Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 11 μέχρι 20 από 27

Θέμα: Αντικατάσταση λέβητα και επιλογή νέου

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by CONSTANTINOS

Μου είναι δύσκολο να κρύψω ότι μου προξενεί εντύπωση η τοποθέτηση του φορουμίτη Peris ( κατά κόσμον Περικλής ) που γι΄αυτόν τα πράγματα είναι "ΑΠΛΑ",
    Διατί τέκνον μου εντυπωσιάστηκες?

όλα τα πράγματα του θεού είναι απλά, αρκεί να τα σκεπτόμεθα τοιουτοτρόπως.
    Φίλε και αδελφέ εν Χριστό Κωνσταντίνε, ωραίος ο έγγραφος αστεϊσμός σου, όμως νωμίζω ότι τελικώς, στην πρότασίν μου θα καταλήξει ο φίλτατος Απόστολος διότι έχει εις τον νού του το κάτωθι Ελληνικόν μεγαλείο:
    http://www.monachos.gr/forum/topic.asp?TOPIC_ID=2280
    και μην ξεχνάτε ότι μια οικοδομή, ένα γραφείο, μια οικογένεια ή έστω μια σύναξη 3 ή περισσοτέρων Ελλήνων, είναι απλά μια μικρογραφία των κυβερνήσεών μας

Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Στις αρκετές πλέον αναπάντητες ερωτήσεις που εκκρεμούν ακόμη να προσθέσω:
    1) Τετραγωνικά λεβητοστασίου; Διαστάσεις;
    2) Στοιχεία καύσης φύλλου ελέγχου καυσαερίων συντηρητή; Αυτά τα στοιχεία προέρχονται από εκτύπωση ή είναι χειρόγραφα;
    3) Είδος υλικού και μέγεθος καμινάδας;
    4) Υπάρχει φωταγωγός; Φτάνει μέχρι το λεβητοστάσιο;

Υ.Γ. Αποστόλη επειδή δεν ξέρω πόσο καιρό διαβάζεις το forum, ασχέτως τι θα αποφασίσεις, καλό είναι να γνωρίζεις ότι μας βοηθάς ώστε να σπαταλήσουμε δημιουργικά τον απεριόριστο χρόνο μας και να φτιάξουμε ένα καλό case studies.

Κώστας.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    quote:Μου είναι δύσκολο να κρύψω ότι μου προξενεί εντύπωση η τοποθέτηση του φορουμίτη Peris ( κατά κόσμον Περικλής ) που γι΄αυτόν τα πράγματα είναι "ΑΠΛΑ", του φορουμίτη xansers που τροχάδην συμφώνησε, καθώς δε και του έτερου φορουμίτη gregori ( Γρηγόρης ) για τον οποίο όλα είναι μια χαρά.
    Να μην σου προκαλεί εντύπωση αγαπητέ Κ. Κώστα.
    Το ερώτημα του φίλου είναι σαφή και αφορά το τι λέβητα να επιλέξει.

Ολα τα υπόλοιπα που θέτεις εσύ είναι σχεδόν 2000 σελίδες απο το φόρουμ και έχουμε αναφερθεί εκτενώς.
    Τουλάχιστον εγώ δεν είμαι διατεθειμένος να επαναλαμβάνω όλα αυτά που έχω γράψει 2 χρόνια τώρα κάθε φορά που γίνετε ένα απλό ερώτημα .
    Και άντε και μπήκαμε πάλι στην διαδικασία και πείθουμε τον Αποστόλη ότι χρειάζεστε
    Λέβητα, καυστήρα, inverter κυκλοφορητή, δοχείο διαστολή, βαλβίδα ασφαλείας, αντιστάθμηση, ανοξείδωτη καμινάδα, θερμοστατικούς διακόπτες, ασύρματη θερμιδομέτρηση ανα σώμα, ηλιακά ανεξάρτητα ή με κεντρικό μπόιλερ και ανακυκλοφορίες, εξισορρόπηση, μηχανολογική μελέτη, θερμοδιακοπτόμενα αλουμίνια, κέλυφος όλο το κτήριο...........(Ολα αυτά δηλαδή που έχουμε γράψει όλοι μαζί αυτα τα χρόνια ) και του κόψουμε ένα κουστούμι 50.000-100.000€ για να έχουν θερμική άνεση, καθαρή οικολογική συνείδηση,και εξοικονόμηση ενέργειας θα τον ακούσει κανείς από τους υπόλοιπους 29 συνιδιοκτήτες?
    Η κάθε φορά αυτή την δουλειά θα κάνουμε?

Μην τρελαθούμε μάστορα.....Το παγκάκι όχι μόνο το έχουμε αγγίξει σε τουτο δω το φόρουμ το έχουμε ξεσκίσει με αποτέλεσμα να θεωρούμαστε υπερβολικοί.

http://udravlikos.gr

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2009
    Θέση
    Άγιος Δημήτρος, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    10
    Καλημέρα σας κύριοι και χρόνια πολλά στις Βαρβάρες σας!
    Χθες το βράδυ έμαθα αυτό που ψιλοανέφερε ο Περικλής. Πιο συγκεκριμένα η Διαχειρίστρια δέχθηκε προσφορά από έναν άλλο μάστορα, συγγενή ενός από τους ιδιοκτήτες και μάλιστα είναι αυτός (ή ο γιος αυτού) που εγκατέστησε τον αρχικό, αλλά νυν πληγωμένο λέβητα. (Παρεμπιπτόντως ο λέβητας ήταν soulis). Η προσφορά ανήλθε στις 6.200,00 ευρώ και αφορά KAI αντικ/ση βανών KAI κάτι ακόμη (καμινάδα ή κάτι τέτοιο) που δεν το θυμάμαι καλά, γιατί η Διαχειρίστρια μου τι είπε κάπως …περιγραφικά. Ο μάστορας της δεύτερης προσφοράς μας είπε ότι θα βάλει έναν λέβητα ονόματι Τασού (όπως λέμε Τασσώ ο οποίος είναι «εφάμιλλος» του Γερμανικού.
    Γνωρίζετε παλικάρια κάποιον τέτοιο λέβητα;
    Με εκνευρίζει το γεγονός πως όλοι οι τεχνίτες μιλάνε για λέβητες «λαβράκια» που είναι πιο φθηνοί, αλλά κάνουν την ίδια δουλειά με τους ακριβούς. Προφανώς όσοι βάζουν τους ακριβούς είναι μεγάλα κορόιδα (επιεικής χαρακτηρισμός)! Απορώ πώς υπάρχουν ακόμη αυτές οι ακριβές Εταιρίες! Μα κανένας δεν τους μίλησε για την Ελλάδα;
    Όσον αφορά στις διακλαδώσεις που μου ζήτησε ο Κώστας, έμαθα ότι υπάρχουν 4 ζεύγη σωλήνων (άνοδος-κάθοδος) που ανεβαίνουν κατακόρυφα σε όλους τους ορόφους, ένα ζεύγος για κάθε διαμέρισμα κατόψεως.
    Κρητικέ μου είδα το nick σου και το διάβασα «χανσερς» οπότε το ερμήνευσα ως Χανιά. Ελπίζω να μην σε πείραξε. Ομολογώ ότι το Ηράκλειο έχει ομορφύνει τα τελευταία χρόνια με τους πεζοδρόμους του. Είχα κατέβει πέρυσι, λόγω των ημερίδων για τον Ψηφιακό Δήμο και είδα ότι στον τομέα αυτό ο Δήμος σας είναι από τους πλέον προχωρημένους της Ελλάδος (έκδοση πιστοποιητικών και αποστολή στο σπίτι του Δημότη, μέσω Ιντερνετ, ενώ εκκρεμούσε η λύση για την πληρωμή, επίσης μέσω διαδικτύου).
    Κώστα, αν και αναφέρεσαι σε δημοσίευση του Περικλή, σου λέω ότι το κτίριο δεν έχει (θερμο)μόνωση και το δικό μου διαμέρισμα είναι και γωνιακό. Τουλάχιστον δεν είναι βορινό, γιατί εκείνα υποφέρουν τον χειμώνα. Ηλιακό επίσης δεν έχουμε και δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει λέβητας με αντιστάθμιση (είναι όπως λέμε αντισταθμιστικά οφέλη.
    Ο Περικλής γιατί έβαλε την φωτογραφία του από τη διαδήλωση;
    Τα νέα σου ερωτήματα Κώστα είναι ακόμη πιο άγνωστα σε μένα. Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι το λεβητοστάσιο είναι μικρό (καμιά 20-30 m2 ).Φωταγωγό δεν έχουμε.
    Ευχαριστώ που με ανέχεστε. Είμαι πολύ καινούριος στο φόρουμ. Δηλαδή γράφηκα την ημέρα που άρχισα να σας διαβάζω. Για την ακρίβεια είχα ξαναπεράσει από εδώ, ως επισκέπτης πριν κανέναν μήνα όταν ΠΑΛΙ είχαμε κάποιο πρόβλημα (τότε τα είχε παίξει ο κυκλοφορητής) και προσπαθούσα να δω τι θα πάρουμε.(Καταλήξαμε στο νέο μοντέλο του wilo).
    Αν γνωρίζετε για τον Τασού παρακαλώ ενημερώστε με!

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    417
    Tasso λεγονται και τους φερνει ο Κατσαφανας...
    Μια χαρα καζανι ειναι και εχει και πολυ σωστη τιμη..
    Και το Οσκαρ ειναι μια χαρα αλλα πιο πολυ συμπαθω τα Tasso (προσωπικη αποψη)

Oi φθηνες προσφορες θελουν προσοχη καθως και οι συγγενεις, φιλοι κλπ των διαχειριστων.. Μην κανετε επιλογη απλα απο το πιο χαμηλο νουμερο που θα ακουσετε..
    Καπναγωγο λογικα θα αλλαζει δεν νομιζω ολοκληρη καμιναδα..
    Καυστηρα τι μαρκα επιλεγει?
    Οταν λεμε βανες? 1 στην προσαγωγη και 1 στην επιστροφη??

Βγαλε μια φωτο το λεβητοστασιο να δουμε τι παιζει εκει...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Αποστόλη σε ευχαριστώ. Με αυτά που διάβασα σήμερα από σένα ξέρεις τι έπαθα; Ακούω φωνές από Θεσσαλονίκη, από Ηράκλειο και από Χολαργό που λένε: Όχι ρε γ@μώτο, ο Αποστόλης του έστρωσε βούτυρο στο ψωμί του.

Για να ξέρεις το βούτυρο είναι τα 4 κατακόρυφα που έχετε και το μικρουλάκι λεβητοστάσιο των 20-30τμ ( δεν έχεις δει πραγματικά μικρό λεβητοστάσιο με μέγεθος εσωτερικού περιπτέρου ).

Ο λέβητας για το οποίο σας έδωσαν προσφορά είναι ο Tasso F. Πιθανολογώ για τον F7 ισχύος 168000-185000 θερμίδων:

Πολύ καλός. Για την ακρίβεια νομίζω ότι θα πρέπει να προσπαθήσουμε για να βρούμε κακό λέβητα. Οπότε δεν έχει νόημα η κουβέντα περί καλοσύνης. Εξάλλου γι΄αυτού του τύπου τους λέβητες έχουν αποφασίσει ειδικότεροι και έχουν δώσει σε όλους πιστοποίηση CE** με 2 αστεράκια. Έχει μαντεμένιες κόφτρες στις διαδρομές του. Ο αντιπρόσωπος όπως έγραψε ο φίλος King είναι πολύ κοντά σου. Πάντως αυτοί που ασχολούνται με το καθάρισμα δυσκολεύονται στα δόντια του λέβητα και με τον καιρό μπορεί να μαζέψει μάκα. Στους δρόμους υπάρχουν και τα mercedes και τα hyundai. Γιατί τα λεβητοστάσια να διαφέρουν;

Μέχρι την Δευτέρα πρέπει να έχω έτοιμο ένα διάγραμμα ροής για ένα υποθετικό κυλικείο στα πλαίσια εργασίας που πρέπει να παραδώσω στον Pirate. Το δικό σου περίγραμμα μην ανησυχείς το έχω έτοιμο. Χρειάζεται όμως να γίνεις πιο ακριβής σε μερικά θέματα. Π.χ. Η καμινάδα δεν είναι αμελητέο μέγεθος σε μια προσφορά ή οποιαδήποτε άλλα εξαρτήματα.
    Διάβασε με προσοχή κρατώντας μολύβι και χαρτί τις τυχόν ερωτήσεις του καθενός, απάντησέ τις αν δεν είναι απαντημένες και θα πάρεις μια εργασία ΚΟΥΚΛΑ. Βέβαια μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις. Παρεμπιπτόντως με τι ασχολείσαι;

Κώστας.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2009
    Θέση
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    10
    Ασχολούμαι με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά έχω σπουδάσει Πολιτικός Μηχανικός στο ΑΠΘ. Δεν ασχολούμαι με το επάγγελμα. Άντε το πολύ να κάνω κανένα τοπογραφικό για κάποιον συγγενή (δωρεάν).
    Ώστε είναι καλός ο Tasso!
    Αυτό είναι ευχάριστο!
    Δεν γνωρίζω αν μαζί με τον λέβητα αλλάξει και ο καυστήρας. Πάει μαζί με τον λέβητα ως «πακέτο»;
    Κάποιος συνάδελφος μου είπε ότι επειδή όλοι οι σύγχρονοι λέβητες είναι πιεστικοί, ενώ οι παλιοί ήσαν ελκυσμού θέλει και διαφορετική ρύθμιση ο καυστήρας, η οποία γίνεται από ειδικευμένους καυστηρατζήδες. Ισχύει;

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Ακόμη μια ερώτηση : Τι καυστήρα έχετε; Όχι σκέτη μάρκα αλλά και το μοντέλο.
    Όσο αφορά το "πακέτο" μέχρι στιγμής γνωρίζω ότι για τα σουβλατζίδικα και για τις πεθερές υπάρχει. Στην κατεύθυνση των συγκεκριμένων λεβήτων που κοιτάς δεν υπάρχει.

Σου ξανατονίζω ότι πρέπει να ξαναδείς με προσοχή όλο το topic. Διότι τίποτε δεν είναι ευχάριστο ιδίως όταν κάποιοι ζητούν τα χρήματά μας. Π.χ. Μπορεί σε άλλη προσφορά με Oscar να δείς 5.000,00 ευρώ. Τότε τι θα πείς;

Κώστας.

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103

Στο κάτω κάτω, ξάδελφοι υπάρχουν πολλοί ε?
    τον ζαλίσαμε τον φουκαρά τον συνάδελφο.
    Απόστολε απ' ότι είδες είναι πάρα πολλές οι παράμετροι που πρέπει να εξετάσει κανείς και καλώς ή κακώς όλοι μας που αναφέρουμε έστω και κάτι, έχουμε δίκιο! Για μας είναι απλό να το καταλάβουμε, για εσάς είναι λίγο πιό δύσκολο.
    Από τη μια δεν μπορείς να ρίξεις 50 30άρια σίδερα σε μια 45Χ45 κολώνα και από την άλλη δεν μπορείς να την αφήσεις μόνο με 6 12αράκια και τα τσέρκια.

Κάπου υπάρχει μια μέση λύση, η βέλτιστη όσον αφορά την αλληλεπίδραση όλων των παραμέτρων και τις συνέπειές τους. Αυτό καλείστε και καλούμαστε να κάνουμε.

Η Τασού είναι μια χαρά παρεμπιπτόντως, η σύζυγος του Τάσου δλδ

ΥΓ όσο πιό πολλές πληροφορίες δώσεις στον Κωνσταντίνο, τόσο πιό έτοιμο "πακέτο" θα πάρεις από λεβητοκαυστήρα. Θα τον στείλεις αδιάβαστο τον εγκαταστάτης σας... ή τον εν δυνάμει εγκαταστάτη σας τέλος πάντων.

Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2009
    Θέση
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    10

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας.
    1. Ίσως αύριο μάθω μερικές από τις αναπάντητες και τις απαντήσω.
    2. Το δαιδαλώδες τοπίο είναι κάτι αναμενόμενο στις μέρες μας, σε όποιο - άγνωστο - πεδίο και να κινηθεί κάποιος. Το θέμα είναι αν έχει το υπόβαθρο να κατανοήσει τι του λένε. Καλώς ή κακώς ζούμε στην εποχή των εξειδικεύσεων, αλλά και των παρερμηνειών και της σύγχυσης.
    3. Η προσφορά δόθηκε στον κύριο Tasso, ο οποίος σήμερα θα ξεκινούσε κιόλας καθώς όλοι βιάζονται φοβούμενοι θερμοκρασιακή έκρηξη (προς τα κάτω)!
    4. Καληνύχτα

Αποστόλης

Δικαιώματα απάντησης