Στο σημείο που μπορώ να κατασκευάσω το λεβητοστάσιο θα πρέπει να βγάλω καμινάδα περίπου ένα μέτρο κάθετα, μετά υπό γωνία 45 μοιρών από την κάθετο για περίπου 8-10 μέτρα και μετά ξανά κάθετα για τα τελευταία 1-2 μέτρα. Μπορεί αυτό το σχήμα να λειτουργήσει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα μιας και δεν μπορώ να κατασκευάσω άλλου τύπου καμινάδα; Για λέβητα πρίπου 30000 - 40000 θερμίδων τι διάμετρο να επιλέξω; Μερικοί μου λένε ότι δεν θα λειτουργήσει, άλλοι ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η καμινάδα θα είναι τσιμεντένια, κατά προτίμηση στρόγγυλη. Γνωρίζω οτι θα έχω υγροποιήσεις αλλά ρωτάω για τη δυνατότητα απαγωγής των καυσαερίων. Μήπως πρέπει να χρησιμοποιήσω κάποιον εξαεριστήρα για να τραβάει τα καυσαέρια;
Μια άλλη θεωρία που έχω ακούσει είναι να βάλω ισχυρότερο καυστήρα ώστε να σπρώχνει τα καυσαέρια προς τα πάνω, με μικρό αντάλλαγμα τον περισσότερο θόρυβο που θα έχω.
Δυστυχώς δεν έχω την οικονομική δυνατότητα για σφάλματα και μετατροπές και αυτό είναι το θέμα που έχω ακούσει τις περισσότερο αποκλίνουσες απόψεις.