Σελίδα 2 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 11 μέχρι 20 από 65

Θέμα: Tehniki symvouli

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2006
    Θέση
    salonica, , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    71

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Φιλε Anastilonon, αν καταφερεις να κανεις σωστα, ολα αυτα που θελεις απο το.. Λουξεμβουργο, θα εχεις επιτελεσει ενα θαυμα!

Παρομοιο προβληματισμο ειχα κι'εγω, καθως και στην δικια μας (παλια) οικοδομη, η ισχυς αναγραφεται στο καταστατικο σε επιφανεια (m2) των σωματων, για καθε διαμερισμα. Παλαιοτερα, ετυχε να γνωρισω 2 καπως.. ηλικιωμενους μαστορους και τους ρωτησα γι'αυτο το θεμα. Ο ενας μου ειχε πει να υπολογισω 420kcal/h ανα m2, και ο αλλος 440kcal/h ανα m2. Για να μην στεναχωρησω κανεναν, υπολογισα 430kcal/h. Στο διαμερισμα μου εχω 25,34m2, οποτε λεω πως εχω περιπου 10900 kcal/h. Για του λογου το αληθες, η ιστοσελιδα που παρεθεσε ο Constantinos μου 'βγαζει' 10820 kcal/h. Αν λοιπον σε δεσμευει το καταστατικο, μπορεις να θεωρησεις πως εχεις περιπου 10114 kcal/h (=430x23,52).

Μοναδικη ενσταση, οτι τα δικα μου ειναι σιγουρα χαλυβδινα.

Καλο κουραγιο!

airmitzi

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Apr 2009
    Θέση
    Luxembourg, , Luxembourg.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    12
    Ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη αυτή συμβουλή. Για πεστε μου σας παρακαλώ ρε παιδια εσεις που είστε της πιάτσας στην Ελλάδα. Πόσο προμήθεια (μίζα) μπορεί να παίρνει ο αρχιτέκτων που παρακολουθεί την αναστήλωση του σπιτιού μου από τα διάφορα καταστήματα που μου πουλάνε σώματα, πλακάκια, είδη υγιεινής κλπ

Voitheia mihanologoi tis thermansis

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Τι ερώτηση είναι αυτή?
    Που να ξέρουμε εμείς αν βγάζει μίζα και πόση βγάζει ο αρχιτέκτονας σου φίλε μου?

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    quote:Originally posted by Anastilonon
    Πόσο προμήθεια (μίζα) μπορεί να παίρνει ο αρχιτέκτων που παρακολουθεί την αναστήλωση του σπιτιού μου από τα διάφορα καταστήματα που μου πουλάνε σώματα,πλακάκια, είδη υγιεινής κλπ
    Όση προμήθεια και να παίρνει μεγιά του με χαρά του. Μπορεί να παίρνει και 100% και 200% και 300%. Δεν υπάρχει όριο. Μπορεί απλώς να σκοτώνει την ώρα του και να μην παίρνει τίποτε.

Σημασία έχει τι συμφωνία έκανες μαζί του.
    Προφανώς ενώ είχες και το πεπόνι και το μαχαίρι πήγες και τα χάρισες αμφότερα.

Για τέτοιου μεγέθους εργασίες και αξίες αναλυτική προσφορά για :
    1) Εργασίες. Μόνωση, ξήλωμα δαπέδων, το τάδε μερεμέτι, σωληνώσεις, ηλεκτρικά, πλακάκια, αλουμίνια, τζάμια, αποκομιδή μπαζών κ.λ.π.
    2) Υπηρεσίες. Μελέτη στατική, μελέτη θέρμανσης κ.λ.π.
    3) Υλικών. Με λεκάνη των 15 ευρώ μπορεί να τραβήξεις άπειρα καζανάκια και να μην φεύγει το θηρίο, πίνακας και ασφάλειες ηλεκτρικών, μπαταρίες, ποιότητα πλακιδίων κ.λ.π.
    Συγκρίνεις τις προσφορές και επιλέγεις. Μετά σε ενδιαφέρει μόνο η επαλήθευση της εκτέλεσης των συγκεκριμένων εργασιών με τις προδιαγραφές και τα υλικά που συμφωνήσατε. Τίποτε άλλο.

Κώστας.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Apr 2009
    Θέση
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    12
    Φίλοι μην με παρεξηγείτε,Παρακολουθώ από εδώ τί γίνεται στην Ελλάδα και φρίττω. Παντού πρέπει να λαδώσεις. Πρώην υπουργοί έχουν βάλει άνω κάτω την πολιτική ζωή της χώρας και δεν παραιτούνται,
    Βο(υ)λευτές θα ψηφίσουν λευκό είτε για να μην πέσει η κυβέρνηση είτε γιατί ως αντιπολίτευση δεν είναι βέβεαιοι ότι θα επανεκλεγούν. Τα βλέπω και κάνω τον σταυρό μου. Εξ ου η προηγούμενη ερώτησή μου. Σας ευχαριστώ πάντως για όλες τις καλες σας συμβουλές.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Να το σηκώσω το γάντι ή να το αφήσω να πέσει κάτω;

Φίλε πιό είναι το μέτρο; Για να πείς κάτι πρέπει να έχουμε ένα μέτρο, μια μεζούρα για να συγκρίνουμε.

Στην Γερμανία παραιτήθηκε κανείς εξαιτίας της υπόθεσης της ίδιας εταιρείας που ερευνά η δικαιοσύνη;

Στην Γαλλία με τον προηγούμενο πρόεδρο, όταν βγήκαν στην επιφάνεια τα σκάνδαλα με τις τεχνικές εταιρείες ενόσω εκείνος ήταν δήμαρχος παραιτήθηκε κανείς;

Στη Σουηδία, που εφαρμόζεται πιλοτικά ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών ενάντια στην φοροδιαφυγή υπολογίζουν ότι θα έχουν όφελος περίπου 300 μύρια ετησίως. Αφού εκεί "ξέρουμε" ότι δεν φοροδιαφεύγουν πως θα υπάρξει όφελος; Ή μήπως όχι;

Στην Ισπανία που το κοντέρ της ανεργίας βάρεσε 17% παραιτήθηκε κανείς;

Είναι εύκολο να παρασύρεσαι ζώντας σε ένα κράτος που είναι πιό μικρό από τον νομό Αχαΐας.

Είναι λογικό να σου φαίνονται παράξενα όλα αυτά ζώντας σε ένα κράτος που τον μεγαλύτερο τζίρο πιθανότατα τον κάνουν τα δύο βενζινάδικα που έχετε στον αυτοκινητόδρομο από τους διερχόμενους ασφαλώς και ο οποίος κατασκευάστηκε επειδή οι 2 μεγαλύτεροι γείτονές σας ήθελαν να προσεγγίσουν το λιμάνι της Αμβέρσας.

Είναι φυσιολογικό να σου φαίνονται όλα αυτά αδιανόητα, ζώντας σε ένα κράτος που ούτε την τρύπα του απορροφητήρα δεν μπορείς να μεγαλώσεις χωρίς επίσημη άδεια.

Σε αντιδιαστολή η Ελλάδα σου δίνει την ευκαιρία να αποδείξεις ότι αισθάνεσαι πραγματικά ελεύθερος και εφαρμόζεις με δικιά σου βούληση την οικεία νομοθεσία. Δεν με ενδιαφέρει ( ενώ θα έπρεπε ) εάν έβγαλες άδεια από την πολεοδομία για τις εργασίες που κάνεις. Το ξέρεις εσύ και ο Θεός. Αυτή την δυνατότητα επιλογής δες την απλώς ως ελευθερία. Για το πως χρησιμοποίησες αυτήν την ελευθερία κάνε την αυτοκριτική σου.

Αυτά τα ολίγα από Ελλάδα με το μεγαλύτερο ποσοστό ιδιοκατοίκησης στη Ευρώπη. Σε όλη την Ευρώπη. Παλαιά και νέα. Το Παρίσι μας ακολουθεί με ίδια ποσοστά.....ενοικιαστών.

...και όλα αυτά σε μόνο 55 χρόνια. Ξεκινώντας με κατεστραμμένη την φυτική και ζωική παραγωγή, με γκρεμισμένη την γέφυρα του Ισθμού, με ανύπαρκτο οδικό δίκτυο και λοιπές υποδομές και αφού πρώτα τσακωθήκαμε άγρια μεταξύ μας καμιά δεκαριά χρόνια....

Χωρίς αστέγους. Μιλάμε για τόσο ασήμαντο νούμερο που τα καταφέρνουν μόνες τους ορισμένες ενορίες.

Παρ΄όλο τον ενημερωτικό βιασμό απόψεων ( και όχι ειδήσεων ) που υφιστάμεθα όλοι συνεχίζω στην υποανάπτυκτη Ελλάδα να πίνω νερό από την βρύση, αφήνοντας τον προβληματισμό για την ανακύκλωση των μπουκαλιών στο συμπαθή και προοδευμένο Λουξεμβούργο. Ή μήπως πίνετε και εσείς από την βρύση νερό;

Είναι στο χέρι του καθενός να επιλέξει και να φιλτράρει το είδος της ενημέρωσής του.
    Προφανώς σε κάθε τελάρο δεν είναι όλα τα μήλα καλά. Αρκεί ένα σκάρτο για να χαλάσουν και τα υπόλοιπα. Δεν πετάμε όμως όλο το τελάρο για κάθε σκάρτο μήλο.

Κώστας.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Apr 2009
    Θέση
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    12
    Φίλε Κώστα, Ασφαλώς και έβγαλα άδεια (αλήθεια μπορείς να κάνεις τέτοιες εργασίες χωρίς να βγάλεις άδεια και τη θυροκόλλησα εις αντίληψη όλων των (κυρίως) γειτόνων για τους ευνόητους λόγους.
    Δεν θέλω να αλλάξω τον προορισμό αυτού του κατά τα άλλα πολύ χρησίμου για μένα φόρουμ και ειλικρινά σας ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές σας; ( και εγώ αγαπάω την Ελλάδα με τα στραβά της)
    Δράττομαι λοιπόν της ευκαιρίας για μια παραπάνω ερώτηση.
    Πρέπει να εγκαταστήσω 6 συνολικά συμβατικά σώματα. Πόσο θα ήταν λογικό να πληρώσω σε έναν υδραυλικό για την εγκατάσταση αυτή; Πόσο χρόνο χρειάζεται ένας -υποτίθεται έμπειρος-υδραυλικός για την εγκατάσταση αυτή; 1600 ευρώ για τη δουλειά αυτή σας φαίνονται λογικά ή μήπως μου πιάνουν τον κ......

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2006
    Θέση
    salonica, , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    71
    Φιλε Anastilonon, 1600Ε για ποια δουλεια ΑΚΡΙΒΩΣ?

Το καλοκαιρι (αναλογα με τα οικονομικα μου), σκεφτομαι να αντικαταστησω 8 σωματα. Θα τα αγορασω (με τους διακοπτες τους) μονος μου, θα τα μεταφερω στο σπιτι μονος μου, θα 'κατεβασω' τα νερα της οικοδομης μονος μου, και μαζι με τον υδραυλικο θα τα κατεβασουμε στο πεζοδρομιο (οπου θα παρουν τον ..γνωστο δρομο που επιτασσει αυτη η ζωη στα παλια καλοριφερ), και στη συνεχεια θα 'ανεβασω' τα νερα (μενω στον 1ο οροφο), ωστε να γινει ο ελεγχος της εγκαταστασης.

Αυτο που θα κανει ο υδραυλικος, ειναι να αποσυνδεσει τα παλια σωματα-διακοπτες και να συνδεσει τα καινουρια (που θα ταιριαζουν στις υπαρχουσες σωληνωσεις), σε μια εγκατασταση που ΗΔΗ λειτουργει, και μετα θα περιμενει να δει αν ολα πηγαν καλα. Υπολογιζω πως θα τον χρειαστω για 7-8 ωρες (ενα μεροκαματο), και δεν σκοπευω να τον πληρωσω πανω απο 150-200Ε.

Χμ.. τωρα που το σκεφτομαι, ισως ειμαι πολυ ..large!

airmitzi

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Το ποσό τρομάζει έτσι όπως το λές για να αντικαταστήσεις 6 σώματα συμβατικά με συμβατικά χωρίς μετατροπές ή έστω με ελάχιστες μετατροπές..
    Αλλά αν έχουμε μεταφορές σωμάτων σε άλλα σημεία.... μετατροπές σε μοντέρνα σώματα ακόμα και σώματα εντός δαπέδου τύπου fancoil και ολα αυτά με σιδεροσωλήνα αλλάζει το πράγμα και φυσικά δεν μπορεί να κοστολογηθεί απο μακρυά γιατί έχει δουλειά και θα πρέπει να εξεταστεί ο βαθμός δυσκολίας.

Αγαπητέ φίλε φυσικέ βάλε κάτι παραπάνω για τον μάστορα.

http://udravlikos.gr

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2006
    Θέση
    salonica, , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    71

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Κι'εγω που νομιζα πως ειμαι ..large (τρομαρα μου!) φιλε Gregori! 4-5 ωρες καθαρη δουλεια εναι βρε μαστορα, και 1-2 ωρες αναμονη (τσιγαρακι-καφεδακι) για τα νερα. Ποσα πια να βγαζετε εσεις οι ..μεγαλοκαρχαριες??

airmitzi

Δικαιώματα απάντησης