quote:
Originally posted by nananikipi
Γεια σου Κωστα, καλώς σας βρήκα!
Κατ'αρχην να διευκρινήσω ότι αυτη τη στιγμή δεν μένω στο σπίτι που περιέγραψα, σκοπευω να το ανακαινήσω και μετά να εγκατασταθώ, προς το παρόν μόνη μου και ένα μέρος της ενιαίας σαλοκουζίνας που θα δημιουργηθεί, θα το χρησιμοποιώ για ατελιέ-γραφειο(επαγγελματική στέγη). Αυτό που θα ήθελα είναι να υπάρχει στο σπίτι ιδανική θερμοκρασία όποτε το θελήσω.
Ο λόγος που τα ψάχνω όλα αυτά είναι ότι το σπίτι είναι πολύ εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες, δεν έχει αυτονομία στη θέρμανση(δεν μπορω να αποχωρήσω από την κεντρική) και τα ωράρια μου είναι πολύ ρευστά (είμαι σκηνογράφος), επομένως πολύ φοβάμαι ότι θα κρυώνω το χειμώνα. Επιπλέον, λόγω έκθεσης στις καιρικές συνθήκες και προσανατολισμού, το καλοκαίρι βράζει.
Για ζεστό νερό αυτή τη στιγμή υπάρχει θερμοσίφωνας,επομένως καλό θα ήταν να ληφθεί και αυτό υπ'όψιν στην όποια εγκατάσταση γίνει.Όσο για το τζάκι φυσικά και μου αρέσει αισθητικά, αλλά σκέφτηκα ότι μπορεί κάλλιστα να με ζεσταίνει τις ώρες που δεν θα λειτουργεί η κεντρική θέρμανση.
Δεν ξέρω, θεωρείς ότι υπερβάλλω?Δηλαδή με μια κάλη μόνωση και 2 κλιματιστικά θα είμαι εντάξει?
Ευχαριστω για το ενδιαφέρον...
Αριαδνη