Σελίδα 2 από 6 ΠρώτοΠρώτο 1234 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 11 μέχρι 20 από 56

Θέμα: ρετιρε σε πολυκατοικία με κεντρική θέρμανση

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by nananikipi
    Γιατί να μπορεί να μπει φύλλο αλουμινίου και να μη γίνει ταρατσόκηπος, αφού και στις 2 περιπτώσεις( και περισσότερο στην πρώτη) θα δεν μπορούν τα τη χρησιμοποιόυν
    Προσωπικά μου αρέσει περισσότερο η λύση του ταρατσόκηπου, αλλά βέβαια δεν μπορείς να παραβλέψεις την πιθανότητα υγρασιών λόγω κακοτεχνίας στην κατασκευή ή μελλοντικής αστοχίας υλικού. Πάντως αν η ταράτσα δεν σου ανήκει βάσει συμβολαίου, είναι κοινόχρηστη και θα πρέπει να έχεις τη συναίνεση της γενικής συνέλευσης πριν κάνεις ο,τιδήποτε.

quote:Το φύλλο αλουμινίου δεν επιβαρύνει το περιβάλλον, αυξάνοντας το φαινόμενο του θερμοκηπίου? Δηλαδή, όλες αυτές οι αντανακλάσεις δεν αυξάνουν τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος?
    Οση θερμότητα εμποδίσεις να μπει στο σπίτι σου, θα παραμείνει στο περιβάλλον, ό,ποια μέθοδο μόνωσης κι αν επιλέξεις. Δεν θα προσθέσεις θερμότητα από το μηδέν με το αλουμινόφυλλο. Το πολύ-πολύ να ταλαιπωρήσεις λίγο τον Παλαιοκώστα στην επόμενη απόδραση με την αντανάκλαση

quote:Το χαλίκι, που ακούγεται ομορφούλι, δεν θα εμποδίζει το νερό να κυλήσει, δημιουργώντας έτσι θέματα υγρασίας?
    Εννοείται ότι το χαλίκι τοποθετείται αφού η ταράτσα έχει διαμορφωθεί σε στεγανή λεκάνη με απορροή(ές). Και όχι, δεν εμποδίζει το νερό να κυλήσει, ίσα-ίσα που χρησιμοποιείται σε κανάλια αποστράγγισης ακριβώς για να βοηθάει το νερό να φεύγει.

quote:Τα ξύλα δεν μπορουν να τα φέρνουν με κάποιο τρόπο? Εχω μεγάλη βεράντα(50τ.μ.) και μπορω να οργανώσω ένα σημείο για την τοποθέτησή τους. Δηλαδή όλοι οι κάτοικοι των νέων πολυκατοικιών που στην πλοιοψηφία τους έχουν τζάκι, τι κάνουν? Θα μου πεις, αν είναι να τα πληρώσω διπλάσια να το χέσω...Θα τα πληρώσω διπλάσια όμως?(Ε ναι λοιπόν, μου αρέσουν πολύ τα τζάκια!)
    Απάντησες μόνη σου! For the right price, κι εγώ στα ανεβάζω
    Η άλλη απάντηση μάλλον είναι ότι σε πολλά τζάκια μετά τον πρώτο χρόνο καίνε... κεριά.

quote:Η "εγκατάσταση θέρμανσης με ηλεκτρικό ρεύμα", μπορεί να γίνει λίγο πιο σαφής?
    Υπάρχουν εναλλακτικές, όπως απλά split unit κλιματιστικά, κεντρική κλιματιστική μονάδα (αντλία θερμότητας) με fan coils στο χώρο - ειδικά αφού έχεις και μεγάλη βεράντα, ή και ηλεκτρικός λέβητας με σώματα (δες εδώ να πάρεις μια ιδέα). Βέβαια, αφού υπάρχει θέρμανση και δεν σκοπεύεις να αποκοπείς, εγώ θα πήγαινα σε καλή μόνωση και splitάκια, Απλά, εύκολα και οικονομικά.

quote:Όταν λέμε "μόνωσε το βορινό τοίχο όσο μπορείς", τι εννοούμε? Και γενικά πείτε μου καμια καλή πατέντα για τους τοίχους, please...
    Αν είναι εφικτό, κέλυφος από την έξω μεριά (υπάρχουν εταιρείες που εξειδικεύονται). Αν όχι, από μέσα: μονωτικό (π.χ. πολυστερίνη, πετροβάμβακα...) και γυψοσανίδα. Θα σου "φάει" γύρω στα εφτά εκατοστά από το χώρο.

quote:Και τελικά, πέραν της μόνωσης, τι άλλο θα χρειαστεί?
    Εκτός από τα κλιματιστικά και τις αντλίες θέρμανσης όταν συνδέονται με ενδοδαπέδια, υπάρχει άλλη μέθοδος που να ενσωματώνει θέρμανση και ψύξη? Δεν υπάρχουν βελτιωμένες και φιλικότερες προς το περιβάλλον μέθοδοι κλιματισμού?
    Βιοκλιματικός σχεδιασμός. Δεν ξέρω βέβαια πόσα μπορείς να κάνεις σε υφιστάμενο, και δη σε πολυκατοικία. Ο ταρατσόκηπος, για παράδειγμα, είναι μια καλή αρχή. Για την ψύξη ειδικά, με καλή μόνωση και σκίαση, κλειστά κουφώματα την ημέρα και ανοιχτά τη νύχτα, το όφελος είναι πολύ μεγάλο. Για τη θέρμανση, η καλή μόνωση εξακολουθεί να είναι σημαντική. Οι μέθοδοι αυτές δεν θα σε καλύψουν στο 100%, αλλά θα μειώσουν πολύ τις ενεργειακές σου ανάγκες.

Και μην ανησυχείς, κανείς δεν σε παρεξηγεί. Η πονηριά παρεξηγείται, όχι η έλλειψη εξειδικευμένων γνώσεων - απόλυτα λογική εκτός του επαγγελματικού χώρου.

Νίκος

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    Συστήματα σκίασης σε υφιστάμενη κατάσταση, μπορόύν τα τοποθετηθούν όμως, αναφερόμενος στα περί βιοκλιματικού σχεδιασμού.
    Επίσης τα φυτεμένα δώματα θέλουν και μια ερμηνεία από κάποιον στατικό, ώς προς τα φορτία που προσθέτουν στις παλιές πλάκες δώματος.
    Κατά τα άλλα ο Νίκος σε κάλυψε. Εγώ θα προσθέσω μόνο ότι το θέμα είναι κυρίως η μόνωση.
    Η τελευταία είναι και το ήμισυ του παντός. Επίσης να γνωρίζεις ότι με τις αντλίες θερμότητας καλό κάνεις στο περιβάλλον σε σχέση με όλα τα άλλα συστήματα θέρμανσης, λόγω του γεγονότος ότι έχουν βαθμό απόδοσης 300 ή και 400+ % που σημαίνει ότι του δίνεις 1 και σου αποδίδει 4.
    Αυτά γιατί σε βλέπω περιβαλλοντικά ενεργοποιημένη ώς πολίτη και μάλλον θα καταλήξεις σε αντλίες.
    Tip: οι ηλεκτρικές θερμάνσεις μέσω αντιστάσεων έχουν περίπου τον ίδιο βαθμό απόδοσης με τα συστήματα που χρησιμοποιούν καύσιμα υγρά και αέρια.
    Tip 2: με ένα τζάκι δεν το ζεσταίνεις αυτό το σπίτι, θέλεις πολλούς αεραγωγούς ή άλλα συστήματα μεταφοράς μέσου. Μετά τον πρώτο χρόνο, θα πας σε κεριά που λέει και ο Νίκος (εύστοχο κ. συνάδελφε).

Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Originally posted by peris
    Επίσης να γνωρίζεις ότι με τις αντλίες θερμότητας καλό κάνεις στο περιβάλλον σε σχέση με όλα τα άλλα συστήματα θέρμανσης, λόγω του γεγονότος ότι έχουν βαθμό απόδοσης 300 ή και 400+ % που σημαίνει ότι του δίνεις 1 και σου αποδίδει 4.
    Σωστός! Μόνο προς αποφυγή παρεξηγήσεων να διευκρινίσω ότι αυτό αφορά όχι μόνον τις κεντρικές μονάδες, αλλά και τα split units (των οποίων ο βαθμός απόδοσης διαφοροποιείται αρκετά μεταξύ ποιοτικών και φτηνών μονάδων).

Νίκος

Και δεν μου λετε βρε παιδια, μπορεί να τοποθετηθεί σύστημα αντίστοιχο με την ενδοδαπέδια σε τοίχο?Δηλαδή "ενδοτοίχια"? Το είδα στη Laing και ενθουσιάστηκα. Γιατί η ενδοδαπέδια είναι λίγο μανούρα στην εγκατάστασή της, αλλά και στο στρώσιμο του πατώματος...Άσε που μετά, δεν μπορείς νάλλάξεις εύκολα τη διαρρύθμιση του σπιτιού, προσθέτωντας ας πούμε έναν τοίχο.Αν μπαίνει σε τοίχο, με μια αντλία θερμότητας έχω και θέρμανση και ψύξη, σωστά? Δηλαδή η ψυκτική ικανότητα του συστήματος είναι ικανοποιητική? Και τα fan-coils, μπορουν να με καλύψουν?Τα ρωτάω όλα αυτά, γιατί η ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα κλιματιστικά, δεν μου είναι και πολύ ευχάριστη... Εκτος αν τα εξεληγμένα συστήματα κλιματισμού, είναι όντως εξεληγμένα...

Τώρα από τη στιγμή που δεν μπορώ να αποχωρήσω από την κεντρική θέρμανση, μου φαίνεται υπερβολή να βάλω επιπλέον λέβητα είτε ηλεκτρικό, είτε γκαζιού, πράγμα που σημαίνει και επιπλέον δίκτυο θερμαντικών σωμάτων και μετά να πρέπει να βρω και λύση για την ψύξη.

Καμια πρόταση για εταιρία που εξειδικεύεται στα κελυφη τοίχων?Kαι κανένα link για ποιοτικά split units...

Ειλικρινα, ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον...

Αριαδνη

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Καμια πρόταση για εταιρία που εξειδικεύεται στα κελυφη τοίχων?
    Δες εδώ.

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414

Και δεν μου λετε βρε παιδια, μπορεί να τοποθετηθεί σύστημα αντίστοιχο με την ενδοδαπέδια σε τοίχο?Δηλαδή "ενδοτοίχια"? Το είδα στη Laing και ενθουσιάστηκα. Γιατί η ενδοδαπέδια είναι λίγο μανούρα στην εγκατάστασή της, αλλά και στο στρώσιμο του πατώματος...Άσε που μετά, δεν μπορείς νάλλάξεις εύκολα τη διαρρύθμιση του σπιτιού, προσθέτωντας ας πούμε έναν τοίχο.
    Θεωρητικά μπαίνει σε τοίχο, και στην πραγματικότητα σε κάποιες περιπτώσεις προεκτείνεται η ενδοδαπέδια με ανέβασμα στον τοίχο μέχρι κάποιο ύψος, όταν η επιφάνεια του πατώματος δεν επαρκεί για την απαιτούμενη ισχύ. Φοβάμαι όμως ότι (μόνο με τον τοίχο) χάνεις αρκετά σε θερμική άνεση σε σχέση με την ενδοδαπέδια (διαφορετική κατανομή της θερμότητας στο χώρο, και οριζόντια και καθ'ύψος). Επιπλέον, δεν θα μπορείς μετά να βάλεις ένα καρφί ή ένα upat να κρεμάσεις κάτι.

quote:Αν μπαίνει σε τοίχο, με μια αντλία θερμότητας έχω και θέρμανση και ψύξη, σωστά? Δηλαδή η ψυκτική ικανότητα του συστήματος είναι ικανοποιητική?
    Μάλλον όχι. Και με την ενδοδαπέδια, όταν τη χρησιμοποιείς για ψύξη έχεις μόνο δροσισμό (δηλαδή εν μέρει ψύξη), όχι επαρκή ψύξη όπως με ένα κλιματιστικό. Ο λόγος είναι ότι δεν μπορείς να στείλεις πολύ κρύο νερό στην ενδοδαπέδια, γιατί (α) είναι πολύ δυσάρεστο το αίσθημα του παγωμένου πατώματος (και τοίχου), και (β) το χειρότερο, ίσως, αρχίζουν μετά οι υγροποιήσεις πάνω στην κρύα επιφάνεια.

quote:Και τα fan-coils, μπορουν να με καλύψουν?
    Σαφώς ναι.

quote:Τα ρωτάω όλα αυτά, γιατί η ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα κλιματιστικά, δεν μου είναι και πολύ ευχάριστη... Εκτος αν τα εξεληγμένα συστήματα κλιματισμού, είναι όντως εξεληγμένα...
    Πιστεύω ότι υπάρχουν συστήματα που ελέγχουν και την υγρασία του χώρου ταυτόχρονα, ώστε να μην ξεραίνεται πολύ η ατμόσφαιρα.

quote:Τώρα από τη στιγμή που δεν μπορώ να αποχωρήσω από την κεντρική θέρμανση, μου φαίνεται υπερβολή να βάλω επιπλέον λέβητα είτε ηλεκτρικό, είτε γκαζιού, πράγμα που σημαίνει και επιπλέον δίκτυο θερμαντικών σωμάτων και μετά να πρέπει να βρω και λύση για την ψύξη.
    Υπερβολάρα!

Νίκος

Και να σας πω καλοί μου άνθρωποι, πόσο περίπου θα μου κοστίσει μια καλή μόνωση ταράτσας και τοίχων? Περίπου, συμφωνα με αυτό που εσείς θεωρείτε καλή μόνωση...

Αριαδνη

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Μισό λεπτό Αριάδνη.
    Είπα μόνωση με φύλλο αλουμινίου. Όχι σκέτο φύλλο αλουμινίου.
    Δηλ. πετροβάμβακας με επικάλυψη φύλλου αλουμινίου. Κάτι σαν αυτό:

Αυτό όμως προορίζεται για εσωτερική χρήση. Διότι με τυχόν υγρασία χάνει τις θερμομονωτικές ιδιότητές του.
    Αυτό ενδεχομένως επί της οροφής σου εσωτερικά τοποθετείται ως εξής: θα μπεί το περιμετρικό στο δωμάτιο με κανάλι ανά 60cm έχοντας ανάμεσα την μόνωση. Ελάχιστο πάχος περιμετρικού 3cm + 0,95cm γυψοσανίδα = 3,95 cm απώλεια ύψους. Το ίδιο μπορεί να γίνει με ανάποδα ωμέγα στηρίγματα ιδίου τελικού πάχους. Το ίδιο μπορεί να γίνει στους τοίχους εσωτερικά με τους απαραίτητους ορθοστάτες και στρωτήρες για να πατήσει η γυψοσανίδα.
    Για εξωτερικό χώρο νομίζω δεν κάνει αυτή η μόνωση εξαιτίας κινδύνων υγρασίας. Υπάρχουν πολλές. Ρίξε μια ματιά να αποκτήσεις εικόνα. Έξω μπαίνει ανθυγρή γυψοσανίδα ή τσιμεντοσανίδα ή αυτά που σου πρότειναν οι συνφορουμίτες.

Άλλη λύση Ελληνική και καλή πιστεύω, για γέμισμα τοίχων είναι ο περλίτης. Θα ήθελα όμως να μάθω περισσότερα από όποιον γνωρίζει.
    Ενδεικτικά:
    Περλίτης ή Polypearl

καθώς και για το πάτωμα για να μην γκρινιάζουν οι "αποκάτω"

Θα πρέπει ασφαλώς να κοιτάς τις προδιαγραφές των μονωτικών υλικών. Να είναι άκαυστο και οικολογικό. Μην τυχόν με καλέσεις και με πιάσει φτάρνισμα. Ούτως ή άλλως αφού θα προβείς σε τέτοιου μεγέθους εργασίες θα πρέπει να εξασφαλίσεις ότι έχεις διώξει όλα τα τυχόν υλικά που ευθύνονται για ένα "άρρωστο" κτίριο.

Καλός ο ταρατσόκηπος αλλά όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει.

quote:Originally posted by nyannaco
    Η άλλη απάντηση μάλλον είναι ότι σε πολλά τζάκια μετά τον πρώτο χρόνο καίνε... κεριά.

Νίκος
    Τι είπε τώρα ο Θεός;
    Έχουμε το ακριβότερο σημείο με ανά τετραγωνικό αξία τοποθέτησης ....κεριών. [}]
    Πιστεύω ότι η παρακάτω φράση δεν τυγχάνει ανάγκης περαιτέρω ανάλυσης: "Να συνεννοηθείς με τον μπαμπάκα σου ( ελαιοχρωματιστής ) να βάψετε το σπίτι που το μαυρίσατε με το τζάκι που φτιάξατε. Επίσης, σου θυμίζω, επειδή είμαι πάρα πολύ καλός, συνειδητά ξεχνώ ότι εκεί είχαμε συμφωνήσει να βάλω το home cinema".

Δεν πιστεύω ότι τίθεται θέμα λόγω της επαγγελματικής σου ιδιότητας Αριάδνη, απλά λίγο προσοχή στον συντονισμό των εργασιών και όλα θα πάνε μια χαρά. Κατόπιν μόνωσης, διπλών υαλοπινάκων, πιθανότατα θα έβαζα 2 κλιματιστικά.
    Α.. τώρα που το θυμήθηκα. Προς Θεού μην πάρεις κάνα τεράστιο τζάκι. Ακόμη και σε αυτά μετράνε την ισχύ τους σε θερμίδες. Νομίζω ότι τα μικρότερα ξεκινούν από τις 5000-6000 θερμίδες. Είναι υπεραρκετό.

Κώστας.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Για εξωτερική μόνωση σε υφιστάμενη ταράτσα, η πλέον συνήθης και βολική λύση είναι το ελαφρομπετόν ή περλομπετόν. Οποιοδήποτε ινώδες ή κοκκώδες υλικό απορρίπτεται λόγω πρακτικής αδυναμίας σωστής προστασίας από υγρασία, αλλά και μειωμένης βατότητας εάν αυτό μας ενδιαφέρει.

Νίκος

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2008
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    324

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Αριάδνη έστω και ετεροχρονισμένα σε καλωσορίζω κι εγώ.
    Επειδή έτυχε τις τελευταίες μέρες να το ψάξω (για την ακρίβεια, το ψάξουμε με συναδέλφους), να σου πω κι εγώ 2-3 πραγματάκια. Πιο πρακτικής σημασίας.
    Μονώντας την κατοικία/γραφείο/επαγγελματικό χώρο, πέρα από την οικολογική προσέγγιση του πράγματος, είναι σίγουρο ότι λόγω των μειωμένων καταναλώσεων που θα έχεις, θα κάνεις απόσβεση της αρχικής σου επένδυσης (κόστη μονώσεων, κουφωμάτων κλπ.) σε 4 με 7 χρόνια. Τώρα αν πας σε κήπους, φυτεύσεις κλπ. αναλόγως του πόσο θα σου στοιχίσουν ο χρόνος αυτός θα αυξηθεί.
    Για μια κατοικία/γραφείο κλπ. των 64τμ. πολύ καλά μονωμένου, εκτιμώ ότι οι ανάγκες σου για θερμανση δεν θα ξεπερνούν τα 5kw/4.500kcal (πιθανότατα θα είναι ακόμα χαμηλότερες). Η λύση της Αντλίας Θερμότητας αέρος-νερού με FCU είναι πολύ καλή, άκρως οικολογική, συμφέρει εμένα που τις εμπορεύομαι, αλλά μάλλον θα την κάνεις απόσβεση σε 20 χρόνια (αν λειτουργεί ακόμη). Μάλλον θα σου πρότεινα τη λύση ενός καναλάτου split μηχανήματος, πιθανότατα inverter, το οποίο θα σε καλύψει χειμώνα - καλοκαίρι και πρακτικά δεν διαφέρει από την άλλη λύση (Α/Θ+FCU). Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να μπλέξεις με διαφορετικά συστήματα (λέβητας, τζάκια, splits κλπ), αρκεί να γίνει σωστή εγκατάσταση και να δωθεί προσοχή στις λεπτομέρειες, όπως πχ. επιστροφές χαμηλά.

Παναγιώτης

Ο Θεός πέθανε...
    Ο Μαρξ πέθανε...
    κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Δικαιώματα απάντησης