Σελίδα 2 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 11 μέχρι 20 από 70

Θέμα: Δοχείο διαστολής πατέντα

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2009
    Θέση
    lamia, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    160

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by gregori

Μην με ρωτήσετε τίποτα σχετικό με το θέμα....
    Δεν είμαι εδώ.....
    Λείπω.
    Με λίγα λόγια μ........ια ιδέα είχα.
    Αμα μας την πεις μπορει και να την κανουμε να δουλεψει...πετα την αρχικη ιδεα να δουμε!!

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Το μόνο που μπορώ να σας πω με ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ότι τα δοχεία διαστολής που έχουν την βαλβίδα από πάνω υπολειτουργούν αλλά λειτουργούν και με τρύπια σαμπρέλα. Σαν τα αντιπληγματικά που είδαμε σε εκείνη την εγκατάσταση καπετάνιο.
    Τα άλλα μην τα ρωτάς Βαγγέλη.

http://udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Γρηγόρη τί εννοείς υπολειτουργούν;

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Και να έχει τρυπήσει η σαμπρέλα ο αέρας κάθετε στο πάνω μέρος του δοχείου. Αυτός ο εγκλωβισμένος αέρας κάνει δουλειά...
    Ακόμα και τρύπιο να είναι μπορείς να προσθέσεις αέρα και να σου βγάλει μερικές μέρες.

Αυτό μπορείτε να το δείτε στα δοχεία REFLEX KAI ZILMET.

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2008
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    113
    Αγαπητέ Γρηγόρη, έχω τη λύση στο πρόβλημα σου.
    Προϋπόθεση να μην είναι τρύπια η μεμβράνη.
    Αν το δοχείο έχει χάσει ΟΛΟ τον αέρα καλώς.
    Αν όχι το ξεφουσκώνεις τελείως.
    Κλείνεις τον αυτόματο πληρώσεως και ανοίγεις το ψηλότερο σημείο της εγκατάστασης (εξαεριστικό στήλης ή εξαεριστικό ηλιακού.
    Αρχίζεις να φουσκώνεις το δοχείο ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΣ το νερό που τρέχει από το ανοικτό άκρο σε δοχείο που μπορείς να μετρήσεις τον όγκο του.
    Οταν έχεις όγκο νερού ίσο με τον απαιτούμενο όγκο του αέρα μέσα στο δοχείο, σταματάς.
    Τη στατική πίεση την έχεις έτσι κι αλλιώς, οπότε ξαναβάζεις το εξαεριστικό σου, ανοίγεις τον αυτόματο πλήρωσης και καθάρισες.

ΟΦΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
    Είμαι ελεύθερος, να κάνω ό,τι θέλουν...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Οπα της....
    Καλό μου ακούγετε...
    Ρε σι Μουστάκια δεν το έγραφες απο εχτές να το κάνω πείραμα σήμερα...
    Τελικά σήμερα το αντικατέστησα και αυτό και εναν κυκλοφορητή inverter καμένο....Μάλιστα μίλησα με τον φίλο μας τον Bozantzidi για λεπτομέρειες...
    Οταν ξανα πετύχω περίπτωση δοχείου θα δοκιμάσω την πρόταση σου σίγουρα.
    Αλλά πως ξέρω τον απαιτούμενο όγκο του αέρα?
    Εγώ ξέρω την πίεση του αέρα που θέλω να βάλω...
    Εννοείς ότι απο την στιγμή που έχω ένα δοχείο 80 λίτρων και το γεμίσω νερό αφαιρώντας τον αέρα σ μετά ξανα βάζοντάς του αέρα να μαζέψω 80 λίτρα νερό σε κουβάδες?
    Μπορώ όμως να κάνω κάνω κάτι πιο απλό...
    Να πάω στο υψηλότερο σημείο της εγκατάστασης και να αδειάσω νερό έως να φτάσω στο στατικό....απο εκει και πέρα να προσθέσω αέρα χωρίς να μετράω την ποσότητα αλλά την στιγμή που θα σταματήσει να μου βγάζει νερό σταματάω και τον αέρα....Αυτό σημαίνει ότι όλο το δοχείο γέμισε αέρα και μάλιστα τον απαιτούμενο αέρα για το στατικό μου.
    Συμπληρώνω και 2-3 μέτρα νερό πάνω απο το στατικό από τον αυτόματο και έχω την τέλεια φυσική ρύθμιση του δοχείου....Λέω εγώ τώρα...

Πω πω ρε Μουστάκια με σκούντηξες και πήρα μπρός...
    Το ένα φέρνει το άλλο.
    Ακου να δεις τι άλλο μπορείς να κάνεις για να διαπιστώσεις αν το δοχείο έχει τον απαιτούμενο αέρα.
    Κατεβάζεις το στατικό στην απαιτούμενη πίεση αέρα που απαιτητέ και 2-3 μέτρα παρακάτω...Αν τρομπάρεις αέρα και το μανόμετρο στον αυτόματο πληρώσεως ανεβαίνει αυτό σημαίνει ότι σου λείπει αέρας.

Για βοηθάτε κ Μηχανολόγοι εσείς τι λέτε.

Εξέχον μέλος ziko's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2003
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    917
    Να κάνω όλη αυτή τη διαδικασία για ποιο λόγο? Την επόμενη μέρα παίρνω σβάρνα τα μαγαζιά (εκτός αν είναι Σ-Κ) και βρίσκω ένα ΔΔ νέο και αντικαθιστώ το παλιό.

Ο αέρας θα διαλυθεί στο νερό. Δεν νομίζω ότι μπορείς να τον περιορίσεις στο πάνω μέρος του δοχείου διαστολής. Οπότε λογικά θα κυκλοφορήσει στο δίκτυο.

Υποψήφιος Μηχανικός

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    quote:Originally posted by gregori
    Για βοηθάτε κ Μηχανολόγοι εσείς τι λέτε.
    (λέμε οι μηχανολόγοι!)

Σας παρακολουθούμε μαζί με τον Μουστάκια που προσπαθείτε να βρείτε διέξοδο μέσα από αυτό το τούνελ που λέγεται «έλεγχος μεμβράνης και πίεσης ΔΔ».
    Πριν αναπτύξω το γιατί δεν (πολυ)γίνονται αυτά που λέτε θα πω πάλι το ίδιο:
    Για το ΔΔ και επειδή δεν θέλουμε να βάλουμε βάνα αποκοπής του από το δίκτυο, μόνο μία λύση υπάρχει:
    Προβλέπουμε δύο κεντρικές βάνες στην εγκατάσταση με την βοήθεια των οποίων απομονώνουμε όλο το δίκτυο από τον λέβητα. Θα μας μείνει ο λέβητας. Σιγά τα ωά! Πετάξτε 120 λίτρα μουτζουρωμένο νερό, ελέγξτε το ΔΔ και στη συνέχεια γεμίζετε και ρυθμίζετε την πίεση διατηρώντας κλειστό το δίκτυο!. Στη συνέχεια και στο τέλος ανοίγετε το δίκτυο.
    Πετάξατε 120 λίτρα νερό (μισό βαρέλι) και βάλατε φρέσκο! Και λοιπόν;
    Ξέρω-ξέρω! Πολλοί από σας θα μου πείτε τι γίνεται όταν δεν υπάρχει βάνα αποκοπής στην επιστροφή και συνεπώς δεν αποκόπτεται το δίκτυο. Τότε φεύγετε και λέτε στον ιδιοκτήτη άλλη φορά να κάνει προσεκτικότερα τις δουλειές του και να χρησιμοποιεί επαγγελματίες και όχι σκιντζήδες που κατεβάζουν τα κοστολόγια σε τιμές εξευτελιστικές! Τον αφήνετε αμανάτι να στάζουν οι βαλβίδες του και καλά να πάθει!! Κάτι τέτοιοι ιδιοκτήτες χαλάνε όλο το εμπορικό και τεχνικό οικοδόμημα της χώρας!

Λοιπόν αγαπητέ μου Μουστάκια και φίλε Γρηγόρη:
    Αν έχουμε ένα ΔΔ 50 λίτρα και μία στατική 15 μέτρων τότε για να πρεσάρεις 50 λίτρα αέρα μέσα στο ΔΔ ώστε η μεμβράνη να κολήσει επάνω στην οπή χρειαζόμαστε 150 γραμ αέρα κοπανιστό τον οποίον θα τον πρεσάρετε με τρόμπα είτε χειροκίνητη είτε ηλεκτρική.
    Ο αέρας όμως έχει μία ιδιότητα που δεν την έχει το νερό και σας ξεγελάει. Είναι συμπιεστός!! Που σημαίνει ότι ο όγκος των 50 λίτρων στη πίεση των 15 μέτρων δεν είναι ο ίδιος και στην ατμόσφαιρα! Έξω βρίσκει ελευθερία και πιάνει τον όγκο του που είναι 125 λίτρα! Πάμε τώρα να τρομπάρουμε με τρόμπα πρώτον χεριού και δεύτερον ηλεκτρική:
    1. Χεριού: Με Φ50 και ύψος 60 εκ. παίρνεις 1,2 λίτρα σε κάθε τρομπαρισιά. Θέλεις 100 τρομπαρισιές φίλε Μουστάκια! Θα σου φύγει ο πάτος! Και φαντάσου να βρεις και κανά ΔΔ 80αρι ή 100αρι
    2. Ηλεκτρική: Αυτές οι πλαστικαδούρες που πουλιούνται στα αξεσουάρ αυτοκινήτου δεν έχουν ούτε 20 Watt ισχύ! Το πολύ που βγάζουν είναι 2 με 3 λίτρα το λεπτό. Συνεπώς θες περ. 40 λεπτά γκουρ-γκουρ-γκουρ αν στο μεταξύ δεν πάρει φωτιά!
    3. Ηλεκτρικές επαγγελματικές με στοιχεία: 7 Bar - 230 V και πλήρως μεταλλικής κατασκευής (και ασήκωτες). Αυτές θα βγάλουν κάπου 40 λίτρα το λεπτό! Μ' αυτές εντάξει! Έκανες δουλειά, σε τρία λεπτά καθάρισες αλλά υπ' όψιν: ζυγίζουν κάτι πιο λίγο από την ηλεκτροκόληση!!

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Καπετάνιο...Αν και τα είπαμε και τηλεφωνικά ας τα γράψω κιόλας.

Εχω μία μικρή ένσταση για τα υφιστάμενα.
    Φίλοι πολλές φορές οι υδραυλικοί βρισκόμαστε εγκλωβισμένοι σε μία υφιστάμενη εγκατάσταση. Δεν θέλω να μπω στην διαδικασία να αναφέρω μία μία περιπτώσεις που το δόχείο μας φέρνεις σε δύσκολή θέση...

Για τις καινούργιες εγκαταστάσεις δεν το συζητάμε έχουμε αναφέρει ότι είναι βλακεία να μην έχει τρόπο απομόνωσης του δοχείο.

Καπετάνιο αυτό που λές με τις δύο βάνες στον λέβητα δεν είναι η καλύτερη επιλογή γιατί στο ξαναγέμισμα εγκλωβίζεις μεγάλες ποσότητες αέρα στην μέση και μετά θέλεις μία εβδομάδα για να τον αποβάλεις και σε τρέχουν οι ένοικοι.
    Μην κοιτάς τις δικές σου εγκαταστάσεις που έχουν 50 βανάκια για να παίρνεις διαφορικές πιέσεις και μπορείς να κάνεις εξαέρωση απο εκεί.
    Δεν είναι όλες έτσι και πίστεψε με το εχω κάνει πολλές φορές και αυτό και το έχω μετανιώσει. Καλύτερα να αδειάσει κανείς όλη την εγκατάσταση παρά να σου εγκλωβιστεί αέρας στην μέση του δικτύου.

Οι ταχυσύνδεσμοι με εσωτερική απομόνωση και άδειασμα κοστίζουν 25-35 ευρώ.
    Δεν τους βρίσκεις εύκολα σε όλα τα μαγαζιά αλλά με παραγγελία στους φέρνουν.
    Εχει και η Wilo και η Callefi αλλά και άλλες εταιρίες φαντάζομαι.

Το πρόβλημα επανέρχομαι είναι στα υφιστάμενα...
    Παλαιές πολυκατοικίες συνδεδεμένες με σιδεροσωλήνα και χωρίς βάνες είναι το 90% όπου εμείς υποχρεωνόμαστε να ελέγξουμε αν έχουν αέρα τα δοχεία.
    Οι λύσεις που προτείνετε ναι μεν είναι οι σωστές αλλά σπάνια δέχονται το κόστος μιάς τέτοιας εργασία οι εκάστοτε διαχωριστές ή οι ιδιοκτήτες.
    Για να μην κρυβόμαστε και εμείς οι υδραυλικού το βρίσκουμε αγγαρεία να πρέπει να αδειάσεις όλη την πολυκατοικία για να δοκιμάσεις αν έχει αέρα....
    Θα πρέπει να έχεις ηλεκτρικό μηχάνημα για φούσκωμα.
    Αν δεν έχεις θα πρέπει να κόψεις σωλήνες και να κουβαλάς το θηρίο σε βενζινάδικο και και και....
    Αυτά που γράφω δεν είναι αρλούμπες. Είναι η καθημερινότητα που αντιμετωπίζουμε και μπορούν να το επιβεβαιώσουν και οι άλλοι υδραυλικοί...
    Και ξαναλέω ότι μπορεί να βρεθούμε εγκλωβισμένοι και να χρειαστεί να ελέγξουμε το δοχείο χωρίς αμοιβή.(Ξέρουν οι μαστόροι τι εννοώ).
    Για αυτό και μένα πάντα με ενδίεφερε να βρω έναν πιο πρακτικό τρόπο να έχω μία εικόνα του αέρα στο δοχείο χωρίς να είμαι αναγκασμένος να κάνω όλα τα παραπάνω και νομίζω ότι τον βρήκα...
    Με βοήθησε η ιδέα του Μουστάκια για να το προχωρήσω.
    Παραπάνω μπορεί να τα λέω λίγο μπερδεμένα (αυτό μου είπε ο καπετάνιος στο τηλέφωνο) και θα προσπαθήσω να το ξεκαθαρίσω.
    Θα ζητήσω να διαβάσετε με προσοχή αυτά που θα πω παρακάτω και αν θεωρήσετε ότι κάνω κάπου λάθος μου το λέτε.

Έχουμε λοιπόν το νερό απο την μία πλευρά που είναι ασυμπίεστο και τον αέρα από την άλλη που είναι συμπιεστός.

Σε μία εγκατάσταση κρύα όπως την παρακάτω αν στο δοχείο έχουμε 1.5 βαρ αέρα και στην εγκατάσταση 1.5 βαρ στατικό μέσο του αυτόματου τότε όσο και να τρομπάρεις το δοχείο το μανόμετρο στον αυτόματο θα παραμένει σταθερό. Εγώ ίσως αφαιρούσα απο την εγκατάσταση και 1 μέτρο νερού για να μην παραπλανηθώ.

Πλέων όσο αδειάζουμε την εγκατάσταση σε διάφορα ύψη εύκολα θα μπορέσουμε να δούμε μέσο του μανόμετρο την την πίεση του αέρα στο δοχείο.
    Ας υποθέσουμε ότι στα 8 μέτρα παρατηρήσουμε ότι με μία τρομπαρισιά το μενόμετρο μετακινείτε τότε το δοχείο έχει 0.8 αέρα.

Πάμε μετά στο υψηλότερο σημείο της εγκατάστασης και ανοίγουμε ένα εξαεριστικό είτε στην στήλη είτε σε ένα σώμα και ξαναπροσθέτουμε νερό έως να ξαναγεμίσει και να αρχίσει να τρέχει. Εκεί ξανακλείνουμε τον αυτόματο πληρώσεως και συνδέουμε ένα λάστιχο με αποροή κάπου που μας βολεύει.
    Ο συνεργάτης απο κάτω αρχίζει το γέμισμα το δοχείου με αέρα. Την στιγμή που θα σταματήσει το λάστιχο να τρέχει νερό τότε το δοχείο θα έχει τόσο αέρα όσο το στατικό μας.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Σωστός ο Γρηγόρης!