Σελίδα 1 από 4 123 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 10 από 39

Θέμα: θερμοπομποί

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2008
    Θέση
    xania, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    211

θερμοπομποί

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

καλημερα παιδιά.....θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κανείς πια η διαφορά των θερμοπομπών από τα airconditions και τα συμβατικά σώματα θέρμανσης όσον αφορά τη ποιότητα θέρμανσης...λένε ότι δεν ξηραίνουν την ατμόσφαιρα και ή ποιότητα θέρμανσης είναι ανάλογη των συμβατικών σωμάτων....ισχύει αυτό...

...που θα παει θα μαθω..
    ...που θα παει θα μαθω..

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Τα ΑΚΑΝ θερμαίνουν με μεταφορά (φυσική κυκλοφορία αέρα) και λιγότερο με ακτινοβολία.
    Τα panel το ίδιο, αλλά η συμμετοχή της ακτινοβολίας είναι λίγο μεγαλύτερη λόγω διαμόρφωσης.
    Τα fan coils θερμαίνουν αποκλειστικά με μεταφορά (βεβιασμένη κυκλοφορία αέρα).
    Οι θερμοπομποί θερμαίνουν αποκλειστικά με ακτινοβολία.
    Επειδή δεν θερμαίνουν τον αέρα, οι θερμοπομποί όντως δεν ξηραίνουν την ατμόσφαιρα (τα fan coils είναι το άλλο άκρο εδώ).
    Η θέρμανση με ακτινοβολία προσομοιάζει τη θέρμανση από τον ήλιο, με ό,τι αυτό σημαίνει... θερμαίνει δηλαδή επιφάνειες, αλλά όχι τον αέρα. Π.χ. μια πολύ κρύα μέρα του χειμώνα, με ήλιο, στέκεσαι έξω με το πρόσωπο στον ήλιο και την πλάτη στον κρύο τοίχο του κτιρίου. Πώς αισθάνεσαι; Μέσα στο σπίτι, λοιπόν (από εδώ και πέρα κάνω υποθέσεις γιατί δεν έχω εμπειρία από θερμοπομπούς), αν τα δομικά στοιχεία και ο αέρας έχουν θερμανθεί επαρκώς θα είσαι ΟΚ, αν όμως γυρίσεις σε κρύο σπίτι και ανάψεις τους θερμοπομπούς, θα σε ζεσταίνουν στη μεριά που σε "βλέπουν" και από την άλλη θα κρυώνεις. Χωρίς, επαναλαμβάνω, να το έχω ζήσει, φοβάμαι ότι η ποιότητα θέρμανσης ΔΕΝ θα είναι ανάλογη των συμβατικών σωμάτων, τουλάχιστον σε διακοπτόμενη λειτουργία.

Νίκος

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2008
    Θέση
    xania, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    211
    έχω δει κάποιους θερμοπομπούς που δεν λειτουργουν με ακτινοβολία έχουν αντιστάσεις και έχουν κάτι ανοίγματα στο πάνω μέρος τους που φέρνουν ζεστό αέρα...δε τον πετάνε με δύναμη όπως τα fancoils άλλα περίπου όπως τα πάνελ....υπάρχει περίπτωση να είναι της ίδιας ποιότητας θέρμανσης με αυτά?έχει διαφορά αν ζεσταίνεται μέσω αντιστάσεων ή οπως τα συμβατικά?

...που θα παει θα μαθω..

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    Eχεις κάποιο link για να δούμε;
    Αν είναι οπως το περιγράφεις, μπορεί να μποιάζουν με τη συμπεριφορά των panel

There are only 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2008
    Θέση
    xania, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    211
    λινκ δεν έχω έχω όμως την εταιρία δεν ξέρω αν μπορώ να την πω...δεν είναι ελληνική

...που θα παει θα μαθω..

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2008
    Θέση
    xania, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    211
    προσπαθώντας να καταλάβω από προσπεκτους το οποίο είναι στα γαλλικά τα οποία και δεν γνωρίζω .....κατάλαβα ότι παίρνουν από τι κάτω μέρος τους τον αέρα τον ζεσταίνουν μέσω των ανμτιστάσεων και τον αποδίδουν στο χώρο...όχι όμως με δύνα μη όπως τα fncoils...η δύναμη παίζει ρόλο ώστε να μη ξηραίνεται η ατμόσφαιρα?

...που θα παει θα μαθω..

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Στην ποιότητα της θέρμανσης παίζει ρόλο και η θερμοκρασία στην οποία οι αντιστάσεις θερμάινουν τον αέρα. Π.χ. τα συμβατικά τον ζεσταίνουν λιγότερο από όσο τα fan coils (ή τουλάχιστον έτσι μου φαίνεται), οι συγκεκριμένοι θερμοπομποί όμως πόσο;

Νίκος

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2008
    Θέση
    xania, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    211
    αυτό δεν είναι αναλογο των watt στα οποία δουλεύει ο κάθε θερμοπομπός?

...που θα παει θα μαθω..

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Originally posted by konsantina

αυτό δεν είναι αναλογο των watt στα οποία δουλεύει ο κάθε θερμοπομπός?
    Είναι μία μόνο από τις παραμέτρους. Η άλλη είναι η ροή του αέρα που επιτυγχάνεται μέσα από το σώμα κατά τη λειτουργία. Αν αποδώσεις Χ ενέργεια σε Υ όγκο αέρα θα ανεβάσει τη θερμοκρασία του κατά Ζ°C. Αν την ίδια ενέργεια την αποδώσεις σε 2Υ όγκο αέρα, θα ανεβάσει τη θερμοκρασία του κατά (Ζ/2)°C.
    Η ροή εξαρτάται τα μέγιστα από τα κατασκευαστικά στοιχεία του σώματος (διαστάσεις ανοιγμάτων πάνω / κάτω, εμπόδια ή όχι κατά τη ροή, ομαλότητα επιφανειών εσωτερικά που επηρρεάζει τις τριβές).

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by konsantina

προσπαθώντας να καταλάβω από προσπεκτους το οποίο είναι στα γαλλικά τα οποία και δεν γνωρίζω .....κατάλαβα ότι παίρνουν από τι κάτω μέρος τους τον αέρα τον ζεσταίνουν μέσω των ανμτιστάσεων και τον αποδίδουν στο χώρο...όχι όμως με δύνα μη όπως τα fncoils...η δύναμη παίζει ρόλο ώστε να μη ξηραίνεται η ατμόσφαιρα?
    Λέγοντας δύναμη υποθέτω ότι εννοείς την ταχύτητα του αέρα μέσα από το σώμα... είμαι λίγο έξω από τα χωράφια μου εδώ, αλλά πιστεύω ότι δεν έχει σχέση (τουλάχιστον όχι άμεση). Αυτό που έχει άμεση σχέση είναι η απόλυτη θερμοκρασία του αέρα (η μέγιστη που έχει μέσα στο ή εξερχόμενο από το σώμα), η οποία καθορίζει την ποσότητα των υδρατμών που μπορεί να συγκρατήσει ο αέρας. Οσο ανεβαίνει η θερμοκρασία, τόσο αυτή μειώνεται (ξήρανση).
    Αν έγραψα καμιά πατάτα, παρακαλώ διορθώστε με!

Νίκος

Δικαιώματα απάντησης