-
Νέο μέλος
Δοχειο διαστολης ηλιακων
Καλησπερα παιδια ειμαι καυστηρατζης και εχω την εξης απορια ,κατα την τοποθετηση διαφο. θερμο. ηλιακων αρκετους αυτο το διαστημα εχω παρατηρησει οτι οι περισοτεροι υδραυλικοι τοποθετουν δοχειο ηλιακων χρωματος μπλε με αποτελεσμα με το που κλεισω για πεντε λεπτα τον κυκλ. ηλιακων η πιεση του νερου ανεβαινει κατακορυφα με οτι συνεπαγετε αυτο και ρωταω τωρα εγω, ειναι αυτα τα σωστα δοχεια γιατι απο οτι βλεπω η πιεση λειτουργιας τους ειναι απο 4-10 bar!
-
Εξέχον μέλος
Γειά σου qbase.
Το μπλέ δοχείο διαστολής δεν είναι για το κομμάτι του κυκλώματος συλλέκτες--->μπόϊλερ. Σε αυτό το κομμάτι μπαίνουν τα κόκκινα δοχεία διαστολής.
Τα μπλέ δοχεία διαστολής είναι για το κομμάτι του κυκλώματος μπόϊλερ----> ζεστό νερό χρήσης και τοποθετείται για τα τυχόν πλήγματα της εγκατάστασης.
Υπάρχουν και τα λαχανί χρώματος δοχεία διαστολής....περισσότερα από τους υδραυλικούς του forum.[8D]
Είναι λογικό να ανεβαίνει η πίεση αφού σταματάς τον κυκλοφορητή. Ο λόγος είναι ότι ανεβαίνει η θερμοκρασία και το υγρό των συλλεκτών φτάνει σε σημείο βρασμού. Για να γίνεται τόσο εύκολα και γρήγορα αυτό πιθανολογώ ότι το υγρό είναι σε απλή ατμοσφαιρική πίεση!!! ....και η βαλβίδα ασφαλείας????
Κώστας.
-
Νέο μέλος
Η βαλβιδα ασφαλειας ανοιγει κανονικα πεταει νερο,αυτο που δε μπορω να καταλαβω ειναι δηλαδη αν γινει μιση ωρα διακοπη ρευματος το μεσημερι τι κανουμε?παει την αλλη μερα ο υδραυλικος και αλλαζει τα ρακορ πανω στις πλακες που σιγουρα θα τα εχει πεταξει
-
Εξέχον μέλος
Πόσα τετραγωνικά είναι η συλλεκτική επιφάνεια;
Τι μέγεθος έχει το μπόϊλερ;
Κώστας.
-
Νέο μέλος
3 m2 ειναι οι πλακες και 150lt to μποιλερ
-
Εξέχον μέλος
Το υγρό των συλλεκτών σε κρύα κατάσταση σε τι πίεση βρίσκεται;
Τι κυκλοφορητή έχει βάλει;
Το μέγεθος της ροής πως την ρυθμίζει;
Κώστας.
-
Νέο μέλος
γυρω στο 1,4 με 11 μετρα υψος περιπου,rs 30/7 απο οτι θυμαμαι,το μεγεθος της ροης με αυτοματο πληρωσης αν εννοεις αυτο
-
Εξέχον μέλος
Με τρία μέτρα συλλεκτική επιφάνεια χρειάζεται περίπου 144 λίτρα ανά ώρα ροή ( 48 λίτρα ροής ανά τετραγωνικό συλλεκτών ανά ώρα ) εάν ρυθμιστεί με σταθερή ροή ή ροόμετρο εάν ρυθμίζει την ροή συνεχώς ανάλογα με την θερμοκρασία.
Δεν ξέρω αν ο rs βγαίνει σε 30/7 αλλά και στην μικρή ταχύτητα να είναι τα νερά θα γυρνάνε μάλλον με περισσότερα από 400 λίτρα την ώρα. Συνεπώς χρειάζεται ρύθμιση της ροής ( για να μην γράψω για μικρότερο κυκλοφορητή ).
Αυτή την ροή λοιπόν πως την έχει ρυθμίσει;
Κώστας.
-
Νέο μέλος
δεν υπαρχει τιποτα στην εγκατασταση ετσι ωστε να ρυθμιζει την ροη,δηλαδη με μικροτερο κυκλ. πιστευεις οτι θα δωσει λυση, αν αφησω εκτος τον διαφ. θερμοστ. για 5 λεπτα θα ειναι οκ,αυτο το πραμα το συνανταω πολλες φορες και μου κανει εντυπωση!
-
Εξέχον μέλος
Αστα να πάνε φίλε μου καυστηρατζή...
Εχω απογοητευτεί από ολά και όλους με αυτά που συναντώ εκεί έξω...
Αν πας να πείς και κάτι θεωρείσαι πονηρήδης...
Έμποροι του το παίζουν μηχανολόγοι...
Μηχανολόγοι που δεν το κατέχουν και κάνουν διαγράμματα με τον κυκλοφορητή να σπρώχνει ανάποδα...Σημερα μου έτυχε...
Και εμείς οι υδραυλικοί που κάνουμε απαράδεκτες κατασκευές και νομίζουμε ότι κατέχουμε το άθλημα....
Σοβαρά έχω απογοητευτεί.
Με τα δοχεία διαστολής τώρα...
Οι περισσότερες εταιρίες πλέων βγάζουν δοχεία για βεβιασμένη κυκλοφορία solar.
H reflex το ονομάζει reflex s
H zilmetούτε πως ξέρω πως το λέει αλλά δες το λίνκ...
Προσπαθούν τώρα να κατασκευάζουν δοχεία τα οποία αντέχουν στις υξηλές θερμοκρασίες των συλλεκτών
Τώρα για τα μπλέ δεν έχω ιδέα αν κάνουν προσωπικά θα κοίταγα τι λένε οι κατασκευαστές τους....αλλά το πρόβλημα σου εσένα δεν είναι αν είναι μπλέ ή κόκκινα αλλά ποια ειναι η πίεση αζώτου που έχουν μέσα...
Τα μπλέ πράγματι έρχονται με πίεση άνω τον 3 βαρ και λογικό είναι αν υπάρχει βαλβίδα ασφαλείας 3 βαρ να τρέχει...
Φυσικά ο κυκλοφορητής που έχει εκεί είναι τραγικά μεγάλος για 3 τετραγωνικά συλλέκτες
Τα ηλιακά βεβιασμένης που φτιάχνουμε είναι 90% για τα μπάζα είμαστε όλοι απαράδεκτοι.
http://udravlikos.gr
Δικαιώματα απάντησης