Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 10 από 22

Θέμα: Συμπεράσματα του Γρηγόρη

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175

Συμπεράσματα του Γρηγόρη

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Εδώ και καιρό θέλω να μαζέψω διάφορα πόστ μου στα οποία έχω δουλέψει αρκετά μέχρι να τα βγάλω και τα έχω χάσει στο χάος των τόπικ.
    Είναι διάσπαρτα παντού και έχω χάσει τον μπούσουλα...
    Αν μου επιτρέπετε από τον Μοναχό θα ήθελα αυτά που κρίνω ότι έχουν αξία, να είναι όλα μαζεμένα και εδώ.
    Ευχαριστώ.

Ολά τα παρακάτω είναι δικά μου συμπεράσματα και προβληματισμοί.
    Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υιοθετηθούν σαν κανόνες.

Ο φίλος μου μηχανολόγος Κ. Βαρβαγιάννης μου έκανε δώρο ένα προγραμματάκι του για να βρίσκω γρήγορα και εύκολα την πτώση πίεσης σε διάφορες διατομές και είδη σωληνώσεων.
    Μέχρι τώρα αυτή την δουλειά την έκανα από ένα βιβλίο όπου έπαιρνα την πτώση από πίνακες. Δύσκολο και χρονοβόρο.

Παίζοντας λοιπόν με το πρόγραμμα του Καπετάνιο ανακάλυπτα πράγματα που ίσως έχουν αξία να τα μοιραστώ μαζί σας.
    Είχα την αίσθηση ότι ο βασικότερος παράγοντας που αυξάνει την πτώση πίεσης σε έναν κύκλωμα ήταν το μήκος των σωλήνων.
    Τελικά αυτό ήταν λάθος...
    Είναι ένας παράγοντας μεν αλλά θα έλεγα δευτερεύων.
    Ο βασικός παράγοντας φίλοι είναι η Παροχή.
    Οσο πιο μεγάλο σώμα τόσο πιο μεγάλη παροχή και πτώση πίεσης.
    Το παρακάτω παράδειγμα είναι μία απλή εγκατάσταση σώμα και πίσω στην δικιά μας γλώσσα των υδραυλικών.
    Παρατηρήστε προσεχτικά τις πτώσεις στα κυκλώματα σε διάφορα μήκη και διάφορες παροχές.
    Για τους πιο νέους υδραυλικούς που μπορεί να τους μπερδεύει η λέξη παροχή θέλω να πω ότι δεν είναι τίποτα άλλο από το απαραίτητο νερό που θα πρέπει να πάρει ένα σώμα για να μας αποδώσει την αναγραφόμενη ισχύς του.
    Την απαραίτητη παροχή την βρίσκουμε πολύ απλά διαιρώντας τις θερμίδες διά της διαφοράς θερμοκρασίας που θέλουμε να έχει η προσαγωγή με την επιστροφή.
    Μιά διαφορά που παίζει πάρα πολύ στις μέρες μας είναι οι 15 βαθμοί.
    Απο εκεί και πάνω θεωρείται ότι το σώμα αρχίζει να γίνετε λίγο αργό ενώ απο εκεί και κάτω πάμε σε γρήγορες ροές με πιθανούς θορύβους (γκλου γκλου) και φθορές των σωληνώσεων.

Ισως ένα προτέρημα που μας δίνει το μονοσωλήνιο είναι να ότι μπορούμε να μαγειρέψουμε κάπως τις παροχές και να τις φέρουμε σχετικά ίσες στα κυκλώματα μη δίνοντας και τόσο πολύ σημασία στα μήκη.

http://udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Μονοσωλήνιο δισωλήνιο με κοινό κυκλοφορητή.

Φίλοι πάντα θα ήθελα να καταλάβω τι συμβαίνει σε ένα κύκλωμα θέρμανσης όταν λειτουργούν κοινά και παράλληλα με έναν κυκλοφορητή έναν μονοσωλήνιο και ένα δισωλήνιο....

Χρειάστηκαν αρκετά χρόνια για να το καταφέρω αλλά νομίζω ότι το κατάφερα. Έφτασα στο σημείο μετά από την βοήθεια πολλών απο εσάς να καταφέρω να προσθέσω τις χαρακτηριστικές αυτών τον δύο διαφορετικών δικτύων και να δω τις ροές τους πάνω σε διάφορους κυκλοφορητές και σε διάφορες φάσεις λειτουργίας και να σας τα παρουσιάσω.

Πριν σας παρουσιάσω τα αποτελέσματα όμως θέλω να ευχαριστήσω....
    Τον Καπετάνιο....Χωρίς αυτών δεν θα είχα φτάσει ως εδώ...
    Τον Δίπολι....στα δύσκολα του σκάω κάνα τηλέφωνο...
    Τον Ζήση(Ζίκο) Με διόρθωσε σε λάθος μου και με οδήγησε στην πορεία που χάραξε ο καπετάνιος ενώ εγώ είχα πάρει λάθος πορεία... Αλλά και όλους σας για αυτά που προσφέρετε εδώ.

Για έναν μηχανολόγο μπορεί αυτό που κατάφερα εγώ να κάνω να μην είναι τίποτα το σπουδαίο αλλά για μένα πιστέψτε με είναι μικρός θησαυρός.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Αυτό είναι το καλό του φόρουμ...
    Άλλοι μαθαίνουν απο μένα εγώ μαθαίνω απο αυτούς και παέι λέγοντας η δουλειά....
    Θεωρώ ότι υπάρχουν πολλοί μα πάρα πολλοί που μπαίνουν στο φόρουμ που μπορούν να συμβάλουν στην διάδοση της γνώσης να μας μάθουν ίσως και να μάθουν πολλά αλλά διακρίνω επιφυλακτικότητα και δεν ξέρω το γιατί...
    Για μένα το μεταμοντένο και ιδίως η 3 σελίδα του Καπετάνιο είναι ολόκληρο σχολείο...http://www.monachos.gr/forum/topic.a...15&whichpage=3
    Ο καπετάνιος τολμάει γράφει εκτίθεται και προσφέρει τα μέγιστα....
    Στον χορό μπήκε και ο Boz (απο τα παιδιά μάλαμα)των πρασίνων και βοηθάει...
    Ελπίζω και προτρέπω να ακολουθήσει και ο Αφεντουλίδης άλλος μεγάλος ροηκός κατά γενική ομολογία όλων.

Παρακάτω θα δείξω ένα εύκολο τρόπο επιλογής της κατάλληλης ρυθμιστικής βάνας.

Πολλοί θα πούν τι είναι αυτό το KV...όπως είπα και εγώ όταν το πρωτοάκουσα....
    Με πολύ απλά λόγια είναι ένας πιο προχωρημένος τρόπος μέτρησης της πτώσης πιέσεως σε ένα υδραυλικό εξάρτημα.

Θα τολμήσω να πω ένα παράδειγμα σχετικά με όλα αυτά που συζητάμε παραπάνω.
    Μπορεί ο Μίλτος να θυμηθεί ένα παλαιό ποστ που ρωτούσα αν μπορώ να τοποθετήσω ένα ανεπίστροφο για να προσθέσω πτώση πίεση σε ένα κύκλωμα...
    Είχε γίνει πολύ κουβέντα πάνω στο θέμα και πειράματα στην οικοδομή....

Τολμώ να πώ πως τελικά δεν είχα άδικο τότε που έλεγα ότι μπορεί και να γίνετε να προσθέσεις συγκεκριμένες αντιστάσεις με ένα ανεπίστροφο http://www.cimberio.com/clienti/cimberio/tib_oggetti.nsf/v_obj/30IMM/$file/30imm.jpg ή ακόμα με οποιοδήποτε εξάρτημα αρκεί να ξέρεις το KV του.

Αν στο δισωλήνιο που συζητάμε παραπάνω πάμε και προσθέσουμε ένα ανεπίστροφο της CIM 1/2 (KV 3.7) θα έχουμε υπερκαλύψει της αντιστάσεις που απαιτούνται....
    Θα μου πείτε το ανεπίστροφο δεν είναι για αυτή την δουλειά...ή ακόμα ότι μαζί με ανεπίστροφο θα πρέπει να προστεθούν καί κάποια άλλα εξαρτήματα για να προσαρμοστεί στο δίκτυο όπως συστολές, μαστοί και λοιπά εξαρτήματα όπου και αυτά έχουν κάποιο Kv και θα ξεφύγει...
    Ναι σωστά....
    Γνωρίζοντας όμως τις αντιστάσεις που θέλει κάποιος να αποδώσει σε ένα υδραυλικό δίκτυο και έχοντας το Kv και την παροχή μπορεί να το κάνει σαν κολπάκι αν δεν μπορεί να προμηθευτή ρυθμιστική βάνα.
    Αυτό όμως που θέλω να περιγράψω πιο πολύ με το παράδειγμα των ανεπίστροφων είναι το τι είναι αυτό το KV και πόσο μπορεί να σε βοηθήσει αν το γνωρίζεις.

[u]Τα KV απο τα ανεπίστροφα της CIM

Βάζοντας λοιπόν την ρυθμιστική θα έχουμε αυτά που λέει ο καπετάνιο και τα βλέπουμε και στο παρακάτω διάγραμμα.(Φιλε Κωσταντίνε)
    Οταν λειτουργεί είτε το μονοσωληνιο είτε το δισωλήνιο μόνο του θα παίρνουν 1800 λίτρα παροχή το καθένα....
    Όταν λειτουργούν ταυτόχρονα το καθένα θα παίρνει 1600 λίτρα στο σύνολο 3200 λίτρα.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Φρεάτια ομβρίων από παλαιότερο πόστ

Δεν επιτρέπετε η σύνδεση ομβρίων υδάτων με αποχέτευση λημμάτων.
    Για να γίνει αυτό πρέπει οι αποχετευτικοί αγωγοί του δήμου να είναι παντορροιικοί και να τοποθετηθεί οσμοπαγίδα και ανεπίστροφη βαλβίδα....Πιάσε το αυγό και κούρευτο δηλαδή....
    Λειτουργία Δικτύου
    Η αποχέτευση του Λεκανοπεδίου Αττικής πραγματοποιείται με αγωγούς ομβρίων και ακαθάρτων. Οι μεν αγωγοί ομβρίων καταλήγουν με φυσική ροή στη θάλασσα, οι δε αγωγοί ακαθάρτων καταλήγουν στη θαλάσσια περιοχή της Ψυττάλειας αφού προηγηθεί ο βιολογικός καθαρισμός των λυμάτων στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων της Ψυττάλειας. [u]Το αποχετευτικό δίκτυο του Λεκανοπεδίου είναι χωριστικό εκτός από το κέντρο της Αθήνας όπου το δίκτυο είναι παντορροϊκό.

Αν δεν υπάρχει τέτοιος αγωγός τα όμβρια θα πρέπει να οδηγούνται στην ρείθρα του πεζοδρομίου
    Αν θέλεις άκουσε με.....όσο και να σου το προτείνουν είτε ιδιοκτήτες είτε μηχανικοί είτε κατασκευαστές να τους το αποκλείεις...
    Αν πλημμυρίσουν σκατόνερα τα υπόγεια και καταστραφούν περιουσίες τον μάστορα θα κυνηγάνε που έριξε τα όμβρια στα λήμματα.

Εχω κάνει μία μικρή μελέτη για τις δυνατότητες μου και γνώσεις για να στηρίζω αυτό πού συνήθως λέω για μεγάλα φρεάτια ομβρίων...Τώρα άμα έχω κάνει κάπου λάθος ας με διορθώσουν οι μηχανικοί....

Παίρνω κάποια στοιχεία από το ιντερνετ όπως θα δείτε και υποθέτω ότι έχω μία ακάλυπτη ράμπα 30τμ.

Δείτε παρακάτω....

1ο δεκαπενθήμερο Σεπτεμβρίου 2002 - 13 μέρες βροχής, συνολικό ύψος βροχόπτωσης 218mm, το μεγαλύτερο μηνιαίο αθροιστικό ποσό βροχής που έχει καταγράψει ο σταθμός του Θησείου από το 1927 για το Σεπτέμβριο.
    Δεκέμβριος 2002 - αθροιστική βροχόπτωση 235,8 mm, 16 ημέρες βροχής.

Αλλα «βροχερά» περιστατικά
    8 Ιουλίου 2002 - τρίωρη ισχυρή καταιγίδα στο κέντρο της Αθήνας που ξεπέρασε τα 90mm προκάλεσε πλημμύρες στον Κηφισό – ένας νεκρός.
    Δεκέμβριος 2003 - έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, συνολική βροχόπτωση 155mm.
    26-27 Οκτωβρίου 2004 - ισχυρές καταιγίδες και έντονα ηλεκτρικά φαινόμενα - 22mm βροχής στο Θησείο σε διάστημα 2 ωρών - υγρασία 75%.
    8 Μαρτίου 2005 - νεροστρόβιλος στα ανοικτά της Aνατολικής Αττικής.
    23-25 Νοεμβρίου 2005 - βροχόπτωση επί 60 ώρες – πλημμύρες στη Bόρεια και Aνατολική Αττική. 245mm βροχής στο Διόνυσο, 130mm στην Πεντέλη, 190mm στο ΕΜΠ-Ζωγράφου και 170mm στην Ηλιούπολη.
    2 Ιουλίου 2006 - αυξημένος αριθμός κεραυνών - 70.000 ηλεκτρικές εκκενώσεις.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Πολλές φορές εμείς οι υδραυλικοί καλούμαστε να τοποθετήσουμε ένα κυκλοφορητή inverter.
    Η ρυθμήσει ενός τέτοιο κυκλοφορητη δεν είναι και τόσο εύκολο.
    Θα πρέπει να γνωρίζουμε την παροχή και το μανομετρικό.
    Η παροχή είπαμε ότι είναι σχετικά εύκολη να βρεθεί διαιρώντας τις θερμίδες με την διαφορά θερμοκρασίας που θέλουμε να έχουμε.
    Αν για παράδειγμα έχουμε ένα πενταόροφο με πέντε οροφοδιαμερίσμαρα και το σύνολο των απωλειών μας είναι 75000 θερμίδες με διαφορά θερμοκρασίας 15 βαθμούς χρειαζόμαστε έναν κυκλοφορητή που μπορεί να μας δώσει 5 κυβικά νερό την ώρα όταν έχουμε ταυτόχρονη λειτουργία όλων των διαμερισμάτων μαζί.
    Το μανομετρικό όμως για να βρεθεί χρειαζόμαστε την βοήθεια των φίλων μας των μηχανολόγων.
    Υποθέτουμε ότι στο παραπάνω παράδειγμα όλα τα διαμερίσματα είναι τα ίδια με ίδια παροχή και ίδιο μανομετρικό απο το κολλεκτέρ και μέσα.
    Τι αλλάζει;
    Αλλάζει το μανομετρικό στην κεντρική στήλη.
    Άλλες αντιστάσεις παρουσιάζει μία στήλη όταν έχει να μεταφέρει 1 κυβικό νερό για να λειτουργήσει ένα διαμέρισμα και άλλη κάθε φορά που μπαίνει σε λειτουργία ακόμα ένα διαμέρισμα.

Όλο αυτό τον πρόλογο τον έκανα για να σας παρουσιάσω παρακάτω τα συμπεράσματα μου όταν έχουμε να λειτουργήσουμε πέντε διαμερίσματα μία με έναν κυκλοφορητή σταθερών στροφών και μία με έναν inverter.

Τα δεδομένα που έχουμε είναι τα εξής.
    Πέντε διαμερίσματα με μονοσωλήνια σύνδεση όπου σε ταυτόχρονη λειτουργία απαιτούν 5 κυβικά νερό με 5 μέτρα μανομετρικό.
    Στο παράδειγμα η κεντρική στήλη είναι σχετικά μικρή και παρουσιάζει μεγάλη διαφορά πίεσης ανάλογα με τα διαμερίσματα που ζητούν ταυτόχρονα. Η διαφορά πίεσης επιλέχτηκε τυχαία μισό μέτρο διαφορά κάθε φορά που αλλάζει η παροχή.

Στο πρώτο διάγραμμα έχουμε έναν κυκλοφορητή τops 40/7 μονοφασικό στην δεύτερη σκάλα.
    Παρατηρήστε προσεκτικά ότι όταν λειτουργούν και τα 5 μαζί ο συγκεκριμένος κυκλοφορητής ενώ εμείς του ζητάμε 5 κυβικά νερό αυτός θα μας δώσει σχεδόν 5,4.

Οταν του ζητάει ένα διαμέρισμα ενώ εμείς του ζητάμε 1 κυβικό αυτός θα μας δώσει 1.5 σχεδόν 50% παραπάνω από αυτό που ζητάμε.

Στη δεύτερο διάγραμμα έχουμε έναν κυκλοφορητή inverter τον οποίο τον έχουμε ρυθμήσει να μας κρατάει σταθερό το μανομετρικό στα 5 μέτρα όσα διαμερίσματα και να μας ζητάνε.
    Στην ρύθμιση του κυκλοφορητή αυτό συμβολίζετε dp-c [u]Σταθερό μανομετρικό
    Εδώ θα δούμε ότι:
    Οταν μας ζητάνε και τα 5 διαμέρήσματα μαζί αυτός θα μας δώσει ακριβός 5 κυβικά που ζητάμε. Οταν ζητάει ένα διαμέρισμα ενώ εμείς του ζητάμε 1 κυβικό αυτός θα μας δώσει 1300 λίτρα.

Στο τρίτο διάγραμμα έχουμε τον ίδιο κυκλοφορητή αλλά αυτή την φορά τον έχουμε ρυθμήσει με μανομετρικό 5 αλλά καθώς αλλάζει η παροχή να μειώνετε και το μανομετρικό...
    Στην ρύθμιση του κυκλοφορητή αυτό συμβολίζετε dp-v [u]Μεταβαλλόμενο ματρομετρικό
    Οταν μας ζητάνε και τα 5 διαμερίσματα μαζί αυτός θα μας δώσει 5 κυβικά. Όταν ζητάει ένα διαμέρισμα ενώ εμείς του ζητάμε 1 κυβικό αυτός θα μας δώσει 1000 λίτρα.

Το τελικό μου συμπέρασμα είναι πως άμα είχα μία τέτοια περίπτωση με αυτά τα δεδομένα θα επέλεγα τον inverter κυκλοφορητή και θα τον ρύθμιζα στα 5 μέτρα σε dp-v ρύθμιση.
    Αυτό ισχύει για το συγκεκριμένο δίκτυο και δεν είναι κανόνας.

Διαχειριστής dimis's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Δήμος Βόλβης Ν. Θεσσαλονίκης
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200
    Ρεσί Γρηγόρη δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Για να βρεις το μανομετρικό πρέπει να υπολογίσεις όλες τις αντιστάσεις που παρουσιάζουν τα διάφορα ταφ, οι καμπύλες, οι γωνίες , τα ρουμπινέτα, τα ρακόρ, τα βανάκια στον πίνακα και πάει λέγοντας. Θέλω να πω ότι θεωρητικά η εύρεση του κατάλληλου κυκλοφορητού για κάθε είδους εγκατάσταση δεν είναι δουλειά των υδραυλικών αλλά των μηχανολόγων. Άλλο τώρα τι γίνεται στην πράξη. Και στην πράξη όντως οι υδραυκ\λικοί πρέπει να αποκτήσουν και μηχανολογική γνώση. Κακώς μεν αναγκαίο δε.

Τεχνολογία και ποίηση.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Δεν διαφωνούμε μάστορα...Τα ίδια λέω και εγώ παραπάνω και ξαναποστάρω.

quote:Η ρυθμήσει ενός τέτοιο κυκλοφορητη δεν είναι και τόσο εύκολο.
    Θα πρέπει να γνωρίζουμε την παροχή και το μανομετρικό.
    Η παροχή είπαμε ότι είναι σχετικά εύκολη να βρεθεί διαιρώντας τις θερμίδες με την διαφορά θερμοκρασίας που θέλουμε να έχουμε.
    Αν για παράδειγμα έχουμε ένα πενταόροφο με πέντε οροφοδιαμερίσμαρα και το σύνολο των απωλειών μας είναι 75000 θερμίδες με διαφορά θερμοκρασίας 15 βαθμούς χρειαζόμαστε έναν κυκλοφορητή που μπορεί να μας δώσει 5 κυβικά νερό την ώρα όταν έχουμε ταυτόχρονη λειτουργία όλων των διαμερισμάτων μαζί.
    Το μανομετρικό όμως για να βρεθεί χρειαζόμαστε την βοήθεια των φίλων μας των μηχανολόγων.
    Το όλο ποστ είναι για να καταλάβουμε τι νερό θα πάρουμε και στις 3 περιπτώσεις αλλά και για να μοιραστώ με συναδέρφους αυτά τα λίγα που έχω μάθει για την ρύθμιση των inverter...
    Αυτό όμως που θέλω να τονίσω είναι ότι πάντα μιλάμε για εξισορροπημένες εγκαταστάσεις.
    Αν μία εγκατάσταση που απαιτεί 5 κυβικά νερό δεν εξισορροπημένη και εμείς στείλουμε με την μεζούρα 5 κυβικά νερό σύγουρα κάπου θα υπολειτουργεί...
    Αυτός είναι ο λόγος που βλέπουμε μεγάλους κυκλοφορητές παντού.
    Ενώ κανονικά θέλουμε 5 στέλνουμε 10 για να πάει και λίγο νεράκι στα δύσκολα κυκλώματα.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    [?]

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Συζητώντας λοιπόν με τον φίλο μου τον Dipoli αναρωτηθήκαμε ποια θα ήταν η καλύτερη ρύθμιση για μία κοινή πολυκατοικία. Η Dp-c ή Dp-v.
    O Μίλτος σε μία τηλεφωνική κουβέντα που είχαμε μου είχε πει πως προτιμάει η κεντρική του στήλη να είναι μεγάλη διατομή για να μην του παρουσιάζει μεγάλες διαφορές στην πτώση πίεσης ασχέτως πόσα διαμερίσματα είναι σε λειτουργία.
    Στο παρακάτω παράδειγμα έχω πάρει λοιπόν μία αρκετά κοινή πενταώροφη πολυκατοικία 10 διαμερισμάτων με την κεντρική στήλη του Μίλτου ευρύχωρη.
    Τα αριστερά διαμερίσματα είναι 100 τετραγωνικών και τα δεξιά 80.
    Σε όλα τα διαμερίσματα έχει τοποθετηθεί ρυθμιστική βάνα ώστε όλα να παρουσιάζουν την ίδια πτώση πίεσης εντός διαμερισμάτων η οποία έχει επιλεγεί τυχαία στα 3 μέτρα...
    Ήθελα να δω πως θα συμπεριφερόταν μία τέτοια πολυκατοικία όταν λειτουργούσαν όλα τα διαμερίσματα μαζί και πως θα συμπεριφερόταν όταν λειτουργούσε ένα μόνο διαμέρισμα τον 100 τετραγωνικών μία με κυκλοφορητή σταθερών στροφών μία με ηλεκτρονικό και σε dpv και σε dpc ρύθμιση.
    Τα αποτελέσματα μιλάνε απο μόνα τους ότι ο ηλεκτρονικός κυκλορητής σε ρύθμιση σταθερού μανομετρικού dpc υπερέχει των πάντων σε αυτή την περίπτωση.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Αν πάμε και προσθέσουμε τις δύο αυτές χαρακτηριστικές βάση μεταμοντέρνου και καπετάνιου η καινούργια χαρακτηριστική μας δείχνει ότι το νερό θα πάει μοιρασμένο και στα δύο διαμερίσματα…
    Με αυτή την λογική ξεκίνησα και είπα ότι ο Μίλτος κάνει πολύ καλά και βάζει μεγάλες στήλες γιατί εκεί είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της εξισορρόπησης.
    Φυσικά έχεις δίκαιο αν έχουμε μικρές διατομές μπλέκουν τα πράγματα αλλά εκεί μία dpv μπορεί κάπως να το βοηθήσει.

Δικαιώματα απάντησης