Σελίδα 1 από 6 123 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 10 από 56

Θέμα: ρετιρε σε πολυκατοικία με κεντρική θέρμανση

ρετιρε σε πολυκατοικία με κεντρική θέρμανση

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Καλησπέρα σε όλους!

Εχω ένα ρετιρέ 5ου στον Κεραμεικό σε πολυκατοικια του '77 και θα το ανακαινήσω για να μεινω εκει.Όπως καταλαβαίνετε το μεγαλύτερο πρόβλημα του σπιτιού είναι η έκθεση στις καιρικές συνθήκες και γι'αυτό ήθελα τη γνώμη σας.Λοιπόν, Η κατάσταση έχει ως εξής:

Είναι 64τμ.,από πάνω έχει ταράτσα, είναι γωνιακό, η πολυκατοικία έχει κεντρική θέρμανση φυσικού αερίου,είναι μεσημβρινό(ο ήλιος το χτυπάει από το μεσημέρι),θα γίνει πλήρης ανακαίνηση(πατώματα, υδραυλικά, ηλεκτρικά, πορτοπαράθυρα,κλπ)

Έχω ψάξει τα πάντα...ταρατσόκηπους, φωτοβολταικά, αντλίες θέρμανσης, ενεργειακά τζάκια, τζακια-καλοριφέρ, θέρμανση με υπέρυθρη ακτινοβολία...και εχω μπερδευτεί.Εχει κάποιος να μου προτείνει κάτι, να μου δώσει κάποια συμβουλή, κλπ?(με ενδιαφέρει η μόνωση, η ενίσχυση της υπάρχουσας θέρμανσης και η ψύξη)

Σας ευχαριστω προκαταβολικά[:I]

Αριαδνη
    Αριαδνη

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Αριάδνη καλώς ήρθες στο forum.

Για ποιό λόγο έχεις ψάξει αυτά που μας γράφεις; Προφανώς δεν υπάρχει αυτονομία στην θέρμανση και δεν είσαι ευχαριστημένη αλλά μήπως μπορείς να περιγράψεις τα προβλήματα που έχεις έως τώρα και θέλεις να καλύψεις;

Π.χ. Έστω ότι μέχρι τώρα λειτουργεί μια ελλιπής θέρμανση. Με την μόνωση όμως της οροφής, των τοίχων και την προσθήκη διπλών υαλοπινάκων αυτόματα η θέρμανση γίνεται ικανοποιητική.

Οπότε, πόσα άτομα θα μένετε εκεί, για ζεστό νερό τώρα τι γίνεται, η τοποθέτηση τζακιού αφορά αισθητική επιθυμία ή λειτουργική. Γενικώς πως θέλετε να είναι η ζωή σας, για να μπορεί κάποιος να κατανοήσει καλύτερα τις ανάγκες και να προτείνει τρόπο κάλυψής τους.

Κώστας.

Γεια σου Κωστα, καλώς σας βρήκα!

Κατ'αρχην να διευκρινήσω ότι αυτη τη στιγμή δεν μένω στο σπίτι που περιέγραψα, σκοπευω να το ανακαινήσω και μετά να εγκατασταθώ, προς το παρόν μόνη μου και ένα μέρος της ενιαίας σαλοκουζίνας που θα δημιουργηθεί, θα το χρησιμοποιώ για ατελιέ-γραφειο(επαγγελματική στέγη). Αυτό που θα ήθελα είναι να υπάρχει στο σπίτι ιδανική θερμοκρασία όποτε το θελήσω.

Ο λόγος που τα ψάχνω όλα αυτά είναι ότι το σπίτι είναι πολύ εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες, δεν έχει αυτονομία στη θέρμανση(δεν μπορω να αποχωρήσω από την κεντρική) και τα ωράρια μου είναι πολύ ρευστά (είμαι σκηνογράφος), επομένως πολύ φοβάμαι ότι θα κρυώνω το χειμώνα. Επιπλέον, λόγω έκθεσης στις καιρικές συνθήκες και προσανατολισμού, το καλοκαίρι βράζει.

Για ζεστό νερό αυτή τη στιγμή υπάρχει θερμοσίφωνας,επομένως καλό θα ήταν να ληφθεί και αυτό υπ'όψιν στην όποια εγκατάσταση γίνει.Όσο για το τζάκι φυσικά και μου αρέσει αισθητικά, αλλά σκέφτηκα ότι μπορεί κάλλιστα να με ζεσταίνει τις ώρες που δεν θα λειτουργεί η κεντρική θέρμανση.

Δεν ξέρω, θεωρείς ότι υπερβάλλω?Δηλαδή με μια κάλη μόνωση και 2 κλιματιστικά θα είμαι εντάξει?

Ευχαριστω για το ενδιαφέρον...

Αριαδνη

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Απεναντίας. Βρήκαμε έναν άνθρωπο που κάνει τα σωστά βήματα ( μόνωση ) και θα του πούμε ότι υπερβάλει κιόλας;

Η ταράτσα είναι κοινόχρηστη. Γι΄αυτό το βλέπω δύσκολο να μπορέσει να γίνει κήπος. Σε κάθε περίπτωση όμως, όχι μόνο θα πρέπει να εξασφαλίσεις αλλά να απαιτήσεις να μην υπάρχει ίχνος υγρασίας. Στην υγρασία να είσαι κάθετη.

Θα πρέπει να γίνει ολική μόνωση με κάποιο υλικό που να έχει επένδυση φύλλο αλουμινίου για την ακτινοβολία. Έτσι θα μειώσεις δραστικότατα το ενεργειακό σου στίγμα που από τα γραφόμενά σου φαίνεται να το υπολογίζεις και μπράβο σου. Σε συνδυασμό με τέντες, με φυτά ή άλλες μεθόδους σκίασης θα έχεις το λιγότερο ενεργοβόρο ρετιρέ της Αθήνας.
    Για μηχανήματα σε 64τμ καλά μονωμένου διαμερίσματος θα μάθουμε αμφότεροι το πρωϊ.
    Αρκετοί υδραυλικοί θα σου συστήσουν ( αφού θα αλλαχτούν πατώματα ) να περάσεις ένα μονοσωλήνιο και "άστο να υπάρχει". Μπορεί κάποτε να αποκοπείς από την κεντρική θέρμανση.
    Το τζάκι προϋποθέτει ξύλα και το κουβάλημα δεν το αντέχω. Πάντως δεν θα έκανα πειράματα, λόγω κοντής καμινάδας που θα έχεις, θα προτιμούσα ενεργειακό όπως γράφεις.

Κώστας.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Νίκο αν έφτιαχνες ένα σπίτι σήμερα μέχρι πιο σημείο θα έφτανες;
    Ενδεικτικά θα έβαζες καλώδιο UTP για δίκτυο;
    Αν θέλεις να γίνεις αναλυτικότατος δεν θα με πείραζε.

Κώστας.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Originally posted by CONSTANTINOS

Νίκο αν έφτιαχνες ένα σπίτι σήμερα μέχρι πιο σημείο θα έφτανες;
    Ενδεικτικά θα έβαζες καλώδιο UTP για δίκτυο;
    Κώστα, αν με ρώταγες πριν πέντε χρόνια θα σου απαντούσα ανεπιφύλακτα ναι. Σήμερα με το WiFi/bluetooth μάλλον όχι. Υποθέτω ότι, πέραν των υπολογιστών, όταν έρθει η ώρα να αντικαταστήσουμε τις οικιακές συσκευές μας με δικτυωμένες, όλα θα είναι ασύρματα.
    Σε δεύτερη σκέψη, μπορεί να τράβαγα μόνο ένα UTP από το σημείο εισόδου της τηλεφωνικής γραμμής μέχρι τη θέση της τηλεόρασης, κι αυτό γιατί οι αποκωδικοποιητές IPTV νομίζω ότι δεν έχουν δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης - βέβαια αν ήμουν άμεσα ενδιαφερόμενος θα το έλεγχα και αυτό πρώτα, γιατί μπορεί να έχω χάσει επεισόδια.

Ισως πιο πολύ να ασχολιόμουνα τελικά με το μοίρασμα σήματος από αποκωδικοποιητή/δέκτη δορυφορικής τηλεόρασης... στη συντριπτική πλειοψηφία των σπιτιών αντιμετωπίζεται ως αξεπέραστο πρόβλημα, και η δορυφορική περιορίζεται στην τηλεόραση του καθιστικού.

Νίκος

Καλημερα !
    Απο δικια μου εμπειρια ( γκαρσονιερα 42μ2 ) 8α μπορουσα να προτεινω τα παρακατω :

Αφηνεις οπως ειναι την παρουσα εγκατασταση κεντρικης 8ερμανσης.
    Υπο8ετω εχει ασανσερ η πολυκατοικια σου .
    Αφου 3υλωσεις τα πατωματα περνας μονοσωληνιο συστημα και αστο να υπαρχει.
    Αν σε παιρνει βαζεις επιτοιχιο λεβητα που μπορει να δουλεψει με υγραεριο/αεριο ( λογικα 8α περασει Φ.Α απο την περιοχη σου αν δεν εχει περασει ηδη ) .Σε καμμια περιπτωση μην δεχτεις να μεινεις στην υπαρχουσα εγκατασταση κεντρικης 8ερμανσης οταν γινει αλλαγη καυστηρα σε αεριου.Βαλε δικια σου εγκατασταση 8ερμανση/χρηση/μαγειρεμα με Φ.Α . Επιμενω σε αυτο.
    Αν 8ελεις βαζεις σομπα Buderus και κουβαλας τα 3υλα λιγα λιγα.

Αν σε παιρνει να κανεις αυ3ηση ηλεκτρικης ισχυος βαλε 3φασικο ρευμα και κανε εγκατασταση 8ερμανσης με ηλεκτρικο ρευμα και χρηση νυχτερινου τιμολογιου.Το εκανα αυτο σε ισογεια γκαρσονιερα 28μ2 στου ζωγραφου και περναω 8αυμασια κα8ε φορα που μενω σε αυτην.

Μονωσε τον βορινο τοιχο οσο μπορεις χωρις αισ8ητικη αλλοιωση του.
    Βαλε περγκολα στο δυτικο τοιχο και φυτεψε καποιο αναρριχομενο φυτο εφοσον ειναι μεσα στην δικια σου βεραντα .
    Στο κομματι της ταρατσας σου βαλε υγρομονωση και μετα στρωσε την με χαλικι για αντανακλαση της ηλιακης ακτινοβολιας το καλοκαιρι,ειναι ομορφο και αισ8ητικο .
    Και μετα κυνηγα τους υπολοιπους να πληρωσουν το μεριδιο τους
    Μελετησε σωστα τα ηλεκτρικα σου και βαλε δομημενη καλωδιωση,μην εισαι καλη σαμαρειτισα με το ασυρματο ιντερνετ σου
    Αν 8ελεις κατι αλλο μειλ μι
    Σ.

quote:Originally posted by nananikipi

Γεια σου Κωστα, καλώς σας βρήκα!

Κατ'αρχην να διευκρινήσω ότι αυτη τη στιγμή δεν μένω στο σπίτι που περιέγραψα, σκοπευω να το ανακαινήσω και μετά να εγκατασταθώ, προς το παρόν μόνη μου και ένα μέρος της ενιαίας σαλοκουζίνας που θα δημιουργηθεί, θα το χρησιμοποιώ για ατελιέ-γραφειο(επαγγελματική στέγη). Αυτό που θα ήθελα είναι να υπάρχει στο σπίτι ιδανική θερμοκρασία όποτε το θελήσω.

Ο λόγος που τα ψάχνω όλα αυτά είναι ότι το σπίτι είναι πολύ εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες, δεν έχει αυτονομία στη θέρμανση(δεν μπορω να αποχωρήσω από την κεντρική) και τα ωράρια μου είναι πολύ ρευστά (είμαι σκηνογράφος), επομένως πολύ φοβάμαι ότι θα κρυώνω το χειμώνα. Επιπλέον, λόγω έκθεσης στις καιρικές συνθήκες και προσανατολισμού, το καλοκαίρι βράζει.

Για ζεστό νερό αυτή τη στιγμή υπάρχει θερμοσίφωνας,επομένως καλό θα ήταν να ληφθεί και αυτό υπ'όψιν στην όποια εγκατάσταση γίνει.Όσο για το τζάκι φυσικά και μου αρέσει αισθητικά, αλλά σκέφτηκα ότι μπορεί κάλλιστα να με ζεσταίνει τις ώρες που δεν θα λειτουργεί η κεντρική θέρμανση.

Δεν ξέρω, θεωρείς ότι υπερβάλλω?Δηλαδή με μια κάλη μόνωση και 2 κλιματιστικά θα είμαι εντάξει?

Ευχαριστω για το ενδιαφέρον...

Αριαδνη

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Φίλε sotirosnl:
    1. Η πολυκατοικία, σύμφωνα με το αρχικό post, είναι ήδη σε αέριο, οπότε η αυτονόμηση με πάτημα το αέριο δεν παίζει.
    2. Το ασύρματο internet κλειδώνει μια χαρά, άκων καλός σαμαρείτης είναι μόνο ο άσχετος.
    3. Το θου είναι στο U, και το ξου είναι στο J. Αν σου λείπουν και άλλα ρώτα.

Νίκος

σαν παλιος ουνι3ας εχω μεινει στα αρι8μητικα υποκαταστατα των αντιστοιχων ελληνικων γραμματων

παιζει και παρα παιζει με το αεριο ,το εκανα σε οικοδομη στον Κολωνο και με το νομο.Δεν εχει νοημα να αντικαταστησεις σε αεριο και να εχεις τα ιδια προβληματα με τους ενοικους οσο αφορα τους λογαριασμους κοινοχρηστων,τις ωρες λειτουργιας και τα υπολοιπα προβληματα.

quote:Originally posted by nyannaco

Φίλε sotirosnl:
    1. Η πολυκατοικία, σύμφωνα με το αρχικό post, είναι ήδη σε αέριο, οπότε η αυτονόμηση με πάτημα το αέριο δεν παίζει.
    2. Το ασύρματο internet κλειδώνει μια χαρά, άκων καλός σαμαρείτης είναι μόνο ο άσχετος.
    3. Το θου είναι στο U, και το ξου είναι στο J. Αν σου λείπουν και άλλα ρώτα.

Νίκος

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον!
    Η πλάκα είναι ότι με προλαβαίνετε με τις ερωταπαντήσεις σας και έτσι εγώ γράφω λιγότερο !
    Λοιπόν, όσον αφορά το φυσικό αέριο, όπως είπε και ο παρατηρητικός φίλος Νικος έχει μπει στην πολυκατοικία, αλλά το παλιό καθεστώς της κεντρικής θέρμανσης δεν έχει αλλάξει και ούτε πρόκειται( το έχω ψάξει).

Τώρα όσον αφορά τη μόνωση της ταράτσας, έχω μερικές απορίες:

Γιατί να μπορεί να μπει φύλλο αλουμινίου και να μη γίνει ταρατσόκηπος, αφού και στις 2 περιπτώσεις( και περισσότερο στην πρώτη) θα δεν μπορούν τα τη χρησιμοποιόυν (μιλάω για την οικοστέγη που λειτουργεί σαν θερμομόνωση, βλ. http://oikostegi.com/ )

Το φύλλο αλουμινίου δεν επιβαρύνει το περιβάλλον, αυξάνοντας το φαινόμενο του θερμοκηπίου? Δηλαδή, όλες αυτές οι αντανακλάσεις δεν αυξάνουν τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος?

Το χαλίκι, που ακούγεται ομορφούλι, δεν θα εμποδίζει το νερό να κυλήσει, δημιουργώντας έτσι θέματα υγρασίας?

Και τώρα...Και άλλες απορίες:

Τα ξύλα δεν μπορουν να τα φέρνουν με κάποιο τρόπο?Εχω μεγάλη βεράντα(50τ.μ.) και μπορω να οργανώσω ένα σημείο για την τοποθέτησή τους. Δηλαδή όλοι οι κάτοικοι των νέων πολυκατοικιών που στην πλοιοψηφία τους έχουν τζάκι, τι κάνουν? Θα μου πεις, αν είναι να τα πληρώσω διπλάσια να το χέσω...Θα τα πληρώσω διπλάσια όμως?(Ε ναι λοιπόν, μου αρέσουν πολύ τα τζάκια!)

Η "εγκατάσταση θέρμανσης με ηλεκτρικό ρεύμα", μπορεί να γίνει λίγο πιο σαφής?

Όταν λέμε "μόνωσε το βορινό τοίχο όσο μπορείς", τι εννοούμε? Και γενικά πείτε μου καμια καλή πατέντα για τους τοίχους, please...

Και τελικά, πέραν της μόνωσης, τι άλλο θα χρειαστεί?
    Εκτός από τα κλιματιστικά και τις αντλίες θέρμανσης όταν συνδέονται με ενδοδαπέδια, υπάρχει άλλη μέθοδος που να ενσωματώνει θέρμανση και ψύξη? Δεν υπάρχουν βελτιωμένες και φιλικότερες προς το περιβάλλον μέθοδοι κλιματισμού?

Αυτά προς το παρόν...Και μη με παρεξηγείτε αν φαίνομαι λίγο αντιρησίας...Ειλικρινά, ρωτώ για να κατανοώ...

Αριαδνη

Δικαιώματα απάντησης