Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 11 μέχρι 16 από 16

Θέμα: Νεκροί από δηλητηρίαση δύο ένοικοι ξενοδοχείου στη

Super Moderator DDD's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,695

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by monachus

Αυτό που μου έκανε εντύπωση, (εκτός απο τους απίθανους τύπους που έκαναν ο καθένας απο μία μικρη μ@λ@κία και οδηγήθηκαν τα πράγματα εκεί που οδηγήθηκαν), είναι το ότι η αστυνομία έκανε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ την δουλειά της.

Είμαι απο τους τύπους που γκρινιάζουν συνεχώς για το κρατος μας, την αδικία και όλα αυτά, αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι εντυπωσιάστηκα. Βεβαίως ίσως φταίει το ότι αυτό ήταν το δεύτερο περιστατικό.
    και γω γκρινιάζω και θα ξαναγρινιάξω, πως άλλη μια φορά χάσαμε ανθρώπους για να κάνουν κάποιοι καλά τη δουλειά τους. Αλλά έστω και έτσι κάτι είναι και αυτό αλλά δεν φτάνει μόνο η αστυνομία.

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2008
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    251
    Αχ, Ελλάδα!!!
    Αυτό το δεν βαριέσαι του καθενός θα μας φάει...
    Έλα μωρέ, 'νταξ είναι (ο ένας)..
    Έλα μωρέ, 'νταξ είναι (ο άλλος)..
    .... ο τρίτος δεν είπε τίποτα (την έκανε γι' αλλού, ψηλά)

Αν ο καθένας δεν παίρνει στα σοβαρά την δουλειά του και κάνει ταλιμπανιές, αυτά θα έχουμε...

Η βλακεία είναι ανίκητη...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    quote:Originally posted by monachus
    Οταν αφαιρέθηκε το καπάκι, ο αναλυτής έδινε 92% βαθμό απόδοσης και 22ppm CO. Αρα δέν ήταν η έλλλλειψη συντήρησης η γενεσιουργός αιτία.

w w w . m o n a c h o s . g r
    Νομίζω ότι αν ταπώσω εντελώς την καμινάδα μου ο καυστήρας δεν θα πάρει μπροστά. Ή αν πάρει θα σβήσει συντομότατα.

Αν δοκιμάσω όμως να την ταπώσω εν μέρει δεν καταλαβαίνω πως θα μεταβληθεί η ποιότητα καύσης ( έχοντας ως δεδομένο την προϋπάρχουσα ύπαρξη της οποιαδήποτε ποιότητας καύσης ). Νομίζω ότι με το εν μέρει τάπωμα το μόνο μέγεθος που θα μεταβληθεί είναι ο ελκυσμός και σε καμία περίπτωση η ποιότητα της καύσης. Η ποιότητα καύσης θα παραμείνει ίδια και απαράλλαχτη όποια και αν ήταν αυτή. Με αυτό τον συλλογισμό, καθώς επίσης γνωρίζοντας ότι το όριο σε χώρο εργασίας για 8ωρη έκθεση είναι τα 25ppm, καθώς ότι ως καπνιστής έχω μέσα μου αρκετά παραπάνω ppm, καθώς ότι θάνατος σε λιγότερο από 10 ώρες απαιτεί 4-5 εκατοντάδες ppm αλλά και ότι δεν γνωρίζω νομοθεσία που να ορίζει κατώτατο όριο μονοξειδίου σε σύστημα καύσης τότε το μόνο που μπορώ να κάνω είναι από τώρα να λυπάμαι για την άδικη τιμωρία που θα επιβάλλει ο Δικαστής σε κάποιον - μάλλον - αλλοδαπό που έβαλε χωρίς να ρωτήσει κανέναν κάποιο καπάκι ενώ η συντήρηση ήταν τακτική, επιμελής και τα φύλλα ελέγχου μια λεπτομέρεια.

Κώστας.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Originally posted by CONSTANTINOS
    Αν δοκιμάσω όμως να την ταπώσω εν μέρει δεν καταλαβαίνω πως θα μεταβληθεί η ποιότητα καύσης ( έχοντας ως δεδομένο την προϋπάρχουσα ύπαρξη της οποιαδήποτε ποιότητας καύσης ). Νομίζω ότι με το εν μέρει τάπωμα το μόνο μέγεθος που θα μεταβληθεί είναι ο ελκυσμός και σε καμία περίπτωση η ποιότητα της καύσης. Η ποιότητα καύσης θα παραμείνει ίδια και απαράλλαχτη όποια και αν ήταν αυτή.
    Δεν είμαι σίγουρος... υποπτεύομαι ότι αν δυσκολέψεις την έξοδο των καυσαερίων με πρόσθετες αντιστάσεις, δυσκολεύεις και τον καυστήρα στην άντληση αέρα (εφόσον πρέπει να υπερνικήσει και τις πρόσθετες αντιστάσεις), και τελικά μειώνεις την αναλογία αέρα στο καύσιμο μείγμα.

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Όπως τα λέει ο Νίκος.

Αν μιλάμε για μικρές αντιστάσεις, η παροχή αέρα δεν αλλάζει πολύ.

Παράδειγμα:
    Ελκυσμός καμινάδας: 0,1mbar
    Αντίθλιψη λέβητα: 0,4mbar
    Ρύθμιση κατάθλιψης καυστήρα: 0,3 mbar
    Πίεση αέρα στη μπούκα (πριν το διασκορπιστή): 4mbar (χωρίς μηδενικό από μπροστά).

Είναι δηλαδή σαν να έχουμε ένα δίκτυο 1/2" που μετά ανοίγει σε 3". Αν πειράξουμε λίγο το δίκτυο των 3" δε θα μεταβληθεί ιδιαίτερα η παροχή.

Αν προσθέσεις αντίσταση στο τέλος της καμινάδας πιεστικού λέβητα, αυτή σταματά να βρίσκεται υπό υποπίεση και ξεφυσά από όπου βρει ευκαιρία, καυσαέρια προς τα έξω. Αν η αντίσταση αυτή είναι σχεδόν τάπωμα, αντί να ξεφυσάει 12% CO2, θα ξεφυσάει 12% CO (120.000ppm), που λέει ο λόγος βέβαια.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Ταπώνοντας την καμινάδα, αυτή θα αρχίσει να ξεφυσά απ΄όπου μπορεί ( αν αυτό είναι εφικτό διότι μπορεί να έχει πολύ καλή συνδεσμολογία ). Αρχίζοντας λοιπόν το ξεφύσημα, τι είναι αυτό που αλλάζει στην μπούκα του καυστήρα; Δεν αλλάζει η πίεση του αέρα του καυστήρα, ούτε η κατάθλιψη του καυστήρα. Νομίζω ότι από ελκυσμό δηλαδή υποπίεση, έχουμε μηδενισμό πίεσης και κατόπιν αντίθλιψη-υπερπίεση καμινάδας έως το σημείο που να μην αντέχει πια η κατάθλιψη του καυστήρα και αυτός εν τέλει να σβήσει. Αν καταφέρνει και συνεχίζει την λειτουργία του σημαίνει ότι έχουμε ικανοποιητικό ξεφύσημα καμινάδας. Η καμινάδα είναι κομματάκι δύσκολο να ξεφυσά σε ένα και μόνο σημείο. Θα μύριζαν εκτός των άλλων και το λεβητοστάσιο. Καμία διάταξη ασφαλείας οσμών, μυρωδιών και όπως αλλιώς ονομάζονται, μια μύτη έστω, δεν κατάλαβε και δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό; Σύμφωνα με πανεπιστημιακό πινακάκι για να φτάσει το CO στο 12% θα πρέπει να γίνει το λ=0,75 περίπου.
    Ο Περικλής παραπάνω μιλάει για reset αλλά κακώς.
    Το σωστό θα ήταν ατελείωτο reset.

Κώστας.

Δικαιώματα απάντησης