Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 21 μέχρι 30 από 34

Θέμα: Γιατί τέτοια σωλήνα ύδρευσης;

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Η προσφορά δεν πρόκειται να με κάνει σοφότερο.

Χωρίς να είμαι ειδικός η ουσία είναι στα σχέδια του μηχανικού νομίζω.
    Αυτά είναι ο μπούσουλας. Αυτά κοιτάμε και προχωράμε στην κατασκευή τηρώντας τα απαρέγκλιτα.

Κώστας.

Κώστα εσύ ζήτησες την προσφορά, είναι δύο σελίδες, δεν μπορώ να στα γράψω, γι αυτό σου είπα για scan...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Τον υδραυλικό ποιος τον πληρώνει?
    Εσύ η ο μηχανικός?
    Ο μηχανικός έχει και κατάστημα υδραυλικών και θέρμανσης?

http://udravlikos.gr

a)εγώ, απλά έβγαλαν μαζί την προσφορά του υδραυλικού λόγω του οτι είναι απο τους παλιούς ο υδραυλικός...
    β)σωστά, εχει κατάστημα, απ`αυτόν θα πάρω ηλιακά, boiler 300lt ta σωματα κλπ

Διαχειριστής dimis's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Δήμος Βόλβης Ν. Θεσσαλονίκης
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200
    Σκανάρισε την προσφορά αλλά χωρίς τις τιμές. Δεν με ενδιαφέρει εμένα τουλάχιστον το ποσό όσο το είδος των εργασιών. Αν σου έγραψε άλλα και άλλα σου έκανε τότε το συζητάμε. Μήπως όμως σου κατασκεύασε ό,τι σου έγραψε?

Τεχνολογία και ποίηση.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Νομίζω ότι σου είπα πως κατασκευάζονται οι ανακυκλοφορίες.
    Από τον συλλέκτη έως την μπανίερα δεν φαντάζομαι ότι το μήκος της σωλήνας είναι και πολλά μέτρα. Πέντε, έξι, δέκα.
    Η σωλήνα φ16Χ2.1/2 έχει εσωτερική διατομή 11χιλιοστα και ο όγκος του νερού ανα μέτρο σε αυτά τα 11 χιλιοστά είναι 95 ml νερό….Καταλαβαίνεις ότι αν έχεις 5 μέτρα σωλήνα με το που θα ανοίξεις την βρύση και χυθεί ένα μπουκάλι μικρό της κοκακολας θα έρθει ζεστό.
    Αν νομίζεις ότι αυτό σε ενοχλεί κάνε αυτό που σου λέει ο ηλεκτρολόγος μηχανικός αλλά θα πρέπει να έχεις υπόψη σου την πολυπλοκότητα του συστήματος, και τις εντοιχισμένες συνδέσεις. Εγώ δεν θα το έκανα.

Και έτσι για την κουβέντα να αναφέρω ότι όταν έχουμε πολλές ανακυκλοφορίες θα πρέπει η κάθε επιστροφή ανακυκλοφορίας να έχει δικό του ανεξάρτητο ανεπίστροφο και όχι μόνο ένα κεντρικό.
    Αυτό το λέω για τους φίλους μηχανολόγους να το προδιαγράφουν και για τους υδραυλικούς για να μην τρέχουν όπως έτρεχα εγώ για να καταλάβω το μπέρδεμα.
    Αν σας ενδιαφέρει το θέμα μπορώ να σας εξηγήσω τους λόγους που το λέω αλλά θα χρειαστεί σκιτσάκι γιατί είναι λίγο πολύπλοκο.

http://udravlikos.gr

Αν εννοείς συλλέκτη(είμαι και άσχετος με τα υδραυλικά...) τα δύο κομμάτια χαλκοσωλήνα μέσα στον πίνακα τότε η μπανιέρα είναι στα 2μ, μιας και ο πίνακας είναι στο μπάνιο.
    Ανακυκλοφορία είχαμε συμφωνήσει να βάλουμε με τον ηλ.μηχ. που έβγαλε την προσφορά.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Μου φαίνεται ότι ο exs έχει δίκιο. Στο "Θέρμανση 2" αναφέρεται ξεκάθαρα.Στο κάτω - κάτω της γραφής δεν θα κάνει ο πελάτης - καταναλωτής διατριβή στα θερμοϋδραυλικά. Φίλε exs άσχετα από το γενικότερο θέμα.
    1) Τι θερμιδομετρητές θα βάλεις; Διάβασε στο Θερμιδομετρητής. Αφενός με την ανύπαρκτη εμπειρία μου σου συνιστώ να τοποθετήσεις φιλτράκια πρίν από τους θερμιδομετρητές με βανάκια μπρός - πίσω. Ο pettinaroli που αναφέρεται στην προσφορά έχει τέτοια φιλτράκια και είναι φανταστικά. Ούτε τρίχα δεν περνάει από την σίτα που έχουν αλλά τον πρώτο καιρό θέλουν τακτικά καθάρισμα γι΄αυτό χρειάζονται βανάκια μπρός-πίσω.

2) Μάλλον υπάρχει ένας κυκλοφορητής. Είναι σωστά διαστασιολογημένος για όλους του πιθανούς συνδυασμούς λειτουργιών της όλης εγκατάστασης; Είναι inverter; είναι απλός; by-pass; βαλβίδες εξισορρόπησης των 2 διαμερισμάτων;

3) Πόσα τετραγωνικά είναι οι συλλέκτες του ηλιακού; Συνιστώ διπλή μόνωση στις εξωτερικές σωληνώσεις γενικά. Υπάρχει ένα ειδικό βερνίκι για προστασία της μόνωσης.
    Εδώ θα ρωτήσω τον Περικλή ( που τα λέει χύμα και σταράτα ) εάν έξω από την μόνωση τοποθετηθεί σωλήνας-λάστιχο σαν αυτό που έχουν οι πυροσβέστες τότε δεν τελειώνουν εσαεί τα προβλήματα;

4) Τελευταίο άφησα το σημαντικότερο. Στο στάδιο που βρίσκεται η οικοδομή έχεις την δυνατότητα να εξετάσεις - μέσω του μηχανικού σου - την πιθανή ενεργειακή κατάταξη που θα έχει. Μπορείς ακόμα - κατά την γνώμη μου επιβάλετε - να ασχοληθείς ΕΝΤΟΝΑ με την μόνωση και να επέμβεις δραστικά. Είναι κρίμα και πίκρα καινούργιο σπίτι να έχει C κατάταξη. Μπορεί για 1000 τωρινά ευρώ στην μόνωση να καίς το μισό πετρέλαιο αύριο.

Κώστας.

Kώστα δεν κατάλαβα σε τι έχω δίκιο,ανακυκλοφορία λέει στη θέρμανση, όχι στην ύδρευση...
    Θερμιδομετρητές(φώτο).
    Για τα υπόλοιπα στη φώτο2.
    Για μόνωση σπιτιού προς το παρόν δεν μπορώ να κάνω πολλά πράγματα γιατί η οικοδομή είνα 30ετίας και οι κολόνες δεν έχουν μόνωση.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Το γράφει στο "Θέρμανση 2 παράγραφος 2": <<Εγκατάσταση κεντρικού δικτύου διανομής ζεστού νερού χρήσης και γραμμής ανακυκλοφορίας με μονωμένους χαλκοσωλήνες.>>
    Ρώτα για τους συγκεκριμένους θερμιδομετρητές. Θέλουν extra προγραμματισμό για να βγάζουν ένδειξη ροής και διαφορά θερμοκρασίας ( θα τα χρειαστείς ). Μάλλον θα πρέπει να τους πάς στην siemens.
    quote:Originally posted by exsΓια μόνωση σπιτιού προς το παρόν δεν μπορώ να κάνω πολλά πράγματα γιατί η οικοδομή είναι 30ετίας και οι κολόνες δεν έχουν μόνωση.
    Ένας άγνωστος, από το πουθενά και μάλιστα ανίκανος να χειριστεί βατραχοπέδιλα σου λέει το εξής: Η ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ. ΠΑΡΑΤΑ ΤΑ ΘΕΡΜΟΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΦΤΙΑΞΕ ΤΗΝ ΜΟΝΩΣΗ. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ.
    Άνοιξε νέο topic με τις κατάλληλες φωτό. Πόσες θερμικές απώλειες έβγαλε η μελέτη; Τα μισό κόστος της μόνωσης θα το κερδίσεις άμεσα από τα μικρότερα σώματα, λέβητα κ.λ.π.

Κώστας.

Δικαιώματα απάντησης