-
Νέο μέλος
ΧΡΕΩΣΗ ΩΡΑΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Φίλοι καλησπέρα,
Παρακολουθώ το forum αρκετό καιρο και το έχω βρει εξαιρετικά ενδιαφέρον χρήσιμο (είναι κορυφαίο). Το θέμα μου είναι το εξής:
Η φίλη μου μένει σε μια 3οροφη πολικατοικία στον 2ο όροφο. Στο ισόγειο βρίσκεται μαγαζί το οποίο και ο πρώτος όροφος βρίσκεται περίπου στα 6 μέτρα. Τα διαμερίσματα είναι ίδιας περίπου διαρίθμισης. Κατά την περσινή χειμερινή περίοδο τα διαμερίσματα του 1ου και 3ου οροφου είχαν 50-55 ώρες ζήτησης θέρμανσης το κάθε ένα,για κάθε μήνα. Το διαμέρισμα του 2ου ορόφου είχε 8-10 ώρες ζήτησης θέρμανσης, για κάθε μήνα. Ωστόσο η χρέωση στα κοινόχρηστα στα διαμερίσματα του 1ου και 3ου ήταν περίπου 3 ευρώ /h ενώ στου δευτέρου ορόφου περίπου 5.5 ευρώ/h.
Η τόσο μεγάλη διαφορά είναι λογική? Προσωπικά μου φένεται παράλογη παρόλο που και δεύτερη εταιρεία κοινοχρήστων έβγαλε για ένα μήνα τα κοινόχριστα με τα ίδια αποτελέσματα.Ποιές οι προτάσεις σας?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις γνωσεις που παρέχονται μέσα από το Forum
K.P.
-
Εξέχον μέλος
kwstis καλώς ήρθες το forum.
Απάντηση - όπως ορίζεις την ερώτηση - ότι τόσο στοιχίζει η ώρα δεν υπάρχει. Παρ΄όλο που σε άλλους τομείς υπάρχουν απαντήσεις - ενδεικτικά: Πόσο πάει το φιλί; - τα θερμοϋδραυλικά δεν είναι σε θέση ακόμα να δώσουν τέτοιου τύπου ακριβείς απαντήσεις.
Ένα κομμάτι της δαπάνης που χρεώνεται η φίλη σου προέρχεται από την πάγια χρέωση του 20% του συνόλου της δαπάνης που επιμερίζεται αδιαφόρως της κατανάλωσης. Ένα άλλο κομμάτι προέρχεται από την επιβάρυνση που δέχεται το μεσαίο διαμέρισμα ως επιμερισμός των μεγάλων θερμικών απωλειών της ταράτσας που είναι κοινόχρηστη και την τρώει κατακούτελα το τελευταίο διαμέρισμα. Άλλη μια επιβάρυνση σας έρχεται και από τον πρώτο όροφο διότι έχει από κάτω έναν χώρο που δεν θερμαίνεται επί 24ώρου.
Στην πιθανή ερώτησή σου: Είμαι φτωχός και αγόρασα ένα διαμέρισμα στον 2ο όροφο. Ο Περικλής που είναι πλούσιος αγόρασε στον 5ο. Γιατί να συμμετέχω στα έξοδα αφού ναι μεν η ταράτσα είναι κοινόχρηστη αλλά η οροφή που είναι κάτω από αυτήν δεν είναι κοινόχρηστη;
Ή θα περιμένεις τον Περικλή να απαντήσει ή θα θέσεις ερώτημα στον Νομοθέτη.
Περισσότερα, αναλυτικότερα και νομικά κατοχυρωμένα μπορείς να διαβάσεις στα κάτωθι topics:
Κατανομή Δαπανών Κεντρικής Θέρμανσης
Συντελεστές κατανομής δαπανών θέρμανσης
ΦΕΚ 631/Δ/85 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ
Κώστας.
Δικαιώματα απάντησης