Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 10 από 16

Θέμα: ΘΕΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΗ

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    368

ΘΕΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΗ

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Σε υφιστάμενη εγκατάσταση δισωλήνιου θέλω να εγκαταστήσω ένα μονοσωλήνιο. Είχε γίνει πρόβλεψη από την αρχή και λέβητας και καυστήρας σηκώνουν τα φορτία. Ο κυκλοφορητής είναι τοποθετημένος πριν το λέβητα. Λογικά ο κυκλοφορητής πρέπει να τοποθετηθεί μετά το λέβητα. Υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσει το σύστημα με τον κυκλοφορητή στην υπάρχουσα θέση?

Xαλαρα...
    Xαλαρα...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Η θέση του κυκλοφορητή στην επιστροφή είναι η συνηθισμένη στα παλιά δισωλήνια. Δεν νομίζω ότι θα είναι πρόβλημα αυτό, το πρόβλημα μάλλον είναι το πώς θα πείσεις το νερό να πάει στο μονοσωλήνιο, πόσο μάλλον όσο θέλεις, σε ένα δίκτυο παντελώς αρύθμιστο. Ισως ένας μικρός τοπικός κυκλοφορητής θα βοήθαγε την κατάσταση. Για να δούμε τί θα πουν και οι πιο γνώστες.
    Παρεμπιπτόντως, το μονοσωλήνιο θα τροφοδοτηθεί από τους συλλέκτες στο λεβητοστάσιο, ή με διακλάδωση από υπάρχουσα στήλη; Στην τελευταία περίπτωση τίθεται και θέμα επάρκειας της στήλης.
    Αλλο ένα θέμα που θέλει προσοχή είναι το θέμα της ανάμειξης μετάλλων. Το υπάρχον δισωλήνιο λογικά θα είναι σιδεροσωλήνας, οπότε για το μονοσωλήνιο μάλλον θα πρέπει να προτιμηθεί πλαστικό και όχι χαλκός.

Νίκος

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    368

Νίκο θα τροφοδοτηθεί από συλλέκτες στο λεβητοστάσιο. Όσο για το θέμα της ανάμειξης τω μετάλλων το πρόσεξα. Έχει ΜΕΓΑΛΟ αρχείο το forum.

Xαλαρα...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Υπάρχει ένα ισόγειο με δισωλήνιο το οποίο έχει κυκλοφορητή στην επιστροφή και συνδέεται σε κολλεκτέρ στο λεβητοστάσιο;
    Εκεί φτιάχνεται ο 1ος όροφος με μονοσωλήνιο το οποίο θα συνδεθεί και αυτό στο κολλεκτέρ του λεβητοστασίου με ξεχωριστή στήλη;
    Σωστά;

Κώστας.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Γεια σου φίλε μου Nrvk...χαλαρά...

Σχετικά με την ερώτηση σου τώρα.
    Εχω δει μικτά συστήματα να δουλεύουν αλλά έχω δει και να μην δουλεύουν.
    Αν ο υπάρχων κυκλοφορητής είναι μεγάλος και η πιθανότητα θορύβων και μεγάλης ταχύτητας δεν ενοχλεί τότε μπορεί και να λειτουργήσει...Αν είναι οριακός δεν θα λειτουργήσει.
    Ρίξε μιά ματια αν θέλεις στο δεύτερο θέμα στα συμπεράσματα του Γρηγόρη εδώ http://www.monachos.gr/forum/topic.asp?TOPIC_ID=2697και δες τι πρέπει να συμβεί για να λειτουργήσει.

http://udravlikos.gr

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    368

Ισόγειο, πρώτος με δισωλήνιο και φτιάχνεται ο δεύτερος που θα συνδεθεί και αυτό στο κολλεκτέρ του λεβητοστασίου με ξεχωριστή στήλη.

Xαλαρα...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Αν καταλαβαίνω καλά λοιπόν, πρόκειται μάλλον για παλιά εγκατάσταση με ελαιολίπαντο κυκλοφορητή. Οι κυκλοφορητές της εποχής δεν είχαν μεγάλα μανομετρικά, οπότε ενδέχεται ο υπάρχων να μην μπορέσει να ανταποκριθεί για το μονοσωλήνιο (υποθέτοντας ότι η παροχή του επαρκεί). Σε αυτή την περίπτωση, σε εξυπηρετεί το ότι θα τροφοδοτήσεις από κολλεκτέρ στο λεβητοστάσιο, με την έννοια ότι είναι πανεύκολο να βάλεις εκεί και ένα μικρό κυκλοφορητάκι. Βέβαια το αν τελικά απαιτείται ή όχι δύο τρόποι υπάρχουν να απαντηθεί, με δοκιμή ή με θεωρητικό υπολογισμό. Το δεύτερο μάλλον όχι εγγυημένο, γιατί κι αν ακόμη βρεις τις καμπύλες του, δεν γνωρίζεις και πόσο ενδεχομένως έχει πέσει η απόδοσή του με τα χρόνια...

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    quote:Originally posted by nrvk

Ισόγειο, πρώτος με δισωλήνιο και φτιάχνεται ο δεύτερος που θα συνδεθεί και αυτό στο κολλεκτέρ του λεβητοστασίου με ξεχωριστή στήλη.

Xαλαρα...
    Θα σου δώσω την λύση αλλά θα κεράσεις καφέ την επόμενη που θα βρεθούμε...
    Τον δεύτερο θα τον κάνεις σώμα και πίσω και θα τον εξισορροπήσεις...
    Το ίδιο μανομετρικό ίσως και μικρότερο από το παλαιό δισωλήνιο θα σου βγει.

http://udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Οι άνθρωποι στα υπάρχοντα διαμερίσματα έχουν καλώς ή κακώς συνηθίσει σε κάποια μορφής και επιπέδου θέρμανσης. Εάν γίνει οποιαδήποτε αλλαγή θα φταίει ο μηχανολόγος διότι θα βγεί η φράση "από τότε που τα άλλαξε".
    Εκτός εάν μπεί στον μεγάλο κόπο όχι μόνο να υπολογίσει και τα υπόλοιπα δίκτυα αλλά να τα εξισορροπήσει κιόλας ανά διαμέρισμα και ανά σώμα. Με την αμοιβή ενός διαμερίσματος να φτιαχτεί όλο το τριώροφο πάει πολύ μακριά η βαλίτσα.

Έτσι όπως είναι νομίζω ότι καλύτερα να μην πειράξει τίποτε από το παλιό σύστημα ( αρκεί να υπάρχει ανεπίστροφο στον κυκλοφορητή ή να σιγουρευτεί ότι δουλεύουν οι ηλεκτροβάνες ) και αφού θα μπεί νέα στήλη ας προστεθεί ένας ακόμη κυκλοφορητής για το νέο κύκλωμα.

Κώστας.

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    368

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Γρηγόρη επειδή όπως ξέρεις δεν είμαι και πολύ της πιάτσας (ούτε καν είναι η βασική μου δουλειά αυτή) τι εννοείς σώμα και πίσω?
    Ό σο για υπολογισμούς ούτε για πλάκα. Ό,τι και να βγάλω θα είναι λάθος. Πρακτικά ό,τι γίνει.

Xαλαρα...

Δικαιώματα απάντησης