Σελίδα 2 από 10 ΠρώτοΠρώτο 1234 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 11 μέχρι 20 από 92

Θέμα: Υπολογισμος Λεβητα - Boiler

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Καταρχην ευχαριστω ολους για την αμεση ανταποκριση.Νομιζω ανοιξα ενα πολυ αμφιλεγομενο θεμα για την θερμανση.Εγω σκεφτομαι σαν τελικη λυση εναν λεβητα,ενα κυκλοφορητη και με συλλεκτη στο υπογειο δυο ξεχωριστα με ηλεκτροβαννες δικτυα.Ενα κατακορυφο για την θερμανση και ενα κατακορυφο για τα 19 boiler ( 100lt ειναι ικανοποιητικα για τα μικρα διαμερισματα 50-60 τ.μ.??) με δικο του θερμοδομετρητη και με υδρομετρητες για τα boiler. Οποτε η θερμοδομετρηση του καθε διαμερισματος συν το ποσοστο (με βαση τους υδρομετρητες)της θερμιδομετρησης των boiler θα μας λυσει και το προβλημα της κατανομης.Σε αυτη την λύση πως προσαυξανω τις 90000 Kcal/h που υπολογισα για τα διαμερισματα για να καλυψω τα boiler?

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    quote:Originally posted by nyannaco
    Ο κατασκευαστής μόνο θα έχει τις αντιρρήσεις του όταν δει το λογαριασμό [B)]
    Νίκος
    Νίκο ξέρεις πολύ καλά ότι δεν τα γράφω για σένα. Τα γράφω για τους περαστικούς που διαβάζουν.
    Ο κατασκευαστής γενικώς αλλά ΙΔΙΩΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΡΙΣΗΣ πρέπει να μάθει να προστατεύει το όνομά του. Ο πιο φτηνός ηλιακός έχει 700 ευρώ επί 19 ιδιοκτησίες = 13300 + σωληνώσεις + εξαρτήματα + ηλεκτρικά +++++ πόσο θα πάει το μαλλί;
    Αυτός πρέπει να μιλήσει στους πελάτες για τις ανέσεις που προσφέρει η μελλοντική κατοικία και όχι φυσικά να δείχνει με περηφάνια τον κλεισμένο ημιυπαίθριο.
    Εάν δεν του κόβει του ιδίου του κατασκευαστή πρέπει τουλάχιστον να προσπαθήσουν ο μηχανολόγος αλλά και ο εγκαταστάτης να του δείξουν ότι μέλλον έχει μόνο η ποιότητα. Η ίδια προσπάθεια πρέπει να γίνει από όλους και πρός την μεριά του καταναλωτή. Τίποτε άλλο. Δηλαδή κάποιος πρέπει να τους πει:
    quote:Originally posted by Pirate

σπατάλη ενέργειας; Από μηδενική έως αμελητέα!

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου
    Κώστας.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Κώστα, δε διαφωνώ μαζί σου, απλά καταγράφω τη θλιβερή πραγματικότητα. Οχι για να αποτρέψω τον nikzizis να το παλέψει (ίσως δεν ήμουνα αρκετά σαφής σε αυτό), αλλά για να μην τρέφει κανείς αυταπάτες σχετικά με τις αναμενόμενες αντιστάσεις.

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Originally posted by nikzisis

Καταρχην ευχαριστω ολους για την αμεση ανταποκριση.Νομιζω ανοιξα ενα πολυ αμφιλεγομενο θεμα για την θερμανση.Εγω σκεφτομαι σαν τελικη λυση εναν λεβητα,ενα κυκλοφορητη και με συλλεκτη στο υπογειο δυο ξεχωριστα με ηλεκτροβαννες δικτυα.Ενα κατακορυφο για την θερμανση και ενα κατακορυφο για τα 19 boiler ( 100lt ειναι ικανοποιητικα για τα μικρα διαμερισματα 50-60 τ.μ.??) με δικο του θερμοδομετρητη και με υδρομετρητες για τα boiler. Οποτε η θερμοδομετρηση του καθε διαμερισματος συν το ποσοστο (με βαση τους υδρομετρητες)της θερμιδομετρησης των boiler θα μας λυσει και το προβλημα της κατανομης.Σε αυτη την λύση πως προσαυξανω τις 90000 Kcal/h που υπολογισα για τα διαμερισματα για να καλυψω τα boiler?
    Δεν είμαι και πολύ σίγουρος ότι η λύση αυτή θα είναι ουσιαστικά φθηνότερη από το κετνρικό (ή κεντρικά) μπόιλερ στο λεβητοστάσιο. Από την άλλη, έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα: θερμαίνεις συνέχεια (ή έστω κατά διαστήματα βάσει προγράμματος/χροοδιακόπτη όλα τα μπόιλερ, ανεξαρτήτως ζήτησης! Η σπατάλη ενέργειας είναι μεγάλη, ειδικά το καλοκαίρι. Ακόμη κι αν δεν έχω τη δυνατότητα να πάω στη ιδανική λύση, πάντως θα προτιμούσα κάποια που να θερμαίνει βάσει ζήτησης, είτε αυτό λέγεται μπόιλερ ανά διαμέρισμα αλλά με ανεξάρτητη λειτουργία, είτε λέγεται κεντρικό(ά) μπόιλερ. Το τελευταίο πλεονεκτεί σε αρκετά σημεία (με τουλάχιστον δύο διαφορετικού μεγέθους μπόιλερ), μεταξύ των οποίων ότι δεν θα ανάψεις κάποια στιγμή ένα λέβητα της τάξης των 120KW (τουλάχιστον) για να ζεστάνεις 100-150 λίτρα νερό.

Νίκος

Οταν λες ανεξαρτητη λειτουργια?

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Originally posted by nikzisis

Οταν λες ανεξαρτητη λειτουργια?
    Εννοώ το μπόιλερ κάθε διαμερίσματος να ενεργοποιείται ξεχωριστά από όλα τα υπόλοιπα και ξεχωριστά από τη θέρμανση του διοαμερίσματος, με ενέργεια του χρήστη (εντολή μπόιλερ στο ΘΧ του διαμερίσματος).

Νίκος

Απο την στιγμη που εχουμε κοινο λεβητα και για την θερμανση και για τα boiler, το καλοκαιρι, οποιοδηποτε τροπο και να διαλεξουμε, δεν θα εχουμε το μειονεκτημα που ανεφερες, οτι για να ζεστανουμε το νερο ενος boiler θα λειτουργησουμε ενα λεβητα 120-140KW ?

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    και που να δείτε και την πατεντοκατασκευή made by my self & τσοπάνης αγρογιδοβοσκός εγκαταστάτης, όπου μεσω υλικών από περίπτερα θα εκμεταλλεύεται ακόμα και το νερό στον ηλιακό σίφουνα εάν είναι πάνω από 30 βαθμούς (ρυθμιζόμενο) και θα το στέλνει είσοδο στο μπόιλερ... και τρέχουν οι παπούδες να το βάλουν γιατί με απλά είπαμε υλικά περιπτέρων, βλέπουν πόσο ζεστό νερό έχει απάνω παιδάκι μου ο ηλιακός!

τα βλέπουν οι εργολάβοι και με αποκαλούν ο εξακόσια εξήντα έξι...

Αλλά φυσικά τίποτα δεν ξεπερνά σε απόδοση, ενέργεια, σπατάλη και βλακεία, το μπόιλερ στο πατάρι που είπε και ο Νικόλας.

Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    quote:Originally posted by nyannaco

Εγώ εικοσιπέντε χρόνια βάζω μπόιλερ στα πατάρια και είναι όλοι ευχαριστημένοι, και θα έρθεις τώρα εσύ να μου πεις πώς να κάνω τη δουλειά μου; Κι αυτό το λαγό, πώς τον είπες, τί τον θες, στιφάδο θα κάνουμε; Και ποιός θα τον πλερώσει, εσύ μήπως; 'Η μήπως θα μου πλερώσεις τα παραπάνω τετραγωνικά στο λεβητοστάσιο (μια αποθήκη την πουλάω), τις σωλήνες, τα ρολόγια κι όλα τα υπόλοιπα; Ασε ρε μηχανολόγε που βρήκες εμένα να το παίξεις επιστήμονας, για κορόιδο τον πέρασες το Μπάμπη;

Μπάμπης Πηλοφόρης, κατασκευαστής

Ελλάς, Ευρώπη 2009

Νίκος

Νίκο το θεατρικό σου μονόπρακτο έσκισε!

19 boiler κατοσταράκια ή άντε 120αράκια??????
    Σειρά ερωτημάτων:
    1. Θα υπάρχει χώρος; Για μελλοντική επισκευή θα υπάρχει χώρος;
    2. Ποια ροή προσανατολίζεσθε για το καθένα; Θα λειτουργήσουν με ανεξάρτητο κυκλοφορητή; Αν ναι θα είναι inverter;
    3. Θα μπουν 19 ηλεκτροβάνες;
    4. Το σύστημα ελέγχου θα είναι μία ντουλάπα μήπως;
    5. Μηχανολόγος-οργωτής() υπάρχει εκεί να μανιπουλάρει όλο τον σχεδιασμό, την επίβλεψη και τον αυτοματισμό;
    6. 19 boiler = 19 επιθυμίες = λέβητας μονίμως θερμός 24/24ωρο 365/365 μέρες.
    7. Αν ήμουν επιτροπή δεν θα υπέγραφα ενεργειακό χαρτί με τίποτα στο κτήριο!

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2006
    Θέση
    76185 Karlsruhe, , Germany.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    453

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Η διαστασιολόγηση του κεντρικού boiler
    κατά DIN 4708 βάσει στατιστικών στοιχείων.

Βέβαια η εγκατάσταση κεντρικού boiler συνεπάγεται
    και ανακυκλοφορία με ακριβείς υπολογισμούς στο δίκτυο
    καθώς και θέμα legionella κλπ. κλπ.

Όλα ζήτημα γούστου και βέβαια κόστους.

Νίκος

Nikos

Δικαιώματα απάντησης