Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 11 μέχρι 20 από 39

Θέμα: θερμοπομποί

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Apr 2009
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    179

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Κωνσταντίνα είναι άλλο οι θερμοπομποί και άλλο οι θερμοσυσσωρευτές.
    Δεν είμαι ειδικός αλλά νομίζω πως οι θερμοσυσσωρευτές περιέχουν ένα κεραμικό σαν πυρότουβλο και μεταδίδουν 100% με ακτινοβολία τη θερμότητα. Οι θερμοπομποί έχουν απλές αντιστάσεις και διαμόρφωση τύπου μεάνδρου και μεταδίδουν και με συναγωγή τη θερμότητα.
    Σε κάθε περίπτωση ο περιορισμός σου είναι ο νόμος του Ohm δηλαδή με θεωρητικά 100% απόδοση (που μοιάζει λογικό) θα πάρεις τόση θερμική ενέργεια όση ηλεκτρική καταναλώνεις.
    Στις θερμικές μηχανές (όπως τα κλιματιστικά) έχεις καλύτερο βαθμό απόδοσης.
    Αν δε σε νοιάζει η κατανάλωση τότε νομίζω πως ο θερμοσυσσωρευτής έχει καλή ποιότητα θέρμανσης, αλλά όπως σου είπα δεν είμαι ειδικός στο θέμα.

Όποιος ψάχνει βρίσκει, πολλές φορές όμως βρίσκεις χωρίς να ψάχνεις. Γκαστόνε

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Στέλιο, δεν έγινε λόγος για θερμοσυσσωρευτές (που αμφιβάλλω κι αν υπάρχουν στην αγορά πια, καθώς πρόκειται για παρωχημένη τεχνολογία του '70). Πάντως οι θερμοσυσσωρευτές πιστεύω ότι μεταφέρουν 100% με μεταφορά, και όχι με ακτινοβολία όπως λες. Τα πυρότουβλα δεν είναι καν ορατά, και για να αποδώσουν τη συσσωρευμένη θερμότητα τίθεται σε κίνηση ανεμιστήρας ο οποίος κυκλοφορεί τον αέρα του χώρου ανάμεσα από τα πυρότουβλα.

Νίκος

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Apr 2009
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    179
    Νομίζω πως υπάρχουν θερμοσυσσωρευές στην αγορά και μάλιστα από πολύ γνωστή εταιρεία σε αλμυρούτσικη τιμή. Η ύπαρξη των πυρότουβλων δίνει πλεονέκτηματα (όπως το ότι μπορείς να εκμεταλλευτείς το νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος και δίνει καλύτερη συμπεριφορά σε διακοπτόμενη λειτουργία) δεν γνωρίζω για τον ανεμιστήρα αλλα για να το λες είμαι σίγουρος πως έχεις δίκιο. Όσο για τους θερμοπομπούς ξέρω πως είναι πολύ οικονομικοί στο κόστος κτήσης και μάλιστα ορισμένοι διτείθενται και με set φορητής βάσης. Εξακολουθώ να θεωρώ τη χρήση τους αντιοικονομική.

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Apr 2009
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    179
    Και ναι τώρα που το googlaρα έχουν φυγοκεντρικό ανεμιστήρα

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Apr 2009
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    179
    Επίσης με την ίδια μέθοδο βρήκα θερμοπομπούς που δουλεύουν με 100% φυσική κυκλοφορία.
    Στον παιδικό σταθμό του γιου μου είχαν θερμοσυσσωρευτές και η ποιότητα θέρμανσης ήταν αρκετά καλή.
    Αντίθετα σε πελάτη μου που εγκατέστησα θερμοπομπούς στο μετόχι του είχε πρόβλημα κυρίως με της θερμοκρασιακές διακυμάνσεις μέσα στο χώρο αλλά προφανώς μπορεί να ευθύνεται η ποιότητα ελέγχου που έκανε ο θερμοστάτης.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Originally posted by stelios lampadakis
    Νομίζω πως υπάρχουν θερμοσυσσωρευές στην αγορά και μάλιστα από πολύ γνωστή εταιρεία σε αλμυρούτσικη τιμή. Η ύπαρξη των πυρότουβλων δίνει πλεονέκτηματα (όπως το ότι μπορείς να εκμεταλλευτείς το νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος και δίνει καλύτερη συμπεριφορά σε διακοπτόμενη λειτουργία)
    Η οικονομία από το νυχτερινό τιμολόγιο είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με το όφελος από το COP της αντλίας θερμότητας. Αν είναι λοιπόν να ζεσταθώ με ρεύμα, ο θερμοσυσσωρευτής για μένα κατ'αρχήν απορρίπτεται... γι'αυτό και απορώ που υπάρχιουν ακόμα! Πραγματικά εξεπλάγην.

quote:δεν γνωρίζω για τον ανεμιστήρα αλλα για να το λες είμαι σίγουρος πως έχεις δίκιο.
    Ποτέ να μην είσαι σίγουρος ότι έχω δίκιο, ειδικά όταν λέω "πιστεύω", νομίζω" κλπ, που σημαίνει ότι ούτε εγώ δεν είμαι σίγουρος [:I]

quote: Όσο για τους θερμοπομπούς ξέρω πως είναι πολύ οικονομικοί στο κόστος κτήσης και μάλιστα ορισμένοι διτείθενται και με set φορητής βάσης. Εξακολουθώ να θεωρώ τη χρήση τους αντιοικονομική.
    Θα συμφωνήσω όσον αφορά το θέμα της κατανάλωσης ενέργειας. Αυτό που δεν γνωρίζω είναι κατά πόσον με θερμοπομπούς χρειαζόμαστε την ίδια θερμική ισχύ με τη συμβατική θέρμανση, με την έννοια ότι με τους θερμοπομπούς δεν έχεις να θερμάνεις τον αέρα ή να αντισταθμίσεις (τουλάχιστον όχι στον ίδιο βαθμό) απώλειες αερισμού. Πιθανόν να μην χρειάζεται καν να θερμάνεις τα δομικά στοιχεία στον ίδιο βαθμό. Δεν το έχω, οπότε κρατάω μια πισινή και περιμένω σχόλια αν κάποιος γνωρίζει καλύτερα το θέμα.

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Originally posted by stelios lampadakis

Επίσης με την ίδια μέθοδο βρήκα θερμοπομπούς που δουλεύουν με 100% φυσική κυκλοφορία.
    Εγώ θεωρούσα ότι θερμοπομπός = ακτινοβολία. Το 100% φυσική κυκλοφορία θα το περιέγραφα μάλλον σαν "ηλεκτρικό καλοριφέρ" με όρους εμπορίου ηλεκτρικών συσκευών, παρά σαν θερμοπομπό. Τελικά θέλει πολλή προσοχή η ορολογία.
    Δεν δίνεις κι ένα link γι'αυτό που βρήκες;

Νίκος

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Apr 2009
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    179
    Για ευνόητους λόγους σου το έστειλα με mail

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Αν έστειλες mail μέσω forum, δεν δουλεύει [B)]
    Στείλε το στο username μου παπάκι gmail τελεία com.

Νίκος

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Apr 2009
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    179

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Δε θα έλεγα ότι είναι ακριβώς ηλεκτρικό καλωριφέρ (μάλλον σαν κονβεκτορας είναι) αλλά νομίζω πως στο ίδιο καζάνι βράζουνε όλες αυτές οι λύσεις.
    Βλέπεις όπως προανέφερα την απόδοση αυτών των συστημάτων θα την περιορίζει ο νόμος του Ohm.
    Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί βρίσκω βόριες χώρες (που θεωρητικά έχουν ψυχρά κλίματα) να επιμαίνουν σε αυτή τη τεχνολογία που εμείς θεωρούμε ξεπερασμένη.
    Πάντως κωνσταντίνα με δεδομένο πως στην Ελλάδα οι ανάγκες κλιματισμού είναι εξίσου σπουδαίες με τις ανάγκες θέρμανσης (αν όχι σημαντικότερες) θα πρότεινα air conditions για πολλούς λόγους.

Δικαιώματα απάντησης