-
Μέλος
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ BOILER ΚΑΙ ΛΕΒΗΤΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ
Καλησπέρα σε όλους.
Θέλω να υπολογίσω πόσα λίτρα boiler και τι λέβητα θα χρειαστώ για να παράγω ζεστό νερό χρήσης επί 24 βάσεως σε μια μικρή ξενοδοχειακή μονάδα 10 δωματίων
Ευχαριστώ
-
Εξέχον μέλος
Αυτά τα υπολογίζουν οι μηχανολόγοι!
Κι απ' ότι ξέρω απαιτείται και κάποιος σχεδιασμός τόσο υδραυλικός όσο και αυτοματισμού...
Στίγμα Μαστροκαπετάνιου
-
Διαχειριστής
Εσύ τι έχεις στο μυαλό σου, απ' ότι κατάλαβα είσαι συνάδελφος.
Που έχεις κολλήσει, υπάρχει κάτι που σε προβληματίζει?
Περικλής
Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...
-
Μέλος
έχω κάνει υπολογισμό του δικτύου ζεστού νερού αλλά δεν ξέρω πόσα κυβικά boiler να επιλέξω και για το αντίστοιχο boiler πόσες θερμίδες λέβητα να επιλέξω για να έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα.
συγγνώμη για τις απορίες μου αλλα δεν ασχολούμαι πολύ με την μελέτη των Η/Μ(κυρίως ασχολούμαι με την επίβλεψη και την κατασκευή) απλά όταν βρίσκω μια ευκαιρία για μελέτη δεν την αφήνω γιατί είναι κάτι που μ'αρέσει
-
Εξέχον μέλος
Πόσες κλίνες έχουν τα δωμάτια;
Στις φτωχογειτονιές την βγάζουμε με 40-50 λίτρα το άτομο, σε περιοχές που μένουν μεγαλογιατροί, μεγαλοδικηγόροι και μεγαλομηχανολόγοι υπολογίζουν περίπου 70 λίτρα. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω καταλάβει γιατί στα ξενοδοχεία βάζουν 100 λίτρα ανά κλίνη. Ίσως θεωρούν ότι πάντα υπάρχει εκλεκτή παρέα. Δεν ξέρω. Τώρα βέβαια παίζει και ο συντελεστής ετεροχρονισμού. Αυτό έχει να κάνει και με πιο πραγματιστικά θέματα όπως η χρήση του ξενοδοχείου. Ανάλογα τον όγκο ζνχ που θα χρειαστεί θα σκεφτόμουν και την πιθανή ύπαρξη περισσοτέρων του ενός μπόϊλερ για το ενδεχόμενο μειωμένης πληρότητας των δωματίων. Κρίμα είναι να ζεσταίνουμε 1000 λίτρα έχοντας έναν πελάτη στο 204 δωμάτιο.
Τέλος πάντων. Σκόρπιες σκέψεις κάνω. Περισσότερο τα γράφω ως αποδεικτικό, για να δώ πόσο έξω έχω πέσει.
Κώστας.
Δικαιώματα απάντησης