Σχετικά με τα χειρόγραφα. Νόμιζα ότι μόνο ο συμβολαιογράφος μου έχει τέτοιο αρχείο.
Σχετικά με το μηχάνημα ρύθμισης των ρυθμιστικών, τον Γρηγόρη και τον Ευάγγελο.
Δικό μου λάθος διότι τα συμπύκνωσα πολύ.
Για έναν επαγγελματία με δεκαετή περίπου εμπειρία στην αγορά, φυσικά είναι απαιτητό να έχει ΟΛΑ τα εργαλεία εφόσον έχει εντάξει στις δραστηριότητές του την κατασκευή τέτοιων συστημάτων.
Για έναν νέο επαγγελματία όμως που ξεκινάει τώρα, κατοικοεδρεύει εκτός Αττικής και του έλαχε του ανθρώπου να φτιάξει ένα τέτοιο συστηματάκι με π.χ. 6τμ συλλεκτών ΔΕΝ είναι απαραίτητο το μηχάνημα ρύθμισης. Μπορεί να βγάλει άκρη με τα θερμόμετρα σταθεροποιώντας το Δt όπως ακριβώς εξηγεί ο Pirate. Φυσικά θα σπαταλήσει μερικές ώρες παραπάνω αλλά ίσως αυτές οι ώρες να είναι το χρησιμότερο μάθημα ever. Αυτό εννοούσα.
1) Ok.
2) Δεν έχω κάποιο τύπο.
Έχω 2 δουλειές δίπλα - δίπλα με συλλεκτική επιφάνεια 40τμ εκάστη.
Στην μία όμως έχω 2χ1000 λίτρα μπόϊλερς με 5τμ επιφάνεια εναλλακτών ενώ στην άλλη έχω 4χ500 λίτρα μπόϊλερς με 8,8τμ επιφάνεια εναλλακτών.
( Την επιφάνεια εναλλακτών την πήρα από http://www.solarnet.gr/gr/tbl1.htm ).
Θα λειτουργήσουν με τις ίδιες ρυθμίσεις παροχής;
Αν γίνει αυτό τότε στην δεύτερη δουλειά οι θερμοκρασίες επιστροφής θα είναι πολύ χαμηλές και μπορεί να μην το θέλω αυτό παρ΄όλο που και στις 2 δουλειές η συλλεκτική επιφάνεια παραμένει ίδια.
3) Σαφώς σε τέτοιο μέγεθος εγκατάστασης δεν έχω εμπειρία. Πάντως σε μια πολύ μικρότερη που παρατηρώ με ρυθμιστική σε κάθε ένα από τα τρία συνολικά μπόϊλερ αυτό το ±3% που περιγράφεις Pirate δεν υπάρχει και απλά νομίζω ότι το δίνεις περισσότερο ως τάξη μεγέθους σφάλματος.
Δηλ. Μπορεί σε συνθήκες εργαστηρίου να υπάρχει ακόμα και στην δική μου μικρή εγκατάσταση αλλά δεν είναι τεχνικά εφικτή η μέτρηση. Έτσι εικάζω ότι στην δική μου περίπτωση τείνει πολύ κοντά στο μηδέν.
Κώστας.

Αν έχω είτε δύο είτε τρία είτε παραπάνω boilers δεν θα κάτσω πια να βάλω εξισορροπητική βαλβίδα ανά boiler. Κάλλιστα μπορεί να σπάσει η ροή στα 4. Θα αυτοεξισορροπηθεί από μόνη της ±3%.
Απάντηση σε αυτήν την απάντηση