Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 11 μέχρι 20 από 34

Θέμα: Γιατί τέτοια σωλήνα ύδρευσης;

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Μη τρομάζεις ρε σι Σπύρο τον άνθρωπο.
    Πολλές, μα πάρα πολλές εγκαταστάσεις κατασκευάζονται με αυτό τον τρόπο απροβλημάτιστα αρκεί ο μάστορα να προσέξει τα βιδώματα του.
    Διακρίνω ότι υπάρχουν φωλιές, μάλλον brass form, τσιμενταρισμένες.
    Παιδιά μην ξεχνάμε ότι κάθε περιοχή έχει την δικιά τους τεχνοτροπία και φαντάζομαι και εμπειρία.

http://udravlikos.gr

H αλήθεια είναι οτι λίγο...σκεφτόμουν τι θα του ψάλω(πω), είναι γνωστός απο πολλά χρόνια κι επειδή είχε κάνει και την εγκατάσταση στην αδελφή μου (κάτω διαμέρισμα) είπα να τον ξαναπροσλάβω(αν και μόλις άκουσα την προσφορά του μου ήρθε ...)
    Τις σωλήνες(εκεί θα μπει το πλυντήριο) προφανώς του βγήκαν κοντές στο κόψιμο και τις έβαλε πλαγίως(τι μπορεί να συμβεί στις πλάγιες; )

Η κεντρική παροχή νερού που βρίσκεται; πεταλούδα; (οικονομία κάνει; )
    Ποιο είναι το εξαρτημα στην τερματικη γωνια ;

Oρίστε, πήγα βραδιάτικα για φώτο ξανά...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Η κεντρική παροχή πρέπει να είναι το μπλέ βανάκι που είναι ανοιχτό...
    Αν διακρίνω καλά το σπυραλ είναι μεγαλύτερο από τα άλλα υποθέτω και η σωλήνα...
    Ακριβός απο πάνω του πρέπει να έιναι η κεντρική του ζεστού όπου και πάλι αν διακρίνω καλά η πλαστική είναι μεγαλύτερη διατομή απο τις άλλες...
    Αλλά γιατί έχεις βαλθεί να του βρεις λάθος του μάστορα?

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    417
    Γρηγορη εχεις δικιο εδω..
    Μερικες συστασεις κανω μονο.. Σε πολλες περιοχες δουλευονται ετσι και οντως αν εχουν γινει σωστα βγαζουν αρκετα χρονια χωρις προβλημα..
    Αρκει να υπαρχει η εμπειρια του μαστορα και η υπομονη να πρεσσαρει ολες τις παροχες για ελεγχο..

Με τις στραβες σωληνες απλα πρεπει να εχει καποιος το νου του αν θελει να κανει καποια τρυπα εκει μελλοντικα για να κρεμασει κατι..
    Λειτουργικα δεν υπαρχει προβλημα..

Φιλε exs ετσι οπως ειναι θα δουλεψει η εγκατασταση αν ειναι ολα προσεγμενα φυσικα..
    Παντως ειδικα με τα σπιραλ και υλικο σωληνωσεων μην ανχωνεσαι τοσο..

Παίδες, δεν έχω σκοπό να του την πω(αν και αλληλο...), αφορμή για να γραφτώ στο φόρουμ ήταν οι προσεγμένες ΚΑΙ με χαλκό εγκαταστάσεις(πόσιμο) του Γρηγόρη.
    Το μ.μηχανικό και τον υδραυλικό τους ξέρω χρόνια και λέμε και δυο κουβέντες παραπάνω...
    Λοιπόν, βάση παχύμετρου, η κεντρική σωλήνα είναι 18mm και όλες οι άλλες 16mm, αφήστε που και οι δυο προσφορές που πήρα ήταν με επιλογή πίνακα ή χωρίς...
    Και τώρα που βλέπω τις σημειώσεις μου, του είχα πει: τα ζεστά με armaflex, όπως επίσης στην παράδωση του δικτύου ύδρευσης, να γίνει έλεγχος πίεσης για 48ώρες, εδώ υπήρχε διαφωνία, του είπα ο έλεγχος με νερό και είπε οτι κάνει με αέρα(αν θυμάμαι καλά), ποιο είναι σωστό;
    Μια ερώτηση: η ανακυκλοφορία δεν θέλει 3σωλήνες;

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2009
    Θέση
    ηρακλειο κρητης, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    73
    καλα φιλε εχς , θα επρεπε να ειναι τσερκωμενες ή με ωμέγα οι σωλήνες με ζουμπόκαρφα. οχι δεμενες με συρματακι

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Παιδιά θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι.
    Εγώ διαφωνώ με το να ασκούμε κριτική μέσα απο το φόρουμ σε μία δουλειά που είναι σε εξέλιξη και μόνο απο φωτογραφίες.
    Εγώ αν ήμουν στην θέση του μάστορα θα αγχωνόμουν αν το πρωί έφτιαχνα κάτι και έως το βράδυ το έβλεπαν 50-100 άτομα και ο καθένας έλεγε τα δικά του.
    Ελάτε και εσείς στην θέση του μάστορα.
    Τώρα αν δούμε κάτι τραγικό οκ να το επισημάνουμε αλλά μη τον σκίζουμε τον μάστορα με το αν οι σωλήνες είναι λίγο στραβές ή έχουν καλωδιάκια για να κρατηθούν οι κούρμπες. Και εγώ βάλει στραβές σωλήνες και εγώ έχω βάλει καλωδιάκια...Μην κρίνεις βρε φίλε exs απο το σίτε μου...Τα καλύτερα μου έχω βάλει εκεί χαζός είμαι

Exs η ανακυκλοφορία θέλει μία επιπλέον σωλήνα από κάθε πίνακα υδροληψίας και προς το μπόιλερ. Αν υπάρχουν πολλοί πίνακες σε ένα διαμέρισμα τότε είτε μπορεί να τραβήξει ανεξάρτητες ανακυκλοφοριές απο κάθε πίνακα ή να πάει μία ανακυκλοφορία προς το μποίλερ απο τον τελευταίο πίνακα αρκεί η παροχή του ζεστού να συνδέει εν σειρά τους πίνακες μαζί.
    Αν υπάρχει ανακυκλοφορία καλό θα είναι οι σωλήνες παροχής ζεστού και ανακυκλοφορίας να είναι θερμομονωμένες.

Σας καταλαβαίνω οτι συνάδελφος είναι... αλλά αν έχει κάτι λάθος πρέπει να αλλαχθεί και να γίνει ΤΩΡΑ σωστά...
    To otiτο ψάχνω τόσο πολύ , καταλαβαίνετε οτι είναι δικό μου το σπίτι και δεν είμαι μηχανικοεργολάβος...
    Λοιπόν, πίνακας στο σπίτι είναι ΜΟΝΟ αυτός που βλέπετε, πριν απο λίγο που μίλησα με γνωστό μου ηλ.μηχανικό και είδε τις φώτο, μου είπε οτι χρειάζεται και τρίτη σωλήνα για ανακυκλοφορία σε κάθε έξοδο(μπανιο, νυπτήρας κουζίνα κλπ όπως επίσης να ΑΛΛΑΧΘΟΥΝ τα ζεστά με armaflex...
    Οι φώτος είναι απο την εγκατάσταση:

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Μπράβο ρε Γρηγόρη για την ντομπροσύνη σου.
    Είναι δύσκολο να αντιληφθούμε ότι η οικοδομή γενικώς είναι κάτι hand made χειροποίητο....
    και τα μπετά θα ξεφύγουν...
    και τα τούβλα...
    και το σοβάτισμα...
    και τα ξυλουργικά...
    και τα υδραυλικά...
    και τα 70 περίπου επαγγέλματα της οικοδομής.
    Η οικοδομή δεν βγαίνει από μηχάνημα λέιζερ και ρομποτική όπως π.χ. παράγεται το αυτοκίνητό μας.
    Επίσης όλοι ως καταναλωτές επιζητούμε το αποτέλεσμα της εργασίας να είναι για εξώφυλλο περιοδικού χωρίς όμως να έχουμε την διάθεση να πληρώσουμε για τα κατάλληλα υλικά που έχουν την άψογη εφαρμογή και πολύ περισσότερο για τις ανάλογες εργατοώρες του υδραυλικού-decorateur.

Γρηγόρη έχεις δώσει πολλές προσφορές. Είμαι σίγουρος ότι από την πρώτη πρόταση του ιδιοκτήτη καταλαβαίνεις περί τίνος πρόκειται.
    Σε 2 διπλανές ολόιδιες μονοκατοικίες, ο ένας σου ζητάει προσφορά και ο δεύτερος σου ζητάει να κάνεις δουλειά για φωτό.
    Την ίδια προσφορά θα δώσεις; Τα ίδια μεροκάματα θα κάνεις; Τα ίδια υλικά θα πάρεις;
    Σίγουρα ΟΧΙ. Παρ΄όλα αυτά και στις 2 δουλειές θα εφαρμόσεις τους ίδιους κανόνες της τεχνικής. Η συγκεκριμένη δουλειά του exs βρίσκεται μέσα στα πλαίσια που ορίζουν αυτοί οι κανόνες. Με αυτή την έννοια δεν χρειάζεται περισσότερο ενασχόληση και κριτική.
    Φίλε exs γράφεις παραπάνω για την ύπαρξη μηχανικού καθώς και για την προσφορά του εγκαταστάτη.
    1) Η προσφορά του εγκαταστάτη τι περιλαμβάνει;
    2) Ρωτάς για την ανακυκλοφορία. Ο εγκαταστάτης δεν έχει στα χέρια του τα σχέδια του μηχανολόγου; Ο μηχανολόγος δεν είναι παρών;

Κώστας.

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Ο μηχανικός έβγαλε τα σχέδια για ύδρευση/καλοριφέρ/ηλιακό(3πάνελ)/πιεστικο με δεξαμενή, επίσης έβγαλε και τα υλικά που θα χρειαστούν, για τα σχέδια πληρώθηκε όπως θα πληρωθεί και για τα υλικά που θα πάρω απ`αυτόν...
    Με τον υδραυλικό συνεργάζονται, αυτός έβγαλε την προσφορά του υδραυλικού(σε συνενόηση μαζί του)
    Θέλετε να σκανάρω την προσφορά;

Δικαιώματα απάντησης