Αρχικά καλώς όρισες. Παρακαλώ όχι κεφαλαία
http://www.monachos.gr/forum/topic.asp?TOPIC_ID=172
Ανέμενε τους ειδικούς επί του θέματος, έχουμε αρκετούς υδραυλικούς εδώ για να σε βοηθήσουν.
Περικλής
Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ & ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΣΤΟ FORUM ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΩ. ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ''ΕΝΑΣ ΦΤΩΧΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ..ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ'' ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΑΣ...
ΕΧΩ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΩ ΣΕ ΕΝΑ WC ΜΙΑ ΠΟΛΥΕΣΤΕΡΙΚΗ ΓΩΝΙΑΚΗ ΝΤΟΥΖΙΕΡΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΒΑΛΒΙΔΑ ΣΤΟ ΜΕΣΑ ΜΕΡΟΣ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΡΣΕΛΑΝΙΝΕΣ...
Ο ΕΜΠΟΡΑΣ (ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ) ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΟΤΙ Η ΝΤΟΥΖΙΕΡΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΜΕ ΣΙΛΙΚΟΝΗ... ΠΩΣ ΕΓΩ ΘΑ ΣΥΝΔΕΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ;; (VALSIR) ...ΝΑ ΚΕΝΤΡΑΡΩ ΠΡΙΝ ΤΑ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ''ΚΟΥΜΠΩΣΩ'' ΤΗΝ ΝΤΟΥΖΙΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΤΟ VALSIR ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΚΑΚΙ;.... ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.... [V][V]
Αρχικά καλώς όρισες. Παρακαλώ όχι κεφαλαία
http://www.monachos.gr/forum/topic.asp?TOPIC_ID=172
Ανέμενε τους ειδικούς επί του θέματος, έχουμε αρκετούς υδραυλικούς εδώ για να σε βοηθήσουν.
Περικλής
Ζήτα και εσύ από τον έμπορα φίλο του ιδιοκτήτη της οδηγίες τοποθέτησης της εταιρεία κατασκευής.
Πες του μάλιστα ότι σε ένα search που έκανες στο διαδίκτυο είδες ότι όλες οι επώνυμες εταιρίες παραδίδουν φυλλάδιο οδηγιών και πολλές απο αυτές ειδικό kit...Αν αμφιβάλει ας κάνει μόνος του μία αναζήτηση στο Shower Tray Installation Instructions.
ΕΓΩ προσωπικά δεν έχω βάλει ντουζίερα μετά τα πλακάκια και ούτε θα έβαζα ποτέ...
Θα πρέπει η γωνιά να είναι άριστα γωνιασμενει..
Η ακριλική να είναι άριστη κατασκευή αλλιώς θα είναι μία αηδία με μεγάλα κενά και μουχλιασμένη σιλικόνι μετά από καιρό.
Καλύτερη επιλογή για όλους θα είναι η ντουζίερα να μπεί αφού πρώτα σοβατιστεί το μπάνιο και πέσουν τα γεμίσματα...
Εσύ να προβλέψεις να έχεις μία αναμονή στο σιφόνι σου με λίγο φελιζόλ για να μην σκάβεις και το τραυματίσεις όπως επίσης να προβλέψεις να μην περνάς τίποτα απο το δάπεδο, εκεί που υπολογίζεις ότι θα περάσει το Valsir για να συνδεθεί με την ντουζίερα.
Δύο τρείς μέρες μετα απο τα γεμίσματα κάνε ένα χαντάκι στο φρέσκο γέμισμα αλλά όχι καρφί στην ντουζίερα αλλά με γωνιά ή ανοιχτές για να μπορούν να μπουν τα κεφάλια.
Πάρε μετά την ντουζιέρα σύνδεσε την βαλβίδα ή το ποτήρι ανάλογα τι σου δίνει βάλε και ένα κομάτι valsir για να βρει έξω αυτή τόσο όσο να σου δίνει χέρι...
Στήριξε κάπου την ντουζιέρα και έτσι όπως είναι με την βαλβίδα και το κομμάτι σωλήνα τάπωσε το φ 40 πολύ καλά και γέμισε την ντουζίερα νερό ώς πάνω πάνω για να βεβαιωθείς για την στεγανότητα...
Μετά τοποθέτησε την κανονικά και σιλικονάρισε τα γύρω γύρω.
Ο πλακάς αν φέρει ωραία το πλακάκι του θα είναι άψογη.
http://udravlikos.gr
Από τη σκοπιά του χρήστη... η καλύτερη ντουσιέρα, πορσελάνη ή ακρυλική, είναι μια μπούρδα συγκρινόμενη με τη χτιστή από το ίδιο πλακάκι του πατώματος [^]
Ποτέ δεν κατάλαβα την εμμονή με τις έτοιμες, τόσο πολύ περισσότερο στοιχίζει η χτιστή;
Νίκος
Μπράβο ρε συ Νίκο, και μένα μ' αρέσουν πολύ.
Περικλής
Και δεν κάνουν και θόρυβο όταν πέφτει το νερό με πίεση [^]
Νίκος
Μάστορα, η εμπειρία τι λέει γι' αυτό, υπάρχει κάτι σε καλή ποιότητα και αντοχή στο χρόνο, ή όλα στο τέλος γίνονται ροκφόρ?quote:Originally posted by gregori
Η ακριλική να είναι άριστη κατασκευή αλλιώς θα είναι μία αηδία με μεγάλα κενά και μουχλιασμένη σιλικόνι μετά από καιρό.
http://udravlikos.gr
Περικλής
Σας ευχαριστώ όλους βρε παιδιά, άντε ξανά τώρα να προσπαθείς να πείσεις πελάτη και έμπορα για το πως πρέπει να μπει η ντουζιέρα.. οτι σαβούρα εισάγουν πρέπει εμείς να το κάνουμε να λειτουργεί άψογα... manual φυσικά και δεν υπάρχει ούτε καν ένα αυτοκόλλητο με την μάρκα της ντουζιέρας!!!... ακρυλικές λεκάνες πότε θα μας φέρουν;;;
χρήστος
Αν ειναι κλασσικο σχημα ντουζιερας πεισε τον πελατη να μην την παρει ή να την αλλαξει με μια πορσελανινη..
Να φανταστω οτι συνοδευεται απο περιεργο ντουζ με μπεκακια τζετ κλπ??
Anyway αν πρεπει να μπει η συγκεκριμενη ξεκαθαριζεις στον πελατη οτι καποια στιγμη μπορει να γινουν αυτα που πολυ σωστα λεει ο Γρηγορης..
Ο μονος τροπος για μενα για να μπει πανω απο τα πλακακια και εφοσον εφαπτεται ο πατος της με αυτα ειναι να αγορασεις ισια ουρα για την βαλβιδα της και να εχεις μετρησει τοσο τελεια ωστε μολις πεσει το πλακακι να πεσει η ουρα στην αποχετευση... Κοινως οταν ειναι σοβατισμενο κανεις προβα την ντουζιερα υπολογιζεις και το πλακακι και αφηνεις την αναμονη σου... Εχω και 1,2 αλλες ιδεες αλλα γενικα δεν συμπαθω αυτο τον τροπο τοποθετησης...
Πλεον δεν συμπαθω γενικα τις ακρυλικες μπανιερες-ντουζιερες αλλα anyway...
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Περι το ροκφορ ακομα και πλαστικη γωνια να βαλεις περιμετρικα δεν το γλυτωνεις...
Villeroy & Boch που την χτισανε πριν 2 χρονια στο Χαλανδρι εχει γινει μανταρα φετος που πηγα..
Μονο με ποδια ειναι να μπενουν αυτες οι μπανιερες μετα το πλακακι..
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Οι χτιστες με πλακακι ωραιες αλλα αν ειναι σε οροφο και ενας αρμος κανει τσαφ τοτε τρεχεις να βρεις που ειναι η υγρασια...
Πρεπει να γινει πολυ καλη δουλεια απο αποψη πλακα και επιλογη υλικων..
Τελικά, μετά από πολλά λόγια η ντουζιέρα θα μπει μετά τα πλακάκια, έτσι ακολούθησα το τρόπο που πρότεινε ο king. Έφτιαξα την αποχέτευση αφήνοντας να εξέχει η κεφαλή απο το valsir ώστε να μου κουμπώσει μετά με ίσια ουρά,υπολογίσαμε και το πλακάκι, και ο θεός βοηθός. Ο πλακάς εγγυάται οτι θα είναι απόλυτα γωνιασμένη η πλευρά που θα μπει η ντουζιέρα. θα ανεβάσω φώτο όταν την τοποθετήσω.
Για μια ακόμη φορά σας ευχαριστώ όλους, καλές γιορτές να περάσετε!!!
Χρήστος.