Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 10 από 12

Θέμα: ηλιακοι επιλεκτικοι συλλεκτες-λέβητας υγραεριου

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2008
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    43

ηλιακοι επιλεκτικοι συλλεκτες-λέβητας υγραεριου

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Καλησπέρα. θα κάνω την εξής κατασκευή σπίτι μου. Αντλία θερμότητας για ενδοδαπέδια θέρμανση υποβοηθούμενη από ένα μικρό επίτοιχο λέβητα υγραερίου για τις κρύε μέρες του χειμώνα όπου η απόδοση της αντλίας πέφτει και άρα το cop μειώνεται και αυξάνεται η κατανάλωση ρεύματος. Επίσης θα συνδέσω ηλιακούς συλλέκτες επιλεκτικού 4μ2 για να μου δίνουν ζεστό νερό χρήσης σε boiler 160λιτρών και το υπόλοιπο(??) που ζεσταίνεται σε ένα άλλο boiler-δοχείο αδρανείας με διπλή σερπαντίνα όπου θα μου δίνει και αυτό δωρεάν ζεστό νερό για την ενδοδαπέδια θέρμανση χωρίς κατα ανάγκη να λειτουργεί η ΑΘ. Με την ΑΘ θα κάνω και κλιματισμό το καλοκαίρι με fan coils νερού.
    1. Κατα αρχάς ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος για τέτοιο σύστημα ΕΘ και κλιματισμού, αν οι επιλεκτικοί συλλέκτες έχουν τόσο μεγάλη απόδοση ώστε πέραν των 160λιτρών ζεστού νερού χρήσης να με βοηθούν και στην ενδοδαπέδια θέρμανση(πως θα ξέρω την απόδοσή τους για να καταλάβω ότι δεν με δουλεύει ο έμπορος).
    2. Επίσης έχω τραβήξει διπλή σωλήνωση tuborama από αντλιοστάσιο(εκεί που θα είναι η συνδεσμολογία ΑΘ-υγραέριο-ηλιακά-boiler) μέχρι τη σκεπή μου. Άκουσα ότι δεν μπορεί το tuborama να υποστηρίξει επιλεκτικούς συλλέκτες και θα χρειαστεί καινούργια σωλήνωση με cusmart(μονωμένος χαλκός)...Είναι αλήθεια ότι πρέπει να γίνει έτσι??
    3. Θα μπορούσα να βάλω ηλιακό θερμοσίφωνα αντί ηλιακούς επιλεκτικούς συλλέκτες(έχουν κάποια βάσιμη οικονομική διαφορά αλλά αν έχω απόδοση πολύ καλύτερη με επιλεκτικούς να μη το συζητήσουμε καν) και αν ναι θα μπορούσε να συνδεθεί στο υπάρχον δίκτυο tuborama ώστε να μην χρεαιστεί ξανά τρύπημα όλο το σπίτι από πάνω έως κάτω??
    4. Αν γνωρίζει κάποιος καμία καλύτερη εναλλακτική λύση(το υγραέριο είναι πιο ακρίβό από λέβητα πετρελαίου αλλά είναι καλύτερη μορφή ενέργειας. Επίσης δεν ξέρω και η πρώτη ύλη αν είναι πιο ακριβή από πετρέλαιο)

ευχαριστώ

antonis
    Antonis

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Ενδιαφέρον θέμα.

1. Μάλον δεν κάνεις σχεδόν τίποτα με τα 4m2 συλλέκτες, αν τους φορτώσεις και το έργο του ΖΝΧ.

2. Ναι, θα έβαζα χαλκό.

3. Μπα, μην το βλέπεις έτσι. Καλύτερα παίρνα χαλκό

4. Όλα είναι σχετικά τη στιγμή που υπάρχουν έντονες διακυμάνσεις στις τιμές των καυσίμων. Πάντως το συζητάμε μόνο αν μιλάς για δεξαμενή

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2008
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    43
    Αν δεν κάνω τίποτα με 4 μ2(παραπάνω δεν μπορώ να βάλω λόγου κόστους) τότε να βάλω ένα ηλιακό μόνο για ΖΝΧ και να αφήσω το υγραέριο να κάνει τη δουλειά της υποβοήθησης θέρμανσης το χειμώνα και του ΖΝΧ??
    Το χειμώνα ωστόσο απορροφούν με συννεφιά θερμότητα οι επιλεκτικοί ώστε να μου δίνουν ΖΝΧ??

antonis

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Και μια παρατήρηση στην εισαγωγή σου: τον επικουρικό λέβητα δεν τον χρειάζεσαι επειδή πέφτοντας το COP της ΑΘ με χαμηλή εξωτερική θερμοκρασία γίνεται αντιοικονομική η χρήση της (και με αρκετά μειωμένο COP μάλλον φθηνότερη θα είναι η λειτουργία της ΑΘ), το χρειάζεσαι γιατί με χαμηλή εξωτερική θερμοκρασία η ΑΘ δεν αποδίδει αρκετά (έως καθόλου σε ακραίες θερμοκρασίες) οπότε θα σε άφηνε με ανεπαρκή (έως καθόλου) θέρμανση!

Σχετικά με το 2, το tuborama δεν αντέχει με τίποτα τις θερμοκρασίες των συλλεκτών, ακόμη και των συμβατικών. Με συλλέκτες στην ταράτσα και μπόλερ στο υπόγειο, ο χαλκός είναι μονόδρομος.

Νίκος

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2008
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    43
    Μονωμένος χαλκός σε όλη τη διαδρομή???

antonis

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    1. Κατα αρχάς ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος για τέτοιο σύστημα ΕΘ και κλιματισμού, αν οι επιλεκτικοί συλλέκτες έχουν τόσο μεγάλη απόδοση ώστε πέραν των 160λιτρών ζεστού νερού χρήσης να με βοηθούν και στην ενδοδαπέδια θέρμανση(πως θα ξέρω την απόδοσή τους για να καταλάβω ότι δεν με δουλεύει ο έμπορος).

Λίγα τα τετραγωνικά για ηλιακή υποστήριξη το έχουμε λιώσει το θέμα.

2. Επίσης έχω τραβήξει διπλή σωλήνωση tuborama από αντλιοστάσιο(εκεί που θα είναι η συνδεσμολογία ΑΘ-υγραέριο-ηλιακά-boiler) μέχρι τη σκεπή μου. Άκουσα ότι δεν μπορεί το tuborama να υποστηρίξει
    επιλεκτικούς συλλέκτες και θα χρειαστεί καινούργια σωλήνωση με cusmart(μονωμένος χαλκός)...Είναι αλήθεια ότι πρέπει να γίνει έτσι??

Είναι αλήθεια αλλά σε καμία περίπτωση με cusmart...
    Ποίος σου είπε ότι κάνει?
    Η ίδια η εταιρία δίνει 95βαθμούς ανώτατη λειτουργία.
    http://www.copper.org.gr/mediaupload/publications/CUSmart.pdf

http://udravlikos.gr

Super Moderator DDD's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,695
    quote:Originally posted by engant

Μονωμένος χαλκός σε όλη τη διαδρομή???
    Σε όλη, εντός και εκτός κτιρίου.

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2008
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    43
    quote:Originally posted by gregori

Λίγα τα τετραγωνικά για ηλιακή υποστήριξη το έχουμε λιώσει το θέμα.

αν το κοστος ειναι απαγορευτικο να βαλω ηλιακούς συλλέκτες για ΖΝΧ και υποβοηθηση στη θερμανση, να κρατησω τουλαχιστον υγραεριο για θερμανση και ΖΝΧ και ηλιακο θερμοσιφωνα για ΖΝΧ?? Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να βάλω οικονομικώς πάνω από 4μ2 συλλέκτες.

2. Επίσης έχω τραβήξει διπλή σωλήνωση tuborama από αντλιοστάσιο(εκεί που θα είναι η συνδεσμολογία ΑΘ-υγραέριο-ηλιακά-boiler) μέχρι τη σκεπή μου. Άκουσα ότι δεν μπορεί το tuborama να υποστηρίξει
    επιλεκτικούς συλλέκτες και θα χρειαστεί καινούργια σωλήνωση με cusmart(μονωμένος χαλκός)...Είναι αλήθεια ότι πρέπει να γίνει έτσι??

Είναι αλήθεια αλλά σε καμία περίπτωση με cusmart...
    Ποίος σου είπε ότι κάνει?
    Η ίδια η εταιρία δίνει 95βαθμούς ανώτατη λειτουργία.
    http://www.copper.org.gr/mediaupload/publications/CUSmart.pdf

προτεινεις πιο ακριβή σωλήνα και ποια είναι??έχω την εντύπωση ότι γίνεται και με μονωμένη σωλήνα αλουμινίου αλλά δεν ξέρω τα αποτελέσματά της...

antonis

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Φίλε Αντώνη...Η δουλειά αυτή δεν γίνετε με καμία πλαστική σωλήνα τέλος...
    Οτι και να σου λένε οι έμποροι ή όποιοι άλλοι σου λένε...Δεν κάνει
    Και αυτή η αλουμινίου πλαστική είναι στην ουσία...
    Οπως σου είπαν τα παιδιά παραπάνω μόνο με χαλκό επενδεδυμένο και μόνωση αρμαφλέξ.
    Ακόμα και οι σωλήνες χαλκού τύπου flex δεν κάνουν λιώνει η μόνωση.
    Κάποια μέρα θα ποστάρω φωτογραφίες απο πλαστικές σωλήνες που έσκασαν σαν καρπούζια...
    Μιλάμε πάντα για βεβιασμένη κυκλοφορία...(Όταν έχουμε το δοχείο στο λεβητοστάσιο)
    Σε φυσική κυκλοφορία στα θερμοσυφονικά ηλιακά (Όταν έχουμε το δοχείο πάνω από τα τζάμια) οι πλαστικές τα πάνε μια χαρά. Αλλά και να σπάσει και καμιά...που δεν σπάει...μικρό το κακό εκεί πάνω.

Αυτού του τύπου κάνουν

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2008
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    43

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθειά σας έως τώρα. ξέχασα να αναφέρω ότι το σπίτι μου είναι 200 τμ καλά μονωμένο(θερμοπρόσοψη) και πραγματικά θα ήθελα τη γνώμη σας για πόσα τμ συλλεκτών θα μπορούσαν να κάνουν υποβοήθηση στη θέρμανση σε boiler 300l διπλής σερπαντίνας(πάνω μέρος για αποθήκευση νερού για θέρμανση,http://www.telethermansi.gr/Default.asp?ElementId=39887) σε συνδυασμό με ΖΝΧ σε 160λίτρα boiler.

antonis

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα απάντησης