Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 21 μέχρι 28 από 28

Θέμα: Δοχειο διαστολης ηλιακων

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Τι διαφορά έχουν με τα κόκκινα που τα δίνουν μόνο για θέρμανση
    Γρηγόρη, περα από την πίεση είναι θέμα καταλληλότητας για πόσιμο νερό. Και είναι πιο ακριβά

Νίκο, και στα 2 δοχείο αναφέρονται 2 νούμερα, δηλ 70C και 120C. Το 70 είναι σαφές ότι αναφέρεται στη θερμοκρασία της μεμβράνης. Το 120C είναι το αίνιγμα. Ίσως να είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να έχει το σύστημα ώστε το νερό που θα μαζευτεί στο δοχείο να φτάσει τους 70. Αλλά πολύ γενικό είναι αυτό, δε φαίνεται να στέκει σαν προδιαγραφή.

Όσο αφορά τα δοχεία "S" (δηλαδή για ηλιακά), στο πρώτο link παραπάνω τα δίνει ότι είναι κατάλληλα για χρήση σε νερά που περιέχουν αντιψυκτικό. Στα άλλα δοχεία δεν αναφέρεται αυτό.

EDIT: Έχω την αντύπωση ότι όλα τα δοχεία είναι κατάλληλα για χρήση με αντιψυκτικό. Οπότε η κατάσταση ίσως είναι έτσι:

Κόκκινο: μικρές πιέσεις
    Solar: Μεγαλύτερες πιέσεις από το κόκκινο
    Μπλε: Ίδιες πιέσεις με το solar και επιπλέον κατάλληλο για πόσιμο νερό.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Μίλτο, δεν ξέρω αν τα καινούργια δοχεία γράφουν και τις δύο θερμοκρασίες. Στο σπίτι έχω ένα κόκκινο και ένα μπλε (εγκατάσταση του 2000) και γράφουν μία το καθένα, 373°Κ και 70°C αντίστοιχα. Πάντως η ερμηνεία που δίνεις για τις δύο θερμικρασίες (σύστημα / μεμβράνη) είναι αυτή που σκεφτόμουνα κι εγώ μετά το χθεσινό σου post.

Νίκος

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    417
    Αυτο με τις θερμοκρασιες ειναι και μια δικια μου απορια...

Προφανως αναφερει οτι μπορει να δεχθει και για καποια λεπτα 120β νερο??
    Κατι αντιστοιχο με το max 10μπαρ στα μπλε ΔΔ πχ.
    Δεν ειναι για να δουλευουν 10μπαρ σε ολη τους την ζωη..

Οι 70β θα ειναι προφανως θερμοκρασια συνεχους λειτουργειας..
    Δεν με προβληματιζει προσωπικα αφου πανω απο 80β δεν θελω σε κανενα λεβητοστασιο..

---------------------

Περι μπλε και κοκκινων ΔΔ διαφορες υπαρχουν και στην μεγιστη πιεση ανοχης οχι μονο στην καταλληλοτητα..
    Τα μπλε αντεχουν μεχρι 10μπαρ ενω τα κοκκινα 6μπαρ (μπρρρ και πολλα ειναι).

--------------------

Τα S τι θερμοκρασια ανοχης δινουν??
    Παντως σε 120+ βαθμους αντεχει μεμβρανη?? Η ειναι ανευ μεμβρανης ??

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Δεν ξέρω κατα πόσο τα μπλέ έχουν καταλληλότητα για πόσιμο νερό Μίλτο....
    Είναι λίγο μπερδεμένο το θέμα....
    Αλλο καταλληλότητα επίσημα και άλλο για χρήση σε πόσιμο νερό.........
    Καταλληλότητα θυμάμαι έχουν κάποια πράσινα αλλα και αυτά ακόμα απο ότι θυμάμαι μας είχε πει ο boz πριν 3 χρόνια δεν έχουν πιστοποιηθεί από κάποιον επίσημο φορέα.

http://udravlikos.gr

Εξέχον μέλος ziko's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2003
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    917
    Πιστοποίηση για πόσιμο νερό έχουν μόνο τα πράσινα (νομίζω το πιστοποιητικό είναι πρόσφατο). Απ' ότι ξέρω αυτό δεν το έχουν όλες οι εταιρείες.

Τα πράσινα έχουν ειδική επίστρωση με πλαστική μεμβράνη στο εσωτερικό τους για να είναι κατάλληλα για πόσιμο.

Υποψήφιος Μηχανικός

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    418
    Τα δ.δ. που είναι για ηλιακά μπορείς να τα βρεις σε αρκετά χρώματα αν και το κόκκινο είναι το πιο συνηθυσμένο.

Έχουν ειδική μεμβράνη - δεν ξέρω τι υλικό είναι πάντως σίγουρα έχει να κάνει και με την θερμοκρασία.

Αυτά που χρησιμοποιούμε εμείς είναι για 99°C και μέχρι 130°C για σύντομο διάστημα.

Το όριο στην πίεση είναι τα 6 bar αλλά υπάρχουν και με 10 bar για άλλες εφαρμογές ηλιακών που λειτουργούν σε υψηλή πίεση.

Ο φόβος σε ένα ηλιακό σύστημα είναι μήπως ο ατμός κατέβει και φτάσει στο δ.δ. για αυτό και η αντοχή σε ιδιαίτερα υψηλες θερμοκρασίες.

Επίσης η σύνδεση είναι πάντα στο επάνω μέρος ώστε ο ατμός να μην έχει την τάση να μπει στο δ.δ., μόνο το υγρό.

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    το χρώμα του δοχείου δεν παίζει ρόλο όσον αφορά τη μεμβράνη (πόσιμο ή όχι) αλλά την εφαρμογή χρήσης του.
    Υπάρχουν και κόκκινα με "πόσιμη" πιστοποίηση.

Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Παρένθεση Αρχικά δημοσιευμένο από τον gregori Εμφάνιση απάντησης
    Πράγματι δεν βγάζεις άκρη...και καλά τα λέει ο Μίλτος...

Ο καπετάνιος νομίζω ότι το έλεγε ότι χρησιμοποιεί τα μπλέ στην θέρμανση και αντέχουν περισσότερο....

http://udravlikos.gr
    Ξέρω πως είναι παλιό το νήμα, μα αυτό που θέλει να πει ο καπετάνιος είναι το εξής. Μεταξύ δύο υλικών που έχουν την ίδια χρήση, στη συγκεκριμένη χρήση δοχείο διαστολής ζεστού νερού, τότε, Η διάκριση γίνεται ως εξής. Επειδή κατ ευρώπη η αξία της ζωής είναι μεγαλύτερη από των μηχανημάτων, (όπως θα έπρεπε να είναι) Τα στάνταρ, η ποιότητα κατασκευής των υλικών που μπορεί να χρησιμοποιηθούν από/ κοντά/ αφορούν/ (σε) άνθρωπο, είναι καλύτερη από αυτήν που αφορά απλά ζεστό νερό. Αυτό δεν ισχύει πάντα, βεβαίως μα σε αυτή την περίπτωση έτσι ισχύει.

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Δικαιώματα απάντησης