Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 10 από 23

Θέμα: ενδοδαπεδια ή σώματα καλοριφερ ή θερμοπομποι

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2009
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3

ενδοδαπεδια ή σώματα καλοριφερ ή θερμοπομποι

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Χαίρετε,
    Παρακολουθώ το forum σας και μπορω να πω οτι είναι πολύ κατατοπιστικό. Ομως παρόλο που έχω δει θέματα που αφορούν την ενδοδαπέδια θέρμανση ή την θέρμανση με καλοριφέρ, θα ήθελα τις συμβουλές σας για κάποια ερωτήματά μου.
    Σε 2 μήνες περίπου θα ξεκινήσω την ανέγερση μιας 2οροφης οικίας 130 τμ.
    Αρχικά σκεφτόμουν να βαλω σωματα καλοριφερ, αλλά επειδή [u]το σπιτι είναι σιδηροκατασκευή και δεν θα εχει καθολου κολωνες νομίζω ότι θα ειναι ασχημα τα σωματα ιδιαιτερα στο σαλονι και την τραπεζαρια και γι αυτο προσανατολιζομαι είτε στην ενδοδαπεδια, είτε να βαλω θερμοπομπους στους χωρους υποδοχής και σωματα στα υπολοιπα δωματια.

1) Ποια ειναι η αποψη σας?
    2) Ποσο κοστιζει η ενδοδαπεδια με φυσικο αεριο? Αξίζει στο νομο Αττικης να κανω τετοια εγκατασταση?
    3) Ποσο κοστιζουν οι θερμοπομποί (διακοσμητικα θερμαντικα σωματα)?
    4) Γνωρίζετε καποιον αξιοπιστο τεχνικό στο νομο αττικής να μου συστησετε?

Ευχαριστω για το χρονο σας και τις απαντησεις σας.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Φίλη Christine, κατ'αρχήν καλώς ήρθες.

Απαντήσεις του τύπου πόσο κοστίζει αυτό ή εκείνο δεν είναι δυνατό να δοθούν παρά μόνο βάσει συγκεκριμένης μελέτης, πράγμα το οποίο προϋποθέτει ότι έχεις καταλήξει σε συνεργασία με το μηχανολόγο τί ακριβώς θέλεις να κάνεις. Αφού γίνει η μελέτη, μπορείς ν απέρεις προσφορές από εγκαταστάτες υδραυλικούς (ή εταιρείες αν μιλάμε για ενδοδαπέδια), καθώς και να ψάξεις στην αγορά για πιο εξειδικευμένα πράγματα (διακοσμητικά θερμαντικά σώματα).

Τεχνικό δεν μπορούμε να σου συστήσουμε από εδώ, αντίκειται στους κανόνες του forum, του οποίου ο χαρακτήρας είναι καθαρά ενημερωτικός / ανταλλαγής απόψεων, και όχι εμπορικός. Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένας καλός μηχανολόγος που θα σου κάνει τη μελέτη εφαρμογής, και αυτός πιθανότατα θα μπορεί να σε βοηθήσει και με συνεργείο. Και μια και μίλησα για το μηχανολόγο: οι μεταλλικές κατασκευές είναι ασυνήθιστες στην κατοικία στην Ελλάδα, προσοχή λοιπόν στην επιλογή του μηχανολόγου, να καταλαβαίνει τις ιδιαιτερότητες! Πριν από όλα θα δώσεις ιδιαίτερο βάρος στη μόνωση, και μετά στη θέρμανση. Χωρίς καλή μόνωση, η θέρμανση ήθα σου στοιχίζει μια περιουσία σε καύσιμο, ή και δεν θα ζεσταθείς ποτέ.

Η ενδοδαπέδια γενικά προσφέρει καλύτερη ποιότητα θέρμανσης από τα σώματα, και είναι λίγο φθηνότερη στη λειτουργία (αν κατασκευααστεί και χρησιμοποιείται σωστά). Στον αντίποδα, στοιχίζει περισσότερο στην κατασκευή. Αυτο που θα πρέπει να έχεις υπ'όψη σου σαν βασική διαφορά από τα σώματα (πέραν του προφανούς), είναι ότι αργεί πολύ περισσότερο να θερμάνει το σπίτι, επομένως δεν ενδείκνυται για περιοδική χρήση (π.χ. εξοχική κατοικία). Θέλει λειτουργία συνέχεια. Αν πληροίς αυτή την προϋπόθεση και είσαι διατεθειμένη να κάνεις την επιπλέον επένδυση, θα σε αποζημιώσει με καλύτερη ποιότητα θέρμανσης (πιο "γλυκειά"), και σε βάθος χρόνου θα πάρεις τα λεφτά σου πίσω από τις δαπάνες λειτουργίας.

Πάντως αυτό το περί σωμάτων ελλείψει κολωνών δεν το κατάλαβα, τί σχέση έχει; Εγώ έχω τέτοια περίπτωση, και δεν φαίνεται καμία διαφορά σε σχέση με σπίτι με κολώνες και σώματα.

Τώρα για τους θερμοπομπούς δεν μπορώ να πω και πολλά, καθώς δεν είμαι σίγουρος σε τί σώματα αναφέρεσαι.

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Χριστίνα καλώς ήρθες.

Θα πρέπει κατά την γνώμη μου να απευθυνθείς πρώτα σε έναν μηχανολόγο. Εάν κάτι δεν σου αρέσει στον πρώτο τότε και σε δεύτερο ή τρίτο κ.λ.π. μέχρι να βρείς κάποιον με τον οποίο νομίζεις ότι μπορείς να συνεννοηθείς. Αυτός θα κάνει πρώτα απ΄όλα την μελέτη απωλειών και με βάσει αυτήν την μελέτη θα μπορείς να πάρεις προσφορές για το είδος την εγκατάστασης που θα αποφασίσεις να κάνεις.

Λογικά οι απαιτήσεις σε θέρμανση θα είναι μικρές εξαιτίας της πολύ καλής μόνωσης που πιθανότατα θα έχεις. Αυτό σημαίνει ότι για τα σώματα εφόσον γίνει καλή σχεδίαση θα είναι σχετικά μικρά αλλά και όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα της εγκατάστασης με αποτέλεσμα μικρό σχετικά κόστος.
    Όπως σου είπε παραπάνω ο Νίκος, ο μηχανολόγος μπορεί να εξετάσει και από οικονομική άποψη την κάθε λύση που θα επιλέξεις.
    Ο μηχανολόγος μπορεί επίσης μπορεί να σου εξηγήσει την σημασία της ανακυκλοφορίας του ζεστού νερού καθώς και την εκμετάλλευση του ήλιου για παραγωγή ζεστού νερού τουλάχιστον μιας και βρίσκεσαι στην Αττική.
    Τα σώματα είναι εργαλεία της θέρμανσης και ως τέτοια πρέπει να τα βλέπουμε. Ως ένα εργαλείο του σπιτιού. Από την στιγμή που γίνονται "διακοσμητικά" αλλοιώνεται όχι μόνο η σημασία της ύπαρξή τους και της απόδοσής τους αλλά και η αξία τους οδηγείται σε άλλα υψηλότερα επίπεδα άνευ λόγου και αιτίας κατά την γνώμη μου.
    Σε κάθε περίπτωση θα ήταν προτιμότερο το φυσικό αέριο ιδίως εάν το δείς σε συνδυασμό με τις ανάγκες της κουζίνας και του μαγειρέματος.

quote:Originally posted by nyannaco
    Και μια και μίλησα για το μηχανολόγο: οι μεταλλικές κατασκευές είναι ασυνήθιστες στην κατοικία στην Ελλάδα, προσοχή λοιπόν στην επιλογή του μηχανολόγου, να καταλαβαίνει τις ιδιαιτερότητες!
    Νίκος
    Τώρα, εγώ που ξέρω μηχανολόγο που έφτιαξε και κατοικεί σε σιδηροκατασκευή τι να κάνω;[?]

Κώστας.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Originally posted by CONSTANTINOS
    Τώρα, εγώ που ξέρω μηχανολόγο που έφτιαξε και κατοικεί σε σιδηροκατασκευή τι να κάνω;[?]
    Δύσκολη η θέση σου [B)]
    Εγώ θα τον άφηνα να αποφασίσει μόνος του αν τον ήξερα

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    quote:Originally posted by nyannaco

quote:Originally posted by CONSTANTINOS
    Δύσκολη η θέση σου [B)]
    Εγώ θα τον άφηνα να αποφασίσει μόνος του αν τον ήξερα

Νίκος
    Μπααα, θα κοστίσει μία περιουσία σε Χασάπη και ψηστικά, κάρβουνα κ.τ.

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2009
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3
    Καλημέρα experts,
    Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και το χρονο σας.
    Η μόνωση του σπιτιού είναι πολύ καλύτερη από των συμβατικών βάσει προδιαγραφών εταιρειας,οπότε δεν θα έχω πολλές απώλειες. Να διευκρινησω οτι η θερμανση θα ειναι με φυσικο αεριο καθως και το μαγειρεμα.
    Ο μηχανολογος αρχικα μου προτεινε την ενδοδαπεδια(την οποία μου κοστολόγισε 3 φορές επάνω από τη συμβατικη), με είδε οτι αντεδρασα αρνητικα και κατοπιν μου προτεινε την κλασσικη θερμανση με αγνωστες μαρκες προς εμενα καυστηρα, λεβητα και σωματων με κοστολογιο Ευρω 6.500. Μου φάνηκαν πολλά και πηγα και εγω η ιδια και πηρα προσφορα σε καταστημα για καυστηρα ΜΑΝ, λεβητα BUDERUS και σωματα DELONGHI με κοστολογιο Ευρω 3650 (δηλαδή τα μισά λεφτα). Γι' αυτο και ρωτω και εσας μιας και εχετε πολυ μεγαλυτερη εμπειρια απο εμενα.
    Οσον αφορά τα θερμαντικά (διακοσμητικά) σωματα, μιλαω για τα σωματα της εταιρειας Multical ή elith, τα οποία θα τοποθετησω ΜΟΝΟ στους χώρους υποδοχής. Μονο με ρεύμα λειτουργούν? Η ενσταση μου για την ενδοδαπεδια θερμανση ειναι οτι μηπως δωσω πολλα λεφτα χωρις πραγματικα να αποσβεσω αυτο το ποσο επειδή το σπιτι ειναι στην Αγ. Παρασκευή Αττικης (1 μηνα πολυ κρυο μονο) και οχι στην ομορφη Β. Ελλαδα.
    Ευχαριστω για το χρονο σας

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Χριστίνα, κατ'αρχήν όσον αφορά το θέμα της μόνωσης: δεν γνωρίζω την εταιρεία (ούτε και θέλω να την αναφέρεις, για να μην παρεξηγούμαι), οπότε δεν μπορώ να είμαι κάθετος, αλλά... δική μου εμπειρία από εταιρεία προκατασκευής (τσιμεντένιων) λέει ότι μεγάλες και επώνυμες εταιρείς, ενίοτε (τονίζω το ενίοτε) τάζουν λαγούς με πετραχήλια και κατασκευάζουν άλλα αντ'άλλων στο θέμα της μόνωσης (ποντάροντας στην άγνοια του αγοραστή. Θα σου πρότεινα λοιπόν να μην επαφεθείς στις "προδιαγραφές", αλλά να ζητήσεις από το μηχανολόγο σου να ελέγξει πραγματική κατασκευή σε σχέση με τις προδιαγραφές, για να μην έχεις δυσάρεστες εκπλήξεις. Επαναλαμβάνω ότι δεν γνωρίζω την εταιρεία, αλλά έχω δει άλλη, μεγάλη και επώνυμη...
    Στο θέμα της σύγκρισης των προσφορών, εκ πρώτης όψεως φαίνεται μεγάλη η διαφορά, αλλά βεβαιώσου ότι συγκρίνεις όμοια πράγματα. Π.χ. μήπως η μία είναι "με το κλειδί στο χέρι" ενώ η άλλη αφορά μόνο λέβητα/καυστήρα/σώματα, άντε και κυκλοφορητή, και όταν αρχίσουν να μπαίνουν τα διάφορα άλλα (σωλήνες, εξαρτήματα λεβητοστασίου, αυτοματισμός, εργασία εγκατάστασης) αλλάξει πολύ το νούμερο; Καλύτερο είναι να πάρεις προσφορές ξεχωριστά για τα υλικά και την εργασία, ενδεχομένως για συγκεκριμένα υλικά (που έχεις επιλέξει εσύ), για να διευκολυνθείς στη σύγκριση. Αν δεις κάποια προσφορά σημαντικά φθηνότερη σπό τις άλλες στην εργασία, μην την προτιμήσεις για ευνόητους λόγους.
    Επίσης το ότι δεν γνωρίζεις τις μάρκες που σου πρότεινε ο μηχανολόγος, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και φθηνές! Ρώτα στην αγορά.
    Για τα θερμαντικά σώματα που λες, αν είναι αυτά που νομίζω (θέρμανση με ακτινοβολία), δεν είμαι σίγουρος ότι θα τα προτιμούσα. Δεν μου έχει τύχει να τα δω στην πράξη, αλλά φοβάμαι ότι με την ακτινοβολία θα υπάρχει κρύα σκιασμένη πλευρά, δηλαδή αν κάθομαι φάτσα στο σώμα η πλάτη μου θα είναι κρύα... δεν ξέρω, αλλά θέλει ψάξιμο. Κανείς με εμπειρία;
    Τέλος για τη σκοπιμότητα της ενδοδαπέδιας για το κλίμα της Αττικής θα αφήσω να κατατεθούν και άλλες γνώμες.

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Χριστίνα κοίτα τι θα έκανα και ας το κρίνουν και οι υπόλοιποι.

Έχουμε 130τμ σούπερ μονωμένο. Θα κοίταγα για ένα επίτοιχο αερίου με εναλλάκτη για ζεστό νερό, ένα κρύσταλλο ηλιακού 2τμ στην ταράτσα, 1 μπόϊλερ 150 λίτρων και περίπου 8-10 σώματα βάσει μελέτης απωλειών και τέρμα το πανηγύρι. Αυτά Χριστίνα είναι τα χοντρά. Στα ψιλά ( ας το πούμε έτσι ) είναι μερικές δεκάδες μέτρα σωλήνων, διακόπτες σωμάτων, διάφορα όργανα λεβητοστασίου, κολλεκτέρς, θερμοστάτες χώρων, τρίοδη βάνα με τον αυτοματισμό της, καλωδιώσεις, αυτοματιτζής-καυστηρατζής, λογικά θα χρειαστεί και ένας υδραυλικός κ.λ.π. Υπάρχουν και άλλα πράγματα αλλά καθότι δεν είμαι ειδικός δεν τα αναφέρω. Αυτά Χριστίνα ακόμη και η φτώχεια του τρίτου κόσμου να πλακώσει στην Ευρώπη δεν πρόκειται να τα βρείς με 3.650,00 ευρώ.

Η προσφορά που πήρες αφορά μόνο υλικά; Σε σύγκριση με του μηχανολόγου αφορά τα ίδια τεμάχια σε υλικά ή συγκρίνεις μόνο τα 2 ποσά; Εάν συγκρίνεις μόνο τα 2 ποσά είναι λάθος. Εάν αντέδρασες αρνητικά με 6.500,00 σκέψου τι θα έκανες μόλις άκουγες προσφορά για ενδοδαπέδια!!!

Κώστας.

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2009
    Θέση
    lamia, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    160
    Περι τα 1800 euro εχει ενας BUDERUS LOGANO G115WS(χωρις τον πινακα οργανων)κι ενας MAN DE1.2H.O πινακας εχει κανα 400αρι με 5οο+ αναλογως αν ειναι ενδοδαπεδια η κλασσικη θερμανση οποτε τα υπολοιπα αντε να ειναι το κοστος των σωματων.Μαλλον πρεπει να σου δωσουν ενα ακριβες κατεβατο και να πας να παρεις αναλυτικες προσφορες.

ΚΑΤΕΒΑΤΟ

ΛΕΒΗΤΑΣ
    ΚΑΥΣΤΗΡΑΣ
    ΔΟΧΕΙΟ ΔΙΑΣΤΟΛΗΣ
    ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΩΣΗΣ
    ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΗΣ/ΕΣ
    ΒΑΝΝΕΣ(1/2'' 1'' ΚΛΠ)
    ΑΝΟΔΙΟ
    ΒΑΛΒΙΔΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
    ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ
    ΗΛΕΚΤΡΟΒΑΝΝΕΣ
    ΚΟΛΛΕΚΤΕΡ
    ΣΩΜΑΤΑ
    ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΣΩΜΑΤΩΝ
    ΜΠΟΙΛΕΡ Η ΗΛΙΑΚΟ(Η ΗΛΙΑΚΟ ΤΡΙΠΛΗΣ)
    ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ(ΔΙΑΦΟΡΙΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΕΣ,ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΕΣ ΧΩΡΟΥ,ΥΔΡΟΣΤΑΤΕΣ ΚΛΠ ΚΛΠ)
    ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ
    ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ
    ΕΡΓΑΣΙΑ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥ,ΚΑΥΣΤΗΡΑΤΖΗ,ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥ

Και σιγουρα κατι μου διαφευγει.
    Για ολα τα παραπανω θα πρεπει πρωτα να γινει μελετη εφ'οσον βεβαια εχεις καταληξει για το τι ακριβως θες να κανεις(ενδοδαπεδια-κλασσικη).
    Κατα την αποψη μου το καλυτερο ειναι να βρεις ανθρωπο ο οποιος προσφερει πληρη παροχη υπηρεσιων και υλικων.Με το να τρεχεις απο δω κι απο κει και να κανεις αλλου προμηθειες αλλου την κατασκευη δεν θα εχεις πληρη καλυψη.Οτιδηποτε κι αν συμβει θα σε πετανε μπαλακι ο ενας στον αλλο.

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2009
    Θέση
    lamia, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    160

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Διαφυγη......
    Σωληνες(χαλκοσωληνες πλαστικες πολυστρωματικους γουατεβερ θελεις ενιγουει) μονωσεις....

Δικαιώματα απάντησης