Σελίδα 3 από 6 ΠρώτοΠρώτο 12345 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 21 μέχρι 30 από 58

Θέμα: Διάτρηση λέβητα Hoval

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by Polter
    Ε..χμ.. Κώστα.. εε.. έχει δυνατότητα ρύθμισης ταχύτητας ο κυκλοφορητής μου; [:I] Δεν γνωρίζω.. Μόνο τον ηλεκτρολυτικό πυκνωτή βλέπω που κρέμεται από κάτω.. [8)]
    Πάνω στο κέλυφος του κυκλοφορητή, υπάρχει ένα παραλληλεπίπεδο κουτάκι - στην περίπτωσή σου έχει τοποθετηθέι από την κάτω μεριά. Εκεί πρέπει να υπάρχει ένας περιστροφικός διακόπτης τριών θέσεων, που ρυθμίζει την ταχύτητα.
    quote:@King: χμμ.. Πάντα έτσι ήταν η βάνα (κλειστή). Κι εγώ δεν πείραζα τίποτε που δεν γνώριζα πώς θα επηρέαζε το κύκλωμα. Απλά όταν διαπίστωνα ότι είχα χάσει πίεση, την άνοιγα μέχρι να "γεμίσει" το κύκλωμα και.. την ξαναέκλεινα (μια φορά το χρόνο συνήθως).
    Αν και ο φίλος μας ο Gregori έχει τις αντιρρήσεις του , η κοινή πρακτική είναι να μένει ανοικτή η βάνα, ώστε με τη βοήθεια του αυτόματου πλήρωσης να μπορεί να αναπληρώνει τυχόν απώλειες νερού στο κύκλωμα, διατηρώντας την πίεση σταθερή (αυτό είναι δουλειά του αυτόματου πλήρωσης). Με κλειστή βάνα, αν κάποια διαρροή περάσει απαρατήρητη, θα πέσει η πίεση και θα βράσει το νερό στο καζάνι. Θεωρητικά μπορεί μέχρι και να ανάψεις το καζάνι άδειο (ακραία περίπτωση), και δεν θέλεις ούτε να σκέφτεσαι τις συνέπειες...
    quote:Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ όλους. Σχεδόν μου κάνατε νέα μελέτη μέσω Internet!
    Αυτό μην το ξαναπείς, το πολεμάμε με νύχια και με δόντια

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Polter ο περιστροφικός διακόπτης που σου περιγράφει ο Νίκος πρέπει να μοιάζει με αυτόν:

ο οποίος στην πλευρά που δεν φαίνεται - στην συγκεκριμένη φωτό - έχει 3 ή 4? γραμμούλες διαφορετικού μήκους και καθεμιά από αυτές αντιπροσωπεύει μια ταχύτητα. Θα βγουν και άλλα χρήσιμα συμπεράσματα λέγοντάς μας αυτό το μέγεθος.

Συνήλθε σε σώμα έκτακτη γενική συνέλευση; Πως σκοπεύετε να κινηθείτε;

Κώστας.

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2009
    Θέση
    lamia, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    160
    CONSTANTINOS ο καταλογος της wilo αντικαθιστα τον παλαιου τυπου RS40(σκετο) με τον TOP-S 40/4 φλατζωτο οχι με ρακορ ο οποιος εχει παροχη Q=15M3/H και μανομετρικο H=4,8m.Μεγαλη παροχη και μικρο μανομετρικο γι'αυτη την εγκατασταση τι λετε κι εσεις??

Μεγαλες ιντσες μεγαλες συγκινησεις(περι σωληνων λογος).

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2009
    Θέση
    lamia, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    160
    Να συμπληρωσω και κατι ακομα.Αν ειναι το μοντελο που νομιζω(δε βλεπουμε ολοκληρο τον κυκλοφορητη) πρεπει να εχει ενα διακοπτη δυο θεσεων για ταχυτητες min και max.

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    quote:Originally posted by Evaggelos

CONSTANTINOS ο καταλογος της wilo αντικαθιστα τον παλαιου τυπου RS40(σκετο) με τον TOP-S 40/4 φλατζωτο οχι με ρακορ ο οποιος εχει παροχη Q=15M3/H και μανομετρικο H=4,8m.Μεγαλη παροχη και μικρο μανομετρικο γι'αυτη την εγκατασταση τι λετε κι εσεις??

Η Wilo καλά τα λέει, εσένα όμως τι σε κάνει να πιστεύεις ότι η αρχική τοποθέτηση ήταν ...σωστή?

Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2009
    Θέση
    lamia, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    160
    Ηθελα να το πεις εσυ αυτο[8D][8D]
    Εγκυροτερη η αποψη σου γαρ.Εγω σωληνες βιδωνω.Μηπως ο TOP-S 30/10 (ρακορ) στη δευτερη ταχυτητα ειναι οτι πρεπει??

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Και πώς να αποφανθεί κανείς ποιός είναι ο κατάλληλος κυκλοφορητής, χωρίς να ξέρει το δίκτυο;
    Οσο για τον αρχικό κυκλοφορητή, αφού ο μελετητής καμάρωνε ότι ο λέβητας καλύπτει άλλο τόσο κτίριο, πιθανότατα και αυτός ήταν υπερδιαστασιολογημένος [B)]

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Ότι τον αντικαθιστά με τον TOP-S 40/4 είναι γεγονός, όπως επίσης ότι μάλλον έχει 2 ταχύτητες. Ευάγγελε αν αναφέρεσαι στην φωτό που ποστάρησα δεν βρήκα καλύτερη για να δείξω τον διακόπτη.
    Το χειρότερο είναι άλλο πράγμα όμως.
    Ότι από διάγραμμα που βλέπω για τον:
    P40-1 Q~13m3/H και μανομετρικό H~3,1m
    P40-2 Q~10m3/H και μανομετρικό H~2,2m
    σκέτο ψυχοπλάκωμα. Να ζεσταίνονται άραγε στον τρίτο όροφο;
    Δεν έχω εμπειρία. 3 κατακόρυφα έχουν. Μάλλον θα μας πει ο Polter ότι κάτω λιώνουν και πάνω....

Πάντως για κάποιον που απολαμβάνει και ευχαριστιέται την δουλειά του, η συγκεκριμένη είναι λουκούμι.
    3 ρυθμιστικές βαλβίδες στα κατακόρυφα,
    ρυθμιστικούς διακόπτες στα σώματα,
    λέβητα γύρω στις 45000 θερμίδες,
    καμινάδα,
    λοιπό λεβητοστάσιο.
    Αν δε βάλουν θερμοστατικές και καμιά αντιστάθμιση το κόβω γύρω στο 20-25% οικονομία με παράλληλο διπλασιασμό των ωρών λειτουργίας!!!

Υ.Γ. Άσχετο, προχθές στο πίσω εξώφυλλο τηλε-περιοδικού ο σούπερ θερμοστάτης χώρου που έκανε οικονομία ΕΩΣ 25%. Σε έτερο περιοδικό μια άλλη συσκευή για το ρεύμα που έκανε και αυτή άλλη τόση οικονομία. Τι να πείς;

Κώστας.

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2009
    Θέση
    lamia, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    160
    Κωνσταντινε αν σου δωσω τα λογιστικα μου θα μου κανεις τις μελετες δωρεαν?

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Βαγγέλη το πλέον πιθανό είναι ότι ο κυκλοφορητής επιλέγχθηκε με έναν από τους 3 κάτωθι τρόπους:
    -Μαγαζί που πουλάει, πόσες θερμίδες να'ουμ είναι ο λέβητας? Ααααααατόν θα πάρεις.
    -Εγκαταστάτης, θέλω έναν κυκλοφορητή 1.5 ίντσες.
    -Τυχαίο γεγονός, μάστορα έχω έναν 40άρη, τον θέλεις? Κάνει? Ουυυυυυυ, μέχρι και 5όροφη στο περιστέρι σήκωσε. Α, έτσι? Ναι... Φέρτον
    Ούτε και εγώ ξέρω τι μπορεί να θελει χωρίς να ξέρω το δίκτυο, όπως πολύ σωστά είπε ο Νίκος.

Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Δικαιώματα απάντησης