Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο ... 2345 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 31 μέχρι 40 από 48

Θέμα: Υποπίεση σε δίκτυα καλοριφέρ

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Στην περίπτωση 4 Δημήτρη δεν έχεις κανένα πέταγμα. Ο λόγος είναι ότι η δυναμική Δp μεταξύ των κόμβων Β & C είναι μόλις η απώλεια πίεσης από το Β στο C (ιδού ο λόγος που επέμενα να βάλουμε απώλεια πίεσης στον λέβητα γιατί έτσι ξεκαθαρίζονται καλύτερα τα πράγματα). Η απώλεια πίεσης είναι μόνο 0,5 μ. οπότε αυτό που περιμένει κανείς να δει κατά τη λειτουργία είναι 50 εκ. παρακάτω την στάθμη στο μπαστούνι από εκείνη των συγκοινωνούντων δοχείων.
    Οι περιπτώσεις που πρέπει να εξετασθούν ενδελεχώς είναι η 2 και η 3.
    Η 5 είναι η τέλεια και η καλύτερη όλων από πλευράς υδραυλικής, δεν ξέρω όμως από πλευράς ασφαλιστικής αν θα καλυπτόμασταν πλήρως δεδομένου ότι πλήρωση και ασφάλεια είναι δίπλα-δίπλα και σε περίπτωση ατμοποίησης του νερού, αυτό δεν περνά μέσα από τον λέβητα ώστε να τον κρυώνει. Να μου πεις για πόσο χρόνο θα συνέβαινε αυτό με τον συγκεκριμένο όγκο του ΔΔ αλλά ας κρατήσουμε μία πισινή.
    Η 1 νομίζω ότι αναλύθηκε υπέρ του δέοντος. Περιμένουμε και τις γνώμες των άλλων.

Στη συνέχεια θα συμπληρώσουμε τα τετραγωνίδια του Γρηγόρη.
    (Μη νομίσει δηλαδή ότι μας δυσκόλεψε κιόλας και γι' αυτό το παρατείνουμε. )

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    50 εκ θα είναι η διαφορά μεταξύ της στάθμης του ΔΔ και του μπαστουνιού. Η διαφορά της κάθε μιάς απο την στάθμη ηρεμίας είναι υπο αμφισβήτηση ακόμα νομίζω.

There are only 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    quote:Originally posted by dipoli

50 εκ θα είναι η διαφορά μεταξύ της στάθμης του ΔΔ και του μπαστουνιού. Η διαφορά της κάθε μιάς απο την στάθμη ηρεμίας είναι υπο αμφισβήτηση ακόμα νομίζω.

There are only 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.
    Αυτό δεν είναι πρόβλημα. Αποδεικνύεται αμέσως με τη χρήση ενός διαφορικού μανομέτρου. Διαφορά πίεσης = Διαφορά στάθμης. Αλλά και το αντίθετο: γνωρίζεις τη διαφορά πίεσης = γνωρίζεις και τη διαφορά στάθμης. Η φύση εδώ σου επαληθεύεται και δεν σου παίζει παιχνίδια γιατί δεν πας να τη «στριμώξεις»

Και για να μη το ρίξουμε στα όργανα ας δούμε το θέμα κατά πρώτος θεωρητικά. Αυτού του είδους τα προβλήματα λύνονται ως εξής:
    Κατ' αρχή παίρνουμε την ηρεμία: ισχύει: Pb = Pc + 1.
    Στη συνέχεια βλέπουμε το σύστημα εν λειτουργία και γράφουμε μία αδιαμβισβήτητη σχέση: Pc = Pb -1 - 0,5 ==> Pc +1 = Pb - 0,5 ==> Pb - (Pc +1) = 0,5
    Αυτή η μαθηματική σχέση τι μας λέει; Ότι η διαφορά στάθμης από την ηρεμία είναι 0,5 μέτρα!
    Έτσι αποδεικνύονται όλα.
    Προχωράτε τώρα εσείς γιατί εγώ θα λείψω για περπατήματα.

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Δημήτρη θα ρισκάρω να δώσω νούμερα όπως είχα στο μυαλό μου ότι θα είναι η περίπτωση με το δοχείο στην αναρρόφηση απο τα λίγα που θυμάμαι απο την λαδόκολλα.

Παίρνω σαν δεδομένα ότι ο κυκλοφορητής μου δίνει 4.8 μανομετρικό.

Κάθε μέτρο σωλήνα δίνει πτώση πίεσης 300 χιλιοστά.

Στον λέβητα δεν παίρνω καθόλου πτώση .

Στα κίτρινα κουτάκια είναι το μανομετρικό του κυκλοφορητή.
    Δεν ξέρω αν αυτό είναι το χτίσιμο που εννοεί ο Βοζ.

Με μαύρα γράμματα είναι η υψομετρική διαφορά του δοχείου από το επίκαιρο σημείο.

Στα κόκκινα είναι η πιέσεις που θα είχα αν μετρούσα σε εκείνο το σημείο.

Η βαλβίδα ασφαλείας στο παράδειγμα θα πρέπει να σηκωθεί κάτι παραπάνω απο 1.8 μέτρα για να μην πετάει νερά....Λέω εγώ τώρα

Ξαναλέω ότι έτσι περίπου το είχα στο μυαλό μου και τίποτα παραπάνω.
    Καλά που είναι οι υπόλοιποι να βοηθήσουν?
    Αμα ξεδιαλύνουμε αυτό έχουμε τα δίκτυα στο χέρι.

http://udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Να πω ευθέως ότι σε αυτό το topic καταπιασθήκαμε με ένα θέμα πολύ δυσνόητο που μπερδεύεται όλος ο κόσμος και δεν σας κρύβω ότι πολλοί συνάδελφοι μου έστελναν φαξ τις στήλες τους και τις παροχές τους για να τους πω αν έχουν υποπίεση στο δίκτυο σε ειδικά σημεία που εκείνοι κάτι έβλεπαν. Στο μεταξύ δεν νομίζω ότι υπάρχει αντίστοιχη βιβλιογραφία από κάπου (δεν ξέρω αν κάποιος κάτι έχει πάρει το μάτι του) να μας το πει.
    Για να αποτολμήσει κανείς να «κρεμάσει» τιμές πιέσεων στο δίκτυο εν λειτουργία, πρέπει να έχει περάσει την τάξη των εξισορροπήσεων, και των διαφορικών πιέσεων στα εξαρτήματα και αυτό πια να το κάνει στην επόμενη τάξη
    Δύσκολη γυμναστική και θα προσπαθήσω να πω με δύο κουβέντες τα παρακάτω δίχως κουραστικές θεωρίες:
    1. Γρηγόρη το τελευταίο σου post με τις αναγραφόμενες τιμές ...μπέρδεψε και μένα . Η τιμή της διαθέσιμης πίεσης σε οιοδήποτε σημείο της στήλης είναι μία και μοναδική! Αυτή εμπεριέχει μέσα της τα παρακάτω:
    --- την υψομετρική διαφορά
    --- την απώλεια πίεσης λόγω της κίνησης στο δίκτυο
    --- το κέρδος της πίεσης λόγω της ύπαρξης κάποιας αντλίας

2. Στη λαδόκολα σου σημείωνα πιέσεις και όχι διαφορικές πιέσεις. Δηλαδή σημείωνα τα μαύρα νούμερα μέσα στα κόκκινα κουτάκια. Τις τιμές αυτές τις πέτυχες διάνα! Τα υπόλοιπα κίτρινα, άσπρα κλπ σβήστα! Μπερδεύουν τον κόσμο.

3. Την (υπερβολική) απώλεια των 300 χιλ. το μέτρο την παίρνουμε μόνο στα σημεία που κινείται το νερό ήτοι στην κεντρική στήλη. Δεν την λαμβάνουμε φυσικά υπ' όψιν στην πλήρωση-ασφάλεια του ΔΔ διότι εκεί δεν έχει τυπικά κίνηση του νερού. Ή αν έχεις μία μικρή την αμελείς διότι ποτέ δεν θα μπορείς να ελέγξεις μία τέτοια ροή ήτοι ένα μπαστούνι που θα τρέχει...

4. Αν πήρες 300 χιλιοστά στο μέτρο για τον σωλήνα τότε πάρε 500 χιλιοστά για το σώμα διότι πρέπει ο αναγνώστης να καταλάβει τι σημαίνει κατανάλωση μανομετρικού. Τα υπόλοιπα όλα είναι φύρα! Δηλαδή στην ουσία θέλω μισό μέτρο και βάζω 5 μέτρα κυκλοφορητή. Θα χάσω τα 4,5 και θα κερδίσω το μισό. Αυτό είναι έξω από κάθε δεοντολογία αλλά ας το δεχθούμε μόνο και μόνο για εκπαιδευτικούς λόγους.

5. Αφού βάλεις όλες τις πιέσεις στα σημεία στη συνέχεια και για να αποφανθείς τι παίζεται στο ΔΔ θα χρησιμοποιήσεις την διαφορική πίεση μεταξύ των κόμβων των σωλήνων που πάνε σε αυτό!

προχώρα έτσι και τα ξαναλέμε!

Υ.Σ.
    Επειδή το ανέφερε κι ο Δημήτρης, το ανέφερες κι εσύ και μιλώ για τη φράση: «ο κυκλοφορητής χτίζει μανομετρικό». Μη μένετε στη φράση αυτή. Είναι μία σολομωνική του παρελθόντος. Μέσα στη σκοτοδίνη των εποχών εκείνων γύρω από τα δίκτυα κάποιος είπε κάτι και επειδή ακούγεται ωραία στο αυτί έμεινε στην αιωνιότητα! Κανείς απ' όσους έχω ρωτήσει να μου το εξηγήσουν παραπάνω δεν μπόρεσε. Μιλάμε για φράση που δεν επιδέχεται εξήγηση. Ας μη την διαιωνίζουμε. Και θα σας πω τι ακριβώς θέλει να πει και πόσο χαζά ακούγεται. Θα σας το πω όμως με τη βοήθεια του ηλεκτρισμού και ο Νίκος θα βοηθήσει για περαιτέρω εξήγηση.
    Σημαίνει ότι κατά τις συνδέσεις Νο 2 & 3 το ΔΔ βρίσκεται υπό τάση
    Ενώ στις υπόλοιπες δεν βρίσκεται υπό τάση

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    quote:. Γρηγόρη το τελευταίο σου post με τις αναγραφόμενες τιμές ...μπέρδεψε και μένα . Η τιμή της διαθέσιμης πίεσης σε οιοδήποτε σημείο της στήλης είναι μία και μοναδική! Αυτή εμπεριέχει μέσα της τα παρακάτω:
    --- την υψομετρική διαφορά
    --- την απώλεια πίεσης λόγω της κίνησης στο δίκτυο
    --- το κέρδος της πίεσης λόγω της ύπαρξης κάποιας αντλίας
    Αυτά ακριβώς ελαβα υπόψη μου και συνυπολόγισα στα κόκκινα κουτάκια καπετάνιο.

2. Στη λαδόκολα σου σημείωνα πιέσεις και όχι διαφορικές πιέσεις. Δηλαδή σημείωνα τα μαύρα νούμερα μέσα στα κόκκινα κουτάκια. Τις τιμές αυτές τις πέτυχες διάνα!
    Άμα τις πέτυχα διάνα.....Αυτό δεν ψάχναμε?
    Τα υπόλοιπα κίτρινα, άσπρα κλπ σβήστα! Μπερδεύουν τον κόσμο.
    Τα 300 χιλιοστά ανα μέτρο το πήρα για να δώ τι γίνετε στην σωλήνα ασφαλείας.
    Α[u]ν το πάρει κανείς με 50 χιλιοστά η μαγκούρα δεν θα πετάει νερό γιατί ο κυκλοφορητής θα είναι μικρός για τα υψομετρικά της εγκατάστασης.

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2006
    Θέση
    76185 Karlsruhe, , Germany.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    453

Τι θα γίνει όταν το λεβητοστάσιο βρίσκεται στην
    σκεπή ή ταράτσα ;

Νίκος

Nikos

Διαχειριστής dimis's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Δήμος Βόλβης Ν. Θεσσαλονίκης
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200

Πολύ μπέρδεμα
    Δεν έχω να γράψω τίποτε αυτή την στιγμή. Γράφω για να συμπληρώσω την χιλιάδα
    Όταν το τοπίο ξεκαθαρίσει τότε ίσως και αν χρειαστεί να πω δυο λόγια

Σημασία έχει ο προβληματισμός και όχι το αποτέλεσμα (το οποίο συμπερασματικά αν είναι θετικό τότε φτάσαμε στην τελειότητα)

Νάστε όλοι καλά.

Τεχνολογία και ποίηση.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    To τοπίο έχει ξεκαθαρίσει κατα τη γνώμη μου. Μόλις προλάβω θα διορθώσω τα σχέδια και θα γράψω περισσότερες επεξηγήσεις.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Δημήτρη εγώ περίμενα περισσότερη συμμετοχή απο τους μηχανολόγους και αναρωτιέμαι...
    Δεν έχει ενδιαφέρον το θέμα ή είναι τόσο δύσκολο να αναλυθεί?

Δικαιώματα απάντησης