Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 10 από 19

Θέμα: Αλλαγη θερμοσιφωνα και επιπτωσεις

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Aug 2007
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Περίεργος τύπος
    Απαντήσεις
    139

Αλλαγη θερμοσιφωνα και επιπτωσεις

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Γεια σε ολους και παλι,
    προσφατα, πριν μερικες μερες, μου τρυπησε ο θερμοσιφωνας στο σπιτι στην Αθηνα (80λιτρα μαρκα SILVER?? απο το 1992) και αναγκαστηκα να τον αλλαξω. Εβαλα ELCO Duroglass, 80 λιτρα και οπως και ο προηγουμενος ειναι οριζοντιος και πατα σε ενα μικρο παταρακι.
    Η διαφορα που εντοπισα ειναι οτι ενω ειναι ρυθμισμενος στην ιδια θερμοκρασια (70) ζεσταινει πιο αργα απο τον παλιο (περιπου στο διπλασιο χρονο) και μαλλον θα τον παω στους 75... Να το κανω ή ειναι υπερβολη?
    Το σημαντικοτερο ομως ειναι οτι απο τη στιγμη που τον αλλαξαμε παρατηρησα οτι οταν ανοιγουμε καποια βρυση στο σπιτι ακουγεται ενας κτυπος (νομιζω ειναι υδραυλικο πληγμα[^]Εβαλα το χερι μου στο σπιραλ που ξεκιναει απο το κρυο του θρμοσιφωνα και ενοιωθα τρανταγμα καθε φορα που ακουγα και τον ηχο που λεω παραπανω.
    Το μονο που ειναι διαφορετικο απο πριν ειναι ο θερμοσιφωνας και οτι αντι για χαλκο απο το θερμοσιφωνα μεχρι τις παροχες ζεστου και κρυου στον τοιχο, τωρα ο υδραυλικος εβαλε σπιραλ.
    Η βαλβιδα ειναι ΟΚ, δεν δακρυζει...
    Τι γινεται? Να ανησυχω? Ο θορυβος ειναι εκνευριστικος!Ειναι και κακο?
    Μπορω να κανω κατι?
    Γιατι αραγε αυτη η διαφορα απο πριν?
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Η θερμοκρασία ρύθμισης του θερμοστάτη είναι απλά και μόνο η θερτμοκρασία στην οποία θα σταματήσει να λειτουργεί η αντίσταση. Δεν λειτουργεί όπως το γκάζι στο αυτοκίνητο, να το πατήσεις παραπάνω και να επιταχύνει γρηγορότερα, αν αυτό υπονοείς.
    Αν όντως ζεσταίνει αργότερα, η πιθανότερη εξήγηση είναι ότι πολύ απλά ο παλιός είχε 4KW αντίσταση, και ο καινούργιος 3KW. Αν ισχύει, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι αλλαγή αντίστασης. Προσοχή, νομίζω ότι η ELCO έχει κάτι δικές της με οβάλ φλάντζα, δεν κάνει οποιαδήποτε αντίσταση.
    Αλλη πιθανή εξήγηση, ο παλιός λόγω συσσώρευσης λάσπης, αλάτων κλπ να είχε πλέον μειωμένη χωρητικότητα νερού, οπότε λιγότερο να ζεστάνει. Βέβαια για να καταλάβεις διαφορά απ'αυτό, θα πρέπει να ήταν τραγική η κατάσταση.
    Το να ανεβάσεις τη θερμοκρασία στους 75°C γενικά δεν θα το συνιστούσα, αντίθετα θα πρότεινα να την κατεβάσεις στους 60°C. Οσο ψηλότερα, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος εγκαύματος, και οι 60°C είναι ούτως ή άλλως πολύ παραπάνω από όσο μπορεί να αντέξει το δέρμα.
    Ο θόρυβος που λες, αν είναι πλήγμα θα ακούγεται μόνο τη στιγμή που κλείνεις τη βρύση, και μάλιστα απότομα. Αν ακούγεται οποιαδήποτε άλλη στιγμή, δεν είναι.

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Πολύ σωστά τα είπε ο Νίκος σχετικά με την χωρητικότητα και την λάσπη.
    Σχετικά με την αντίσταση νομίζω ότι η Elco βγάζει όλους τους θερμοσίφωνες πλέον με 4 αντίσταση....τσεκαρέτο...
    Για το πλήγμα θα σου πω τι κάνω εγώ ...
    Πρώτα ρίχνω μπινελίκια
    Παλαιά κάποιοι υδραυλικοί κακός καταργούσαν το εσωτερικό ανεπίστροφο στις βαλβίδες ασφαλείας...Αν υπάρχει ακόμα η παλαιά κάπου μέσα στο πατάρι δες αν υπάρχει ανεπίστροφο ή είναι ελεύθερη.
    Κάποια στιγμή η ΕΛΚΟ άλλαξε τις βαλβίδες σε καινούργιες και παρουσίαζαν έντονα το υδραυλικό πλήγμα μιάς και σφράγιζαν τελείως...
    Εδώ και ένα δύο χρόνια δεν σφραγίζουν τελείως και δεν παρουσιάζουν τόσο έντονα πλήγμα.
    Εγώ θα σου πω τι θα έκανα αν ήταν σπίτι μου...
    Θα άλλαζα την βαλβίδα ασφαλείας με μία σαν και αυτή που είχαν οι Ελκο τα παλαία χρόνια αλλά θα έχανα κατα την Ελκο την εγγήυση...Λες και αν θέλω......τελος πάντον...
    Αν δεν έλυνα το πρόβλημα θα έβαζα ένα δοχείο διαστολής έτσι ώστε να πίανω και την διαστολή του νερού αλλά και το πλήγμα.

Τέλος να πω κάτι στον φίλο μου τον Νικόλα...
    Νίκο δίκοπο μαχαίρι να ρυθμίζει τον θερμοστάτη στους 60...
    Αν το κάνουμε αυτό να είσαι σύγουρος ότι 9 στους 10 θα σε γυρίσουν
    πίσω διότι δεν τους επαρκεί το ζεστό νερό... ιδίως τον χειμώνα... Αυτό που θα σε ρωτήσουν σίγουρα είναι αν τους έβαλες 80 λίτρα η μικρότερο.

http://udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Απ΄ότι είδα στο internet βγαίνου 2 μοντέλα στα 80 λίτρα. Ένα με 3kw και ένα με 4kw αντίσταση.
    Για να γίνει σύγκριση ( αν υποθέσουμε ότι είναι εφικτό ) θα πρέπει όχι μόνο να είμαστε σίγουροι ότι η αντίσταση είναι ιδίας ισχύος αλλά και αν η αντίσταση είναι στους 2 θερμοσίφωνες τοποθετημένη στο ίδιο σημείο.

Κώστας.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Επίσης ίδιου τύπου θερμοστάτες ρυθμισμένους με θερμόμετρο (μια και ως γνωστόν οι ενδείξεις τους είναι κουκουρούκου), αλλά και ίδιας ηλικίας και κατάστασης θερμοσίφωνες! Αν ο ένας είναι καινούργιος και ό άλλος έχει τρεις σακκούλες άλατα και λάσπη, αλλά και τέσσρα-πέντε χιλιοστά άλατα στην αντίσταση, τί να συγκρίνεις;

Νίκος

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Aug 2007
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Περίεργος τύπος
    Απαντήσεις
    139
    Κωνσταντινε, Νικο και Γρηγορη ευχαριστω πολυ για την αμεση αντιδραση...
    Νικο, αυτο που ειπα για τους 75 δεν το ειπα γιατι νομιζα οτι θα ζεσταινει πιο γρηγορα αλλα γιατι ετσι νομιζω οτι θα εφτανε το νερο για περισσοτερη ωρα καθως θα αραιωνοτανε με περισσοτερο κρυο...Παντως για 17 χρονια θερμοσιφωνα μπορει να εχεις δικιο και να ηταν οτι το νερο προς θερμανση ειχε πλεον λιγοτερο ογκο!!
    Κωνσταντινε εχεις δικιο, θα το κοιταξω για την αντισταση.
    Γρηγορη, δεν υπαρχει η παλια βαλβιδα...Πεταχτηκαν ολα ...Που μπορω να βρω βαλβιδα σαν αυτη που λες? Αν δεν μπορω να βρω παλια ΕΛΚΟ, κανει καμμια αλλη?
    Και τελος, αν δεν κανω τιποτα πρεπει να ανησυχω??
    Ευχαριστω

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Originally posted by cpap
    Νικο, αυτο που ειπα για τους 75 δεν το ειπα γιατι νομιζα οτι θα ζεσταινει πιο γρηγορα αλλα γιατι ετσι νομιζω οτι θα εφτανε το νερο για περισσοτερη ωρα καθως θα αραιωνοτανε με περισσοτερο κρυο...
    Το φαντάστηκα, αλλά επειδή διαβάζουν κι άλλοι (και η λανθασμένη αυτή εντύπωση υπάρχει σε κάποιους) και η διατύπωση ήταν αμφιλεγόμενη, δεν ήθελα να μείνει αδιευκρίνιστο.

Πάντως για το θόρυβο δεν διεκρίνισες αν ακούγεται στο απότομο κλείσιμο μόνο (πλήγμα), ή κατά το άνοιγμα και στη διάρκεια της ροής. Σημαντικό στοιχείο για τη διάγνωση

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Κωνσταντινε, Νικο και Γρηγορη ευχαριστω πολυ για την αμεση αντιδραση...
    Όπου νά΄ναι θα γυριστεί νέα σειρά για την μικρή οθόνη με τίτλο: "Οι ακαριαίοι".
    Νικο, αυτο που ειπα για τους 75 δεν το ειπα γιατι νομιζα οτι θα ζεσταινει πιο γρηγορα αλλα γιατι ετσι νομιζω οτι θα εφτανε το νερο για περισσοτερη ωρα καθως θα αραιωνοτανε με περισσοτερο κρυο...Παντως για 17 χρονια θερμοσιφωνα μπορει να εχεις δικιο και να ηταν οτι το νερο προς θερμανση ειχε πλεον λιγοτερο ογκο!!
    Κωνσταντινε εχεις δικιο, θα το κοιταξω για την αντισταση.
    Γρηγορη, δεν υπαρχει η παλια βαλβιδα...Πεταχτηκαν ολα ...Που μπορω να βρω βαλβιδα σαν αυτη που λες? Αν δεν μπορω να βρω παλια ΕΛΚΟ, κανει καμμια αλλη?
    Και τελος, αν δεν κανω τιποτα πρεπει να ανησυχω??
    Όχι. Αρκεί μόνο να γνωρίζεις που είναι η κεντρική βάνα του σπιτιού.
    Ευχαριστω
    Πως πάει το εξοχικό; Τελείωσε η μελέτη θερμικών απωλειών ή την κλώθει ακόμα ο μηχανολόγος;

Κώστας.

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Aug 2007
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Περίεργος τύπος
    Απαντήσεις
    139
    Αυριο θα σας πω ποτε ακριβως ακουγεται ο χτυπος...
    Οσο για το σπιτι...επιτηδες δεν ανεφερα τιποτα γιατι αν με ρωταγε ο Κωνσταντινος (οπως και με ρωτησε) θα επρεπε να πω ...οτι την κλωθει ή την κλωσαει (παιζειαυτο...)ο μηχανολογος. Εχω δωσει σε καταστημα με ΑΘ να μου κανουν προταση και απο αυτους ακομα περιμενω...Ο χτιστης τελειωσε τα τουβλα, ο μηχανικος δεν ειχε χρονο να ερθει να με βοηθησει στη παραλαβη και επιμετρηση,του υδραυλικου εχει προβλημα υγειας η πεθερα του και ειχε χαθει και ο ηλεκτρολογος μου ζηταει 28000 ΕΥΡΩ για τα ηλεκτρικα!!!!Θελεις να συνεχισω??
    Πριν τελειωσει το σπιτι, θα τελειωσω εγω. Δεν ξερω αλλα ψαχνω να βρω τι και ποιος φταει...Εγω ή ο γυαλος?
    Τα ξαναλεμε αυριο
    Ευχαριστω πολυ και παλι[V]

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Αυριο θα σας πω ποτε ακριβως ακουγεται ο χτυπος...
    Οσο για το σπιτι...επιτηδες δεν ανεφερα τιποτα γιατι αν με ρωταγε ο Κωνσταντινος (οπως και με ρωτησε) θα επρεπε να πω ...οτι την κλωθει ή την κλωσαει (παιζειαυτο...)ο μηχανολογος. Εχω δωσει σε καταστημα με ΑΘ να μου κανουν προταση και απο αυτους ακομα περιμενω...Ο χτιστης τελειωσε τα τουβλα, ο μηχανικος δεν ειχε χρονο να ερθει να με βοηθησει στη παραλαβη και επιμετρηση,του υδραυλικου εχει προβλημα υγειας η πεθερα του και ειχε χαθει και ο ηλεκτρολογος μου ζηταει 28000 ΕΥΡΩ για τα ηλεκτρικα!!!!Θελεις να συνεχισω??
    Πριν τελειωσει το σπιτι, θα τελειωσω εγω. Δεν ξερω αλλα ψαχνω να βρω τι και ποιος φταει...Εγω ή ο γυαλος?
    Τα ξαναλεμε αυριο
    Ευχαριστω πολυ και παλι[V]
    Βάλατε και υποσταθμό?

Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Δικαιώματα απάντησης