Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 10 από 20

Θέμα: Υγρασία στη μέση καπνοδόχου

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2009
    Θέση
    thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    5

Υγρασία στη μέση καπνοδόχου

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Καταρχάς να σας συγχαρώ όλους παιδιά για την συμβολή σας και την προσπάθεια σας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του πιο ενημερωμένου φόρουμ που έχω συναντήσει, τουλάχιστον σε μηχανολογικά τεχνικά ζητήματα, με εμπεριστατωμένες απαντήσεις.
    Δε θα μακρηγορήσω, θα περάσω απευθείας στο δικό μου πρόβλημα. Πρόκειται περί υγρασιών στο μέσο της καπνοδόχου οικοδομής, οι οποίες κατά πως φαίνεται εμφανίστηκαν από την καμινάδα μιας και δεν υπάρχει άλλη πηγή πρόκλησης υγρασίας πέριξ του σημείου.
    Ενημερωτικά σημειώνω πως η οικοδομή, εργολαβικής και πρόσφατης κατασκευής θερμαίνεται με κεντρική θέρμανση πετρελαίου.
    Η καμινάδα είναι μάλλον κεραμική.αλλά και την υποτιθέμενη μόνωση που την περιβάλλει δε ξέρω πως να την χαρακτηρίσω η να την περιγράψω. Μάλλον ως κακότεχνα εφαρμοσμένο επίχρισμα ίσως με κάποιες περαιτέρω ιδιότητες. Μ’ εντυπωσίασε! Πλάκα μας κάνουν οι εργολάβοι; Όπως επίσης και το γεγονός πως το φαινόμενο εξελίχθηκε παροδικό ίσως, αν κρίνω από τους δακτυλίους. Φυσικά κατόπιν έρευνας που έκανα κατέληξα πως πρόκειται για υγροποιήσεις λόγω ατελούς καύσης αλλά άμα δε τα ακούσω κι από τους ειδικούς… Εξάλλου παρότι διάβασα πολλά ένιωσα να χάνομαι, μιας και οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες στο θέμα. Όπως και να χει δε ξέρω τι να προτείνω στην οικοδομή (ως διαχειριστής) για την άμεση επέμβαση και απαλοιφή του φαινομένου. Σε δεύτερη φάση για την εξωτερική αποκατάσταση, εκεί κάτι κατέχουμε, ωστόσο ως επιστήμονας, έχω μάθει να βασίζω τις πράξεις και τα λόγια μου σε τεκμηριωμένα επιστημονικώς στοιχεία και να εμπιστεύομαι λύσεις που δίδονται από ειδικούς, για το λόγο αυτό απευθύνομαι και ‘’εκλιπαρώ’’ για βοήθεια στους τους πλέον κατάλληλους επιστήμονες.
    Να με συγχωρείται αν σας κούρασα και εκ των προτέρων ευχαριστώ όποιον μπει στον κόπο να με διαφωτίσει!

[img][/img]

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Να κάνει κάποις copy paste το ίδιο ερώτημα σε πολλά φόρουμ δεν είναι ότι καλύτερο, αλλά τρώγεται.

quote:Καταρχάς να σας συγχαρώ όλους παιδιά για την συμβολή σας και την προσπάθεια σας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του πιο ενημερωμένου φόρουμ που έχω συναντήσει, τουλάχιστον σε μηχανολογικά τεχνικά ζητήματα, με εμπεριστατωμένες απαντήσεις.
    Το παραπάνω όμως μοιάζει με δούλεμα (τη στιγμή που είναι copy paste)

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Άγρυπνος φρουρός ο Μίλτος.

Κώστας.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2009
    Θέση
    thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    5
    Νομίζω φίλε Μίλτο έχεις χάσει την ουσία και σε τρώει το περιτύλιγμα. Μήπως μπορείς να μαντέψεις για ποιο φόρουμ όμως πρωτογράφτηκε το θέμα; Και να με διευκολύνεις για το πως μπορώ να επισυνάψω και φωτογραφίες ώστε να γίνω πιο κατανοητός; Εξάλλου για αυτό τον λόγω το έριξα και αλλού, ώστε να κάνω παραπομπή για τις φωτό! Οπως και να'χει, ''Μ' αρέσουν οι παρατηρήσεις... Διορθώνομαι!''.
    Ευχαριστώ πάντως για την διάθεση.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Δηλαδή με το "περιτύλιγμα" μας πακετάρισες καλά το πακέτο;
    Γράψε κάτι όπως "ήθελα γρήγορα μια λύση" και τέλος.

Εν τέλει αφού δεν καλύφτηκες από την απάντηση που πήρες ας συνεχίσουμε.
    Επιλέγοντας insert image πρέπει ανάμεσα στις αγκύλες που δημιουργούνται - στο πόστ που θα κάνεις - να τοποθετήσεις το λίνκ της διεύθυνσης που εξυπηρετεί την φωτό.

Κώστας.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Το θέμα των υγροποιήσεων είναι πάντα μια πιθανότητα στις καμινάδες, αλλά με τις περιορισμένες μου γνώσεις θα περίμενα να εμφανιστούν στη βάση της καμινάδας, και όχι στη μέση του ύψους της... εκτός βέβαια τρομερής κακοτεχνίας.
    Υπάρχει περίπτωση να είναι από αλλού, π.χ. κάποιο σωλήνα ύδρευσης ή αποχέτευσης. Αν υπάρχει πρόσβαση και μπορείτε να ξύσετε λίγο την επιφάνεια, θα είναι πιο εύκολο να φανεί αν θα ξαναεμφανιστεί στη διάρκεια του καλοκαιριού, και ακόμα περισσότερο το φθινόπωρο που θα δροσίσει, πριν ανάψει το καλοριφέρ. Αν ναι, δεν είναι από υγροποιήσεις. Αν ξαναεμφανιστεί μόνο μετά το άναμμα τη νέα σαιζόν, δείχνει όντως υγροποιήσεις.
    Πάντως ανέβασε καμιά φωτογραφία να δούμε. Οδηγίες.

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    Τα καυσαέρια υγροποιούνται λίγο πιο πανω από το επίμαχο σημείο, και μετά εμφανίζονται εκει όπου βρίσκεται ο πρώτος προς τα κάτω αρμός. Το οτι βγαίνουν απο τον αρμό αντί να ρεύσουν προς τα κάτω όπως λέει ο Νικόλας μάλλον οφείλεται στη λάθος (ανάποδη) τοποθέτηση των κομματιών της καμινάδας (θηλυκό προς τα κάτω).

There are only 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2009
    Θέση
    thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    5
    http://download.come2store.com/mkstatic/002.jpg
    http://download.come2store.com/mkstatic/008.jpg
    http://download.come2store.com/mkstatic/009.jpg
    http://download.come2store.com/mkstatic/010.jpg
    http://download.come2store.com/mkstatic/17052009.jpg
    http://download.come2store.com/mkstatic/dfgdfg.jpg

Μερικές φωτό ανέβασα εδώ. Ελπίζω να βοηθήσουν κι εσάς αλλά και εμένα!
    Όπως και να'χει, ευχαριστώ.
    Πάντως παρατηρώ την απόληξη και απ ότι φαίνεται έχουν μπει τα τεμάχια ανάποδα (θηλυκό προς τα κάτω). Πλλλλλάκα με κάνεις;!!!
    Αυτό που αντιλαμβάνομαι λοιπόν ως πιο ορθό είναι να περιμένω και να παρακολουθήσω το φαινόμενο και την εξέλιξή του μέχρις ώτου ξανανάψει η θέρμανση όπου θα μπορούν να γίνουν οι μετρήσεις. Χμ...Άντε να τα εξηγήσεις όλα αυτά στο σύνολο των ενοίκων της οικοδομής και να συμφωνήσουν... Άλλος ένας Γολγοθάς!!! χεχε!

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Ολη η κατασκευή της καμινάδας είναι κάπως... στοιχεία αμιαντοτσιμέντου( σοβατισμένα - πιθανότατα χωρίς μόνωση, το S στην κορυφή, η κορυφή στηριγμένη με τσέρκι υδραυλικών(!), και το χειρότερο ίσως, δεν βγαίνει ούτε μισό μέτρο πάνω από το δώμα! Αυτό το τελευταίο υποψιάζομαι ότι επιδρά αρνητικά στο τράβηγμά της, με αποτέλεσμα η ταχύτητα των καυσαερίων να είναι μικρή, να κρυώνουν αρκετά μέσα στην (αμόνωτη) καμινάδα, και να έχεις υγροποιήσεις. Τί λενε οι πιο έμπειροι, έχει βάση η υπόθεσή μου;

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Η πλευρές της είναι 30χ30;
    Για τι ύψος πρόκειται;