Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 10 από 15

Θέμα: Επιτοιχιος VIESSMANN

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    13

Επιτοιχιος VIESSMANN

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Μετα απο πολυ σκεψη κατεληξα στον συγκεκριμενο καυστηρα συμπικνωματων για το σπιτι μου αλλα ειμαι πολυ προβληματισμενος για την σωστη εγκατασταση του.
    Ξεκιναμε με την καμιναδα που υπαρχει,μια ιnox μονομενη στα 150mm εσωτερικη διαμετρο που ειναι τεραστια.Διαφοροι καυστηρατζηδες με καθισυχασαν οτι λογω οτι ο καυστηρας εχει βεβιασμενη εξοδο καυσαεριων δεν εχω κανενα προβλημα.Εσεις τι λετε?
    Ο δευτερος προβληματισμος μου ειναι λογω μεζονετας υπαρχουν 2 θερμοστατες και ηλεκτροβανες.Οταν κοβει ο ενας απο τους 2 τι γινεται με την πιεση του νερου? Μπορει ο καυστηρας να την κοντρολαρει η χρειαζετε εξωτερικος διαφορικος ριθμιστης?
    Σε περιπτωση που κοψουν και η 2 θερμοστατες γινεται νσα επεμβουμε στον κυκλοφοριτη του καυστηρα ωστε να γυριζει τα νερα μεχρι να πεσει η θερμοκρασια των νερων η το θεωρειτε περιτο?

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Γειά σου Αντώνιε.
    Απ΄όσο γνωρίζω υπάρχουν λέβητες συμπυκνωμάτων και όχι καυστήρες. Δεν μας γράφεις για πιο μοντέλο πρόκειται ώστε να εκφράσουν οι ειδικότεροι άποψη καθώς επίσης και το ύψος της καμινάδας.
    Αφού γνωρίζεις το forum από πέρυσι γιατί δεν έκανες νωρίτερα μια ερώτηση;
    Πάντως μην στεναχωριέσαι. Αφού τα αγόρασες όλα τότε το πολύ-πολύ μέσα στην inox να βάλεις επιπλέον μια πλαστική γιατί σε νιώθω ότι δεν θα μπορείς να κλείσεις μάτι.

Δεν χρειάζεται να κάνεις τέτοιου είδους επεμβάσεις στα νερά σαν αυτές που περιγράφεις. Αλήθεια πως και δεν έχεις από κοντά κάποιον μηχανολόγο;

Κώστας.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    13
    Ευχαριστω Κωνσταντινε για την απαντηση σου.
    Το ο καυστηρας-λεβητας ειναι αυτος http://www.viessmann.co.uk/prod_vitodens100.php .
    Συμφωνα με την μελετη αεριου απο μηχανολογο που κατατεθηκε στην πολεοδομια (νεοανεγηρωμενη κατοικια) το κτηριο συμφωνα με τις θερμιδες που χρειαζεται και βαση πινακα η διατομη επρεπε να ηταν 120mm.Για να παρω το ποιστοποιτικο της εταιριας αεριου περιση μου τοποθετησε φ150mm
    λογω ελειψης 120mm και εγω το κοροιδο την κρατεισα πιεζομενος απο χρονο.
    Το υψος ειναι 6m και ο καυστηρας 26kw.
    Αλλα περα απο την καμιναδα με απασχολει και το θεμα με την πιεση του κυκλωματος.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Γιατί φίλε μου τέτοιος σεβντάς με την πίεση; Τί σε απασχολεί δηλαδή;

Νίκος

Super Moderator DDD's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,695
    quote:Originally posted by a16

Ο δευτερος προβληματισμος μου ειναι λογω μεζονετας υπαρχουν 2 θερμοστατες και ηλεκτροβανες.Οταν κοβει ο ενας απο τους 2 τι γινεται με την πιεση του νερου?
    Το πρόβλημα δεν είναι η πίεση του νερού αλλά οι ανισόρροπες ροές που θα έχεις στο κύκλωμα όταν κλείνει το ένα ή το άλλο. Σε μία τέτοια περίπτωση θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις μία βαλβίδα διαφορικής πίεσης σε συνδυασμό με ρυθμιστικές βάνες στα κυκλώματά σου.

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    επειδή το' χω κάνει αρκετές φορές, μην ανυσηχείς. Δεν ξέρω εάν ο λέβητας αυτός έχει μέσα διαφορική, αλλά απ' ότι βλέπω έχει στο bypass, και έτσι μπορεί να το δουλέψεις και χωρίς ΒΔΠ εξωτερικά. Εξαρτάται από το πόσο χρόνο για cooling δουλεύει ο κυκλοφορητής του μετά το κλείσιμο της εντολής. ¨Οπως και να' χει το πράγμα, εάν έχεις κάπου 1.5 bar νερό, στο κλείσιμο των βανών το πολύ να το πάει στα 2. Ακόμα και έτσι όμως μπορείς πάντα να βάλεις μια ΒΔΠ που είναι φθηνή, να τη ρυθμίσεις ψηλά και να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου.
    Για την καμινάδα θα πρέπει να ρωτήσεις τον εγκαταστάτη σου, τον μηχανικό σου ή καλύτερα την αντιπροσωπεία.

ΥΓ Ανισόρροπη ροή δεν σε πειράζει γιατί θα ισορροπήσεις το κύκλωμα για τις 2 παροχές ορόφων μαζί και όταν δουλεύει η μία μόνο θα δέχεται επιπλέον ροή και απλά θα ζεσταίνει γρηγορότερα και θα κόβει γρηγορότερα ο θερμοστάτης.

Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    13
    Ευχαριστω πολυ για τις απαντησης σας και για τον χρονο που διαθεσατε.
    Θα προχωρισω στην εγκατασταση του μιας και ειναι ακομα στο κουτι και θα δουμε πως θα παει.
    Στοχος ειναι βασικα να τον δουλεψω σε χαμηλη θερμοκρασια ωστε να κερδισω τα οφελη της συμπικνωσης και κατα επεκταση οικονομια στα καυσιμα.
    Θα επανελθω συντομα.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    13
    Τελικα αποφασισα να αντικαταστισω την καμιναδα με αλλη σωστης διαμετρου.
    Σε τηλεφωνικη επικοινωνια με την αντιπροσωποια με διαβεβαιωσαν οτι η σωστη διαμετρος ειναι φ60mm.(εσωτερικη)
    Επικοινωνω επισης με τον μηχανολογο που εχει κανει την μελετη της οικοδομης και μετα απο μελετη στους πινακες μου λεει οτι η σωστη διατομη ειναι φ120mm

Εσεις τι αποψη εχετε?
    Εχουμε καυστηρα-λεβητα επιτοιχιο συμπικνωματων 26kw, 5m καθετη καμιναδα και 1m οριζοντια και τρεις καμπυλες.

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    και οι δύο δίκιο έχουν, απλά κατάλαβαν διαφορετικά πράγματα.
    Υπάρχουν 2 θέματα, το ένα είναι η μελέτη του μηχανολόγου που μάλλον θα έχει δίκιο ο χριστιανός και η εταιρεία λέει για καμινάδα ΔΙΚΙΑ της, της συσκευης δλδ που δεν μπαίνει όπως να' ναι. Πάιζει ρόλο και η μελέτη σαφώς και τι είδους Cxx ονόμασε τον λέβητά σου. Προφανώς δεν ρώτησες τον κατάλληλο άνθρωπο ή δεν κατάλαβε τι εννοείς. Υπα΄ρχει όμως δυνατότητα να βάλεις και την μανίσια σε ορισμένο ύψος αλλά πρέπει να το ξέρει ο μηχανικός σου.

Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    13

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Οταν λες Cxx ? (Εγκω ηλεκτρολογκο ειμαι)
    Σκετο λεβητας συμπυκνωματων δεν φτανει?
    Αμ το αλλο στην αγορα οι ινοξ καμιναδες ξεκινανε απο φ100.

Δικαιώματα απάντησης