Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 21 μέχρι 25 από 25

Θέμα: Υπολογισμός παροχής ηλιακων σε βεβιασμένη κυκλοφορ

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2011
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    1

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Σας χαιρετω ολους, να ρωτησω κ εγω με τη σειρα μου:
    Ειμαι Ηλεκτρολογος Μηχανικος και προκειτο στο δικο μου σπιτι να εγκαταστησω συστημα ηλιοθερμιας για εξοικονομηση ενεργειας κλπ. Το βαλαντιο μας φτανει μεχρι 8 συλλεκτες 2m2 o καθενας, επιλεκτικους απο τοπικη βιοτεχνια στην Πατρα οπου ειναι κ το σπιτι των 130 τμ με ενδοδαπεδια θερμανση και ενεργειακο τζακι καλοριφερ.Επισης, θα μπει ενα μποιλερ 1,5 τονων.
    Η ερωτηση μου ειναι η εξης:
    πως θα συνδεθουν στην οροφη τα πανελ? ο κατασκευαστης με ρωταει(μου προτεινει παντως σε σειρα δηλ η εξοδος του ενος να ειναι εισοδος του επομενου)και ο υδραυλικος που θα ρωτησει το μηχανολογο οπου συνεργαζεται, δε μου εχει απαντησει ακομα. Εγω, σα μηχανικος διαβασα αρκετα στα τοπικ του φορουμ, ομως δεν εχω το υποβαθρο να τα αξιολογησω. Δηλαδη, η λογικη λυση μου φαινεται αυτο που προτεινει ο βιοτεχνης, ομως και η συνδεσμολογια reverse return -διαισθητικα το λεω- μου φαινεται καλυτερη. Θα ηθελα (αν δε σας κουραζω) μια πιο εμπειρη αποψη
    Παρεμπιπτοντως, το τζακι-καλοριφερ ειναι αρκετα καλο και μπορεσα με αυτο κ μονο να θερμανω το σπιτι φετος για κανα δυο μηνες, Μαρτη- Απριλη

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,621
    Αλλος για τη βαρκα μας που λεει και η Βουγιου...

Για να το πω χοντρα, με αυτους τους συλλεκτες, θα παρεις το ισοδυναμο θερμοτητας απο 4 λιτρα πετρελαιο καθημερινα στην καλυτερη, ας πουμε για 100 μερες που εχει καλο ηλιο και θες και θερμανση.

Αυτα τα 4 λιτρα ισοδυναμης θερμοτητας, καντα οτι θες. Ζεστο νερο χρησης, ζεσταμα ενδοδαπεδιας, δεν εχει σημασια.
    ΑΥΤΑ θα παρεις ομως.

4 λιτρα πετρελαιο σημερα κανει 4 ευρω, αντε να κανει 6 του χρονου.
    Κανε τη διαιρεση με το αρχικο κοστος σου, και αποφασισε αν εχει νοημα το ολο εγχειρημα. Μην ξεχασεις να το συγκρινεις με τις τρεχουσες αναγκες σου μεχρι τωρα.

Ως προς τη συνδεση, τυπικα τα πανελ συνδεονται το ενα διπλα στο αλλο
    σε τετραδες max. Σαν να σχηματιζεται ενα μεγαλο πανελ δλδ.
    Απο κει και περα μεταξυ τους σε reverse return.
    Ολα αυτα οσο μιλαμε για τοποθετηση στο ιδιο επιπεδο.

Η συμβουλη ειναι να μην πεταξεις τα λεφτα σου ομως.
    Βαλε ενα ηλιακο θερμοσιφωνο μεγαλο, και μεχρι εκει.
    Επενδυσε σε μονωσεις, λεβητες συμπυκνωματων, αντλιες θερμοτητας ή γεωθερμια.

Burn baby, burn

Συντονιστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    chania, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    206
    προσφατα, ειδα μια εγκατασταση βεβιασμενης κυκλοφοριας με 6τμ συλλεκτες, δοχειο rotex 500αρι
    και ελεγκτη honeywell. οι συλλεκτες απο το σπιτι ειναι περιπου 20 μετρα οριζοντια σωληνωση με πολυστρωματικη σωληνα Φ16.
    οι συλλεκτες ειναι στο κηπο και ο λεβητας με το δοχειο στο υπογειο.
    ο διαφορικος ελεγκτης με ηλιο εκεινη την μερα, ελεγε 32βαθμους. το ολο συστημα δεν εχει κιτ ηλιακου.
    μπορειτε να μου εξηγησετε πως θα το πληρωσω, εξαερωσω σωστα για να λειτουργησει??
    mechanical tirbouson

Εξέχον μέλος ziko's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2003
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    917
    Έχει 2 κυκλοφορητές στο πλάι του δοχείου?

Γενικά αυτά τα συστημάτα που λέγονται drainback, δε δουλεύουν με τη λογικά των κλασσικών κλειστών κυκλωμάτων. Στο δοχείο το νερό πρέπει να βρίσκεται σε κάποια συγκεκριμένη στάθμη, οι δε κυκλοφορητές με αυτή τη στάθμη έχουν μια ελάχιστη πίεση στην αναρρόφησή τους. Όταν είναι σε υπερθέρμανση ή κατάσταση παγετού τραβάνε και ρίχνουν τα νερά στο δοχείο. Αν το σύστημα δουλεύει σωστά και ο πελάτης είναι ευχαριστημένος, απλά τσέκαρε τη στάθμη του δοχείου και στη χειρότερη επικοινώνησε με τον αντιπρόσωπο της ROTEX να σε κατευθύνει.
    Last edited by ziko; 21-11-2013 at 10:38:02.

Συντονιστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    chania, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    206

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

εχει κυκλοφορητη για συλλεκτες και κυκλοφορητη για θερμανση. εχει και δεικτη σταθμης το δοχειο.
    το συστημα δεν δουλευει σωστα, αποδοση μηδεν.
    mechanical tirbouson

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα απάντησης