Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 10 από 11

Θέμα: Αερας - Σωματα

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2009
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    6

Αερας - Σωματα

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Γεια σας, αν και ειχα μικροπροβληματα με την ενεργοποιηση του account μου ειμε εδω με το πρωτο μου προβλημα που εχει ως εξης:

Εδω και καιρο, ενα χρονο περιπου και αφου μπηκα σε αυτο το διαμερισμα σεινεχως τα καλοριφερ μου μπαζουνε αερα. Αυτη την χρονικη στιγμη κανω εξαερισμο των καλοριφερ τουλαχιστο 2-3 την μερα.

Στα πραγματα τα οποια εφτασα σε σημπερασματα εινε τα εξης:
    1) Στην κεντρικη σωληνα του κτηριου μπορις να ακουσις το νερο που ρει μεσα
    2) Το ιδιο πραγμα και στα καλοριφερ μου
    3) Στο μιχανοστασιο το ιδιο
    4) ο ιδιοκτητης τησ πολικατοικειας δεν θελει να μπει σε κοστα να φτιαξει κατι

Θα ηθελα αν μπορειτε τους λογους του οποιους μπορει να συμβαινει αυτο ουτος ωστε να ξερουμε τι κανουμε.

Οπως επισης ηθελα να πω οτι ο αερας στα καλοριφερ συμβενει με ολα τα διαμερισματα αλλα περισοτερο στο δικο μου.

Μπορω να προσθεσω οτιδιποτε πληροφορια χρειαζεστε καθως και φωτογραφιες

Απολογουμε για τυπογραφικα λαθη.

P.S.: εχω διαβασει αρκετα topics απο τα forums σας αλλα δεν εχο η δεν μπορεσα να κανω κατι σιγκεκριμενο παρα την εξαερωση του σηστηματος μου

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Φίλε kyriakosinny καλωσόρισες. Για το πρόβλημα του αέρα μπορεί να ευθύνονται διάφοροι παράγοντες, όπως θα είδες και σε άλλα topics που διάβασες. Για παράδειγμα, ανεπαρκής πίεση στο δίκτυο, ή υπερβολικά μεγάλος κυκλοφορητής, ή...
    Κατά τη γνώμη μου, εφόσον το πρόβλημα αφορά όλα τα διαμερίσματα, η καλύτερη λύση είναι να συνεννοηθείτε όλοι οι ένοικοι και να φέρετε έναν ειδικό να το δει, θέλει - δεν θέλει ο ιδιοκτήτης. Διαφορετικά, μπορούμε ίσως να προσπαθήσουμε να βρούμε μια άκρη από εδώ, αλλά χωρίς εγγυημένα αποτελέσματα. Κατ'αρχήν, για να βρεθεί άκρη θα πρέπει να μας βοηθήσεις αρκετά, πράγμα το οποίο προϋποθέτει και κάποιες στοιχειώδεις γνώσεις. Εχεις κάποια σχέση με το αντικείμενο;
    Μπορείς να μας πεις:
    1. Τί χρονολογίας είναι η κατασκευή;
    2. Το σύστημα είναι μονοσωλήνιο, ή δισωλήνιο;
    3. Αν είναι δισωλήνιο, έχει κλειστό δοχείο διαστολής στο λεβητοστάσιο, ή ανοιχτό στην ταράτσα;
    4. Αν είναι μονοσωλήνιο, έχει αυτόματα εξαεριστικά στις κορυφές της στήλης;
    5. Πόσοι όροφοι (εκτίμηση υψομετρικής διαφοράς μεταξύ λέβητα και σωμάτων στον τελευταίο όροφο)
    6. Ενδειξη μανομέτρου στον αυτόματο πλήρωσης όταν το σύστημα είναι εκτός λειτουργίας - κρύο
    7. Ο αυτόματος πλήρωσης είναι ανοιχτός;
    8. Περίπου μέγεθος ορόφων
    9. Τύπος κυκλοφορητή
    10. Σε περίπτωση δισωληνίου με ανοιχτό δοχείο διαστολής, θέση σύνδεσης του δοχείου σε σχέση με το λέβητα και τον κυκλοφορητή

Νίκος

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2009
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    6
    Σας ευχαριστω.

Δεν εχω καποια γνωση με το αντικειμενο αλλα διαβαζωντας αρκετα περι του θεματος μπορω να πο οτι ξερο καποια στειχειωδη πραγματα περι αυτου.

1) Πρεπει να ειναι 2000 κατασκευη η καπου εκει γυρω. Σε αυτο πρεπει να πο οτι η πολοικατοοικια κτιζοτανε κατα διαστημα. Δηλαδη απο το πρωτο διαμερισμα μεχρι και το τελευτεο περασαν 10 χρονια. Σε αυτο σκεφτομαι οτι μπορει η ολη εγκατασταση λογω ελειψης χρηματων να εινε με σχεδιο του προτους 3 οροφους.
    2) Δοσωληνιο εινε. Αυτονομη για τον καθε οροφο.
    3) Κλειστο δοχειο διαστολης στον λεβητα
    4) δεν ειδα πουθενα αυτοματα εξαεριστικα
    5) 6 οροφοι, να πουμε 25 μετρα γιατι ο λεβητας εινε στο ιπογειο
    6) 1.3 - 1.4 και εμενε σταθερο οταν ηταν σε λετουργια το πιο ψηλο ηταν 1.5 σε λειτουργια
    7) απο φοτο στο google για να δω τι εινε ακριβως δεν μπορω να ξεχωρισω πως εινε κλειστος και πως ανοικτος
    8) 6 οροφοι, 80-80-80-60-35-15
    9) να ανεβασω φοτο σε λιγο αν γινετε
    10) 1.5μ και απο τα δυο

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2009
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    6
    Απ οτι φενεται εχουμε διαρροη με αποτελεσμα η πιεση να εινε πιο κατω απο το 1. πως κλεινει αυτος ο διακοπτης. Δοκιμασα να τον κλεισω αλλα πιο πολι νερο βγενει παρα να κλεινει.

Οπως επεισης και ο κυκλοφορητης

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Για να έχετε αυτονομία μάλλον μονοσωλήνιο είναι, αλλά δεν έχει σημασία τώρα.
    Το μόνο σίγουρο είναι οτι πρέπει να αποκατασταθεί η διαρροή, και να ανέβει η πίεση (κρύου συστήματος) γύρω στο 2,7 (αν είναι όντως 25μ ύψος). Η χαμηλή πίεση ευθύνεται για τον αέρα.
    Αν βλέπω καλά τη φωτογραφία, αυτό που χάνει είναι η βαλβίδα ασφαλείας. Θα πρέπει να φέρετε υδραυλικό να την αντικαταστήσει (και να βάλει τεσσάρα για το ύψος της οικοδομής, αν τυχόν έχει τριάρα). Τον αυτόματο πλήρωσης θα τον βρει ο υδραυλικός έτσι κι αλλιώς, γιατί θα πρέπει να τον ρυθμίσει μετά την επισκευή.

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    ΝΑ συμφωνήσω με τον φίλο τον Nyannaco...
    Τα πράγματα είναι απλά για έναν υδραυλικό.
    Την θέρμανση στην πολυκατοικία εγώ θα την σταματούσα αν η ροή του νερού που χάνετε απο την βαλβίδα ασφαλείας είναι συνεχόμενη και αυτή που διακρίνω στην φωτογραφία, για λόγους ασφαλείας.

Τρέχει η βαλβίδα ασφαλείας και το πιο πιθανό (για να μην πω σίγουρο) είναι ότι θέλει και αλλαγή και το δοχείο διαστολής ίσως και ο αυτόματος πληρώσεως. Χωρίς καθυστερήσεις φωναχτέ κάποιον να τα φτιάξει.
    Αυτά πρέπει να γίνουν άμεσα και είναι απο τα πιο συνηθισμένα προβλήματα των λεβητοστασίων.
    Το δοχείο διαστολής πρέπει να έχει αέρα τόσο όσο το στατικό ύψος της πολυκατοικίας...
    Αν δηλαδη το ψηλότερο σώμα απέχει από τον λέβητα 23 μέτρα στο καινούργιο δοχείο θα πρέπει να προστεθεί αέρας για να φτάσει 2.3 bar.
    Απο το εργοστάσιο συνήθως παραδίδονται με αέρα 1.5 bar.
    Καλό είναι το αέρα αυτό να τον βάλει ο υδραυλικός σε ένα βενζιναδικό που θα συναντήσει στον δρόμο του για εκεί.

http://udravlikos.gr

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2009
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    6
    Καλησπερα σας,

την θερμανση την εχουμε κλεισει απο τον κεντρικο.

Τεχνικος ειχε ερθει το μεσημερι και απ οτι ειπε ο αυτοματος πληρωτης ητανε κλειστος με αποτελεσμα και συμφωνος με την πιεση που ειχε η ενδειξη του μετρητη πριν χαλασει η βαλβιδα, ητανε ολα ρυθμισμενα για 3 οροφους, και εξου και το προβλημα στον οροφο μου.

Επισης η βαλβιδα ασφαλειας εχει πλεον χαλασει αρα με την καινουργια βδομαδα θα δουμε τι θα γινει γιατι επισης φανηκε οτι η εγκατασταση εινε ελλιπης σε οτι αφορα διακοπτες νερου πριν και μετα τον μετρητη πιεσεως, οπως επισης δεν δεν εχει αυτοματο εξαεριστη.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Για το δοχείο διαστολής ανέφερε τίποτα?
    [u]Θα πρέπει να το ελέγξει με άδεια την εγκατάσταση.
    Οι πιθανότητες να έχει τον κατάλληλο αέρα μέσα είναι ελάχιστες έως μηδέν.
    Παιδιά τρελαίνομαι που δεν ελέγχουν τα δοχεία.

http://udravlikos.gr

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2009
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    6
    απο οτι ξερω χθες ηρθε προσωρινα καυστηριατζης και οχι υδραυλικος η το αντιθετο. ο διαχειριστης το ανελαβε. εγω τωρα απλος παρακαλω να εχουμε θερμανση τις επομενες μερες.

εχω ομως πει και για την πιεση και σημερα για το δοχειο διαστολης στον διαχειριστη.

Σας ευχαριστω για την βοηθεια

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2006
    Θέση
    76185 Karlsruhe, , Germany.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    453

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

H EKSAERWSH GINETAI OTAN LEITOYRGEI O KYKLOFORHTHS ;

AN NAI TOTE O AERAS POY RXEI EGLEISTEI STO DIKTYO KYKLOFOREI
    MAZI ME TO NERO KAI DEN FEYGEI.

PREPEI LOIPON NA STAMATHSEI O KYKLOFORHTHS GIA LIGES WRES GIA NA
    MPORESEI O AERAS NA ANEBH EKS IDIWN PROS TA EPANW. STA DE ORIZONTIWS
    EKTETAMENA DIKTYA ( MONOSWLHNIA H spagheti ) 8A YPARXOYN PANTA DYSKOLIES AN OI SWLHNES DEN EXOYN EKS ARXHS MIA MIKRH KLISH PROS TA SWMATA.

GEIA SAS

MIA EPI PLEON ERWTHSH : MHPWS O KYKLOFORHTHS EINAI STHN EISTROFH TOY LEBHTA KAI ETSI DHMIOYRGEI YPOPIESH STA SWMATA ;

Nikos

Nikos

Nikos

Δικαιώματα απάντησης