Σελίδα 5 από 6 ΠρώτοΠρώτο ... 3456 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 41 μέχρι 50 από 56

Θέμα: ρετιρε σε πολυκατοικία με κεντρική θέρμανση

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Λοιπόν, σοβαρεύομαι...(Αν και άλλο πραγμα θεωρώ σοβαρότητα και αυτο το έχω και εγώ και εσείς)
    Ναι, καταλήγω χάρη σε εσάς στις καλές μονώσεις και το a/c, αν και δεν έχω ξεπεράσει τελείως και το τεράστιο κηροπήγιο(τζάκι) ή τέλος πάντων την άμεση επαφή με τη φωτιά.
    Πράγματι, εκκρεμεί το ζεστό νερό σε αυτή την περίπτωση, οπότε...ηλιακός.
    Τώρα όμως μου προέκυψαν κάποιες καινούριες απορίες:

Τι γνώμη έχετε για τη Daikin στο θέμα του κλιματισμού?

Το φαινόμενο του "ιδρώματος" των υαλοπινάκων(όπως αποκαλείτε τα τζάμια εσείς οι επιστήμονες), μόνο με την τεχνολογία της θερμοδιακοπής στα αλουμίνια το αποφεύγω? Και γενικά αξίζει τον κόπο να βάλω θερμοδιακοπτόμενα?

Στο σπίτι που μένω τώρα έχω τζάκι, το οποίο και χρησιμοποιώ, αλλά μου δημιουργεί το εξής πρόβλημα:όταν το σπίτι είναι αεροστεγώς κλειστό για πάνω απο 10-15 ώρες μυρίζει καπνίλα. Είναι φυσιολογικό? Να διευκρινήσω ότι είναι πολύ μικρός χώρος(όλο το σπίτι είναι 49τ.μ., η σαλοκουζίνα 30-35) και ότι το τζάκι τραβάει, δηλ δεν καπνίζει μέσα στο χώρο όσο λειτουργεί.

Πού θα βρώ έναν καλό εργολάβο, για να αποφύγω την αντιπαράθεση με τους μάστορες και τους τεχνικούς, που στην περίπτωσή μου είναι ψυχοφθόρα και μη αποτελεσματική?οεο?(Ξέρω ότι δεν κολλάει και πολύ να το ρωτάω εδώ αυτό, αλλά θα έσκαγα αν δεν ανέφερα τον βασικό μου προβληματισμό για τη διεκπεραίωση του πρότζεκτ)

Πάντως, έξω απο θέατρα δεν παίζουν κουίντες, σταγκόνια και φιγκυράν...χμμμ...
    Και πράγματι έχω κάποια κενά, αλλά αυτό μπορούμε και να το δικαιολογήσουμε με το ότι είμαι στο ξεκίνημα,εεε?
    Και ελπίζω να μην έθιξα κανέναν, συγνώμη κιολας για το θάρρος, δεν μπορώ να το παίξω σοβαροφανής όταν συνομιλώ με νοήμονες ανθρώπους, με τους "υπόλοιπους" μόνο φοβάμαι ν'αστειευτώ...

Αριαδνη

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Για τον ηλιακό επειδή έχεις την ταράτσα κοντά μην το σκεφτείς καθόλου.

Για απλό τζάκι όμως ίσως λόγω κοντής καμινάδας και αεροστεγανότητας του διαμερίσματος όπως θα φτιαχτεί μετά την ανακαίνιση νομίζω ότι θα έχεις πάλι το ίδιο πρόβλημα ακόμα και με την λειτουργία του απορροφητήρα της κουζίνας. Για τις λύσεις "άνοιξε λίγο το παράθυρο" ή ηλεκτρικό μοτέρ στο καπέλο αδιαφορώ.

Νομίζω ότι είναι μονόδρομος κάτι σε ενεργειακό τζάκι. Κοίτα όμως για τις τιμές και αποφασίζεις.

Αρκετό καιρό κυκλοφορούν στην αγορά ενεργειακές σόμπες. Τις συμπαθώ πάρα πολύ. Εξαιτίας τους έγινε εφικτό να αποσπάσω πρόσφατα "μνημόνιο" εξέτασης του θέματος μήπως τυχόν γλιτώσω από το τεράστιο κηροπήγιο ( όπως έγραψες ) και τον καπνό. Ρίξε μια ματιά και σε αυτές λοιπόν:

Κώστας.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Originally posted by CONSTANTINOS

Για τον ηλιακό επειδή έχεις την ταράτσα κοντά μην το σκεφτείς καθόλου.
    + 1

quote:Για απλό τζάκι όμως ίσως λόγω κοντής καμινάδας και αεροστεγανότητας του διαμερίσματος όπως θα φτιαχτεί μετά την ανακαίνιση νομίζω ότι θα έχεις πάλι το ίδιο πρόβλημα ακόμα και με την λειτουργία του απορροφητήρα της κουζίνας. Για τις λύσεις "άνοιξε λίγο το παράθυρο" ή ηλεκτρικό μοτέρ στο καπέλο αδιαφορώ.
    Χωρίς ανοιχτό παράθυρο δεν παίζει με τίποτε, θα γίνεις καπνιστή... έλα όμως που και δυο δάχτυλα να ανοίξεις το παράθυρο, το κρύο που μπαίνει είναι ίσως και περισσότερο από τη ζέστη που σου δίνει το τζάκι, και η κίνηση του αέρα είναι ούτως ή άλλως δυσάρεστη. Εκτός αν βρει ο τζακάς τρόπο να σου δίνει αέρα απ'έξω κατ'ευθείαν στο τζάκι. Εμένα πάντως μια εισαγωγή στην πίσω μεριά του τζακιού (εξωτερικός τοίχος) αντίστοιχη σε Φ100 περίπου, απέτυχε παταγωδώς, πάλι ζητάει ανοιχτό παράθυρο [B)]

Νίκος

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    quote:Originally posted by nananikipi

Τι γνώμη έχετε για τη Daikin στο θέμα του κλιματισμού?
    Πάρα πολύ καλή εταιρεία, όπως και άλλες στον χώρο.

quote:Το φαινόμενο του "ιδρώματος" των υαλοπινάκων(όπως αποκαλείτε τα τζάμια εσείς οι επιστήμονες), μόνο με την τεχνολογία της θερμοδιακοπής στα αλουμίνια το αποφεύγω? Και γενικά αξίζει τον κόπο να βάλω θερμοδιακοπτόμενα?
    Υγροποίηση των περιεχόμενων στον αέρα, ατμών νερού. Υγροποίηση σκέτο τέλος πάντων. Αποφεύγεται με τρείς τρόπους:
    Α.Με θερμοδιακοπή και καλή ποιότητα τζαμιών.
    Β.Με ξήρανση του αέρα στο σημείο να αποχωριστείς και τους βλενογόνους σου
    Γ.Με εξίσωση της εσωτερικής και εξωτερικής θερμοκρασίας...μπρρρρρ

quote:Στο σπίτι που μένω τώρα έχω τζάκι, το οποίο και χρησιμοποιώ, αλλά μου δημιουργεί το εξής πρόβλημα:όταν το σπίτι είναι αεροστεγώς κλειστό για πάνω απο 10-15 ώρες μυρίζει καπνίλα. Είναι φυσιολογικό? Να διευκρινήσω ότι είναι πολύ μικρός χώρος(όλο το σπίτι είναι 49τ.μ., η σαλοκουζίνα 30-35) και ότι το τζάκι τραβάει, δηλ δεν καπνίζει μέσα στο χώρο όσο λειτουργεί.
    Τα τζάκια όταν λειτουργούν πρέπει να έχουν καλή καπνοδόχο και αρκετό αέρα να "τραβήξουν" για να κάψουν. Όταν είναι ο χώρος "αεροστεγώς"κλειστος, τότε δεν μπορεί να ρουφήξει αέρα και η καύση δεν είναι "καλή". Γι' αυτό τα τζάκια τοποθετούνται σε εξωτερικό τοίχο με άνοιγμα προσαγωγής αέρα. Εάν όχι τότε άνοιξε το παράθυρο.
    Τώρα άμα αφήσεις την στάχτη στο τζάκι σβηστό και φυσήξει και αεράκι, είναι πιθανό να σου φέρνει μέσα μυρωδιά. Ή κλείνεις το κλαπέ του ή καθαρίζεις το τζάκι[:I]

quote:Πού θα βρώ έναν καλό εργολάβο, για να αποφύγω την αντιπαράθεση με τους μάστορες και τους τεχνικούς, που στην περίπτωσή μου είναι ψυχοφθόρα και μη αποτελεσματική?οεο?(Ξέρω ότι δεν κολλάει και πολύ να το ρωτάω εδώ αυτό, αλλά θα έσκαγα αν δεν ανέφερα τον βασικό μου προβληματισμό για τη διεκπεραίωση του πρότζεκτ)
    εδώ έχασες, δεν θα σου πούμε εμείς, είναι ενάντια στη δεοντολογία του φόρουμ[:I]
    Ψάξε στο δίκτυο, δες δεξιά αριστερά, πάρε τιμές αφού έχεις αποφασίσει τι θέλεις να κάνεις και με τη βοήθεια ΠΑΝΤΑ ενός μηχανικού που να εμπιστεύεσαι ή να σου πληρώνει τον οφθαλμό

quote:Πάντως, έξω απο θέατρα δεν παίζουν κουίντες, σταγκόνια και φιγκυράν...χμμμ...
    Και πράγματι έχω κάποια κενά, αλλά αυτό μπορούμε και να το δικαιολογήσουμε με το ότι είμαι στο ξεκίνημα,εεε?
    Και ελπίζω να μην έθιξα κανέναν, συγνώμη κιολας για το θάρρος, δεν μπορώ να το παίξω σοβαροφανής όταν συνομιλώ με νοήμονες ανθρώπους, με τους "υπόλοιπους" μόνο φοβάμαι ν'αστειευτώ...
    Καμιά φορά βγαίνουν και απ' έξω να πάρουνε αέρα
    Δεν έθιξες κανέναν και καλά έκανες και πήρες και θάρρος, δεν είναι κακό, ειλικρίνεια χρειάζεται. Εύχομαι καλή συνέχεια στην επαγγελματική απασχόλησή σου.

Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Νίκο μιας και εσύ ζείς ένα δράμα πες μου την γνώμη σου γι΄αυτές τις σόμπες.

Κώστας.

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    418
    Οι σόμπες έχουν το πλεονέκτημα της εύκολης τοποθέτησης και υπάρχουν πολλές καλές λύσεις στην αγορά. Αρνητικό είναι ότι δεν μπορούν να δώσουν θερμό αέρα σε άλλους χώρους με αεραγωγούς όπως ένα τζάκι.

Αν δεν υπάρχει τζάκι και δεν σας αρέσει η λύση της σόμπας τότε ενεργειακό τζάκι για πολλούς λόγους.

Επειδή υπάρχει πολύ ανταγωνισμός στην αγορά θέλει πολύ προσοχή στην τοποθέτηση γιατί εκεί γίνεται η "οικονομία" με επικίνδυνα αποτελέσματα μερικές φορές.

Ζητήστε θερμομόνωση όλου του θαλάμου με ειδικό πετροβάμβακα με αλουμίνιο, περσίδες αρκετές για την ισχύ του τζακιου, ανοξείδωτη καμινάδα, εισαγωγή αέρα από έξω με τάμπερ.

Στο υπάρχων "κλασσικό" τζάκι στο σπίτι μου άνοιξα τρύπα στο πλάι για να παίρνει αέρα (από φωταγωγό) και το βελτίωσε αρκετά. Δεν μπορείτε να φανταστείτε με τι δύναμη ρουφάει από την τρύπα (Φ100)..! έβαλα "ανεμοφράκτη" γιατί έσβυνε την φωτιά! Όταν το τζάκι δεν δουλεύει την κλείνω με τάπα. Επόμενο βήμα που θα θέλω να γίνει είναι μετατροπή σε ενεργειακό με κασέτα.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Originally posted by CONSTANTINOS

Νίκο μιας και εσύ ζείς ένα δράμα πες μου την γνώμη σου γι΄αυτές τις σόμπες.
    Δεν έχω δει ποτέ σε λειτουργία, οπότε δεν έχω βαρύνουσα άποψη. Λογικά πρέπει να λειτουργούν καλύτερα και πιο αποδοτικά από το απλό ανοιχτό τζάκι, το τελευταίο όμως παραμένει πάντα καλύτερο αισθητικά, με τα δικά μου υποκειμενικά κριτήρια, είτε καίει ξύλα είτε κεριά
    Τελικά έχω καταλήξει ότι το κλασικό ανοιχτό τζάκι είναι περισσότερο για το θεαθήναι και λιγότερο μέσο θέρμανσης. ΕΞαρτάται τί ζητάει κανείς.

Νίκος

Μα, το τζάκι μου είναι τοποθετημένο σε εξωτερικό τοίχο με άνοιγμα προσαγωγής αέρα, το οποίο και κλείνω με τάπα όταν το τζάκι είναι σβηστό, όπως και το κλαπέ.Και μυρίζει και όταν είναι εντελώς καθαρό, δηλ. το καλοκαίρι. Είναι σαν να έχω ένα τεράστιο τασάκι...
    Θα συμφωνήσω με τον Κώστα σε όλα όσα είπε.Και τις έχω δει και εγώ τις ενεργειακές σόμπες...Λες?Εντάξει, πανέμορφες δεν είναι, συμφωνα και με το δικό μου υποκειμενικό κριτήριο, αλλά βλέπεις φωτιά...και δεν γίνεσαι καπνιστός αν ξεχάσεις μια μέρα να αερίσεις σωστα το χωρο...
    Δηλαδή για τα αλουμίνια, αξίζει τον κόπο η διαφορά της τιμής για τη θερμοδιακοπή?

Αριαδνη

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    1. Το φαινόμενο του "ιδρώματος" των υαλοπινάκων(όπως αποκαλείτε τα τζάμια εσείς οι επιστήμονες), μόνο με την τεχνολογία της θερμοδιακοπής στα αλουμίνια το αποφεύγω? Και γενικά αξίζει τον κόπο να βάλω θερμοδιακοπτόμενα?

2. Τι γνώμη έχετε για τη Daikin στο θέμα του κλιματισμού?
    1. Όχι πάντα! Εξαρτάται κατά πολύ από τρεις παράγοντες:
    1.α': Ο αριθμός των ατόμων που ζουν μέσα στο διαμέρισμα και ειδικά η δραστηριότητά τους. Αν κάθονται κάπου και διαβάζουν ή αν κινούνται συνεχώς μέσα στο σπίτι. Πολύ βαρύνουσα παράμετρος. Ειδικά αν κάνει κρύο και έλθει κάποιος απ' έξω τότε η ατμόσφαιρα του χώρου κατά τα πρώτα λεπτά επιβαρύνεται κατά πολύ.
    1.β': Ο τρόπος εξαέρωσης του σπιτιού κατά τακτά χρονικά διαστήματα. Αν δεν προβλέπεται εξαερισμός ή είναι ατελής τότε δεν σε σώζουν ούτε τα θερμοδιακοπτόμενα.
    1.γ': Καφετιέρες και βραστήρες καθώς και ατμοσίδερα επιβαρύνουν πάρα πολύ το φαινόμενο της υγροποίησης μέσα στον χώρο και τα θερμοδιακοπτόμενα δακρύζουν δίχως να μπορούν να διαφυλάξουν τον σπιτονοικοκύρη τους.

2. Κάποιος μίλησε (ο Κώστας για ποιότητα θέρμανσης αλλά δεν το βρίσκω για να το κάνω quote. Το διάβασα εχθές αλλά μπορεί και να κάνω και λάθος. Είμαστε τώρα στο κεφάλαιο αυτό! Ανεξάρτητα από μάρκα, ποιότητα θέρμανσης και split heat-pump είναι προς τα δύο άκρα αντίθετα... Για την ψύξη εντάξει!

Πειρατής πυρπολητής

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Θα συμφωνήσω με τον Κώστα σε όλα όσα είπε.
    Αριαδνη
    quote:Originally posted by Pirate
    2. Κάποιος μίλησε (ο Κώστας για ποιότητα θέρμανσης αλλά δεν το βρίσκω για να το κάνω quote.
    Πειρατής πυρπολητής
    Στίγμα Μαστροκαπετάνιου
    Όταν ένας άνθρωπος των καλών τεχνών, με ευαισθησίες, συμφωνεί μαζί σου, καθώς και ένας άλλος των εφηρμοσμένων επιστημών, σε μνημονεύει ως σημείο αναφοράς, τότε τι άλλο να ζητήσει κάποιος σε αυτήν την ζωή;

Η μυρωδιά στην οποία αναφέρεται η Αριάδνη είναι υπαρκτή. Όχι πάντα, ούτε σε όλα τα τζάκια. Είναι μάλλον συμπτωματικό, τυχαίο και χρειάζεται να συμβούν κάποια φαινόμενα ταυτόχρονα για να εμφανιστεί. Πιθανολογώ, ακαθάριστη καμινάδα και για κάποιο λόγο αντίστροφη πορεία του αέρα. Για να μπεί αέρας από την καμινάδα κάτι άλλο "ρουφάει" περισσότερο αέρα. Αυτό το κάτι άλλο μπορεί να είναι ανοικτή πόρτα του σπιτιού πρός στο κλιμακοστάσιο καθώς και η πόρτα στην ταράτσα. Μερικές φορές, ενώ η πόρτα εισόδου στο ισόγειο του κλιμακοστασίου είναι κλειστή και όλα τα παράθυρα της σκάλας κλειστά τότε μπαίνοντας από την ταράτσα προς το κλιμακοστάσιο βγαίνει πολύ αέρας σε σημείο που να χρειάζεται να κρατήσω γερά το χερούλι της πόρτας. Η μοναδική άλλη πόρτα που είναι ανοικτή είναι η πόρτα του διαμερίσματός μου προς το κλιμακοστάσιο. Με όλα τα παράθυρα κλειστά και με δεδομένο ότι δεν παρατηρώ έλλειψη βαρύτητας η μόνη είσοδος αέρα είναι αυτή της καμινάδας και του απορροφητήρα.

Αριάδνη αν βολεύει η γεωμετρία του σπιτιού και χωρίς μεγάλες μανούβρες μπορεί να μπεί κάποιος αεραγωγός και να φροντίσεις με αυτόν τον τρόπο θερμαντικά και τα υπόλοιπα δωμάτια τότε η λύση που λέει ο Panos09 είναι πολύ καλή.
    Αν όμως η φωτιά μοναδικό σκοπό έχει να καλύψει κάποια κενά που έχουν δημιουργηθεί στα αρχέγονα ένστικτά μας από την έλλειψη της εστίας τότε η σόμπα της γιαγιάς είναι μονόδρομος.

Κώστας.

Δικαιώματα απάντησης