Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 7 από 7

Θέμα: Συγχαρητήρια για το κλείδωμα του θέματος

Συγχαρητήρια για το κλείδωμα του θέματος

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Συγχαρητήρια για το κλείδωμα του θέματος http://www.monachos.gr/forum/topic.asp?TOPIC_ID=3036 . Πρώτα ΔΗΘΕΝ μαντεύει, μετά προσβάλει ο "κύριος" και έπειτα κλειδώνει προστατεύοντας την ελευθερία του λόγου που νομίζει ότι κατέχει. Συγχαρητήρια για το επίπεδο που θέλετε να διατηρήσετε σαν διαχειρηστής στο forum. Τύφλα να έχουν τα forum των 15χρονων...
    Λυπάμαι πραγματικά γιατί πάντα σας διάβαζα αλλά μια φορά που χρειάστηκα να μάθω κάτι από εσάς με απογοητεύσατε με το χειρότερο τρόπο.
    Συχχαρητήρια..!

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Gibran έχεις κάνει λάθος. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχεις καταλάβει πιό είναι αυτό το λάθος.
    Το λάθος είναι ότι δεν συστήθηκες σωστά απ΄την αρχή.
    Να πείς: Γειά σας, είμαι έμπορος, έχω μαγαζί στην τάδε περιοχή, εμπορεύομαι αυτά και αυτά και θέλω να συμμετέχω για να μάθω ή ακόμα καλύτερα για να σας ξεστραβώσω.

Σε πληροφορώ ότι στο forum γράφουν, συμπληρώνουν τις γνώσεις όλων και πολλές φορές προστατεύουν αξιολογότατοι άνθρωποι, οι οποίοι παρ΄όλο που δήλωσαν την επαγγελματική - εμπορική τους ιδιότητα, την έχουν αφήσει στην άκρη.

Αντ΄αυτού ζητάς τα εξής:
    quote:Originally posted by gibran
    γεια σας,
    έχετε άποψη για τα bauger , panelli και τα Veha;
    Από τα τρια ποιο θα προτείνατε;
    ένας φίλος έχει παρόμοιο πρόβλημα..
    σε σπίτι καινούργιο 85 τ.μ. για 20 ώρες θέρμανσης πλήρωσε 55 ευρώ πετρέλαιο..
    το σπίτι είναι στον τρίτο όροφο και έχει ένα χώρο 45 τμ σαλονι-κουζίνα στον οποίο χώρο βρίσκεται μια μεγάλη μπαλκονόπορτα [περίπου 4 μέτρα μήκος], μια πόρτα μικρή και ένα παράθυρο προς το άλλο μπαλκόνι, επίσης στον ίδιο ενιαίο χώρο βρίσκεται και η πόρτα εισόδου.
    Όλος αυτό ο χώρος προσπαθεί να θερμανθεί με 2 σώματα ακαν 905 των 9 φετών τριστηλα...με αποτέλεσμα τις 20 ώρες που προείπα να μην έχει ζεσταθεί ποτέ το σπίτι!!!
    Αν και νέος στο χώρο θεωρώ υπερβολικό το ποσό ..2,75 ευρώ ανα ώρα θέρμανσης...Αλήθεια πόσο είναι το νορμάλ κόστος ανα ώρα θέρμανσης;
    Υπάρχει κάποιος τύπος για να υπολογίσουμε πόσες θερμίδες απαιτεί ο χώρος που περιέγραψα; Σαν πιο έμπειροι μπορείτε να προτείνετε μια λύση;
    ευχαριστώ πολύ
    Νέος στην παρέα σας ξεκινώ με μια ερώτηση απλή.
    Χρησιμοποιώ μόνωση isopipe uv τη λευκή για ηλιακά. Δυστυχώς το πολύ σε 6 μήνες έχει αρχίσει να δυαλύεται η λευκή επικάλυψη [και δε μιλάμε για περιοχές δίπλα στη θάλασσα].
    Υπάρχει στην αγορά κάποια άλλη μάρκα ή άλλο είδος μόνωσης που να αντέχει πραγματικά;
    Καλώς σας βρήκα.
    ένας φίλος έχει σοβαρό πρόβλημα με τη θέρμανση..
    σε σπίτι καινούργιο 85 τ.μ. που μόλις το αγόρασε για 20 ώρες θέρμανσης πλήρωσε 55 ευρώ πετρέλαιο...
    το σπίτι είναι στον τρίτο όροφο και έχει ένα χώρο 45 τμ σαλονι-κουζίνα στον οποίο χώρο βρίσκεται μια μεγάλη μπαλκονόπορτα [περίπου 4 μέτρα μήκος], μια πόρτα μικρή και ένα παράθυρο προς το άλλο μπαλκόνι, επίσης στον ίδιο ενιαίο χώρο βρίσκεται και η πόρτα εισόδου.
    Όλος αυτό ο χώρος προσπαθεί να θερμανθεί με 2 σώματα ακαν 905 των 9 φετών τριστηλα...με αποτέλεσμα τις 20 ώρες που προείπα να μην έχει ζεσταθεί ποτέ το σπίτι!!!
    Την ίδια στιγμή το κάθε ένα από τα δυο δωμάτια των 12 τ.μ. έχει ΑΚΑΝ με 8 φέτες τρίστηλο. Το δε μπάνιο των 9-10 τ.μ 4 φέτες δίστηλο. Το χωλ δεν εχει καν σωμα.
    Χθες με μια επισκεψη σε διπλανο διαμέρισμα είδε βεβαίως ότι είχαν αντικταστήσει τα ΑΚΑΝ με αρκετά μεγάλα [στο μάτι] panel με αποτέλεσμα το εν λόγω σπίτι να είναι φούρνος σε σχέση με το παγωμένο δικό του.
    Αν και νέος στο χώρο θεωρώ υπερβολικό το ποσό ..2,75 ευρώ ανα ώρα θέρμανσης...Αλήθεια πόσο είναι το νορμάλ κόστος ανα ώρα θέρμανσης;
    Υπάρχει κάποιος τύπος για να υπολογίσουμε πόσες θερμίδες απαιτεί ο χώρος που περιέγραψα; Δεν είναι μικρά τα σώματα για ένα σπίτι 85 τ.μ. ; Σαν πιο έμπειροι μπορείτε να προτείνετε μια λύση; Εγώ του πρότεινα να αλλάξει σώματα ως την εύκολη λύση μιας και απ΄ότι φαίνεται και οι υπόλοιποι το ίδιο κάνουν...
    ευχαριστώ πολύ
    Έχω δυο συλλέκτες και ένα boiler ηλιακού το οποίο θέλω να το βάλω κάτω από τους συλλέκτες ακριβώς. Προφανώς χρειάζομαι κυκλοφορητή και θερμοστάτες, έτσι δεν είναι; Τι ακριβώς χρειάζομαι για να λειτουργήσει ακριβώς; Έχετε κάποιο σχέδιο;
    Επίσης το ερώτημά μου είναι αν υπάρχουν έτοιμα "κιτ" με μανόμετρο,κυκλοφορητή κτλ έτσι ώστε να τα έχω όλα μαζεμένα σε ένα αλλά και να ξέρω ότι είναι σωστά τοποθετημένα. Ξέρετε αν υπαρχει κάτι τέτοιο;

ευχαριστώ
    γεια σας
    κάποιος δικός μου θα τοποθετετήσει αύριο 20 επιλεκτικούς συλλέκτες των 2 τ.μ σε μια μικρή τουριστική επιχείρηση που έχει και θέλω τη γνώμη σας γιατί κάτι δεν μου πάει καλά..
    Δεδομένα:
    α)1000lt boiler x 2= 2000lt που ήδη λειτουργούν με καυστήρα
    β)συλλέκτες επιλεκτικοι 20 τεμάχια x 2 τ.μ. = 40 τ.μ
    γ)απόσταση boiler με συλλέκτες περίπου 50 μέτρα σχεδόν στο ίδιο επίπεδο [εννοώ στο ύψος του εδάφους]
    δ)παροχή σύνδεσης συλλεκτών - boilers διατομής φ28

οι ερωτήσεις μου:
    1)ποια η σωστή σειρά σύνδεσης; παράλληλη ή σε σειρά;
    2)παίζει ρόλο αν τοποθετηθούν και οι 20 στην ίδια ευθεία ή 10 εμπρός και 10 πίσω ώστε να δέχονται μικρότερη πίεση οι συλλέκτες;
    3)ο μηχανολόγος του είπε να τοποθετηθούν σε 4 5αδες γιατί αλλιώς κινδυνεύουν να διαλυθούν οι πρώτοι συλλέκτες λόγω υψηλών καλοκαιρινών θερμοκρασιών...ισχύει;
    4)ο κυκλοφορητής σε τέτοιες περιπτώσεις που είναι καλύτερο να μπαίνει και με ποιο τρόπο;

ευελπιστώ στη γρήγορη ανταπόκρισή σας μπας και μπορέσουμε να προλάβουμε κάτι που ενδεχομένως πάει στραβα..
    ευχαριστούμε πολύ
    καλημερα σας
    καταρχήν σας ευχαριστω για τις απαντήσεις σας.
    CONSTANTINOS ναι μηχανολόγος υπάρχει αλλά επειδή λίγο πολύ ασχολούμαι με το θέμα των ηλιακών ρωτάω κυρίως για να μάθω εγώ και κατα δεύτερον για να "γλιτώσω" τον συγγενή μου από λάθος που πιθανόν γίνει [παρόλη την ύπαρξη μηχανολογου]. Δυστυχως δεν εχω σχεδιο στα χέρια μου.
    Δε ζητάω φίλε panos09 πλήρες σχέδιο από το φορουμ..4 απορίες εξέφρασα σε ένα πολύπλοκο θέμα όπως και εσείς οι γνώστες χαρακττηρίσατε...

Pirate πολύ σωστά τα λες για τους κατέχοντες αυτά τα θέματα. Τους πραγματικά κατέχοντες όμως...γι αυτό και παρόλη την ύπαρξη μηχανολόγου εχω κάποιες αμφιβολίες [είναι στην φύση μου ετσι κι αλλιως] και το ψάχνω..
    Μπορείς να μου εξηγήσεις αυτό: "σε δίκτυο reverse-return ώστε να εξασφάλιζα πλήρη ροϊκή συμμετρία." ;
    Πόσο αφελής θα πρέπει να είναι κάποιος για να πιστέψει ότι αυτές οι ερωτήσεις προέρχονται από κοινό θνητό;
    Ο Pirate δίνει τόπο στην οργή.
    Ο Panos09 στο λέει απ΄έξω - απ΄έξω.
    Με όποιες γνώσεις που μπορεί να έχει κάποιος συνιδιοκτήτης 5,5τμ συλλεκτών, καταλαβαίνω ότι κάτι δεν πάει καλά και σου θέτω ευθύ ερώτημα.
    Από εκεί και πέρα ήταν θέμα ...χρόνου.
    Κρίμα, γιατί θα γινόταν ένα υπέροχο topic. Πιθανότατα και αυτό θα κατάφερνε με την ποιότητά του να διδαχθεί σε κάποιες σχολές ή να το δούμε σε περισσότερες ταράτσες.
    Χρειάζεται διάβασμα και ενημέρωση φίλε, ακόμη και το εμπόριο.
    Με τηλεμελέτες και με ξένη πνευματική ιδιοκτησία δεν βγαίνει πέρα η ζωή.
    Λυπάμαι αλλά εσύ μας απογοήτευσες πρώτος.

Κώστας.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Κάποτε μου είχε πει κάποιος κατά πολύ μεγαλύτερος συνάδελφος όταν του δήλωνα ότι σιχαίνομαι τους ξερόλες, μία κουβέντα που δεν την έχω ξεχάσει και όλο τη βρίσκω μπροστά μου. «Από τους ξερόλες πιο επικίνδυνοι είναι αυτοί που δήθεν δηλώνουν άγνοια και επιτελούν τους σκοπούς τους πάνω σ' αυτή τη γραμμή.». Είχε απόλυτο δίκιο!
    Φίλε Gibran δεν είσαι ο αθώος του πράγματος. Πριν κατηγορήσεις κάτσε και σκέψου τα δικά σου ανομήματα. Ο Νίκος και ο Περικλής απλώς έθιξαν κάποια πράγματα. Ο Κώστας στα λέει πολύ σικάτα. Εγώ ο ...ακαταλαβίστικος σε πολλά θέματα που απασχολούν το forum μιας κι έχω «βουτήξει» πριν τα θεωρητικά μου χρόνια και στη πράξη, θα σου μιλήσω λαϊκά και μονολεκτικά: μας ξενέρωσες!!
    Ο Woody-Allen έκανε μεγάλη προσπάθεια να καταφέρει να καταδείξει με τόση επιτυχία τον μέσο ξενερωσία που με τον αφελέστατο τρόπο του έκανε τα πλήθη να διασκεδάζουν.
    1. Ο άνδρας που πάει με τη γυναίκα στο κρεββάτι και λίγο πριν ...το τέλος, πετάγεται και λέει με πολύ φυσικό τρόπο: τελικά θα πάω με το λεωφορείο. Λες να αργήσω πολύ;
    2. Ο DJ που κάποια στιγμή έβαλε ένα ωραίο ζεϊμπέκικο και όταν σηκώθηκε ο Μήτσος να χορέψει, ξαφνικά το γύρισε στη rave.
    3. ......
    4 ......

Κρίμα! Όντως είχε τα εχέγγυα να γίνει ένα πολύ καλό topic όπως πάρα πολλά που υπάρχουν σ' αυτό το forum και ξεπερνούν κι αυτή ακόμα τη βιβλιογραφία. Και δεν τα έγραψαν 15χρονοι ούτε απευθύνονται σε 15χρονα!
    Φίλε Gibran κατάντησε το σπουδαίο αυτό θέμα το οποίο ήδη το άνοιξαν αλλά και θα το ανοίξουν χιλιάδες: To καταπληκτικό ζεϊμπέκικο του Μητσάρα που δεν είδαμε τελικά!

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103

Συγχαρητήρια για το κλείδωμα του θέματος http://www.monachos.gr/forum/topic.asp?TOPIC_ID=3036 . Πρώτα ΔΗΘΕΝ μαντεύει, μετά προσβάλει ο "κύριος" και έπειτα κλειδώνει προστατεύοντας την ελευθερία του λόγου που νομίζει ότι κατέχει. Συγχαρητήρια για το επίπεδο που θέλετε να διατηρήσετε σαν διαχειρηστής στο forum. Τύφλα να έχουν τα forum των 15χρονων...
    Λυπάμαι πραγματικά γιατί πάντα σας διάβαζα αλλά μια φορά που χρειάστηκα να μάθω κάτι από εσάς με απογοητεύσατε με το χειρότερο τρόπο.
    Συχχαρητήρια..!

Α δεν κάνει τίποτα, μην το ξαναπείς, δεν ήταν δα και τίποτα δύσκολο, ένα κουμπάκι πάτησα όλο κι' όλο.
    Το τόπικ κλειδώθηκε για να μη συνεχιστεί η δίχως λόγο και ουσία συνομιλία, ώς μια πολύ μικρή ένδειξη σεβασμού προς τους ανθρώπους που μοιράστηκαν γνώσεις μαζί σου και αφιέρωσαν το χρόνο τους για να εξηγήσουν ένα πρόβλημα.
    Το εάν κατάλαβες ή όχι, ποσώς ενδιαφέρει. Η γνώση θα είναι εκεί και θα παραμείνει εκεί για όλους.
    Στα φόρουμ των 15άχρονων είσαι πάντα ελεύθερος να συμμετέχεις. Σε αυτό όμως όχι, τουλάχιστον με το ίδιο όνομα και κυρίως την ίδια νοοτροπία.

Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2009
    Θέση
    lamia, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    160
    Εγω ακομα δεν καταλαβα γιατι παρεξηγηθηκε.7-8 ανθρωπους ειδα να σκοτωνονται να εξυπηρετησουν.Τι να πεις.....

Διαχειριστής monachus's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2001
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    3,002
    Blog Entries
    1
    Δέν το ξυρίσατε πρίν του το σερβίρετε.

Το έργο το έχω ξαναδεί εδώ και χρόνια: τύποι που θέλουν να μαθουν δωρεαν και δι αλληλογραφίας να παραπονιούνται για το άθλιο επιπεδο εξυπηρέτησης του μαγαζιού...

w w w . m o n a c h o s . g r

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2009
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    10

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by monachus

Δέν το ξυρίσατε πρίν του το σερβίρετε.

Το έργο το έχω ξαναδεί εδώ και χρόνια: τύποι που θέλουν να μαθουν δωρεαν και δι αλληλογραφίας να παραπονιούνται για το άθλιο επιπεδο εξυπηρέτησης του μαγαζιού...

w w w . m o n a c h o s . g r
    Respect...

This is the Killer speaking!!!

Δικαιώματα απάντησης