-
Σπουδαίο μέλος
Ο παπούλης μου έλεγε:
" Ότι φαίνεται πολύ φτηνό στην αρχή βγαίνει ακριβό στο τέλος. "
Νίκος
Nikos
-
Επίλεκτο μέλος
Οι δικοι μας οι παππουληδες εδω λενε οτι το φτηνο το κρεας το τρωνε οι σκυλοι...
-
Εξέχον μέλος
Γενικώς οι παππούληδες ήξεραν τί έλεγαν 
Νίκος
-
Διαχειριστής
Ναι αλλά οι παππούληδες λέγανε και: "το κορίτσι είναι σαν το κρέας. Όσο κάθεται βρωμάει"
Τεχνολογία και ποίηση.
-
Νέο μέλος
Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια σας. Οσο για την τιμή που ανέφερα, αφορούσε καυστηρα,λεβητα και σωματα χωρίς εργασία και σωληνες,κλπ. Στα ιδια υλικα αναφεροταν και ο μηχανικος γι' αυτο τρελλαθηκα οταν ακουσα την τιμη.
Τωρα οσον αφορα την ενδοδαπεδια δεν θα την προτιμησω (οχι μονο απο θεμα κοστους αλλα και απο θεμα κρυου στην αθηνα).
Παντως με βοηθήσατε πολύ και με το κατεβατο που μου δωσατε θα ξερω πως θα κινηθω.
-
Εξέχον μέλος
Χριστίνα θα ήταν καλό για όλους μας που και που να γράφεις σχετικά με την πρόοδο της κατασκευής για να μαθαίνουμε και να αλληλοσυμπληρώνουμε τις γνώσεις μας.
Αλήθεια, μιας και έγινε μελέτη πόσες είναι οι ολικές θερμικές απώλειες που αυτή που προσδιόρισε;
Κώστας.
-
Νέο μέλος
είδα και εγω αυτα τα σωματα της elith ,και στην ιστοσελίδα της εταιρείας και στην έκθεση οικοδομή που είχα παει το σαββατοκύριακο .
Είναι όντως πολυ κομψά και πολύ όμορφα .Και γιατί κάτι να μην είναι και χρήσιμο και ωραίο ? Εν πάσει περιπτώσει δεν γνωρίζω κάποιον να τα έχει χρησιμοποιήσει .Η εταιρεία διατέινεται οτι χρησιμοποιούνται στην βορεια ευρωπη και μαλιστα επιδοτείται η εγκατασταση τους αφου δεν είναι ρυπογόνα .Αν ξέρει καποιος κάποιον που τα χρησιμοποιησε ας πει .Εμένα μου αρέσανε .
-
Εξέχον μέλος
Φίλε thanos33, ειδικά το "χρησιμοποιούνται στην βορεια ευρωπη και μαλιστα επιδοτείται η εγκατασταση τους αφου δεν είναι ρυπογόνα", σηκώνει συζήτηση. Στη βόριεα Ευρώπη, με την ηλεκτρική ενέργεια να παράγεται από πυρηνικούς αντιδραστήρες, ανανεώσιμες πηγές, άντε και φυσικό αέριο, να το ακούσω. Με τη ΔΕΗ όμως να παράγει κατά κύριο λόγο από λιγνίτη (και να θέλει να στήσει και νέες τέτοιες μονάδες, όταν μας "κράζει" όλη η Ευρώπη), ας μου επιτραπεί να διατηρώ τις επιφυλάξεις μου.
Επίσης δεν μου έκανε καλή εντύπωση το site του αντιπροσώπου που βρίθει ορθογραφικών λαθών, αλλά και το ότι στο διαφημιστικό φυλλάδιο δίνονται και τιμές απαιτούμενης ισχύος ανά m² για παλιά, νέα και προκατασκευασμένη οικία, και μάλιστα με την υποσημείωση "Βάση για τον ανώτερο υπολογισμό είναι ένα ύψος δωματίου από 2.50m. Εάν χρειασθεί θα πρέπει να γίνει μια μελέτη για την αναγκαία ποσότητα θερμότητας." Δεν άλλαξα ούτε κόμμα... τί να πρωτοσχολιάσω εδώ; Οι όποιες επιφυλάξεις έχω για τα σώματα έχουν να κάνουν κατά βάση με τη μη εξοικείωσή μου με αυτά, δεν λέω ότι δεν είναι καλά. Αλλά Αν είναι όντως καλά, αδικούνται από τα παραπάνω, που εμένα τουλάχιστον δεν μου εμπνέουν εμπιστοσύνη. Προσωπική άποψη.
Νίκος
-
Νέο μέλος
Φίλε nyannaco Πραγματι αυτό με το υψος του δωματίου (2,5μ ) το είχα δει και εγω .Ποιό σπίτι εχει 2,5 μ ύψος είναι απορίας αξιον . Ηταν όντως φαουλ ,αλλα εντάξει μπορούμε να κάνουμε μια μέλετη απωλειών χώρου μόνοι μας και να δούμε τις ανάγκες μας ,χωρίς να περιμένουμε τις συμβουλές του αντιπροσώπου .
Επίσης τα σκέφτηκα τα σώματα αυτά αν είναι λειτουργικά γιατί τώρα θα ξεκινήσω μια οικοδομή και σκέφτομαι διάφορα πράγματα .Κατασκευαστικα γλιτώνεις το λεβητοστάσιο και πιθανότατα τις σωληνώσεις .
Οπότε αν ήταν ρεαλιστικό να καλύψεις τις ανάγκες θέρμανσης με το δίκτυο ρεύματος θα απλοποιούσες την κατασκευή .Φυσικά με την προυπόθεση το ρεύμα να παράγεται με υγιεέις μεθόδους και οχι λιγνίτη και λιθάναθρακα .
Οσον αφορα την ΔΕΗ πράγματι οι άνθρωποι που την διοικούν μοιάζουν να δυσκολεύονται να κατανοήσουν το πρόβλημα της ενέργειας. Αλλα απο οσο γνωρίζω στην μεγαλόπολη φτιάχνεται ενα φωτοβολταικο πάρκο μεγάλο για παραγωγή ρεύματος .Είμαι σχεδόν σίγουρος οτι το κάνουν με το ζόρι και κάτω απο την πίεση της κοινής γνώμης που υπάρχει , αλλά έστω και ετσι εχω την ελπίδα οτι θα μπεί η χώρα στον σωστό δρόμο στο θέμα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας .
-
Εξέχον μέλος
Ρε παιδιά που είναι το λινκ από τα σώματα που συζητάμε να τα δω και ΕΓΩ?
http://udravlikos.gr
Δικαιώματα απάντησης