Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 11 μέχρι 20 από 24

Θέμα: Σύνδεση ηλιακού με πλυντήριο πιάτων

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Apr 2009
    Θέση
    in a place between somewhere and nowhere, , Switzerland.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    27

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Η Miele έχει ειδικό πλυντηριάκι με σύνδεση για ηλιακό πάντως.

We Looooooooooooooove heat cause it keeps us in business.

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    nnkos άρα παίρνεις το Siemens και το συνδέεις με 3οδη θερμομικτική ρυθμισμένη στους πχ 55C και είσαι ο πρώτος.

Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Επειδή πριν από κανα μήνα το έψαχνα γιατί ακριβώς άφησα αναμονές για ζεστό νερό στις θέσεις των πλυντηρίων και επικοινώνησα με τεχνικό της Miele, μου εξήγησε ότι στα μονής παροχής πλυντήρια πιάτων και εφόσον γράφει πάνω στο μανουάλι ότι μπορούν να συνδεθούν με παροχή ζεστού γίνεται η σύνδεση. Στα πλυντήρια ρούχων όμως επειδή σε κάποιες φάσεις των προγραμμάτων χρειάζονται κρύο νερό δεν παίζει. Και μιας και πήγε εκεί η συζήτηση θερμοστατικούς μείκτες που να δίνουν έξοδο για σύνδεση πλυντηρίου ξέρει κανείς που πουλάνε? Ότι έχω δει είναι μόνο για μπανιέρα... :-(

Who is General Failure and what the hell is doing reading my disk?

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Feb 2009
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    17
    spy εδώ θα βρεις για θερμοστατικούς μείκτες: http://www.smartsystems.gr/index.php...ategory_id=195

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2008
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    12
    Έχω πλυντήριο πιάτων που δέχεται νερό έως 60 βαθμούς. Το πλυντήριο ρούχων δεν νομίζω να μπορώ να το δώσω παραπάνω από 40 (αν του δώσεις 60 και αυτό και βάλεις να πλύνεις ευαίσθητα των 40 βαθμών, μάλλον θα τα πάρεις στο χέρι, ε?), οπότε θέλει ξεχωριστά μείκτη σε κάθε συσκευή. Έλεγα να βάλω έναν κατευθείαν στην έξοδο του ηλιακού, αλλά μάλλον δεν γίνεται...

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2011
    Θέση
    Heraklion, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    33
    Φίλε asteris,

Νομίζω ότι θα πρέπει να συμβουλευτείς τα εγχειρίδια των Πλυντηρίων σου. Εάν το πλυντήριο ρούχων σου έχει δύο εισόδους μία για ζεστό νερό χρήσεως και μια για κρύο νερό (τα πλυντήρια που βγάζουν δύο λάστιχα στην πλάτη τους όπως αυτά που αναφέρει ο Gregori σε προηγούμενο Post) δεν νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημά εάν το ζεστό νερό είναι παραπάνω από 40 βαθμούς μιας και το πλυντήριο θα το αναμείξει με κρύο ώστε να το φέρει στην επιθυμητή θερμοκρασία ανάλογα με το πρόγραμμα. Όλα αυτά βέβαια είναι υποθέσεις και η μόνη σίγουρη απάντηση μπορεί να δοθεί από τα εγχειρίδια. RTFM (Read The ****ing Manual) που λέμε και εμείς οι κομπιουτεράδες
    Αυτό που προβληματίζει εμένα είναι τι γίνεται στην περίπτωση που το πλυντήριο διαθέτει δυο εισόδους (ζεστό / κρύο), είναι συνδεδεμένο κανονικά στο κύκλωμα του ζεστού νερού χρήσης όμως το ζεστό νερό αργεί να έρθει (λόγω μεγάλου μήκους σωληνώσεων). Μήπως σε μια τέτοια περίπτωση η ανακυκλοφορία του ZNX είναι μονόδρομος;

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2009
    Θέση
    Egalew, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    7
    Ενοείται ότι πρέπει να υπάρχει ανακυλκοφορία ΖΝΧ, για να εμεταλλευθείς στο έπακρον τις δυνατότητες του πλυντηρίου που δέχεται και ζεστό νερό.....

jeter

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,621
    Μιας και το ξεθαψατε το θεμα πλυντηρια και ηλιακοι, το πραγμα εχει ως εξης:
    1. Χρειαζεται οπωσδηποτε θερμοστατικη στην εισοδο, καθοτι το καλοκαιρι τα ηλιακα κατεβαζουν 70+ και αυτο ξεπερναει τις προδιαγραφες ΟΛΩΝ των πλυντηριων.
    (ακομα καλυτερα η θερμομικτικη μπορει να μπει στην εξοδο του ηλιακου και να προστατευσει και την υπολοιπη εγκατασταση.. κανει και οικονμια στο ζεστο νερο).
    2. Εχοντας καλυψει το μεγιστο, για τα πλυντηρια πιατων το πραγμα ειναι απλο, καθοτι τα περισσοτερα δεχονται νερο μεχρι 65 βαθμους χωρις προβλημα. (εξαλλου τα πιατα εκει πλενονται στο δυνατο προγραμμα). Οι απωλειες σε ζεστο νερο για το ξεβγαλμα ειναι μαλλον αμελητεες. Αν η θερμοστατικη ειναι ρυθμιζμενη στους 45,το παραπανω ρευμα που θα χρειαστει ειναι και παλι λιγοτερο.
    3. Για τα πλυντηρια ρουχων το πραγμα ειναι πιο συνθετο, μιας και η ταση ειναι να πλενουν με σχετικα κρυο νερό.
    Επειδη ομως η ανακυκλοφορια σπανια φτανει μεχρι τη βρυση του πλυντηριου, και το νερο που τραβαει ειναι λιγο, σε συνδιασμο με την κεντρικη θερμομικτικη, (στους 45) δυσκολα θα προλαβει να δωσει νερο πανω απο 30-35 στο συνολο του.
    (το εχω δοκιμασει αυτο το τελευταιο).
    Απο κει και περα σκεφτομαι εναν αυτοματισμο με μια τριοδο, ενα αισθητηριο ροης και ενα απλο σχετικα αυτοματισμο που να μετραει τις υδροληψιες και να γυριζει σε κρυο ή ζεστο.
    (Δεν ξερω για σας, αλλα τα μοντερνα πλυντηρια με ζοριζουν στο προγραμματισμο. (εχουν πληκτρο start αλλα δεν βγαζουν λιστα προγραμματων, ουτε εχουν task manager... )Αφου οι νοικοκυρες το καταφερνουν ομως, τοτε γιατι οχι..

Burn baby, burn

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    417
    Απο τα Χανια μπηκα λιγο στο φορουμ που το ξεθαψατε αυτο???

Τα πλυντηρια με 2 παροχες εμμενω στο οτι ειναι τσαμπα κοπος αφου χωρις ανακυκλοφορια ειναι μια τρυπα στο νερο..
    Απ οσο γνωριζω τα περισσοτερα εχουν 2 ηλεκτροβανες και κανουν μιξ μεχρι να πιασει θερμοκρασια οποτε η ζεστη κοβει..

Θερμομικτικες στους ηλιακους πρεπει να μπαινουν ιδιαιτερα σε κενου και επιλεκτικους οχι μονο για το πλυντηριο αλλα και για να μην καψουμε την εγκατασταση και το σωμα μας...

Προσωπικα παροχη ζεστου στο πλυντηριο θα βαλω μονο οταν μου ζητηθει και ποτε χωρις ανακυκλοφορια στους συλλεκτες...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Εγώ Σπύρος έχω την άποψη να τραβάμε γραμμη ζεστου στα πλυντήρια και ας την να υπάρχει. Μια πλύση πλυτηρίου χρειάζεται περίπου 40-50 λίτρα νερου.
    Ποσα λίτρα πρέπει να είναι ζεστά και ποσά κρύα δεν έχω ιδέα........

http://udravlikos.gr

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα απάντησης