερο πετρέλαιο που καις το πετάς από την καπνοδόχο.

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    quote:Originally posted by bidakos
    Υδροστάτη κυκλοφορητή έχω και είναι ρυθμισμένος στους 45 β.
    Αφορμή γυρεύω και την βρήκα.
    Δεν έχω δεί δεκάδες παρά μόνο ελάχιστα προσπέκτους. Από αυτά 2,3, άντε 4 ήταν πλήρεις πληροφοριών και τεχνικών οδηγιών. Αναφέρομαι σε χαλύβδινους λέβητες. Αυτοί οι κατασκευαστές σημειώνουν ότι δεν θέλουν οι επιστροφές στον λέβητα να είναι χαμηλότερες των 60 βαθμών. Για ευνόητους λόγους προστασίας κ.λ.π. Πως λοιπόν προστατεύεται ο λέβητας και λειτουργεί σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή όταν έχω δεί πολλάκις τον υδροστάτη του κυκλοφορητή ρυθμισμένο στους 45 βαθμούς;
    Τι λέτε γι΄αυτό Νίκο ( the Greek ) και Γρηγόρη;

Κώστας.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Κώστα, δεν είμαι και πολύ στα νερά μου εδώ, αλλά θα αποτολμήσω μια υπόθεση: η απαίτηση για επιστροφή >=60°C αναφέρεται σε συνθήκες κανονικής λειτουργίας, όπου η θερμοκρασία του λέβητα είναι μεγαλύτερη, ώστε το νερό της επιστροφής να μην έχει μεγάλο Δt με το σώμα του λέβητα. Θεωρώ δηλαδή ότι το πραγματικό ζητούμενο είναι να κρατηθεί σε κάποια όρια το Δt, ώστε να αποφευχθεί το θερμικό σοκ στα μέταλλα. Στα μεταβατικά στάδια της αρχικής θέρμανσης ή της αποθέρμανσης (αν αυτή γίνεται μέχρι τους 45°C που λες) η θερμοκρασία του λέβητα δεν είναι πολύ πιο υψηλή από το νερό της επιστροφής, οπότε δεν έχεις μεγάλο Δt. Στην πραγματικότητα το Δt είναι μέγιστο στη μέγιστη λειτουργία θερμοκρασίας του λέβητα, οπότε αν εξασφαλιστεί ότι θα είναι εντός ορίων σε αυτή, θα είναι και οποιαδήποτε χαμηλότερη.
    Υποθέσεις κάνω, κάθε αντίλογος ευπρόσδεκτος.

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Το βλέπω σε διάφορα topics και γι΄αυτό αντιδρώ.
    Έστω ότι λέει ένας ρημαδοκατασκευαστής να μην έχω επιστροφές στον λέβητα χαμηλότερες των 60 βαθμούς. Φαντάζομαι ότι για να το γράφει στις οδηγίες είναι σημαντικό. Νομίζω ότι με όλα τα μηχανήματα έτσι κάνουμε. Ακολουθούμε τις οδηγίες κυρίως αυτού που το έφτιαξε.
    Εάν βάλω τον υδροστάτη κυκλοφορητή στους 45 βαθμούς τα επιστρεφόμενα θα έχουν κάτι γύρω από τους 35 βαθμούς. Κάποια στιγμή ο λέβητας θα πιάσει θερμοκρασία και θα σβήσει αλλά στην ουσία το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα θα το έχει δουλέψει με ιδιαίτερα χαμηλής θερμοκρασίας νερά. Άρα οι οδηγίες και η προστασία πάνε περίπατο σε αυτήν την περίπτωση.

Οπότε ας πούμε ότι θέλω να ακολουθήσω τις οδηγίες του κατασκευαστή νομίζω ότι ο υδροστάτης κυκλοφορητή πρέπει ρυθμιστεί τουλάχιστον στους 60 βαθμούς.

Κώστας.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by CONSTANTINOS
    Εάν βάλω τον υδροστάτη κυκλοφορητή στους 45 βαθμούς τα επιστρεφόμενα θα έχουν κάτι γύρω από τους 35 βαθμούς. Κάποια στιγμή ο λέβητας θα πιάσει θερμοκρασία και θα σβήσει αλλά στην ουσία το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα θα το έχει δουλέψει με ιδιαίτερα χαμηλής θερμοκρασίας νερά. Άρα οι οδηγίες και η προστασία πάνε περίπατο σε αυτήν την περίπτωση.
    Αυτό από πού προκύπτει; Πόση ώρα θα κάνει ο λέβητας να πιάσει θερμοκρασία από το αρχικό άναμμα, 20 λεπτά, 25 λεπτά; Στη συνέχεια θα δουλεύει κοντά στη μέγιστη (από το διαφορικό του θερμοστάτη του καυστήρα) για μερικές ώρες. Δεν ισχύει επομένως το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα με ιδιαίτερα χαμηλής θερμοκρασίας νερό.
    Επιπλέον, λάβε υπόψη σου ότι με τον ΥΣ του κυκλοφορητή ρυθμισμένο στους 45°C, αυτός στη πραγματικότητα θα ξεκινήσει όταν ο λέβητας θα έχει φτάσει τουλάχιστον 10° παραπάνω, λόγω της υστέρησης του υδροστάτη. Ο Μίλτος έχει γράψει σχετικά, και έχει δώσει και μετρήσεις.
    Θεωρώ λοιπόν ότι δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα στη μεταβατική κατάσταση, αν η απαίτηση του κατασκευαστή ικανοποιείται στη μόνιμη κατάσταση.

Νίκος

Δικαιώματα απάντησης